Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

המפוח זה אחלה רעיון ומוצר, בהמלצת הפורום קניתי אחד של NITECORE מעלי ואני ממש מרוצה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצטרף להמלצה על פלאיירים של Knipex. בשנה האחרונה שידרגתי את הפלאייר משאבות שלי לכזה. הפלאייר הזה היה בפער הפלאייר הכי טוב שהחזקתי מימי.

מאז קניתי גם את הפלאייר הזה, שאחד השימושים שלו זה חילוץ ברגים שחוקים. לקחתי את ה6 אינץ', שהוא הגרסה הקטנה יותר, ומתאים כמעט לכל הברגים שאני נתקל בהם. בהתחלה חשבתי על מוצר דומה של Vampliers או של engineer (אותו ייצור לדעתי), אבל once you go Knipex לא היה לי בכלל ספק.

לגבי המלצות על לדרמנים וכו, אחרי הרבה שנים עם כלים כאלו (כל מיני דגמים וחברות, בין היתר לדרמן, גרבר, גנריים) - ראיתי את האור ובסבב מילואים האחרון פשוט מאסתי בהם סופית. כבדים מדי עם מלא פונקציות מיותרות (עבורי) שמנפחות את הכלי ועם יכולות בינוניות מאוד. שקלתי את הסקלטול כי הוא ממש קל יחסית, אבל שני חברים עם כאלה הזהירו אותי שהפלאייר של הכלי מאוד שברירי.

אז במקום זה חזרתי לאולרים בסיסיים בגודל רגיל של ויקטורינוקס, שתמיד היו לי מאוד נוחים. בשביל פלאייר יומיומי/לטיולים/למילואים הזמנתי את הKnipex Cobra XS שאמור להיות סופר זעיר ועדיין להיות שימושי.

בארץ הכלים שלהם יקרים מאוד, באמזון ארה"ב יש בדרך כלל מחירים הרבה יותר טובים. באמזון גרמניה ראיתי מחירים מעולים, אבל צריך להוסיף עלות משלוח + זמני אספקה ארוכים יותר.

אם בכל זאת ללכת על multitool עם פלאייר בסגנון לדרמן, הייתי קונה את הvictorinox spirit. יקרים מאוד ועדיין כבדים, אבל יצא לי לעבוד עם אחד כזה לפני כמה שנים והפלאייר שלו וכל התחושה שלו ביד היו ברמה הרבה יותר גבוהה מהלדרמנים והגרבר שהתרגלתי אליהם.

לגבי פנס, הייתי הולך על פנס ראש מחברה גדולה. היה לי ניסיון טוב עם petzl ומעולה עם black diamond ודקתלון mh500 ישן. אישית, מעדיף משהו נטען עם טייפ סי כדי שתמיד תהיה לי אנרגיה זמינה מהר. אבל זו ממש שאלה אם הוא צריך את זה. מעבר לשימושים בטיולים וכו, אני אוהב לעבוד על הרכב בערב ואז פנס ראש הוא די הכרח. אם הוא עושה עבודות חשמל (ואז אין לו אור בבית), זה גם יכול להיות שימושי. מעבר לזה לא בטוח שהוא צריך. קניתי לאחרונה אחד של Biolite שהיה נראה מבטיח, אבל הוא הגיע פגום אז אני מנסה להחזיר. מעבר לפגם הספציפי אצלי (אין עדויות נוספות באינטרנט), הוא באמת קליל ונוח כמו שהביקורות טענו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, daniel.asu כתב:

מצטרף להמלצה על פלאיירים של Knipex. בשנה האחרונה שידרגתי את הפלאייר משאבות שלי לכזה. הפלאייר הזה היה בפער הפלאייר הכי טוב שהחזקתי מימי.

מאז קניתי גם את הפלאייר הזה, שאחד השימושים שלו זה חילוץ ברגים שחוקים. לקחתי את ה6 אינץ', שהוא הגרסה הקטנה יותר, ומתאים כמעט לכל הברגים שאני נתקל בהם. בהתחלה חשבתי על מוצר דומה של Vampliers או של engineer (אותו ייצור לדעתי), אבל once you go Knipex לא היה לי בכלל ספק.

מעניין. אשמח לקצת פירוט בבקשה, מה גורם לך לומר שזה הפלאייר הכי טוב שהחזקת? שואל ברצינות ולא בציניות. 

יש לי מספר פלאיירי משאבות, החל בצעצוע מגוחך וכלה באחד גרמני חמוד. אני מבין מה הופך את הכלים האלו לטובים יותר ופחות, אבל אתה מדבר פה על סוג של תחושה, שאשמח לשמוע מאיפה היא נובעת. אני מאמין שמעבר לנוחות שאני יכול להבין מהתמונה, גם המנגנון עצמו מעולה (הצפיפות שלו נראית מתוכננת היטב), אבל אודה לעוד פירוט.

לחילוץ ברגים עוד לא נתקלתי בצורך מעבר לפלאייר פטנט. לדעתי פלאיירים כאלו זה רק "NICE TO HAVE", אבל זה בהחלט יכול להיות תלוי גם באופי השימוש (פחות נדרש בעבודה עם עץ למשל מול עבודה עם מתכות, הברגים שונים, החומר שונה, העומסים שונים וכדומה).

לגבי המלצות על לדרמנים וכו, אחרי הרבה שנים עם כלים כאלו (כל מיני דגמים וחברות, בין היתר לדרמן, גרבר, גנריים) - ראיתי את האור ובסבב מילואים האחרון פשוט מאסתי בהם סופית. כבדים מדי עם מלא פונקציות מיותרות (עבורי) שמנפחות את הכלי ועם יכולות בינוניות מאוד. שקלתי את הסקלטול כי הוא ממש קל יחסית, אבל שני חברים עם כאלה הזהירו אותי שהפלאייר של הכלי מאוד שברירי.

אז במקום זה חזרתי לאולרים בסיסיים בגודל רגיל של ויקטורינוקס

אצלי המסע היה הפוך בדיוק- כשראיתי שהשוויצרי שלי פשוט עדין מדי וחסרים לו את האפשרויות שאני צריך עברתי ללדרמן (בזמנו זה היה סופר-טול, עוד לא יצא הווייב אפילו, LOL) ולא הסתכלתי אחורה מאז.

פורסם

אישית, מעדיף משהו נטען עם טייפ סי כדי שתמיד תהיה לי אנרגיה זמינה מהר.

אנרגיה זמינה זה מונח יחסי. למשל, בשביל מישהו שמוציא את הפנס מהמגירה פעם בחצי שנה ואז מגלה שצריך לדחות את העבודה כדי להטעין אותו, זה לא ממש זמין ובטח לא מהר. גם הטענה מחדש אחרי כמה שעות של עבודה זה לא אידיאלי, כי אולי אתה בדיוק באמצע משהו ועכשיו צריך להפסיק.

אי לכך, אני תמיד ממליץ על dual power, בין אם מדובר בפנסים או מכשירי קשר או כל דבר אחר. בלי התחייבות - אפשר לעבוד עם סוללה נטענת בשוטף אבל גם לעבור ל-AA/AAA סטנדרטי במקרה הצורך. כמו רכב היברידי. 

פורסם
בתאריך 12.5.2026 בשעה 19:53, yairw כתב:

מצאתי קונספט מעניין, אבל עוד לא העזתי לשאול כמה עולה

https://frictech99.co.il/product/autolift-3000/

מנגנון ההרמה וההעברה מצד לצד משרישימים, אבל השימוש העיקרי של ליפט זה לא להרים את הרכב, אלא שאפשר יהיה להיכנס מתחתיו. היית נכנס מתחת לרכב שעומד על המסגרת הזו?

אגב חדי העין יבחינו שבסרטון הראשון הוא בודק שמן כשהרכב בשיפוע.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, ברווז כתב:

אשמח לקצת פירוט בבקשה, מה גורם לך לומר שזה הפלאייר הכי טוב שהחזקת? שואל ברצינות ולא בציניות. 

יש לי מספר פלאיירי משאבות, החל בצעצוע מגוחך וכלה באחד גרמני חמוד. אני מבין מה הופך את הכלים האלו לטובים יותר ופחות, אבל אתה מדבר פה על סוג של תחושה, שאשמח לשמוע מאיפה היא נובעת. אני מאמין שמעבר לנוחות שאני יכול להבין מהתמונה, גם המנגנון עצמו מעולה (הצפיפות שלו נראית מתוכננת היטב), אבל אודה לעוד פירוט.

בתור משתמש ותיק בסדרת הקוברה, הייתי אומר שמדובר בשני דברים: מגוון מידות שמאפשר התאמה לכל יד, וחלוקת עומסים על פני הכלי. זה פשוט מאפשר למצות הרבה יותר מהפוטנציאל שלו בהשוואה למשהו פחות ארגונומי. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לאולרים בסיסיים בגודל רגיל של ויקטורינוקס, שתמיד היו לי מאוד נוחים.

תמיד אבל תמיד יש לי בכיס. אל תשאלו כמה השארתי בשדות תעופה במהלך השנים.

• מצחיק 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעתיים, Jack457 כתב:

תמיד אבל תמיד יש לי בכיס. אל תשאלו כמה השארתי בשדות תעופה במהלך השנים.

אמנם לא אולר קלאסי של ויקטורינוקס, אבל עדיין מאוד שימושי:

image.png.f930ede3bee69b03839e198df2ad0b9a.png

ומניסיון של עשרות טיסות, עובר שיקוף של שדות תעופה, כל עוד הוא בתוך נרתיק אלומיניום כזה:
image.thumb.png.d824ad1ea90a7ad398b233d76e879f19.png

פורסם
לפני 7 שעות, Step כתב:

אמנם לא אולר קלאסי של ויקטורינוקס, אבל עדיין מאוד שימושי:

image.png.f930ede3bee69b03839e198df2ad0b9a.png

או, זו בדיוק הסכין שאני משתמש בה להוריד את המדבקות של הטסט מהשמשה. אמיתי. גמישה מספיק, קטנה ויעילה. 

אבל למכונאי, אין לזה ממש שימוש, רק בתור מתנה חביבה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, ברווז כתב:

מעניין. אשמח לקצת פירוט בבקשה, מה גורם לך לומר שזה הפלאייר הכי טוב שהחזקת? שואל ברצינות ולא בציניות. 

כל מה שתפסתי איתו - הוא פשוט החזיק מקובע בהפעלת כלום כוח מצדי - גם דברים גליליים. אני חושב שלרוב השימושים שלי, אין הרבה דברים שהוא היה מחליק עליהם (כמובן, אם הייתי מפעיל כוח מניח דעת אבל עדיין בלי לשבור את היד).

בנוסף, קצה הראש דק יותר מבכלים מקבילים שלי; עובי, מבנה וציפוי הידיות יושב לי בול ביד (עניין אינדיווידואלי); שינוי גודל המפתח נעשה תוך לחיצה על כפתור (במקום פתיחה עד הסוף כמו בכלים אחרים) ויש מלא גדלי ביניים למפתח (ולא רק 4-5-6 כמו בכלים אחרים שלי); וכמוך, גם לדעתי ההנדסה של השיניים והסידור שלהן מעולות. אז לתחושתי, המוצר הזה נבנה עם מחשבה על פרטים קטנים - מה שהופך אותו למעולה. וכמובן, הידיות אדומות, שזה מוסיף עוד 1.2 קג''מ ו10 כ"ס בנאבה.

דרך אגב, גיסי מוקדם יותר סיפר לי על פלאיירים וקאטרים של nws שקנה בארץ לעבודה שלו (מכונאי) והוא ממש ממש מרוצה מהם. שווה לבדוק גם.

לפני 10 שעות, Derish כתב:

אנרגיה זמינה זה מונח יחסי. למשל, בשביל מישהו שמוציא את הפנס מהמגירה פעם בחצי שנה ואז מגלה שצריך לדחות את העבודה כדי להטעין אותו, זה לא ממש זמין ובטח לא מהר. גם הטענה מחדש אחרי כמה שעות של עבודה זה לא אידיאלי, כי אולי אתה בדיוק באמצע משהו ועכשיו צריך להפסיק.

אי לכך, אני תמיד ממליץ על dual power, בין אם מדובר בפנסים או מכשירי קשר או כל דבר אחר. בלי התחייבות - אפשר לעבוד עם סוללה נטענת בשוטף אבל גם לעבור ל-AA/AAA סטנדרטי במקרה הצורך. כמו רכב היברידי. 

בעקרון נכון, וכמובן כתבתי מתוך הניסיון שלי, מן הסתם ראוי להגדיר כלי לפי צרכים ספציפיים.

אצלי, שמתי לב שבסופו של דבר בבחירה בין הדקתלון הנטען לבלאק דיימונד עם הסוללות, אני תמיד בוחר בדקתלון כי בשימוש בפועל אף פעם לא צריך לדאוג מהסוללה. מעולם לא קרה לי שהסוללה הייתה ריקה באופן מפתיע (בניגוד לבלאק דיימונד), כמה דקות טעינה מספקות זמן פעולה ארוך למדי, ותמיד יש לידי מטען כלשהו (קיר, סוללה ניידת, רכב. לחלוטין הייתי נמנע מפנס עם חיבור ייחודי). וזה אחרי שהוא כבר בן מיליון ויושב איזה שנתיים קבוע בתא כפפות ברכב.

מבחינתי, פנס עם אפשרות כפולה לאנרגיה נפסל על הסף כי הם שוקלים יותר, מגושמים יותר ועולים יותר מפנס עם סוללה פנימית.  אז הירידה בנוחות לא מצדיקה בעיני את הפונקציה הנוספת שכנראה שלא אשתמש בה בחיים.

גם אנחנו מדברים על מכונאי חובב עשה זאת בעצמך, לא צוות חילוץ מערות באלפים. כנראה שאם הוא צריך פנס, הוא יכול להתעכב 5 דקות של טעינה כדי לקבל כמעט שעה של עבודה. אבל בכל מקרה סביר שפות"ש יידע מה יותר מתאים למושא השרשור.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
פורסם

מה לגביי מלחם גז בוטאן? יש לי ערכה כזו של דרמל, שימושית מאוד. משתמש בעיקר במבער, במלחם, ובחותך פלסטיק. גם לכיווץ שרוולים זה מצוין. מה שטוב זה הניידות. לפעמים כשצריך הלחמה קטנה בבית או ברכב, ואין חשק לכבל מציק שנתקע ומפריע כל הזמן או צריך הלחמה מקצועית זה הכלי הכי יעיל. משתמש בו המון וכל פעם מוצא לו שימושים חדשים. טוב גם לחימום ברגים או עשיית מרשמלו.

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 22.5.2026 בשעה 00:16, daniel.asu כתב:

לתחושתי, המוצר הזה נבנה עם מחשבה על פרטים קטנים - מה שהופך אותו למעולה.

תודה על הפירוט. 

בתאריך 22.5.2026 בשעה 00:16, daniel.asu כתב:

דרך אגב, גיסי מוקדם יותר סיפר לי על פלאיירים וקאטרים של nws שקנה בארץ לעבודה שלו (מכונאי) והוא ממש ממש מרוצה מהם. שווה לבדוק גם.

הפלאיירים שלהם הם כרגע האהובים עליי. צורה נאה שזה בונוס אדיר, נוח לשימוש, עשוי טוב. אין תלונות. 

לפני 5 שעות, נירו72 כתב:

מה לגביי מלחם גז בוטאן?

זה רעיון חמוד, אבל בפועל זה קצת לא נוח. יש לי כזה, צעצוע שקניתי כבר לא זוכר מאיפה. מניח שזה של דרמל יהיה משמעותית יותר טוב. כן, זה חמוד ומקל גם על עבודה עם  שרוול מתכווץ אבל זה לדעתי עדיין סוג של צעצוע שאיננו נדרש במיוחד; ברכב אין הרבה הלחמות בדרך כלל, והגז שהוא צריך זה סתם עוד "עז" שצריך להתייחס אליה. כמו למשל העובדה שלא מומלץ להשאיר את הדבר הזה ברכב בקיץ. עדיף אחד נטען, ככל שקיים, וגם אז אין לו הרבה יתרונות מובנים על אחד חשמלי לדעתי.  

פורסם
בתאריך 21.5.2026 בשעה 23:54, ברווז כתב:

או, זו בדיוק הסכין שאני משתמש בה להוריד את המדבקות של הטסט מהשמשה

כבר לא מחלקים מדבקה בסיום הטסט

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 11 שעות, ברווז כתב:

זה רעיון חמוד, אבל בפועל זה קצת לא נוח. יש לי כזה, צעצוע שקניתי כבר לא זוכר מאיפה. מניח שזה של דרמל יהיה משמעותית יותר טוב. כן, זה חמוד ומקל גם על עבודה עם  שרוול מתכווץ אבל זה לדעתי עדיין סוג של צעצוע שאיננו נדרש במיוחד; ברכב אין הרבה הלחמות בדרך כלל, והגז שהוא צריך זה סתם עוד "עז" שצריך להתייחס אליה. כמו למשל העובדה שלא מומלץ להשאיר את הדבר הזה ברכב בקיץ. עדיף אחד נטען, ככל שקיים, וגם אז אין לו הרבה יתרונות מובנים על אחד חשמלי לדעתי.  

לי הוא שימושי מאוד. אבל יש לי מה ששלחתי בקישור. באופן כללי ובלי קשר למוצר הזה להסתמך על מוצרים בשקל וחצי מעלי ואז לתת חוות דעת זה לא הדבר הכי נכון לעשותו. זה כמו לנסוע על סוסיתא ואז להמליץ לא לקנות פרארי כי שניהם מכוניות. מוצרים מעלי הם זבל חד פעמי ברובם. אי אפשר להסתמך עליהם בחווית שימוש מול מוצרים מהחברות הגדולות.

פורסם
לפני 19 שעות, Camaro 92 כתב:

כבר לא מחלקים מדבקה בסיום הטסט

נכון, אני יודע, אבל זה בגדול היה השימוש היחיד שמצאתי לסכין הזו (חוץ מפתיחת שקיות עקשניות של קטשופ במסעדה בקניון).

לפני 16 שעות, נירו72 כתב:

לי הוא שימושי מאוד. 

באופן כללי ובלי קשר למוצר הזה להסתמך על מוצרים בשקל וחצי מעלי ואז לתת חוות דעת זה לא הדבר הכי נכון לעשותו. 

תקרא בבקשה שוב, זה לא מה שעשיתי. 

בתאריך 23.5.2026 בשעה 06:20, ברווז כתב:

זה רעיון חמוד, אבל בפועל זה קצת לא נוח.

כן, זה חמוד ומקל גם על עבודה עם  שרוול מתכווץ אבל זה לדעתי עדיין סוג של צעצוע שאיננו נדרש במיוחד; ברכב אין הרבה הלחמות בדרך כלל, והגז שהוא צריך זה סתם עוד "עז" שצריך להתייחס אליה. כמו למשל העובדה שלא מומלץ להשאיר את הדבר הזה ברכב בקיץ. עדיף אחד נטען, ככל שקיים, וגם אז אין לו הרבה יתרונות מובנים על אחד חשמלי לדעתי.  

אני לא מבסס תגובות שלי על "יש לי כזה דומה והוא לא שווה\הכי טוב שהיה לי". פשוט לא

זה שלך הוא שימושי, זה מצויין. בלי ציניות, שמח שמצאת כלי שמצא חן בעיניך, זה כיף.

יש אנשים שצריכים משהו כזה. אתה כנראה אחד מהם. אנשי התקנות שטח, אולי גם. אני לא חשמלאי כך שאני לא ממש בקיא במקצועות שיכולים להצטרך אחד. לכן אמרתי, שזה לא בהכרח מתאים לכל אחד. מכונאי+DIY, זה משהו פחות מתאים להבנתי. מהסיבות שציינתי, כולל החלופה האפשרית שהצעתי (שאין לי כזו בכלל. כך שאני לא מבסס את התגובה על מוצרים שניסיתי...).

נימקתי עם טיעונים אמיתיים ולא מבוססי שימוש של דקה בצעצוע זול. 

זו נקודה של גאווה מקצועית אצלי, אחרי 8+שנים של עבודה באספקה טכנית, להיות מסוגל לראות את כל התמונה ולהמליץ (או דיס-המלצה) על מוצר, כולל יתרונות וחסרונות שלא כולם רואים. שלא לדבר על לא לענות מתוך החוויה האישית שלי אלא מתוך הבנת הצורך של המשתמש. 

• תוכן חדש...