Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרומסטר הוא אחלה רכב מבחינת העברת גופות בבגאז, ללא ספק. גם בזמנו הביא ביצועים שכול המשפחתיות 1.6 אוטומט יכלו לחלום עליהם. 

אבל... היה לך מזל שיצאת בזול עם רשימת התקלות שהיו לו, חלק טופלו באחריות, וחלק עם חלפים משומשים שבנתיים הצדיקו את הקניה שלהם ולא נשכו אותך(וכניראה ינשכו את הקונה הבא) 

פעמיים להחליף שרשרת תזמון וחוטי הצתה ב-125 אלף קילומטר 

להחליף קלאצים 

להחליף מוח גיר 

החלפה של הדברים הללו ללא רצון טוב ואחריות של היבאון, היית יוצא בנזק של 25 אלף שקל. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

כתוב לעילא. מעוניין לשמוע בשרשור אחר על החיפוש והקנייה של האקזמפלר הבא..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

סיכום מעולה תודה. מבחינת אמינות הייתי אומר סביר, כמעט כול שנה היה משהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, davemustaine87 כתב:

הרומסטר הוא אחלה רכב מבחינת העברת גופות בבגאז, ללא ספק. גם בזמנו הביא ביצועים שכול המשפחתיות 1.6 אוטומט יכלו לחלום עליהם. 

אבל... היה לך מזל שיצאת בזול עם רשימת התקלות שהיו לו, חלק טופלו באחריות, וחלק עם חלפים משומשים שבנתיים הצדיקו את הקניה שלהם ולא נשכו אותך(וכניראה ינשכו את הקונה הבא) 

פעמיים להחליף שרשרת תזמון וחוטי הצתה ב-125 אלף קילומטר 

להחליף קלאצים 

להחליף מוח גיר 

החלפה של הדברים הללו ללא רצון טוב ואחריות של היבאון, היית יוצא בנזק של 25 אלף שקל. 

אכן היה לי 'מזל' שהתקלות הגדולות טופלו באחריות בתחילת הדרך. אלמלא המלחמה הראשונה עם אירן אני חושב שהייתי מחליף עוד קודם, ואז המכטרוניק באמת היה נופל על מישהו אחר. 

אורך החיים של הקלאצים קשור לדעתי באופן מובהק להרגלי נהיגה וסביבת נסיעה ולכן הוחלף מוקדם. 

אצל אבא שלי יש DSG מקורי ברכב משנת 2014, אין רעידות בנסיעה והוא בגיל שכבר לא משנים סגנון נהיגה, אז כנראה שגם היה שיפור מאז הרויזיה הראשונה של הגיר. 

מה התכוונת בחלפים משומשים? השתדלתי לשים הכל חדש ומקורי במהלך השנים. חלק משומש גדול היה רק בהחלפת המכטרוניק. 

פורסם

כן, לא הייתי הכי מרוכז, התכוונתי חלף- מכטרוניקס, ולא חלפים. 

לפני 31 דקות, ArikB כתב:

אז כנראה שגם היה שיפור מאז הרויזיה הראשונה של הגיר. 

כניראה שכן, אבל קשה לדעת כי כבר הכרתי בעלי רכבי VAG שהחליפו גם מכטרוניקס וגם קלאצים, סיפור של 16-17 אלף במורשה, ולא מתרגשים מזה יותר מדי, סוג של "בלאי טבעי".

קצת מחזק את הטענה שאם יש תקלה ברכבים צרפתיים זה "אשפה על גלגלים שלא יוצאת מהמוסך", אבל תקלה בכול רכב אחר שהוא לא עם סטיגמת אמינות בעייתית, זה- "בלאי טבעי" או ש-"קורה". 

ככה או ככה, כשמכרים מתייעצים איתי על רכבים משומשים, ועולים רכבים עם גיר דו מצמדי(בעיקר VAG) , אני תמיד מייעץ שבמידה ולא עברו החלפת קלאצים או מוח גיר- תכין בצד 10-15 אלף לדברים הללו, כי זה לא שאלה של אם זה יגיע, אלא רק מתי זה יגיע. 

פורסם

משעשע איך לכל אדם יש את הפרופורציות שלו. לאמא שלי יש רכב זהה (אפילו באותו צבע ורמת גימור) מ-2011 שנקנה עם 180 ומשהו אלף ק"מ ועשה מאז עוד איזה 25. יש לו היסטוריה מלאה במורשה אז אנחנו יודעים שהוחלף הקלאץ' לפני כעשור, אבל חוץ מזה היו רק טיפולים שוטפים בגדול. כיום היא כל פעם מתקשרת אלי בבהלה כשהנורית של לחץ האוויר או של השמן מהבהבת לכמה דקות ואז נעלמת, או כשהכפתור של פתיחת תא המטען מפסיק לעבוד באופן אקראי. זה נחשב אצלה ל'תקלה' רצינית. 🙂

צריך לוודא שהיא לא תקרא את הסיכום הזה בטעות, או שהיא תקבל התקף חרדה. אני מאד מחבב את הדגם ואת הסקאוט במיוחד, אבל פאקינג הל... איזה אמינות ואיזה נעליים? זו דוגמה טובה לאיך כשמחזיקים רכב מספיק זמן, אפשר להצדיק את הרקורד הבעייתי שלו באמצעות סטטיסטיקה, כי עשרות אלפי שקלים שנפרסים 'בתשלומים' על פני 16 שנות בעלות כואבים פחות מהערך המוחלט שלהם. 

תהיה בריא אריק, אני מקווה שהרכב הבא שלך יהיה עם קצת פחות קפריזות.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

אני מאוד אוהב את התגובות שלך.

לגבי נורת שמן מהבהבת ואז נכבית, כדאי שהיא תבדוק את זה לפני שהנורה תידלק קבוע בצבע אדום. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 18.5.2026 בשעה 21:41, ArikB כתב:

הדברים שנכתבו בעבר ועדיין נכתבים בפורום לגבי נהיגה נכונה עם DSG הם פשוט נכונים. אסור לגלוש בפקקים בלי גז, לא

למה?

כשאתה עוזב בלם לגמרי ולא לוחץ גז, הקלאץ׳ לא מתחבר מיידית באופן מלא?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מתחבר, אבל אם הרכב בעליה או עמוס אז יש צליל שנשמע לא בריא. כמו חריקה כזו.

כנראה שזה טופל בהמשך בגלל שברכבים חדישים יותר לא שמעתי את הצליל הזה. 

פורסם

ברכב תקין אין רעשים בעליה או עומס. זה מנסיון עם מספר רכבים עם DSG.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה על הסיכום היפה

כמו שכתבו לפניי, אמינות זה יחסי...

בטויוטה יאריס 2013 שהייתה אצלנו עד פברואר 24 (בגיל כמעט 11, מתוכן כמעט עשר אצלנו)  ו-167000 ק"מ לא היו תקלות והיא נכנסה למוסך רק לטיפולים שוטפים פרט לתאונה אחת ופעם אחת ששברו לנו מראה.

די ברור שהסקודה יותר נוחה ומרווחת  וקצת להפתעתי גם יותר חסכונית (לפחות אצלך) 

עריכה אחרונה על ידי motior
  • אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 20.5.2026 בשעה 19:10, ArikB כתב:

מתחבר, אבל אם הרכב בעליה או עמוס אז יש צליל שנשמע לא בריא. כמו חריקה כזו.

כנראה שזה טופל בהמשך בגלל שברכבים חדישים יותר לא שמעתי את הצליל הזה. 

לא מכיר ויש לי הרבה קילומטרים על הגיר. 

עדיין לא הבנתי למה עזיבה של הבלם בלי גז שוחקת את הקלאץ׳  

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי נושא האמינות והטיפולים:
שרשרת תזמון ומצמדים הוחלפו במסגרת ריקול ואחריות מורחבת 😉 ללא תשלום.

החלפת המכטרוניק - האם זה מצביע על אמינות או על חוסר אמינות שרכיב שמוכר כבעייתי הוחלף אחרי 15 שנה ולא קודם? מזכיר שרציתי להחליף באוקטובר 2024, ההחלפה נדחתה אז אחרי שנה זה נפל במשמרת שלי.  
אבל אם משווים לבעיות סידרתיות אחרות (גם ברכבים מתוצרת שונה) כמו רצועה מתפוררת, בוצה (אופס, גם אצלי היה), אכילת שמן (אצלי לא היה אבל בעיה מוכרת במנועי TSI), אז זה נחשב 'בסדר' או בעייתי? 
יש דברים שהחלפתי שלדעתי הם במובהק בלאי טבעי כמו מצתים, סלילים או תושבות ודברים שהחלפתי כטיפול מונע. 
לא יודע לקבוע אם האמינות בקרשים או טובה. אין לי רומסטר נוספת כנקודת ייחוס ולכן על זה הפורום יכול להביע את דעתו.

לדעתי האמינות היתה טובה, סבירה, לקראת הסוף כבר הרגשתי שפחות ולכן גם חתרתי להחלפה. 

לפני 31 דקות, falou כתב:

לא מכיר ויש לי הרבה קילומטרים על הגיר. 

עדיין לא הבנתי למה עזיבה של הבלם בלי גז שוחקת את הקלאץ׳  

כי יש רעש לא נעים ותחושה כמו של רעידות קלות. לי לא הרגיש שזה נורמלי הרי בנסיעה רגילה אין את הרעש הזה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...