Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

green, כולם טועים.

זה לא חדש .... אנשים עושים הרבה תעלולים שיווקים בשביל למכור.

וזאתי דוגמא מצויינת לתעלול שיווקי.

אחרת לא היו שמים עליו כל כך הרבה אורות והשקעה במראה החיצוני שלו, עין רואה, והעין קונה.

אתה טוען שזה עוזר ? תוכיח.

אתה לא יכול להוכיח ? משמע זה לא עוזר.

אין לך ידע באספקות חשמל, או בבטריות ? אל תמליץ על כך לאחרים. (לא ממש מקצועי לקבל תשובה בנושא שאין לך בו ידע, אני בטוח שגם אתה היית מתבעס אם היו שולחים אותך לרכוש קבל, כשאינך באמת צריך אחד, או במקרה שלך ..... אפילו 2 .....)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולמה באלקטרוניקה במכללה מלמדים אותנו סמסטר שלם על קבלים אם כל זה סתם ?

חרטה ברטה כמו שאתה אומר !!! הרי למדנו שקבל מחזיק מערכות קטנות של 7 SIGMENT - או בעברית 7 מקטעים ... לכמה שניות ואלה קבלים של מילי ומיקרו פאראדים... אז אתה אומר שחצי פאראד לא יחזיק מגבר לשניה ?

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

כפי שאמרתי, קבלים בעולם האלקטרוניקה לא מושפעים מעולם הרכב.

יש לזכור שאת הקבלים לרכב לא יעדו ולא תיכננו בשביל שיחזיקו את מערכת החשמל ברכבנו.

כניראה ששכחתם, אבל הסיבה שהמצבר שלנו הוא במתח של 12 וולט, לא בגלל שאינו יכול להיות בעל קיבולת של 14 וולט.

אלה בגלל העובדה שככול שהוא יהיה קרוב יותר לוולטאז של האלטרנטור שלנו - ככה העומס על האלטרנטור יגדל.

ולהבדיל מהקבל של רכבנו, מהמצבר אנו מנצלים קרוב ל95% מאספקת החשמל שניכנסת אליו.

לעומתו, אנו בקושי מנצלים את אספקת החשמל שניכנסת לקבל, אז בכל עת שהוא "מנסה" לעזור ופורק את עצמו, הרי לך שביזבזתי מחזור כפול של אספקת חשמל בשל ביזבוז של חום.

וכל טעינה מחודשת שהוא עורך לאחר שהאלטרנטור "מתגבר" על המכה הרי לך שהיא נזק נוסף שחוזר על עצמו בשיטתיות.

אם תיכננו את המצבר בצורה כזאתי שלא יכביד על האלטרנטור, ואנחנו הולכים ושמים קבל בשביל לבצע את הפעולה הזאתי, רק שיש לו ביזבוז כוח הרבה יותר עצום.

הרי לך שיכולנו לקחת מצבר נוסף במקום הקבל, ולהנות משיפור יותר ריאלי ומציאותי מאשר ההספק המועט שאנו מקבלים מהקבל שלנו.

ההבדל הברור - שהמצבר הנוסף לא יוכל למנוע היבהובי אורות כתוצאה ממשיכות חזקות.

אבל המצבר הנוסף -כן- יכול לתת "יד" בנוגע לאספקת חשמל בריאה יותר.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
כניראה ששכחתם, אבל הסיבה שהמצבר שלנו הוא במתח של 12 וולט, לא בגלל שאינו יכול להיות בעל קיבולת של 14 וולט.

אלה בגלל העובדה שככול שהוא יהיה קרוב יותר לוולטאז של האלטרנטור שלנו - ככה העומס על האלטרנטור יגדל.

.

מה? מאיפה השטות הזו?

ככל שהפרש הפוטנציאלים בין המצבר (רכיב מוזן-בזמן טעינה) לבין האלטרנטור

יהיה קטן יותר, כך גם זרם הטעינה ועל כן גם עומס האלטרנטור יהיה בהתאמה קטן יותר.

אני לא טועה.

ZZR

פורסם

תקרא שוב את מה שכתבתי, ותקרא שוב את מה שכתבת.

ותעשה חושבים לפני שאתה משתמש במילים כמו, "מה?! מאיפה השטות הזו ?"

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
green, כולם טועים.

זה לא חדש .... אנשים עושים הרבה תעלולים שיווקים בשביל למכור.

וזאתי דוגמא מצויינת לתעלול שיווקי.

אחרת לא היו שמים עליו כל כך הרבה אורות והשקעה במראה החיצוני שלו, עין רואה, והעין קונה.

אתה טוען שזה עוזר ? תוכיח.

אתה לא יכול להוכיח ? משמע זה לא עוזר.

אין לך ידע באספקות חשמל, או בבטריות ? אל תמליץ על כך לאחרים. (לא ממש מקצועי לקבל תשובה בנושא שאין לך בו ידע, אני בטוח שגם אתה היית מתבעס אם היו שולחים אותך לרכוש קבל, כשאינך באמת צריך אחד, או במקרה שלך ..... אפילו 2 .....)

ידידי היקר.

אם שמת לב, וכנראה שלא, אף אחד לא ניסה להתחרות איתך, אני לא מבין למה אתה מתגונן,

ואם תקרא טוב, לא טענתי לשום דבר,וגם לא המלצתי כלום לאף אחד-רק התבדחנו פה קצת- אך אתה נוטה לזרוק פה בוץ קצת יותר מדי על אחרים,וזה די מעצבן.

לגבי ה"תעלוליים השיווקיים", אז קודם כל החברות הרציניות שמייצרות את הדברים האלה- לא מייצרים אותם עם אורות ושטויות.(ולא תמיד העין קונה- ראה ערך הרמקולים של"מורל" שנראים הכי מסכנים בעולם ועם זאת צליל נפלא)

ולפי מה שאתה אומר, הכל זה סתם,ויש חברות שקיימות על מנת למכור כלום וזה בכלל לא עוזר,

אך מהדברים שאתה אומר,הקבל כן שימושי-אך הוא מבזבז כ 50% מהאנרגיה שלו על חום- אך אתה עדיין אומר שזה עוזר-> אתה סותר את עצמך.!?!#

לגבי היעילות של הקבל -אני אישית בכל התערוכות שביקרתי בהם בעולם ראיתי שמשתמשים בהם-ולא מוארים בנאונים ו"נראים טוב"-> ופרט לכך אצלי לפחות זה עזר, כמו אצל אנשים רבים אחרים.

אתה משבח ומהלל את RC על היותו מראשוני ממציאי הקבל לרכב-> מה הוא ישב והמציא משהו סתם שבכלל לא עוזר?

ועוד משהו קטן, מישהו חכם פעם אמר :"אני לא סובל את דעתך- אך אני מוכן למות על זכותך להביע אותה"-> אבל עם כל ה"סבל" אל תכפה את דעתך את אחרים.

under construction..

פורסם

אלוהים ישמור. או שיש לך בעיה חמורה בהבנת הנקרא.

או שאתה ממש מתעלם ממה שאני אומר.

ק-ב-ל ל-א נ-ו-ע-ד ל-מ-נ-ו-ע מ-פ-ל-י מ-ת-ח.

היעוד שלו - למנוע היבהובי אורות.

אתה רוצה להמליץ על קבל בשביל למנוע היבהובי אורות ? אין לי בעיה, תלמד קצת את החומר ותדע על מה צריך להסתכל, ומתי !

להמליץ עליו בשביל "ליצב את אספקת החשמל ברכב" , אי אפשר לתת המלצה שזאת כזאת, משום שזה לא היעוד שלו !

וזאת הסיבה שRC השתמש בקבלים. וזאת הסיבה שהם קיימים, וזה כל מה שהם מסוגלים לעשות לחשמל ברכבנו.

אני באמת לא מבין מה אני צריך להתווכח איתך, אתה אפילו לא טרחת לקרוא כמה אספקת חשמל הבטריה המסכנה הזאתי יכולה להכיל.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אני חושב שהסברתי את עצמי יותר מפעם אחת, אם זה לא מספק אותך אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...