Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 20.5.2026 בשעה 20:52, ArikB כתב:

מסכים. אני בטוח ששיפרו את התיבה. אל תשכח שזה מודל 2010. אומנם לא ה- DQ2000 הראשונים אבל עדיין. 

לקראת סוף 2013 הגיר עבר שינוי רציני, המוח גיר הופרד מהתיבה עם הקלאצים והושל 1.3 ק"ג ממשקל הגיר הכולל

השינוי הזה פתר בעשרות אחוזים את הבעיות במכטרוניק שהיה מתחמם מהקלאצים - ומאז הוא נחשב יחסית להרבה יותר אמין

ראיתי כמה גירים כאלה מפורקים השינוי ממש בולט לעין - אם שרדת עם המכטרוניק הישן 14 שנה מגיע לך שאפו ענק

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, ArikB כתב:

יש רעש לא נעים ותחושה כמו של רעידות קלות. לי לא הרגיש שזה נורמלי הרי בנסיעה רגילה אין את הרעש

אולי זה בגלל שאני חושב ״ ידני״, די ברור שבעלייה צריך לתת גז, אחרת המנוע לא יסחוב והקלאץ׳ לא יתחבר טוב, מה שלא בעיה עם רכב עם ממיר מומנט

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 18.5.2026 בשעה 21:41, ArikB כתב:

אז כמו שאומרים שמחליפים דקוטה רק בדקוטה אחרת,

מאיפה אתה מכיר את הכיתוב הזה - רק שרשום DC3 ולא דקוטה ממה שאני זוכר... 

אצלי הרקע הוא לוחמה אלקטרונית. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

זה ביטוי עצל למדי שאנשים חסרי מעוף או יצירתיות הלבישו על אלף ואחד דברים בשיח הציבורי - דקוטה, הרקולס, האמר, לנד קרוזר, כלי עבודה ממותגים, מיקסר למטבח של קיצ'ן אייד, וכו'. לא צריך להיות בוגר כנף 15 או בח"א 27 כדי להכיר אותו. 

באופן אירוני, הרומסטר עצמו הוא סוג של תחליף אירופאי ליאריס ורסו. לא כאלה גאונים שם בגרמניה וצ'כיה, טויוטה עשו את זה הרבה לפניהם וכך גם שלל יצרנים אחרים בשוק היפני. בסוף השוק אמר את שלו והבהיר שבעידן ה-SUV אין לנישה הזאת תוחלת כלכלית. גם הייטי שבאה להחליף את הרומסטר וניסתה לגשר על הפער לא צלחה, כי הקונה הממוצע  של מכונית חדשה הוא די טמבל, וכנראה שגם היצרנים הבינו שעל SUV גנרי מרוויחים יותר פר יחידה אז בשביל מה להתאמץ. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

למה טמבל?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

גם הייטי שבאה להחליף את הרומסטר וניסתה לגשר על הפער לא צלחה

הייטי רכב בקטגוריה מעל הרומסטר, והוא מאוד הצליח. הם חיו במקביל, למרות שבוויקי כתוב שאחד ירש את השני זה לא נכון...

יטי נולד ב-2009 עד 2017 עם מתיחת פנים עלובה שלקחה לו את הקסם של העיצוב המקורי, וישב על בסיס הגולף, בעוד שרומסטר נולד ב-2005 עד 2015 וישב על בסיס הפאביה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש לי כזו מודל 2008 שרכשתי לפני כשנה וחצי עם 248KKM

בשביל היחס, מצרף את היסטוריית הטיפולים שלה מ-2013 עד 2022 כפי שקיבלתי ברכישה

אני החלפתי את מיכל המים (נמס מהחום), מאוורר רדיאטור, וב-253K הלך האלטרנטור.

טיפולים ברכב סקודה.pdf

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

כפי שאני זוכר זאת (ואולי טועה), הייטי הייתה הנסיון של VAG עצמם להקדים תרופה למכה, כאשר כבר בתחילת הייצור של הרומסטר ידעו שהשוק הולך בכיוון של SUV וקרוסאובר. בניגוד לרומסטר שהיה מעין שפצור אלגנטי וזול לפיתוח על בסיס הפאביה הקיימת, פה כבר בנו את הדגם מאפס על הפלטפורמה ה'משפחתית' של הטיגואן (או אולי הגולף כפי שאתה אומר) אבל שמרו על מנגנון המושבים המתקפל של הרומסטר ועל עוד כל מיני פיצ'רים חכמים שלא היו באחים שלו לתאגיד. ואולי זה נכון לומר שהדגם הצליח לזמנו, אבל בסופו של דבר הוא לא האריך ימים משום שהיה יקר לייצור, נמכר בזול יחסית לחבילה שהציע (לפחות באירופה לקראת סוף ימיו), אבל עדיין לא הוערך מספיק ע"י הציבור הרחב כדי למכור בכמויות שיצדיקו דור שני.

בסופו של דבר, 'כולם רוצים שירים פשוטים...' 😏

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, אלעדית כתב:

יש לי כזו מודל 2008 שרכשתי לפני כשנה וחצי עם 248KKM

בשביל היחס, מצרף את היסטוריית הטיפולים שלה מ-2013 עד 2022 כפי שקיבלתי ברכישה

אני החלפתי את מיכל המים (נמס מהחום), מאוורר רדיאטור, וב-253K הלך האלטרנטור.

טיפולים ברכב סקודה.pdf 168.34 \u05e7\"\u05d1 · 3 downloads

זה היה רכב עבודה? ראיתי התקנת מערכת כריזה באחת השורות.

זו גם לא השוואה מדויקת מבחינה מכנית בגלל שאצלך מנוע 1600 בלי טורבו וגיר שישה הילוכים ולא שבעה.

אה ושלי היה עם רישוי 😉

פורסם
בתאריך 25.5.2026 בשעה 06:08, yulianx כתב:

למה טמבל?

כי במקום לקנות רכב בתצורה שימושית של מיניוואן, הוא מעדיף רכב בתצורה של SUV, שיש לו רק חסרונות לעומתו לכל שימוש פרקטי.

כמו שכבר כתבתי, מותו של המיניוואן מסמל מעל לכל את הטיפשות הצרכנית. 

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, ArikB כתב:

זה היה רכב עבודה? ראיתי התקנת מערכת כריזה באחת השורות.

כל הכבוד על העין הבוחנת. זה היה רכב של כיבוי אש, עם וו גרירה. אין לי מושג מה עשו איתו בפועל.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם (נערך)
בתאריך 18.5.2026 בשעה 22:20, davemustaine87 כתב:

הרומסטר הוא אחלה רכב מבחינת העברת גופות בבגאז, ללא ספק. גם בזמנו הביא ביצועים שכול המשפחתיות 1.6 אוטומט יכלו לחלום עליהם. 

אבל... היה לך מזל שיצאת בזול עם רשימת התקלות שהיו לו, חלק טופלו באחריות, וחלק עם חלפים משומשים שבנתיים הצדיקו את הקניה שלהם ולא נשכו אותך(וכניראה ינשכו את הקונה הבא) 

פעמיים להחליף שרשרת תזמון וחוטי הצתה ב-125 אלף קילומטר 

להחליף קלאצים 

להחליף מוח גיר 

החלפה של הדברים הללו ללא רצון טוב ואחריות של היבאון, היית יוצא בנזק של 25 אלף שקל. 

אנקדוטה גם לי יש.
היה לי רומסטר שקניתי חדש מהיבואן ב-2008, עם המנוע 1600 האטמוספרי.
במשך 10.5 שנים ו-180000 ק״מ (חצי בדרך בין-עירונית ת״א-נתניה, אבל רוב הזמן בפקקים אימתניים) עד שמכרתי אותו, היתה בדיוק תקלה אחת: חיישן חמצן שהוחלף בעלות של 200 ש״ח כולל עבודה.
חוץ מזה -- טיפול שנתי תקופתי פעם שנה (במוסך היבואן בבני-ברק) וזהו. לא הוחלף קלאץ׳, לא הבקר האלקטרוני של הגיר ולא שום דבר אחר חוץ מחלקי בלאי כמו רפידות.
עד היום הרכב הכי אמין שאי פעם היה לי (חוץ מוספה חדשה 150 סמ״ק שתי-פעימות...) וגם המכונית הכי זולה לתחזוקה.

בתנאי הנסועה שלנו היה צורך כ-14 ק״מ לליטר בממוצע. בכביש בין עירוני רגיל (למשל, תל-אביב לכפר ורדים), 18 ק״מ לליטר. כביש מהיר 120 קמ״ש, משהו כמו 16.

בתאריך 25.5.2026 בשעה 10:04, Derish כתב:

כפי שאני זוכר זאת (ואולי טועה), הייטי הייתה הנסיון של VAG עצמם להקדים תרופה למכה, כאשר כבר בתחילת הייצור של הרומסטר ידעו שהשוק הולך בכיוון של SUV וקרוסאובר. בניגוד לרומסטר שהיה מעין שפצור אלגנטי וזול לפיתוח על בסיס הפאביה הקיימת, פה כבר בנו את הדגם מאפס על הפלטפורמה ה'משפחתית' של הטיגואן (או אולי הגולף כפי שאתה אומר) אבל שמרו על מנגנון המושבים המתקפל של הרומסטר ועל עוד כל מיני פיצ'רים חכמים שלא היו באחים שלו לתאגיד. ואולי זה נכון לומר שהדגם הצליח לזמנו, אבל בסופו של דבר הוא לא האריך ימים משום שהיה יקר לייצור, נמכר בזול יחסית לחבילה שהציע (לפחות באירופה לקראת סוף ימיו), אבל עדיין לא הוערך מספיק ע"י הציבור הרחב כדי למכור בכמויות שיצדיקו דור שני.

בסופו של דבר, 'כולם רוצים שירים פשוטים...' 😏

לא יודע כמה הם היו נפוצים בארץ, אבל הייטי פותח בין השאר כדי שתהיה לו גירסת 4x4.
בראיון שקראתי עם אחד ממנהלי סקודה, הוא אמר שהרומסטר היה כשלון שיווקי כי היה מכוער -- דבר שבס׳ודה לא חשבו שמשנה לקהל היעד שלהם. בעיני רכב גאוני בעיצוב המרחב הפנימי שלו, מבחינת ניצולת ונוחות פרקטית. אין הרבה דגמי מכוניות שהתקרבו לזה (אולי חוץ מהמולטיפלה של פיאט, והסיטרואן C3 פיקאסו).

בתאריך 25.5.2026 בשעה 02:44, Derish כתב:

זה ביטוי עצל למדי שאנשים חסרי מעוף או יצירתיות הלבישו על אלף ואחד דברים בשיח הציבורי - דקוטה, הרקולס, האמר, לנד קרוזר, כלי עבודה ממותגים, מיקסר למטבח של קיצ'ן אייד, וכו'. לא צריך להיות בוגר כנף 15 או בח"א 27 כדי להכיר אותו. 

באופן אירוני, הרומסטר עצמו הוא סוג של תחליף אירופאי ליאריס ורסו. לא כאלה גאונים שם בגרמניה וצ'כיה, טויוטה עשו את זה הרבה לפניהם וכך גם שלל יצרנים אחרים בשוק היפני. בסוף השוק אמר את שלו והבהיר שבעידן ה-SUV אין לנישה הזאת תוחלת כלכלית. גם הייטי שבאה להחליף את הרומסטר וניסתה לגשר על הפער לא צלחה, כי הקונה הממוצע  של מכונית חדשה הוא די טמבל, וכנראה שגם היצרנים הבינו שעל SUV גנרי מרוויחים יותר פר יחידה אז בשביל מה להתאמץ. 

היאריס ורסו היתה אחת המכוניות שבחנתי לעומק לפני שקניתי את הרומסטר (למרות שאפשר היה לקנות אותה רק משומשת, כי הייצור פסק ב-2006 ושל הרומסטר התחיל ב-2007). השניה היתה הניסאן נוט.
ללא שום ספק, הרומסטר היה יותר מוצלח בכל המובנים. ליאריס ורסו היה מנוע חלש מדי לרכב משפחתי (גם בכ״ס אבל יותר משמעותי, מומנט שיא הרבה יותר נמוך בסל״ד הרבה יותר גבוה. גם לרומסטר היתה אופציה למנוע יותר חלש, 1400 אטמוספרי, אבל הוא הגיע רק עם הילוכים ידניים אז אני לא בטוח שבכלל נמכר בארץ). הנוט היה כ״כ חלש שעצרתי את נסיעת המבחן באמצע.
ובכל מקרה, הרומסטר הציע הרבה יותר מקום לנוסעים ומטען ושימוש הרבה יותר גמיש במקום שהיה.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

הרומסטר שלנו החליפה מיקרו-ואן אחר ולא נפוץ במיוחד, דייהטסו גראן מוב, שהיה מבוסס על השרייד של אמצע שנות התשעים:

2000 Daihatsu Gran Move 1.6i-16V CX | Assen | peterolthof | Flickr

אי לכך, גם אנחנו בדקנו את היאריס ורסו בשלב מסויים. אז היא עוד הייתה יקרה מדי כמשומשת וקשה היה למצוא אקזמפלרים שמורים, אבל זכורה לי שיטת קיפול מושבים דומה לרומסטר ועוד כמה פיצ'רים מגניבים. הדלת האחורית שלה נפתחה הצידה במקום למעלה והמנוע אכן היה חלש למדי, אבל אני לא זוכר איזה הבדל תהומי ביניהן מבחינת איכות או ארגונומיקה. אצלנו עם ה-TSI ובשימוש עירוני בעיקר, צריכת הדלק מחפירה ועוברת לעיתים רחוקות את ה-11 ק"מ לליטר. 

בונוס למי שקורא את ההודעות האחרונות ותוהה מה זה דקוטה (צולם לפני כמה ימים באחד ממוזיאוני חיל האוויר הבריטי):

image.thumb.png.d4343714da84c02c4f0664a0ccaa1ee0.png

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

בראיון שקראתי עם אחד ממנהלי סקודה, הוא אמר שהרומסטר היה כשלון שיווקי כי היה מכוער

זו כבר פשלה של אנשי השיווק... לדעתי דגם הסקאוט יפה בהרבה מהדגם הרגיל וגם היופי בעיני המתבונן כמו שאומרים. 

אצלך היה כמו אצל אלעדית, מנוע 1600 וגיר שישה הילוכים אמין יותר. 

היתה גם פיאט קובו עם דלתות הזזה מאחור שבזכותן הכניסה לרכב היתה נוחה מאוד. לא יודע איך הרכב מבחינת נוחות אבל הוא קצר במעט מהרומסטר וגבוה ממנו. 

היה בעיקר בליסינג ולא ראיתי כאלו הרבה מאוד זמן. 

לפני שעתיים, Derish כתב:

אצלנו עם ה-TSI ובשימוש עירוני בעיקר, צריכת הדלק מחפירה

גם אצלי היה כך. צריכת דלק טובה מגיעה כשנוסעים מחוץ לעיר. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...