Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטבעת ב NGK מגיעה נחושת, עבה, וצריכה להיות הדוקה יחסית (לא חופשית כמו ב BOSCH שצילמת מ CARS245)

שים לב בתמונה שלך שלמרות שהיא עבה ורחבה יחסית, היא עדיין בדיוק בגיזרה של גוף המצת.

שים לב לתמונה של ה-בוש:

image.thumb.png.7e7ccffe1f1c19925132ab39182b414a.png

• אהבתי 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

הטבעת ב NGK מגיעה נחושת, עבה, וצריכה להיות הדוקה יחסית (לא חופשית כמו ב BOSCH שצילמת מ CARS245)

שים לב בתמונה שלך שלמרות שהיא עבה ורחבה יחסית, היא עדיין בדיוק בגיזרה של גוף המצת.

שים לב לתמונה של ה-בוש:

image.thumb.png.7e7ccffe1f1c19925132ab39182b414a.png

כן, על זה אני מדבר. השאלה באמת אם זה כל הגורם לבעייה שהייתה לי עם הבוש. מחר מחרתיים ארכיב את הngk ונדע.

פורסם
לפני 48 דקות, hondacivic02es כתב:

השאלה באמת אם זה כל הגורם לבעייה שהייתה לי עם הבוש. 

מחילה, באמת פספסתי את הקטע שדיברת על נושא הקירטועים ושנסעת רק 100 מטר והחזרת את הישנים.

לדעתי, זה מתחבר דיי טוב עם החשדות עד כה.

שלחת ל BOSCH שאילתה עם תמונה על המצתים מ CARS245 ? (ואם כן, ענו לך כבר ?)

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

מחילה, באמת פספסתי את הקטע שדיברת על נושא הקירטועים ושנסעת רק 100 מטר והחזרת את הישנים.

לדעתי, זה מתחבר דיי טוב עם החשדות עד כה.

שלחת ל BOSCH שאילתה עם תמונה על המצתים מ CARS245 ? (ואם כן, ענו לך כבר ?)

כן. הם ענו שהם מחכים עדיין לתשובה מהדילר. אבל כבר הציעו החזר מלא או לשלוח חדשים. ביקשתי מהם שישלחו חדשים. מקווה שפשוט נפלתי על מצתים לא תקינים. כי אם זה מזוייף זה יגיע שוב מזוייף.

פורסם
לפני 7 שעות, hondacivic02es כתב:

... השאלה באמת אם זה כל הגורם לבעייה שהייתה לי עם הבוש. מחר מחרתיים ארכיב את הngk ונדע.

זה יכול להעיד רק על זיוף לא מוצלח.

מה שיכול לעזור בזיהוי של מצת לקוי הוא רב מודד בסיסי,

כלי חובה שיהיה לך לעזר באיתור תקלות גם בעתיד.

• אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)

טוב, יש לי עדכון, וזה לא נגמר פשוט וקל כמו שחשבתי (ואולי גם אתם), ואני עדיין בזה.

היום בבוקר החלטתי להרכיב את המצתים של NGK, כמו שראיתם בתמונות באחת ההודעות הקודמות בשרשור, המצת נראה טוב נראה מקורי, לא חסר גם ביקורות טובות ושבחים על המצת הזה ובכלל על NGK.

החלפתי את המצתים, בהנעה הכל היה בסדר, אבל אחרי כמה מטרים כשאני מנסה קצת ממש קצת ללחוץ כדי להאיץ, שוב אותה הבעייה של גמגומים, גיר מזייף, טורים לא נכונים, פשוט ברדק (רק מזכיר לכם, זה היה לי בדיוק עם הסט החדש של אותם מצתים של בוש, שחשבנו שהם מזוייפים או לא תקינים).

מפה העניין התחיל ממש להסתבך. אמרתי אוקיי אולי גם המצתים האלה לא טובים או לא מתאימים או מזוייפים (סיכוי ממש קלוש), והחזרתי למצתים של בוש היחידים מכל הסטים שניסיתי שעבד ללא תקלות (מזכיר, מצתים שעשו 20K וראו עליהם שהם עשו עבודה,  אבל יכולתי להמשיך איתם).

אחרי שחיברתי הכל בחזרה, התחילו בעיות בהנעה, רעשים מוזרים, חירקושים, ממש צלילים בכלל לא נעימים מהמנוע, וגם מהאגזוז). זה הגיע למצב שהרכב נדלק לכמה שניות ופשוט נכבה. חיברתי סורק תקלות אחרי שבלוח שעונים התחילו להופיע שגיאות של START\STOP, ובOBD זה הראה לי שגיאת מנוע משהו עם MISFIRE ותפקוד כללי של המנוע. וואלה ברגע הזה קיוויתי שלא נפלתי לאיזה בור ושלא הלך לי המנוע או חלק משמעותי בו. אחרי כמה שעות של פירוקים והרכבות של כל אחד מהסטים של המצתים, החלטתי לנתק מצבר לרבע שעה, וגם 2 קונקטורים, אחד לדעתי קשור לחיישן MAF (לא סגור על זה) ועוד קונקטור בוודאות של המצערת. החזרתי את הכל , הנעתי , וחזרתי גם למצתים של NGK, והגעתי למצב שהרכב כן מונע ולא נכבה, אבל עדיין עם התקלה של הגמגומים, מיספיירים, וזיופים מהמנוע.

בתמונה אני מצרף נתונים של המיספיירים, זה מהנסיעה האחרונה שלי . מיותר לציין שאני נוסע כמו זקנה ובקושי עובר את ה-2 טור, נוסע ממש בזהירות, עד שאסע מחר למוסך או אם תתנו לי כאן כיוון נוסף ששווה לבדוק. (אולי קוילים? אולי מצערת? מזרקים? משהו אחר?).

התמונה השנייה, זה מתאם שאחד מהקליפסים שלו נשבר לי בפירוק של הצינור הזה שאין לי מושג איך קוראים לו אבל יש כאלה שמחליפים אותו בפורק לחץ. הוספתי תמונה של איך הקליפס נראה כשהוא שלם ובצד השני החלק שנשבר. ביינתים ממה שבדקתי הצינור יושב טוב ובפנים, אבל נאמר לי שגם אם הוא יושב טוב אבל יש קליפס שבור עדיין יכול לברוח אוויר בלחץ ובלחיצות.

זהו, אז המצב כרגע שלא משנה איזה מצתים אני מרכיב, הרכב מגמגם ואי אפשר ללחוץ על הדוושה יותר מידי. אשמח לעצות.

*מצרף גם תמונה של קויל 3, שבOBD רשום שהוא עושה הכי הרבה מיספיירים.

WhatsApp Image 2026-05-27 at 17.04.49.jpeg

20260527_121249.jpg

20260527_093715.jpg

20260527_132730.jpg

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם
לפני 3 דקות, דובצע כתב:

אותו יעקוב טוען שקצה הפלאג המזויף יפול למנוע-אצלך הפלאגים המזוייפים  נישארו שלמים לגמרי?

IMG_1139.png

▶️Watch the full video now! https://vt.tiktok.com/ZSxVLxWWH/

זה קישור לסירטון המלא שלו

שלמים לגמרי, אני גם לא בטוח בכלל שהם מזוייפים. מה שני סטים גם NGK וגם בוש מזוייפים? הם נשארו שלמים, שום סדק שום דבר חשוד, בטח שלא התפרקו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בבוקר החלפתי אפילו קוילים וזה לא עזר. לא רק שלא עזר גם המנוע עשה לי רעשים שהייתי בטוח שהוא גמור.

נסעתי בזהירות ממש למוסך, שם הרכיבו לי פלגים של בוש (מה שהרכבתי בהתחלה, אותו דגם אחד לאחד), והבעייה נפתרה. אמרתי למוסך מה איך ככה, אמרו לי שחייב לסגור עם ידית מומנט על המספר המדוייק (23 ניוטון מטר) . אז אלא אם כן הפלגים היו מזוייפים, אז מה שגרם לכל הבעיה זה הסגירה שלהם, לפי המומנט הנכון. למזלי, עד עכשיו נראה שאין נזק למנוע.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה נשמע לי חירטוט, אז או שבאמת המצתים שקנית מזוייפים - או שפיספסת משהו בפירוק וההרכבה של המצתים (יש דגמים מסויימים שהחיבור של התקע לסליל הצתה יכול להיות קצת טריקי). קשה לי להאמין שלא סגרת את המצתים בכלל אחרי שהברגת אותם ידנית כי בסופו של יום נראה שאתה יודע איך לפרק ולהרכיב מצתים.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 2 דקות, איציק נ. כתב:

זה נשמע לי חירטוט, אז או שבאמת המצתים שקנית מזוייפים - או שפיספסת משהו בפירוק וההרכבה של המצתים (יש דגמים מסויימים שהחיבור של התקע לסליל הצתה יכול להיות קצת טריקי). קשה לי להאמין שלא סגרת את המצתים בכלל אחרי שהברגת אותם ידנית כי בסופו של יום נראה שאתה יודע איך לפרק ולהרכיב מצתים.

יודע להרכיב, אבל יש עניין של מומנט, צריך לסגור עם ידית מומנט על 23 nm. זה מה שהבנתי.

פורסם
בתאריך 28.5.2026 בשעה 15:27, hondacivic02es כתב:

שם הרכיבו לי פלגים של בוש (מה שהרכבתי בהתחלה, אותו דגם אחד לאחד), והבעייה נפתרה. אמרתי למוסך מה איך ככה, אמרו לי שחייב לסגור עם ידית מומנט על המספר המדוייק (23 ניוטון מטר)

אז למה לא פתחו וסגרו את הפלגים שכבר היו ברכב עם ידית מומנט? הם הרי חדשים ופלג לא נשחק בגלל שפתחו וסגרו אותו פעם נוספת. לא קונה את זה. הכל מצביע על כך שהפלגים היו מזויפים. הבעיה הרי נפתרה רק בהחלפתם.

פורסם
לפני 17 שעות, hondacivic02es כתב:

יודע להרכיב, אבל יש עניין של מומנט, צריך לסגור עם ידית מומנט על 23 nm. זה מה שהבנתי.

זה חירטוט. 30 שנה סגרתי מצתים בלי שום ידית מומנט - מעולם לא היתה בעיה.

לדעתי התפספס משהו בפירוק וההרכבה...או חיבור התקע לסליל הצתה או משהו שלא ראית והם שמו לב אליו וסידרו על הדרך (גומיה של סליל שהיתה קרועה או לא ישבה במקום, מגע לא טוב באיזה חיבור וכו').

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...