Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על פניו, הכי קל זה להתקין מזגן הכי קטן שיש עם יחידה חיצונית במרפסת. גיליתי שמאוורר תקרה במרפסת ממש משפיע לטובה על הטמפרטורה שם, גם בשמש ישירה. מניח שזה יכול להועיל גם לסילוק החום שיצא מהיחידה החיצונית.

מזגן נייד זה טוב בעיקר למי שגר בדירה שכורה ומוגבל לשינויים בדירה.

פתרון יותר אסתטי יהיה להוסיף תעלה המזגן המרכזי למחסן דרך הקיר המשותף, אבל זה תלוי במבנה המערכת. אם אין תעלה קרובה לקיר של המחסן, זה יראה מוזר.

פתרון יותר יצירתי יהיה לחבר בין הסלון למחסן ע"י שבירת הקיר המשותף, הגדלת הסלון ויצירת פינת עבודה שהיא חלק מהסלון אבל זה כבר חתיכת שינוי בדירה שיעלה הרבה כסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

פתרון יותר יצירתי יהיה לחבר בין הסלון למחסן ע"י שבירת הקיר המשותף, הגדלת הסלון ויצירת פינת עבודה שהיא חלק מהסלון אבל זה כבר חתיכת שינוי בדירה שיעלה הרבה כסף.

אם כבר נכנסים לעבודות כאלה, הרבה יותר פשוט לחצוב ולקדוח כמה קירות ולהוציא צנרת מהמזגן הזה למרפסת שרות ושם להתקין את היחידה החיצונית הנוספת, אבל אין כוונה לבצע שינויים ועבודות בסדר גודל כזה.

פורסם
לפני 15 שעות, Buki כתב:

שלום, 

אפשריות:

1 מזגן עילי רגיל כשאר היחידה החיצונית תמוקם במרפסת שמש. זה בניין די חדש אז אסור לתלות מזגנים על הקיר החיצני של הבניין אבל אם היחידה החיצונית תהיה בתוך מרפסת שמש ולא תיראה מבחוץ זה בסדר. 

חסרונות - תופס מקום במרפסת שמש ומפזר אוויר חם בתוך המרפסת. 

יתכן שמזגן 12.000BTU גם במהירות מפוח הכי נמוכה יהיה חזק מידי לחדר כזה קטן, לא בטוח. 

זו האפשרות הכי סבירה לדעתי מאלו שציינת פה.  נושא פיזור האוויר החם במרפסת, אם היא פתוחה- מה זה משנה לך? אם היא לא, זה כבר סיפור אחר. 

האם מישהו צפוי להיות במרפסת הזו בזמן השימוש שלך בחדר? אם לא, הכל טוב. אם כן, זו כבר בעייה אחרת. 

לפני 15 שעות, Buki כתב:

2. מזגן נייד. 

היה לי בעבר. זה לא פתרון יעיל במיוחד, ממליץ לך לרדת מזה. יכול להיות שהיעילות השתנתה לאורך השנים, ושהטכנולוגיה השתפרה, אבל כל עוד המזגן לא היה צמוד אלי לא ממש הרגשתי אותו. והוא בכל מקרה יוציא אוויר חם למרפסת , אז כבר עדיף את העילי שם.

לפני 15 שעות, Buki כתב:

3. לפתוח פתח מהסלון, שם יש מיזוג מרכזי. לדעתי ללא תעלה יעודית עד לפתח הזה מהמיני מרכזי, היעילות של הפתרון הזה תהיה נמוכה ביותר. 

אני לא יודע לגבי היעילות, אבל אם תוסיף מאוורר שימשוך אוויר מהסלון על פתח התעלה, זה יהיה סביר לגמרי. 

ה"סדנה" שלי, חדר 2.7*2.8 - בערך אותם 7 מ"ר שלך, עם חלון. אין לי שם מזגן. אני עובד שם רק עם מאוורר. בקיץ זה לא תמיד מספיק, אבל זו עבודה פיזית, ואני מתחמם מהר. כל שאר הזמן, המאוורר לחלוטין מספיק. אם הוא יונק אוויר קר, אז בכלל אמור להיות טוב. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יועץ מיזוג היה מתעניין גם באיכות הבידוד של המחסן/חדר ואם החדר נמצא תחת שמש ישירה,

תידרש עוצמה מוגברת לתנאים כאלה.

• רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

זו האפשרות הכי סבירה לדעתי מאלו שציינת פה.  נושא פיזור האוויר החם במרפסת, אם היא פתוחה- מה זה משנה לך? אם היא לא, זה כבר סיפור אחר. 

האם מישהו צפוי להיות במרפסת הזו בזמן השימוש שלך בחדר? אם לא, הכל טוב. אם כן, זו כבר בעייה אחרת.

העניין הוא פחות פיזור אוויר אלא יותר השטח הפיזי שהיחידה החיצונית תתפוס במרפסת. 

היא צריכה להיות מותקנת נמוך בתוך המרפסת בגובה הרצפה או קצת מעל, על מנת שלא תיראה מבחוץ. 

צריך לשמור רוווח 40 ס"מ בין היחידה לקיר ולפני היחידה צריך להשאיר שטח נקי מספיק גדול שלא יהיה קצר אוויר  (ההוראות מדברות על 2 מטר).

פורסם

אם כך אז 3 ומאוורר, הכי קוסט-אפקטיב והגיוני. 

כמו שציין רוןS, לראות אם צריך בידוד או שכבת מיגון מקרינה על החלון או משהו בנוסף, להקלה על העומס. 

אל תשכח שהרבה מאווררים ניתנים לכיוון ישירות עליך, אם זה עדיין קצת חם לך. לא כולם אוהבים את זה, אבל לכמה דקות זה יכול להיות חלק מהפתרון. 

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

ה"סדנה" שלי, חדר 2.7*2.8 - בערך אותם 7 מ"ר שלך, עם חלון. אין לי שם מזגן. אני עובד שם רק עם מאוורר. בקיץ זה לא תמיד מספיק, אבל זו עבודה פיזית, ואני מתחמם מהר. כל שאר הזמן, המאוורר לחלוטין מספיק. אם הוא יונק אוויר קר, אז בכלל אמור להיות

מה שתיארת עכשיו, בחיפה, זה מצב שאני לא מוכן לעבוד בו פיזית

הרכבתי מחשב לפני יותר מעשור בממד בחיפה ללא מזגן ועם מאוורר בלבד ואין סיכוי שאני עובד יותר בחדר כזה ללא מזגן 

בחדר כזה לא עובדים פיזית מבחינתי 

תביא מזגן נייד

היום זה זול פי 3 ממה שעלה לי ב 2012

מזגן נייד עולה היום כ 600 ש"ח 

זה קוסט אפקטיב

שילמתי 2000 בשנת 2012

פורסם

ברמי לוי המזגנים הניידים עומדים ליד המדף של הקוטג׳, המחיר פחות מאלפייה. אין לי מושג מה היעילות והאיכות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, גולדן191 כתב:

מה שתיארת עכשיו, בחיפה, זה מצב שאני לא מוכן לעבוד בו פיזית

:shock:

חשבתי שלי יש בעייה עם חום ושאני רגיש יתר. וואו.

כשהחלון פתוח (בממ"ד אין?) אין ממש בעייה יחד עם המאוורר.

פורסם

איזה קומה אתה גר? 

בכל מקרה, בלי חולצה עם מאוורר ובלי מזגן בממד אני לא מוכן לעבוד פיזית

מדובר על ממד קומה 1

אולי המצב יותר טוב אצלך אם אתה גר בקומות וזה לא ממד

אין לך מושג כמה כיף יהיה לך עם מזגן נייד

מרעיש, נכון, שים אוזניות ומוזיקה טובה

פורסם

אל תשכח שזו לא רק הקומה אלא גם כיוון האוויר וזרימה שלו, טובה או לא קיימת. 

גם אם היה מקום לדחוף מזגן נייד לשם, אני לא הולך לעשות את זה. אולי! מתישהו אתקין עילי שם. אולי. תחזוקת הפילטרים שם תהיה מטרד לא קטן.

אפרופו נייד, נקודה ששכחתי ממנה- אני לא יודע איך זה כיום, אולי יש כבר טכנולוגיה יותר טובה, אבל בעבר היה צריך לדאוג גם לרוקן את המים ממנו. היו נאגרים במגירה, אז או לרוקן אותה או לייצר צינור פינוי. עוד סיבה למה זו לא אופציה ריאלית במיוחד לפות"ש.

פורסם
לפני 53 דקות, sperial כתב:

ברמי לוי המזגנים הניידים עומדים ליד המדף של הקוטג׳, המחיר פחות מאלפייה. אין לי מושג מה היעילות והאיכות.

מעדיף להתחבק עם קוטג' מאשר לעבוד כל היום צמוד לקומפרסור

• מצחיק 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

שמע, זה לא אומר כלום.

ברמי לוי שאני קונה בו, כבר הזיזו את הסטנד של המברשות שיער לאזור של המקרר של הביצים.

אפילו צילמתי את זה אחרי שהצלחתי להפסיק לצחוק, לא מצליח למצוא את התמונה כרגע. 

פורסם
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

הזיזו את הסטנד של המברשות שיער לאזור של המקרר של הביצים.

זה כדי להקל על ברווזים.

אלה לא מברשות שיער, אלא מברשות נוצות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...