Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידן, הידע שלי לא כזה גדול, אבל בוא נגיד את זה ככה, עוד לא שמעתי חוות דעת אחת

ממישהו שמבין באיכויות של סאבים לטובת הP1, ואני מכיר כמה אנשים שמבינים ולא כי הם

התקינו מערכות באלפי ועשרות אלפי שקלים, ולא כי הם כיוונו גם מערכות לבית במאות אלפים אלא

פשוט כי הם לא מסתכלים על שמות של מוצרים הם שומעים ומקשיבים ונותנים דיעה. לעומתך מידן

שברוב המקרים מדבר על חוות דעת מאתרים באינטרנט.

אני חיפשתי לא מעט סאבים ושמעתי המון סאבים בהמון תצורות והמון אפשרויות מבחינת מגברים ותאי מטען.

שמעתי את הP1 בתיבה לפי הגדרות יצרן, מותקנת באוטו שלי, ולדעתי מדובר בסאב זול מאוד,

שהתמחור שלו בארץ שערורייתי! אה, ואז החזקתי מרוקפורד ז"א שהופעתי מאוד שהוא לא

נשמע טוב.

איכות חומרים של מוצר סיני זול וצליל על הפנים. אה וד"א הוא חובר למגבר רוקפורד שלי, אולי

אתה חושב שהם לא התאימו ביחד?

שמע מידן, המניות שלך אצל רוקפורד לא מעניינות את חברי הפורום. אם תגן בחירוף נפש על סידרת

הפאוור, מגברי מונובלוק של רוקפורד, אני האחרון שאגיד לך משהו. אבל על סידרת סאבים זולה?

Race Smart

פורסם
ההתלבטויות האחרונות שלי :

סאב וופרו12ואינטשוRockfordוP112S4ו- 150 RMS

סאב וופרו12ואינטשוPioneerוTSW306Cו - 400 RMS

סאב וופרו12ואינטשוLanzarוHRW124ו - 500 RMS

סאב וופרו12ואינטשוLanzarוMAX12ו - 550 RMS

או שיש לכם המלצה אחרת עד 500-600 שקל , תודה :smile:

הפנמת העובדה שהרשת סובלת הכל, לא הפכו אותי סלחני לעובדה, שאנשים בפורום הזה מביעים דיעה לגבי מוצרים, שאין להם מושג ירוק כיצד הם נשמעים.

לכתוב בנימה מזלזלת ש"ה-P1 הוא סאב עלוב, שלא שווה גם 600-700 שקל", או לשאול את השאלה "סאב של 150 RMS ב 800 שקל זה לא סאב עלוב?" זה קל, גם אני יכול לעשות את זה, אבל רק אחרי ששמעתי אותו בפעולה בהדגמה טובה וכאשר המערכת היתה מאוזנת ומכוונת היטב. אני יכול וכך אני עושה. לא להצדיק את המחיר- רק אחרי ששמעתי.

אני מנוע מלכתוב כאן את דעתי על הרוקפורד פוסגייט Punch stage 1, מסיבות אתיות.

הבעיה כאן היא, שאנשים זורקים דיעות, סתם. וזה יכול להיות גם מישהו שיכתוב ש-"X היא חברת סאבוופרים גרועה ו-"Y היא חברה טובה" כבר אחרי ששמע סאבוופר אחד בלבד שלהן, מתוך כמה וכמה דגמים, שהחברה מייצרת.

תומר

פורסם

עם כל הכבוד לרקפורד, (ואני אישית לא מת על החברה )אבל להגיד שהסדרות החדשות שלהם הן משהוא טוב. אפשר אולי להגיש בשקט שזה שקר.

רוקפורד של לפני שנתיים ויותר זה לא הרוקפורד של היום. כי הרוקפורד של היום מתבסס על השם שלהם מהעבר. שהם היו איכותיים, והנתונים היו אמיתיים.

המגברים של העבר, 400.4 או 400A4. וכו. היו מצויינים. והם עובדים עד היום. והנתונים שלהם הם נטו. אז (לפני 4 שנים, ה 400.4 עלה. כ 1200 שקל) מחיר סביר. היום הזבל החדש "P4004" עולה 1400 ויותר. (למה. הפריירים לא בודקים באינטרנט?)

לדוגמא: מנסיון. P4004. מגבר יקר. גדול. מרשים, עשוי חיצונית "בצורה מקצועית" אבל מעשית והתוצאות שלו הן בושה, לחברה שמייצרת אותו. הוא רחוק מהצהרות חברה. והוא גורם לצרכן עוול. כי הוא קונה מותג יקר, שאומר 50W RMS. אבל זה ממש לא זה.

אפשר לקנות במחיר זול יותר מגברים של חברות "מותג"/זבל נחותות יותר. שיתנו תוצאה טובה יותר. מהמגבר הספציפי הזה. וגם מגבר פשוט כמו הבוס הנפוץ. נותן תוצאה מצויינית יחסית למחיר.

והP1 הוא סאב יחסית יקר. שלא נותן תמורה לכסף שלו. כי בסכום הזה אפשר להביא סאבים הרבה יותר חזקים. מדוייקים. וטובים. ושל חברות טובות יותר.

והוא אולי נציל (מיודע להגברה על ידי ה P4004) יחסית. אבל רחוק ממהגדרה סאב SQ.

ורוב הסאבים בשוק. כולל רד סאונד שנתקלתי בכמה שנתנו תוצאה טובה יותר ממנו. והיו זולים יותר.

כולל דוגמא: לאנזר סדרת SE. הישנה. שהוא נציל במיוחד. והוא "רק" 225W RMS. והוא עלה אז 400 שקל, ללא תיבה.

ושמעתי את ה P8004. (סביר מחינת איכות, יקר) ה P2 (חלש/יקר) המונו (P3001) יחסית למחיר חלש.

מי שרוצה (מידן) להגן על החברה כי היא מותג, מוזמן. את הדעה שלי אפשר לשנות רק בדרך אחת. להוכיח לי שאני טועה. ולא בכתב. !!. יציאות שטויות וירידות ילדותיות. לא יענו. כי זה לא הרמה של הפורום.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תומר אני מוכן וזאת לא הפעם הראשונה שאני מציע את הזמן שלי בשביל שתוכיח לי מה המוצרים של רוקפורד שווים...

מידן זהו אני איתך התייאשתי יש לך תשובות של ילד קטן אני לא יגיב לך ואתה לא לי אתה סתם מעצבן אותי...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

רוקפורד חברה שנגמר לה הסוס, את כל סידרת הפאנץ' שלה כבר מזמן אפשר להספיד, התמחור מתבסס כמו שנאמר פה על סוס יפה ולבן שהיה לרוקפורד לפני מספר שנים היום רוקפורד כבר אינה סוס אצילי...אלא חמור ! קטן חום ומכוער !!

1400 שקל למגבר שאינו עומד באצהרות, שווה לת**ת ואל תבלבלו את המוח (בעיקר אתה מידן..) על זה שהבדיקות לא אוכלות...כי הן אוכלות כמו ענקיות, ולא ראיתי יבואן שלא מגן על המוצרים שלו....וזה שאוטופרט לא הרימו את הכפפה לביצוע בדיקת מעבדה שמקובלת על כולם פה....רק מוכיח איזה חרטטנים החבר'ה שמושכים בחוטים ואיך הכסף למבנה היפה שלהם בפ"ת הם מאנשים תמימים\טיפשים\מסונוורים(מידן?)

פורסם

אני שמח שאתה נקרע מצחוק, אם אפשר גם להעשיר את הידע שלך על החברה הזאת שסדרת הפאנץ' שלה לא יותר טובה מכל מגבר אחר עם 34957347863489 וואט....כפול 4 כמובן

וגם בו זמנית להצחיק אותך אז הרווחנו....גם למדת משהו וגם יצאת עם חיוך

רוקפורד סדרת פאנץ' נגמר הסיפור שלה, אוטופרט מנסים להציל את הקצה של הקצה עם תמחור מגוחך...וגם זה דועך אט אט....

ראיה לזה זה תגובות מטומטמות ברמות היסטריות סטייל : "קראתי(קראתי?עדיף עם ע', וגם לי' אין ממש קשר) אותי מצחוק, כבר שעה שכואבת לי הבטן, מאוסף השטויות שכתבת."

פורסם

טוב קודם כל צריך קצת להרגיע את השרשור הזה...

בוא לא נספיד את רוקפורד שפועלת כמה וכמה שנים יותר מאשר רובנו חיים.

חברה לא נמדדת בסאב הכי פשוט שלהם.

ואף אחד מאיתנו לא היה מתנגד לאיזה T1\T2\TYPERF ועוד כמה סאבים שאני יכול לחשוב עליהם תוצרת רוקפורד...

גם הHX2 והP3 הם סאבים מעולים, זה שהמחיר שלהם גבוה בארץ זה משהו אחר..

גם המגברים של אלפאסוניק יקרים בטירוף, זה לא אומר שהם לא טובים זה רק אומר שתמורה למחיר שלהם היא נמוכה, כמו התמחור היקר של רוקפורד.

בכל מקרה ולעניין,

מידן, כמו שאתה קופץ עם השטות שלך של "שנאת מורל" יש פה גם כאלו שסובלים מ"כווית רוקפורד" אז כמו שאתה לא מבין אותם, ככה אנחנו לא מבינים אותך, בכל מקרה מי שהתגובות שלו כרגע דוגלות ברמת כיתה א' זה אתה.

מצטער שאני מאכזב אותכם אבל הP1 זה באמת סאב עלוב יחסית למחיר שלו.

זה סאב לא מדוייק לא חזק,מעברים איטיים וגם בתיבה מומלצת עפ"י יצרן ההענות שלו היא גרועה והוא "סובל" מחוסר דיוק מוחלט בתדרים , אני לא יכול לקבל את זה שמישהו משווה לי אותו לסאבים של SQ כי הוא אפילו לא מתקרב לרמה הזאתי.

הוא גם לא עולה 600 ש"ח כמו שהוזכר פה.

נסו יותר לכיוון של 1000+-ש"ח כולל תיבה.

שבמחיר הזה יש אלטרנטיבות יותר טובות.

תומר צין, אני באמת מודה לך שלא חשפת את דעתך על סדרת פאנץ' החדשה של רוקפורד, כי אפילו אוטופרט לא ממש חושבים דברים חיוביים על הסידרה הזו.

וגם הם ,כמו דעה של הרבה אנשים כמוני חושבים שרוקפורד בשנים האחרונות לא ממש מאפיינים את האיכות והיוקרה של רוקפורד כפי שהכרנו בשנים קודמות.

סדרת פאנץ' החדשה פונה לקהל היותר עממי, והיום מי ששם P1 ברכב צריך לחשוב טוב טוב אם זה הגיוני שהסאב שהוא שם עולה פחות מתיבה עליה הוא מותקן...

כמו כל חברה , היא לא נמדדת בליין הנמוך שלה, כמו שהיא לא נמדדת רק בליין הגבוה שלה.

רוקפורד כבודה במקומה מונח וגם היום הם מייצרים פריטים מאוד איכותיים לטעמו כזה או אחר של המאזין.

אני לדוגמא השבוע שמעתי 2 סאבים טובים של רוקפורד.

האחד זה סאב RFR מסדרת DVC הראשונה של רוקפורד משנת 1997 , אני מדבר על הDVC 1000 וואט RMS, זה אחד הסאבים היותר חזקים ששמעתי, המחליף שלו היה הHX2 שהוא מעולה אך קיצצו לו את העוצמה לחצי, ולכן לא ניתן להשוות.(אגב הוא מסדרת פאנץ' אבל המאוד ישנה ועדיין הוא פשוט מעולה)

הסאב השני זה T1 וזה גם סאב מעולה.

וכמו שכבר אמרתי ואני מצטער עם מישהו נעלב, P1 של רוקפורד זה סאב אומלל, אין על זה ויכוח ומי שמתווכח על דברים כאלו באמת יש לו דבר אחד או שניים ללמוד וכנראה שהוא עוד לא ממש שמע סאבים טובים עדיין וחבל...

לפותח השרשור המתנצח הזה, מבין הסאבים שביקשת המלצה עליהם, הP1 הוא באמת האופציה היותר טובה, אך אני הייתי חוסך עוד כמה לירות ושוקל קנייה של סאבים אחרים.

תנסה לכוון יותר לתקציב של 1400-1600 כולל תיבה , ברמת מחיר הזאתי יש הרבה יותר אופציות שהם הרבה יותר איכותיות.

under construction..

פורסם

נסו יותר לכיוון של 1000+-ש"ח כולל תיבה.

שבמחיר הזה יש אלטרנטיבות יותר טובות.

לפותח השרשור המתנצח הזה, מבין הסאבים שביקשת המלצה עליהם, הP1 הוא באמת האופציה היותר טובה, אך אני הייתי חוסך עוד כמה לירות ושוקל קנייה של סאבים אחרים.

הסאב הזה עולה בדיוק 890 ש"ח כולל תיבה מאוטופרט+ אחריות (שאלתי לפני שעה).

חלק מהתימחור הוא אחריות לסאב, אני בטוח שזה דבר רצוי.

התיבות שמגיעות עם הסאב הן טובות יחסית (אלא אם כן תבנה לבד) ,לעומת התיבות

שנמכרות בחנויות.

אם תיקח פיוניר ממוצע, תוסיף לו תיבה טובה, תשקלל רכיב של אחריות במחיר.

תגיע למחיר קרוב לרוקפורד P1.

אני לא חושב שזה סאב SQ וגם לא SPL, זה סאב סידרה נמוכה של חברה טובה.

אני שמעתי סאב של מגנט שעובד היטב (גם עם אחריות, ואפילו מקיפה יותר) במחיר נמוך יותר.

שמעתי סאב עצמתי יותר גם במחיר הרבה יותר נמוך,הסאב הוא של חברת רד-סאונד.

לפי דעתי הסאב P1 הוא פשרה במחיר,

וכן, הוא הטוב בחבורה עד 900 ש"ח(כולל תיבה).

כי אין הרבה אופציות אחרות במחיר הזה.

ZZR

פורסם

סרווין וגה הד עולה בול 800 עם תיבה וזה סאב פי ארבע יותר מוזיקלי יותר זריז יותר נעים מהרוקפורד...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

טוב... קראתי את כל השרשור הזה והייתי חייב להגיד משהו...

השרשור הזה ממש נראה כמו עוד אחד מאלפי "ת'רד שמנים" בפורום טכני.

איש באמנותו יחיה. יש כאלה שיגידו שרוקפורד חברה עלובה ויש כאלה שיגידו שהיא מס' 1.

מה שקובע באודיו לרכב זה מה התוצאה הסופית. סאב של קליפורניה בום יכול להשמע ברכב אחד כמו... סאב של קליפורניה בום וברכב אחר לא ידעו להבדיל בינו לבין סאב של JL...

אז מספיק עם הדיונים האין סופיים והמיותרים האלה. כל אחד יכול להביע את דעתו ולכבד את דעת חברו.

איתמר.

(שדווקא ממש מרוצה מה 8" P1 ה"עלוב" שלו...)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...