Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה התקציב שלך למכונה?

אם אתה מוכן להשקיע קצת יותר - 2 הסנט שלי - לך על מילה ולא תצטער - רמה אחרת של בניה ויכולה להתקרב ל-20 שנות עבודה...

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 17.7.2026 בשעה 15:34, borsood כתב:

יש לך שני מקררים? שני תנורים? שני כיריים? אותו (אי-)הגיון. האמת שהתארחתי פעם אצל מישהו שהיה לו "מטבח פסח" נפרד אבל הוא באמת חריג.

מייבש כביסה צינור הוא המכשיר החשמלי הכי פשוט. כמעט ולא מתקלקל כי אין מה שיתקלקל. פעם בשלוש שנים זה המון. והאמת גם למכונת כביסה זה הרבה. איפה אתה מוצא כזה זבל שמתקלקל התדירות כזו?

ואם אנחנו כבר הוזים, העתיד שאני הייתי חושב עליו בתחום מייבשי הכביסה זה "ארון" שבו תולים את הכביסה הרטובה, רובוט שמקפל כביסה אחרת כמו טישרטים ומכנסיים וסלסלה לגרביים, סוגר את הארון ואחרי כמה זמן כביסה מקופלת ויבשה...

לדעתי המכונות המשולבות זה יותר גימיק כמו מסכי מחשב קעורים או טלוויזיות 3D...

כן, יש לי שני תנורים (סוג של, יש לי טוסטר אובן גדול שכבר עשיתי איתו כל מה שתנור עושה כי היו נסיבות)
אכן יש לי גיבוי לכיריים.

מקרר - עכשיו מכרתי מקרר עובד תקין לגמרי בן 10 וקניתי חדש כי אני מעדיף שהוא לא יתקלקל אז החלפתי מראש.

מכונה ומיבש לא אמרתי שכל אחד מהם מתקלקל כל 3 שנים, הממוצע הוא שאחד מהם מתקלקל כל 3 שנים, המייבש התקלקל לפני שלוש שנים, נקרעה לו הרצועה, החלפתי לבד ועכשיו הוא כבר מתחיל להישמע כאילו המיסב הראשי מתחיל להתעייף (סה"כ בן 10), מכונת כביסה, בוש סדרה 6, כבר כמעט בת 5 ומתחילה לזייף, יכול להיות שהיא תחזיק גם עוד שנתיים ויכול להיות עוד חודשיים, אני מכבס 14 מכונות (ומייבשים) בשבוע חלש.

בתאריך 17.7.2026 בשעה 08:22, sperial כתב:

@DrorZi אתה מגזים. אין מצב שאתה לא יכול להסתדר כמה ימים בלי מייבש, ובינינו, צריכים להיות לך בבית מספיק בגדים כדי להסתדר 3-4 ימים (וגם כפליים) עד שמכונת הכביסה מתוקנת או מוחלפת. והכי גרוע - לוקחים שק אחד להורים או לאח.

כל אחד והמצבים שלו, יכול או לא זו לא השאלה, אני יכול להתסדר גם עם רגל שבורה, אני מנסה להימנע ממצב כזה, כל אחד והדברים שהוא מעדיף להימנע מהם בחיים...

בתאריך 17.7.2026 בשעה 00:53, shake כתב:

אין בזה שום הגיון, מכונת כביסה צריכה להיות מאוזנת על הרצפה. מכבסה תפתור בקלות ובזול "אסון" כזה.

במכונות משולובות תוכנות נפרדות עדיין ארוכות יותר.

כן, זה בדיוק מה שגיליתי ולכן הדיון עבר להיות תיאורטי כי אין לי מקום לשים אחת ליד השניה 

אני מסכים שבאסון קיצוני אני יכול להגיע למכסה, זה תיזוז אבל יפתור בעיה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני עם דרורזי, תאכל'ס. מי שיכול ומוכן להשקיע בכפילויות כתחזוקה מונעת, מה רע בזה?

לי זה מוגזם ולא ישים, לאחרים זה מוגזם ולא ישים, אבל יש גם כאלו שעבורם זה הגיוני מאד וישים ביותר.  

באחד מהטיפולים לרכב שלי החלפתי יזום את המצבר, בדיוק אותה פואנטה- לא להיתקע.

מה שכן זה מזכיר לי משהו:

Funny Department Of Redundancy Office Worker Bureaucrat Admin Staff Poster

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש הבדל גדול בין החלפה מניעתית לבין הכפלת הציוד. הפריט הקריטי האחד שהחלפתי כבר פעמיים באופן מניעתי היה מקרר (אחרי 10 שנים), למקרר הנוכחי שלי לא מצאתי מחליף ראוי למרות שאחרי 10 שנים נזקקתי להחלפת כרטיס פיקוד. 

החלפת מצבר מניעתית ברכב היא מהלך מקובל - סה"כ מדובר בהוצאה לא גדולה (סביב 600 ש"ח), עדיפה על התקעות עם הרכב.

להוסיף מכונת כביסה ומייבש נוספים? אפילו לא בחדר הכביסה שלי, שהוא חדר שינה סטנדרטי שהסבתי לחדר כביסה. וגם בימים שהיו לי 3 זאטוטים קטנים הסתדרתי את הכמה ימים בלי מכונת כביסה כשהיתה תקלה. מייבש זה עוד פחות קריטי כי תמיד אפשר לקנות מתלה ייבוש ב-100 ש"ח ולפתוח אותו בסלון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה שאני מסכים אתך, לא אומר שיש פה אנשים אחרים שלא יראו את זה ככה. 

הכפלת הציוד יכולה להיות פתרון- למי שמתאים לו, למה לא בעצם?

מה שאנחנו חושבים לא בהכרח רלוונטי... לא חסרים מקרים שבהם חסרונות עבורנו הם עבור מישהו אחר יתרונות ולהיפך. 

קרה לי כבר שמוצר שהיה על הנייר נפלא מול המוצר המתחרה, היה פשוט זוועה במציאות וכל ה"חסרונות" של המתחרה הן חוזקות רציניות ביותר. 

כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה להראות למה זה כן\לא\טוב\רע\שחור\לבן. אם זה מתאים או לא, זה לא לנו להחליט ;-)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כיום העלויות של המכשירים הלבנים די נמוכות - אבל, עדיין, הם תופסים הרבה מקום. ועקרונית גם עוד קוי חשמל, מים וביוב. או ששומרים איזה ספייר במחסן. פעם נתקלתי במכונת כביסה קטנה (4.5 קג) עם פתח עליון, שתופסת יחסית מעט מקום (בעיקר בגובה), יכולה להיות כזה ספייר אם המחסן שלך מספיק גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני הגעתי למסקנה שכל המכשירי חשמל האלה זה בולשיט. הכל עניין של מזל והכל בסוף מתפגר דווקא בזמן הכי לא מתאים, מותג או זבל סיני.

אולי פעם היתה משמעות למותג ולארץ היצור, יצרנים באמת בנו מכשירים ששורדים והיה שווה להוציא חצי משכורת על מכונת כביסה שתחזיק לך עד הפנסיה. היום בזכות סין העממית והחוק שמחייב את המוביל לפנות לך את המוצר הישן, אתה יכול להוציא את הכסף שאתה מרוויח בזיעת אפך על דברים משמעותיים יותר מאשר מכונת כביסה ומייבש. הרי אין הבדל בתוצאה.

אני קונה לפי הגודל המתאים והמחיר הכי זול. לא מעניין אותי המותג כל עוד יש שנה אחריות. הקריסטל שיטבוקס שקניתי ב1000 שקל תתפגר במקרה הכי גרוע אחרי שנתיים? עדיין עדיף מאשר לקנות מכונת כביסה ממותג גרמני ב8000 שקל שתחזיק כמה? אולי 10 שנים עם הרבה מזל.

ספציפית בתחום הזה, כל עוד המוצר מתפקד כמו שצריך והבגדים יוצאים נקיים ויבשים, לא רואה סיבה להשקיע מעבר למינימום הנדרש.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

במציאות של היום. לא רואה צורך לשמור במחסן. 

ברוב המקומות אפשר ללכת לקנות ולקבל אספקה תוך יום. כנ"ל באינטרנט.

ואם יש לך יכולת להוביל לבד. יש לא מעט עם שלם וקח. 

מכונת כביסה במחסן. רוב הסיכויים שיקח לך חצי יום רק לפנות את המחסן כדי להצליח להוציא אותה.

ומקרר. אם אשים מקרר במחסן. לא ישאר לי מקום במחסן 

מאמין שאעבור לבית גדול יותר יהיו לי 2 מקררים. כי אחד כבר צפוף לנו

• רעיון טוב! 2

.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

הקריסטל שיטבוקס שקניתי ב1000 שקל תתפגר במקרה הכי גרוע אחרי שנתיים? עדיין עדיף מאשר לקנות מכונת כביסה ממותג גרמני ב8000 שקל

זהו, שאלו אפילו לא ההפרשים.

נכון שמכונה ממותג גרמני מדגם סביר תהיה יקרה יותר מסינית, אבל למעט כל מיני מוצרי הזייה שמוכרים במחירים לא הגיוניים בעליל באושר עד עם מלאי של יש היום, מחר נגמר - ההפרש יהיה בערך פי 2 במחיר. נגמרו הימים שהיית משכיב חצי משכורת על מוצר כזה. אולי ליבהר או miele מהסדרות הגבוהות ממש, שמי שקונה זה בגלל הסטטוס, אבל התחרות היא כבר סאב זירו או ציוד קצה. 

למשתמש הביתי הרגיל מוצרים לבנים איכותיים לא יקרים בהמון מהמוצר הסיני הסטנדרטי בחנות החשמל הסטנדרטית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ההפרשים הם פי 2.5-3 בערך, בין מותג סביר לסיני.

זה לא המון, אבל 1000-2000 שקל זה עדיין כסף. במיוחד כשאתה קונה מכונה ומייבש באותה קניה, זה מאוד קורץ לרכוש 2 מוצרים סיניים במחיר של 1 "איכותי".

היתה לי מכונה של סמסונג, עלתה באזור ה3 והחזיקה 8 שנים. אם מכונה סינית תחזיק חצי מזה, מה רע? הבגדים יוצאים אותו הדבר. 

מדובר כמובן על מוצרים שיש ברשתות החשמל, כמו ksp וכדומה. לא על כל מיני הזיות שצריך לבוא עם האוטו עד לדלת של אושר עד ולהעמיס, ואז לסחוב הביתה. זה כבר לא שווה את החיסכון. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, om2 כתב:

ברוב המקומות אפשר ללכת לקנות ולקבל אספקה תוך יום. כנ"ל באינטרנט

קניה אכן יכולה להיות מאוד מהירה, תיקון לפעמים דורש זמן (תיאום עם הטכנאי, איתור תקלה לא טרוויאלית, חוסר בחלק מתאים)

ולא תמיד רוצים לקנות חדש רק בגלל שמכשיר באחריות התקלקל.

בחלק מהתחומים זה קיים היום והפך את החיים שלנו לקלים יותר בלי שנרגיש (אין חשמל? מבשלים על כיריים. אין גז, מבשלים בתנור. התנור התקלקל, משתמשים במיקרו או בטוסטר אובן לכמה ימים. הלך האינטרנט בבית? משתמשים בהוטספוט של הטלפון). 

redundancy זה יתרון. למי שזה חשוב לו גם בתחום הכביסה (14 כביסת בשבוע!) ויכול להרשות לעצמו (כספית ולוגיסטית), למה לא?

• תוכן חדש...