Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התאוריה שלי:

באוטו אנחנו עובדים עם 12v ובערך 60 אמפר.

חישוב פשוט אנחנו מקבלים: 720w

בבית אנחנו עובדים עם 220v וערך 16 אמפר בשקע כוח!!

חישוב פשוט אנחנו מקבלים: 3520 שיכול להחזיר מזגן בעוצמה של 2 כ"ס ללא בעיה.

למה באוטו אנחנו משתמשים בחיווט כל כך עבה לעומת הבית, למרות שבבית אנחנו משתמשים בעוצמה הגבוה פי 5 לערך?

אשמח להברות בנושא אני מאוד מבולבל

פורסם

בבית אנו משתמשים במתח משתנה ובאוטו במתח ישר .

במתח משתנה עוצמת הזרם משתנה כל הזמן ולכן חימום הכבל לא זכזה מהיר כמו במתח ישר.

דרב שני החישוב שלך לגבי ההספק בבית אינו נכון, מכיוון שבבית משתמשים בזרם חילופי נכנס עוד נתון לחישוב ההספק וזה גורם ההספק התלוי ברכיבים בהגביים (סלילים וכבלים) עמה שבפעול נותן הספק נמוך מזה שחישבתה.

פורסם

גם מה שאתה אומר לא כל-כך נכון (לפי הבנתי מהדברים שלך)

נגיד ומפעילים מזגן על מינימום המעלות שהוא יכול לתת, יווצר ברוב המקרים מצב שאין סיכוי שהוא יגיע לטמפ הזה ולכן הוא לא יתכבה...

במצב כזה אפשר להגיד שההספק שעובר בכבל מאוד גבוה אך עדיין לא גורם לשריפתו

פורסם

א, במזגן לדוגמא הכבלים הם דיי עבים פשוט בשקע בייתי טוב כבל מגיע כקשיח ולא בשזירה של חוטים ולכן החתך שלו משתנה ללא הכר.

דבר שני בבית רוב המוצרים שהם לא סטריאו אינם עובדים על פיקים והספק העבודה שלהם לשעה הוא שונה, תבדוק בנוסף האם זה 16 AMP לשעה , מה שברכב במערכות זה מתח עבודה קבועה. הצריכה משתנה לגמרי .

דבר שני שים לב שאין פה מי שיגיד שאי אפשר לעבוד עם כבל דק יותר מהמומלץ , אצלי ברכב היום מחובר 4 GAUGE אבל בזמנו כשהייתי טיפש ותמים שמו לי בהתקנה המקורית 10 GAUGE, אמנם המערכת פעלה הרבה פחות טוב , אבל פעלה.

אם נחזור רגע לבית תסתכל במערכות איכותיות לבית ותראה שהן מגיעות עם כבלים מאוד עבים וככל שהם יותר עבים יותר טוב , וזה כיוון שצריך למערכת סטריאו מתח והספק קבןעים(ולא לשעה) גבוהים מאוד.

אין כזה דבר כבל עבה מדיי...:shock:

פורסם

המצבר יכול להפיק 720W לשעה, לבד במקרה שהוא 12V@60AH

האלטרנטור שלנו בנוסף ניקח לדוגמא אלטרנטור של 70A@14V

במצב שמתח שלנו ברכב 14V ההספק שהמערכת חשמל תפיק יהיה כ 980W, במקרה והמתח ירד ל12V בגלל עומס. עכשיו גם המצבר יתן עזרה 12V@70+60A ההספק שהמערכת חשמל תפיק היא כ1530W, בשקע החשמל רשום עליו 16A זה הזרם המקסימלי שהוא מסוגל להפיק אבל זה יכול להיות 5A גג 10A 15A או אפילו 20A בדרך כלל לא נשתמש בזה.

החשמל בא ממקור בלתי מוגבל שהוא תחנת הכוח, גם הרכב שלנו יכול להפיק מעל 40000W (40KW( עם כמה אלטרנטורים, המזגן של הרכב הוא לא פועל על חשמל הוא מתנגד למנוע ומוריד לו כמה סוסים,

למה לחוטים יש עובי שונה ? אני יסביר לך בקצרה,

קודם כול אתה צריך לדעת שככול שעובר יותר זרם הכבל צריך להיות יותר עבה. זה כלל.

אם אנחנו רוצים להפעיל מכשיר חשמלי שצורך 700W,

אם זה מכשיר בייתי חישוב פשוט 700 חלקי 230 כ3A. לא ממש מצריך כבל עבה.

אם זה מכשיר לרכב חישוב פשוט 700 חלקי 12 כ58A פה נזדקק לכבל עבה במיוחד.

תמיר

פורסם
אם נחזור רגע לבית תסתכל במערכות איכותיות לבית ותראה שהן מגיעות עם כבלים מאוד עבים וככל שהם יותר עבים יותר טוב , וזה כיוון שצריך למערכת סטריאו מתח והספק קבןעים(ולא לשעה) גבוהים מאוד.

זה לא יעזור הרבה כשהחוטים בקיר דקים :roll:

פורסם

במערכות ביתיות מקצועיות בד"כ מחזקים את הכבלים בקירות,וגם לא משתמשים במפצלים למינהם כמו 3-4-5 שקעים.

כמוכן,תראה שגם בבית שעובדת מכונת כביסה,מזגן,תנור וכו' אם אין תלת פאזי בבית יכול מאוד להיות שיקרוס המתח.ויפול הפחת.

בכל מקרה כמו שכבר אייל אמר לפני,אם הכבלים בקירות דקים,זה באמת לא ישנה איזה כבל תשים,המקור הוא השקע,ולכן מי שמשקיע במערכת רצינית לבית,בד"כ מריץ כבלים חדשים בקירות כולל גם את כבלי הרמקולים,ואז כבר משתמשים בכבלים יותר רציניים.

בכל מקרה,את המתח ברכב הוא מתחלק ב220-230V, ולא ב12-14.4 כמו ברכב,לכן צריכת החשמל מבחינת אמפראז היא הרבה פחות לעומת רכב.

ואגב,מגברים ביתיים לא מגיעים לעוצמות כמו ברכב,בד"כ מגבר אחד של 6 ערוצים לבית שנותן 90-125 וואט RMS לכל ערוץ מספיק בהחלט להרים מסיבה קטנה,ועוד ברכב שמשתמשים בסאבים לSPL מגיעים להגברה של 2000וואט RMS+ רק לסאב.

ויש גם מפלצות יותר רציניות מזה ,

אתה לא רואה מישהו יושב בחדר ורואה חדשות ערוץ 2 עם סאב סטרוקר פרו עם 2250 וואט RMS...

ראיתי מישהו חולה נפש שהתקין אצלו בחדר את ה "אקליפס טיטניום" על מגבר מונובלוק של NAD שנותן 600 וואט RMS,והוא מפרק לו בערך את הקירות,אם אני אמצא את הוידאו קליפ אני אשלח לך.:)

under construction..

פורסם

קראתי כתבה לפני כמה שנים כי מתכננים בעתיד להמיר את הרכבים ל48 וולט

למה זה טוב.....כי אנו יודעים כי ההספק שיש לנו(שאנו כרגע מקבלים ישאר אותו הדבר)מושפע ממתח וזרם(זרם גבוה חוט עבה)

לכן אנו נוריד את הזרמיםונעלה את המתח.......התוצאה חוטים דקים(צרכנים יחסית קטנים למה שהיו) אבל ההספק נשאר אותו הדבר.....

חמוד לא............השאלה אם נהנה מזה בדור שלנו....

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם

48? אני יודע על 24 גמו משאיות, אבל אולי אני טועה...

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
א, במזגן לדוגמא הכבלים הם דיי עבים פשוט בשקע בייתי טוב כבל מגיע כקשיח ולא בשזירה של חוטים ולכן החתך שלו משתנה ללא הכר.

אם נשים כבל קשיח ברכב, הוא יספק את הסחורה?

פורסם
התאוריה שלי:

באוטו אנחנו עובדים עם 12v ובערך 60 אמפר.

חישוב פשוט אנחנו מקבלים: 720w

בבית אנחנו עובדים עם 220v וערך 16 אמפר בשקע כוח!!

חישוב פשוט אנחנו מקבלים: 3520 שיכול להחזיר מזגן בעוצמה של 2 כ"ס ללא בעיה.

למה באוטו אנחנו משתמשים בחיווט כל כך עבה לעומת הבית, למרות שבבית אנחנו משתמשים בעוצמה הגבוה פי 5 לערך?

אשמח להברות בנושא אני מאוד מבולבל

למעשה ענית בעצמך.

ישנם שני שיקולים. האחד, מהו עובי הכבל שיעמוד בזרם (זרם! לא חשוב מה המתח הכללי במעגל)

מבלי להתחמם/להשרף. חוטים ברכב צריכים לעמוד בזרמים גבוהים יותר ע"מ שאותו הספק יגיע

לצרכן. העובדה שהחשמל בבית הוא זרם חילופין לא רלוונטי (220V זה שקול DC).

נורת 50W - באוטו כ-4 אמפר. בבית - 0.2 אמפר.

שיקול שני - מה מפל המתח שאתה מוכן "לסבול". אמפר אחד דרך חוט בהתנגדות אוהם אחד = מפל

מתח של וולט אחד. באוטו, הזרם גבוה יותר מצד אחד (לאותו הספק נצרך) ומצד שני אנחנו פחות

יכולים לסבול ירידת מתח של 1 וולט (ב-11V הפנסים הראשיים יהיו עמומים). מסקנה - ישלהשתמש

בכבלים עבים יותר, שהתנגדותם קטנה יותר.

למעשה שני השיקולים הם שני צדדי אותו המטבע - כמה הספק ייפול על הצרכן וכמה על החוטים.

קווי החשמל הראשיים של חברת חשמל משתמשים במתחים גבוהים, לא ב-220 מאותה סיבה -

להקטין את ההפסדים בגלל ההתנגדות של הכבלים.

:turn-l:
  • תוכן חדש...