Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל החברים שלום!

במסגרת תוכניתנו "הכה את המומחה- שובו של הג'דיי" הרי שאלה נוספת:

באו ניקח שתי מכוניות זהות - לשם העניין, 106 ראלי.

אחת נשאיר סטנדרטית לחלוטין.

את השניה נעביר מקצה שיפורי מנוע סולידי:

פוליש ופורטינג,הגדלת שסתומים,קמשפט שפוי (285),סעפת 4-1 (או 4-2-1),צנרת מלאה בקוטר גדול,דוד אחורי פתוח, פילטר אויר ובשביל הסבבה, קחו גם ציפ.

עכשיו השאלה... ניקח את שתי המכוניות וננהג ב 100 קמ"ש קבועים, מי תצרוך יותר דלק, וכמובן, למה.

שמעתי את מיטב הדעות לכאן ולכאן ולכולם יש נימוקים משכנעים, אז בבקשה, הכדור מועבר לידיכם.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השאלה היא מיהו המומחה ומיהו הג'דיי... שאלה נוספת היא האם השלדה המטורפת תהיה יותר מטורפת... האם טרור האיסלאמי ימוגר או שמא אנחנו צפויים למלחמת עולם שלישית..

כל זאת ועוד בפרק הבא של "השרשור מועבר לפורום המתאים לו", הפורום הטכני כמובן.

מוטי.

פורסם

לכל החברים שלום!

במסגרת תוכניתנו "הכה את המומחה- שובו של הג'דיי" הרי שאלה נוספת:

באו ניקח שתי מכוניות זהות - לשם העניין, 106 ראלי.

אחת נשאיר סטנדרטית לחלוטין.

את השניה נעביר מקצה שיפורי מנוע סולידי:

פוליש ופורטינג,הגדלת שסתומים,קמשפט שפוי (285),סעפת 4-1 (או 4-2-1),צנרת מלאה בקוטר גדול,דוד אחורי פתוח, פילטר אויר ובשביל הסבבה, קחו גם ציפ.

עכשיו השאלה... ניקח את שתי המכוניות וננהג ב 100 קמ"ש קבועים, מי תצרוך יותר דלק, וכמובן, למה.

שמעתי את מיטב הדעות לכאן ולכאן ולכולם יש נימוקים משכנעים, אז בבקשה, הכדור מועבר לידיכם.

יניבהסטנדרטית תצרוך יותר , מכיוון של"משופרת" יהיה יותר קל לנשום וכמובן פחות עומס על המנוע.

JDM :twisted:

פורסם

מוטי,

1. תודה על ההעברה לפורום המתאים ביותר.

2. אשמח לשמוע את דעתך...

יניב

פורסם

גם אני חושב שהמשופרת תצרוך פחות דלק כיוון שהמנוע מתאמץ פחות

והמכוניות לא יכולות להיות על אותו סל"ד כיוון שמשופרת מוציא יותר כ"ס בסלד מסויים מאשר סטנדרטית

למשל:משופרת מוציא 145 כ"ס ב4500 ואילו סטנדרתית מוציא 125 כ"ס ב5500 מכאן יוציא שהמנוע הלא משופר מתאמץ יותר=סל"ד יותר גבוה

רק דגים מתים שוחים עם הזרם.

הכלה 205 1.4 :-D

מחפש רדיו דיסק(מומלץ MP3)-ה"פ

פורסם

יניב -

אין לי תשובה חד-משמעית לעניין.

רוב המסקנות בתהליך המחשבה הארוך שלי לשאלה שלך מובילות אותי למסקנה שדווקא המכונית המשופרת תצרוך יותר דלק.

הדבר הכי חד משמעי שאני מסוגל להגיד לך הוא שהשינויים הכי גדולים שיכולים להתקבל בצריכת הדלק של המשופרת יהיו -

1. באיזה ECU משתמש הרכב המשופר ובהתאם לזאת -

2. כמה זמן הרכב בילה על הדיינו עם WBO2 בכיוונונים.

מוטי.

פורסם
גם אני חושב שהמשופרת תצרוך פחות דלק כיוון שהמנוע מתאמץ פחות

והמכוניות לא יכולות להיות על אותו סל"ד כיוון שמשופרת מוציא יותר כ"ס בסלד מסויים מאשר סטנדרטית

למשל:משופרת מוציא 145 כ"ס ב4500 ואילו סטנדרתית מוציא 125 כ"ס ב5500 מכאן יוציא שהמנוע הלא משופר מתאמץ יותר=סל"ד יותר גבוה

לדעתי אתה טועה הן כן יהיו באותו סל"ד הרי לא החליפו להן גיר והכ"ס לא משפיע על זה(תדמיין שלאוטו שלך נוספו 25 כ"ס הסל"ד במהירויות ישתנה...)

פורסם

צודק,יחסי ההעברה לא ישתנו לעולם ללא שינויים בגיר. מה שכן ישתנה זה מהירות העברת ההילוכים מכיוון שהוא מגיע לסלד גבוהה יותר מהר.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אנחנו נכנסים לבעיות סבוכות של השוואת גרפים של מומנט והספק בשתי המכוניות.

בעיקרון, ללא שינוי בנפח המנוע וללא שינוי ביחסי ההעברה (הילוכים,צמיגים גדולים,וכו) לא אמור להיות הבדל במהירות, בסל"ד קבוע לשתי המכוניות.

גם עיניין התאוצה ל 100 קמ"ש לא רלוונטי לשאלה.

השאלה היא בנסיעה קבועה ב 100 קמ"ש, איזה משתיהן תצרוך יותר דלק? (הסלד לא אמור להיות שונה באופן מהותי בין שתיהן).

ישבנו 3 חברה והעלנו את השאלה... מהנדס מכונות(שעובד באיטליה בתעשיית הרכב), מכונאי שיפורים (שהיה בעברו מנהל סדנא של שברולט ב NASCAR (כמדומתני)) ועבדכם הנאמן (בעל תעודת מהנדס שלא עבד במקצוע מעולם :-D .

לאחר כמה בירות, מלא מפיות נייר משורבטוט, ומלצרית שחשבה שאנחנו משוגעים החלטנו להמשיך לעבוד על זה בבית.

כבר עבר שבוע ואנחנו חלוקי דעות לחלוטין, אז חשבתי שנתייעץ איתכם....

בברכה,יניב

פורסם

אני חושב שאתה צריך

את שני הפיז'ו שתיארת

וזו הדרך הנוחה והבטוחה ביותר לקבל את התשובה שלך.

(עם זה שזה ממש לא יהייה קל למצוא לך את המכוניות)

פורסם

מאז שהתקנתי את קיט היניקה הרכב צורך 10 אחוז יותר דלק.

לא כוון מחדש הקרבורטור.

(CO בסרק 1.5 אחוז).

רק לאחרונה קודמה ההצתה ב1 מעלה בערך-עם תוצאה טובה(גם בעומס מקסימלי= כלומר עליות מזגן\ רכב מלא \הילוך 2 עד 100 לא מצלצל.)

לא יודע אם יש קשר

ניתן ליחס זאת גם עם נסיעה קבועה עם מזגן.

מה שכן הביצועים לא רעים-ניתן להגיע ל 150 עם רכב מלא+ ומזגן .

ניצן

פורסם

תלוי בהמון דברים שאתה לא יכול לנחש על בסיס מידע כללי.

למשל כמה אגרסיבי הכיוון של המשופרת?

אם המשופרת מכוונת לעבודה "חזקה" כל הזמן עם מערכת דלק שמכוונת למקדם אויר נמוך ולתערובת עשירה ברוב מצבי העבודה?

כמו שמוטי אמר זה הרבה תלוי במחשב..

בעצם מה אני מקשקש אם יש לה את כל "השיפורים " האלה היא בחיים לא עובדת כמו מנוע רגיל......בוא תחשוב שיש לך מעברים ושסתומים מוגדלים וקאמשאפט שמאפשר לך להכניס יותר אויר למנוע מה לא תכניס על הדרך גם עוד דלק????

או לחילופין אם יש לך ליפט יותר ארוך וגבוה כבר אז אתה מכניס יותר אויר ודלק למנוע בכל פעימת עבודה.

מצד שני יש לך מנוע יותר יעיל שיותר קל לו לנשום בגלל השסתומים הגדולים התעלות המורחבות והצנרת היעילה וגם לפלוט יותר קל לו בגלל האוברלאפ והשסתומים הסעפת והאגזוז.

אבל זה תלוי בקיצוניות של כל אחד מהרכיבים במערכת מה שמחזיר למה שאמרתי במשפט הראשון כי אם הם ממש קיצוניים כל העזרה שלהם לא משחקת תפקיד ממש גדול בשיוט והצריכה יותר גדולה.

רוב העזרה שהשיפורים האלה מביאים למנוע יעילים רק בעומס גבוה ובינוני גבוה מתחת לזה פחות מרגישים ויותר צורכים.

ניצן 10 אחוז זה לא קצת מוגזם???

בסך הכל הגדלת טיפה את לחץ האויר שנכנס למנוע.

דווקא הוא אמור לעבוד יותר יעיל בגלל הטמפרטורה בלי שינויים מזהירים.

טוב חברה לא ישנתי כל הלילה אני הפוך לגמרי

שבוע ( וחודש ) טוב וצום קל!

פורסם

נראה לי שהתשובה היחידה שנכתבה כאן מתוך מחשבה ולא אינטואיציה היא של מוטי.

אין כזה דבר 'מנוע מתאמץ'. יש הספק, ויש סל"ד, ויש כמויות של דלק ואויר ויש יחס דחיסה.

הנה הניתוח הלא אינטואיטיבי שלי ל'ניסוי' שלך:

אם לא הוחלף הגיר, ושתי המכוניות נוסעות באותה המהירות (ומן הסתם באותו הילוך, הגבוה ביותר), אז בוודאי הן נוסעות באותו סל"ד, נגיד X.

מכיוון שאין תאוצה ואין תאוטה הרי שהמנוע מוציא מומנט קבוע בסל"ד קבוע = הספק קבוע, נגיד P. מכיוון שאין הבדלים בהפסדים בין שתי המכוניות, אז גם X וגם P זהים בשתי המכוניות, כלומר שני המנועים צריכים להוציא אותו הספק ולהיות באותו סל"ד על מנת לעמוד בתנאי הניסוי.

הערה: די וודאי ש-P הוא לא ההספק המקס' בסל"ד X, עבור אף אחד משני המנועים (כלומר אף אחד משני הנהגים לא מדביק את הדוושה לרצפה). לכן גרפים של מומנט והספק לא יעזרו לכם, כי הם תמיד מראים את המקסימום האפשרי בכל סל"ד.

אז זיקקנו את הבעיה לשאלה הפשוטה איזה מנוע יותר יעיל בהוצאת הספק P בסל"ד X. בהינתן שאין שינויים ביחס דחיסה של המנוע, התשובה לזה תלויה בעיקר בדיוק יחסי התערובת באותו סל"ד X ואותה פתיחת מצערת שנותנת הספק P בסל"ד הזה.

הדרך היחידה להשיג דיוק מירבי בתערובת בסל"ד X והספק P היא כמו שכתב מוטי, למדוד את הרכב באמצעון חיישן חמצן טוב ככל האפשר, ולתכנת בהתאם את ה-ECU כך שייצר תערובת מדוייקת בנקודה הרצויה.

ולכן התשובה היא שלא משנה כמה פורטינג וקאמשאפט ואגזוזים ופילטרים עשו לאיזה משתיהן, השאלה את מי הביאו לדיוק טוב יותר בתערובת באותה נקודה שמעניינת אותך.

צא בהצלחה.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...