Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תבוא לפה עם הרכב שלך.

אני יעשה "שינוי" ברכב שלך.

אם תוכל לענות במבחן עיוור על השאלה - "האם הקבל עדיין מחובר למערכת החשמל של רכבך".

ותענה נכון מתוך 5 ניסיונות.

אתה מקבל 500 שקלים חדשים.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שי אתה אשכרה תימני. מה יש לך מכסף..לך תעבוד בקזינו בסיני..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

המממ...

קראתי עכשיו את הת'רד בלינק,

חוץ מלעשות לי הרבה כאב ראש עם נוסחאות שלא ממש מעניינות, ראיתי שאתה מנסה רק להוכיח את טענתך.

אני לא מהנדס, הנדסאי או חשמלאי רכב,

כל מי שדיברתי איתו בנושא של קבלים (אף אחד לא מישראל) היו אנשי מקצוע של החברות המובילות.

דיברתי אם האיש הטכני של פיניקס גולד בטלפון אולי איזה שעתיים לנסות להבין איזה קבלים אני צריך,כמה ולמה.

בסופו של דבר , כאשר המערכת היא בערך עד 120 אמפר, רצוי לשים 1 פאראד על כל 1000 וואט RMS.

ועדיף קצת יותר (קצת!) לא 50 פאראד על 2 המגברים האומללים שלי, אבל אם יש 1840 וואט RMS ברכב, אז לשים 2-2.4 פאראד.

ולכוונה של ה"שינוי " ברכב שלי, יש לי אלטרנטור לא סטנדרתי, לכן גם שאני יסיר את הקבלים זה יהיה בסדר, אבל אני לא רוצה שהאוטו יתחמם, ואני אכבה את הרכב ובגלל הוונטה המסכנה אני לא אצליח להניע.:).

אבל,500 ש"ח נשמע לי טוב, למרות שאין לי מושג מה אתה מנסה להוכיח?:)

(גם בארץ אמרו לי אותו הדבר לגבי הפאראד).

under construction..

פורסם

זה לא משנה מה אמרו לך, ומה סיפרו לך.

משנה מה קורה בפועל, התרד מדבר על עובדות של קבלים, המסקנות של השיעורים הללו נכתבו על ידי אחד האנשים הגדולים ביותר בתחום.

אף אחד לא רשאי לערער עליו - מהסיבה שאף אחד לא יכול להוכיח שהוא טועה.

אם תוכיח לי שהוא טועה - על ידי מבחן עיוור. אתה תקבל 500 שקלים.

אתה סיפרת קודם לכן שהשוני המדובר - הוא שמיע ? ניתוקים .. וכו ..... בוא ננתק את הקבלים "ונחפש" את הניתוקים הללו.

ואם שלחו אותך לבחור קבלים רק לפי הקיבולת הFARAD שלהם, כניראה שאין להם בכלל ידע בנושא.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

פעם היה לי:

רוקפורד פוסגייט 15", 1000 וואט RMS

מגבר לנזר 1200D

מגבר BOSS C-150

ליין דרייבר של פיניקס גולד

קרוס של לנזר

לפני תחרות ה SPL הצפונית, היו לי ניתוקים במערכת כאשר הגברתי אותה לרמה מסויימת.

מסתבר - שכל מה שהייתי צריך זה RELAY שעולה כמה שקלים בודדים...

אני לא רוצה לחשוב מה "בעל מקצוע" היה מנסה לדחוף לי... :wink:

רמז: אולי קבל מינימום 1 פאראד (כי הרי מדובר ב 1000 וואט לפחות...)

ודעתי בנושא (ודעת רבים מומחים) - קבל שמים (אם בכלל...) כאשר מערכת החשמל (אלט', מצבר) תקינים, ותואמים לצריכה/דרישות המערכת.

פורסם
זה לא משנה מה אמרו לך, ומה סיפרו לך.

משנה מה קורה בפועל, התרד מדבר על עובדות של קבלים, המסקנות של השיעורים הללו נכתבו על ידי אחד האנשים הגדולים ביותר בתחום.

אף אחד לא רשאי לערער עליו - מהסיבה שאף אחד לא יכול להוכיח שהוא טועה.

אם תוכיח לי שהוא טועה - על ידי מבחן עיוור. אתה תקבל 500 שקלים.

אתה סיפרת קודם לכן שהשוני המדובר - הוא שמיע ? ניתוקים .. וכו ..... בוא ננתק את הקבלים "ונחפש" את הניתוקים הללו.

ואם שלחו אותך לבחור קבלים רק לפי הקיבולת הFARAD שלהם, כניראה שאין להם בכלל ידע בנושא.

קודם כל מי ש"המליץ" לי היו טכנאים של פיניקס גולד ו היפוניקס, משום מה יש הרושם שהם קצת מבינים יותר ממני וכנראה גם יותר ממך.(היפוניקס חגגה עכשיו 21 שנהו לגבי פיניקס גולד היו לפני שאתה ואני נולדנו)

דבר שני, לא "שלחו" אותי לבחור קבלים, אלא לקחו ממני את כל הפרטים, ואחרי אימילים אין ספור ושיחות נון סטופ לארה"ב, הגיעו למסקנה שיושבת לי באותו.

והפלא ופלא גם בארץ אמרו לי אותו הדבר לדוגמא באוטופרט שגם שם נראה לי שהם יודעים מה הם עושים.

ודבר שלישי ואחרון, סתם בשביל העתיד.

גם על עובדות אפשר לערער,כי היו אינספור תאוריות מתמטיות שהופרכו, ואני חייב לציין שבנושא של קבלים, יש חילוקי דעות בין גדולים ממני (לדוגמא האיש הטכני של alumpro אמרי לי שאני צריך בין 3 ל5 פאראד).

אז לכן, אם הכל תקין אצלי באוטו ולפני זה לא היה תקין, כנראה שזה עוזר סה"כ ,לא?

ואגב לגבי השמיעה, אני לא מבין גדול בחשמל לרכב, אבל עיקר עיסוקי הוא אודיו בייתי(יש לי אוזן מאוד טובה).

under construction..

פורסם

אז יאללה, כמה כסף אתה שם על השולחן ?

ומתי נפגשים ?

(דרך אגב, הבחור שכתב את השיעורים הללו, היה אחד מהאנשים -הראשונים- שתיכננו את הקבל לרכב, די מצחיק לערער על המהנדס שתיכנן את המוצר, על ידי האנשים שבסך הכל עושים לו COPYCAT.)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
אז יאללה, כמה כסף אתה שם על השולחן ?

ומתי נפגשים ?

(דרך אגב, הבחור שכתב את השיעורים הללו, היה אחד מהאנשים -הראשונים- שתיכננו את הקבל לרכב, די מצחיק לערער על המהנדס שתיכנן את המוצר, על ידי האנשים שבסך הכל עושים לו COPYCAT.)

הממ.. אם היו לי 500 ש"ח מיותרים, גם אם אני משוכנע שאני צודק במשהו כנראה שהייתי משקיע אותם בתוספת נחמדה לרכב.

אבל, בכל מקרה אני לא ממש מבין על מה אתה רוצה להתערב איתי?

משהו אחר מעניין אותי,קבל זה קבל לא? מה זה משנה הם הוא לרכב או לא?עד כמה שאני זוכר משיעורי אלקטרוניקה זה אותו הדבר לא? או שיש הבדל בין זרם ישיר ולחילופי.? קצת אור בעניין?

under construction..

פורסם

קבל זה קבל.

השאלה פה, האם אספקת החשמל שלו מוגבלת - או לא ?

אם ברכב תשתמש באספקת חשמל של 5 אמפר, 14 וולט.

ותשתמש בקבל של 20 פאראד, עם ערכים "בריאים", אולי באמת הוא יעזור לה מידי פעם .. כי הקיבולת שלו יכולה להיות משמעותית בזמן פריקות מהירות.

(אני אומר זאת בערבון כי מדובר בתיאוריה בלבד -מידי פעם- לא תמיד!, וגם למשיכות אשר "טיפה" חזקות מהאספקה, ולזמנים קצרים מאוד, אספקת חשמל -כימעט- מספקת.)

אבל אם יש לך אלטרנטור של 60-80 אמפר, 14 וולט, ואתה מנסה לתגבר אותו עם 1 פאראד, 2 פאראד, 10 פאראד, בזמן שהמאמץ של האלטרנטור גדול בהרבה מסגולתו - זה לא ישנה דבר, רק יכביד.

אתה חושב שיש פה משהו שמיע שתוכל לאבחן ? או כל דבר חיובי אחר שריצארד קלארק טוען, והמנהדסים שהתייעצת איתם טוענים אחרת ?

סבבה, אין לי שום בעיה, רק תגיד לי כמה כסף אתה שם על השולחן. (בנתיים לא שמעתי הצעה, ההצעה שלי היתה 500 שקלים.)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אני לא מבין, אתה קורא- אבל אתה לא מבין.

סה"כ אמרת שיש איזשהו הבדל של שמע, אז אמרתי שיש לי אוזן טובה,

אני לא מבין מה אתה רוצה להתערב איתי, אני לא מתווכח על קבלים, רק אמרתי מה קורה אצלי באוטו, ואם כל הכבוד לך, נראה לי שאנשי מקצוע ב פיניקס גולד והיפוניקס מבינים יותר ממני וממך ואני נוטה לקבל את המלצותיהם יותר מאשר כל חבר פורום מכובד \ מתקין מערכות מקצועי בארץ.

אתה רוצה להתערב על זה?אני לא מבין?

אמרתי שאין לי 500 ש"ח מיותרים = אין לי על מה להתערב איתך,אני לא כלכך מבין מה אתה רוצה ממני??:).

אבל אתה מצחיק אותי אז סבבה,ובלי שום קשר אם אתה רוצה לדסקס על ענייני סאונד , בשמחה, תוכל לראות אותי במפגש, אני אפילו מביא קבלים למכירה ושאר רכיבי אודיו לרכב:).

אבל הת'רד הזה החל ב"איזה פיוז לשים" והפך להיות ויכוח פוליטי על קבלים וממציאיהם(איזו מילה קשה).

ולכן נראה לי שכדאי שנחדול.:)

under construction..

פורסם

אתה מדבר על מהנדסים של חברות, אני מדבר איתך על אחד המהנדסים הכי גדולים בתחום האודיו לרכב.

אולי הגדול מכולם.

בכל אופן, אין לך כסף לשים על המילה שלך, חבל.

להוכיח את דברייך, אינך יכול, חבל.

אל תמליץ על דברים שאינך יכול להוכיח או אינך בקיא בהם, ולא.. מילה של כמה מהנדסים אשר התמחו בשיווק ומכירות אינה נחשבת.

יום טוב :)

עריכה: לא מדובר בויכוח, בויכוח כל אחד מעלה טיעונים ועובדות בשטח.

בסך הכל הסברתי לך למה אתה טועה ולמה הדברים שאמרת אינם תואמים למציאות.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

יש כאן שני דברים שונים:

שי - אתה מנפנף בהתערבות, אך הוא לא מנסה להתווכח אלא להחכים...

גרין - אתה מנפנף בעדויות "אנשי מקצוע" של הייפוניקס ופניקס גולד.

תרשה לי רק לומר, שאילו היית רואה אילו אנשים ואילו "מקצועות" יש להם מעבר לקו הטלפון, כבר

לא היית שש לנפנף כך סתם.

בסך הכל מדובר באנשי שיווק כמו כל חברה אחרת, ולצורך העניין אם נתעמק בחברה ספציפית שזו

הייפוניקס שמורכבת מכמה אנשים בודדים ואני אפילו נזהר לרשום עשרות עובדים כי זה יהיה אוברסטייטמנט...

בכל אופן - איש באמונתו יחיה?...

שיהיה...

פורסם

גל, בדרך כלל אני מסכים בנוגע ל"איש איש באמונתו יחייה", כשמדובר בהעדפות אישיות בלבד.

כשמדובר בנושאים עובדתיים אינני תומך בזה.. הבחור קיבל מידע כוזב, תיקנתי אותו .. הוא רוצה להוכיח אחרת הוא מוזמן.

בנתיים לא ראיתי שום הוכחה בסך הכל שמעתי על כמה אנשים שניסו למכור לו מוצר מיותר.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אין קשר למילה שלי או לא??!!

אין לי מושג מה אתה רוצה מחיי, יש לך בעיה תפנה לחברות שכותבות על המוצרים שלהם 1פאראד= מתאים ל 1000 וואט RMS, אני בטוח לא המצאתי את זה.

זה עובד מצויין,

לפי מה שאתה אומר כל אחד שיש לו 2 מגברים אומללים וסאב צריך קבל של 50 פאראד.

או שבכלל קבלים מפריעים, לכן יש תעשיה שלמה שמתבזבזת ומבוססת על הבל הבלים,

אתה יודע שיש חברות שמתמחות רק בקבלים וספקי כח?

אז אולי לפנינו עומד האחד - שמפריך את המלצותיהם של בעלי מקצוע (שאגב להיפוניקס אין קבלים של 2.4 פאראד ולכן המליצו לי על ALUMPRO לכן לא נראה לי שיש פה איזושהי אוריינטציה שיווקית).

בכל מקרה, אין קשר למילה שלי כמו שכתבתי לפני זה , ולא אתה בפרט תוכל להגיד לי לא להמליץ, סה"כ הבחור שאל איזה פיוז לשים, וקיבל תשובה הגיונית, אני רק הוספתי שעל הספק כזה(הייתי בטוח שמדובר על 600+700 RMS)נוטים לשים קבלים.( הבחור התבדח על הקבל חצי פאראד).

אז אין פה שיח המתאים גם לקצת הומור,->רמז! אז צר לי מאוד.

יום נהדר,

:)

under construction..

פורסם

אבל ניתן להבין את הצורך שלו להצדיק את הרכישה שעשה, ולכן אני חושב שכדאי להניח לו בנושא

ההתערבות (שהיא רעיון נהדר לכל אלו, שכבר שוחחנו עליהם ואיתם בעבר...) ויותר לעזור לו להחכים

ולהבין קצת יותר מה מסתתר מאחורי הסוללה היקרה והמיותרת הזו...

• תוכן חדש...