Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מבחינתי לפחות אחד מהם ממש מיותר. ואני אסביר בהמשך..

לאחרונה כל רוכשי ה-JAECOO 7 בנזין, קיבלו בשקט בשקט, באיזור ה-הזדהות האישית הממשלתית, הודעה לגבי כמה עידכוני "חובה" שאליהם לבצע, אחרת רישיון הרכב החדש לא יחודש וגם לא יוכלו למכור את הרכב. 

באיזור האישי רשומים 3 עידכוני חובה:

1- עידכון לגבי שכחת ילדים ברכב,

2- עידכון תוכנה וגרסה חדשה,

3- החלפת ידית איתות.

לגבי 2 הראשונים אני מסכים בהחלט שזה נחוץ, ואפילו הכרחי. [למרות שלא חוויתי מעולם צפצוף מיותר על שכחת ילדים, אבל שיהיה].

לגבי השלישי, ממש מיותר ואפילו מעצבן, הייתי אומר.

בידית האיתות המקורית היו 4 מצבי  תאורה. 

תאורה קבועה ידנית , אוטומטית, אור חנייה , ומצב כיבוי מאולץ. בכל מקרה גם במצב כיבוי עדיין קיימת תאורת יום לד חזקה שאינה מסנוורת בשעות ערב.

במצב החדש האופצייה של כיבוי מאולץ ידני, אינה קיימת. הבורר הזה לא קיים יותר שם. [המצב התחתון ביותר בידית [OFF].

אחרי שהידית הוחלפה, נוצר מצב אינו רצוי [מבחינתי] שבשעה 18:00 שעון קיץ ,אור יום של ממש  בחוץ, הרכב נוסע עם אורות מלאים, סתם ללא צורך. 

אין לי שום אופצייה לקבוע מתי האורות הללו יידלקו, לפי שעון. המחשב קובע לבד לפי העדכון שנעשה בהרכבת הידית הזו...

גם לא נתקלתי באף פורום בחו"ל שיש להחליף את הידית הנ"ל . או שהיא אינה בטיחותית . אנחנו מיוחדים כנראה.

מה-היא מטרת ההדלקה האורות האוטומטית?

היא נקבעת לפי השעון של משרד התחבורה, או לפי מצב התאורה האמיתית של הסביבה ??

20260506_205713.jpg

Screenshot_20260507_193320_Gallery.jpg

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
  • אהבתי 1
  • מעניין 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, yossiaviel כתב:

אחרי שהידית הוחלפה, נוצר מצב אינו רצוי [מבחינתי] שבשעה 18:00 שעון קיץ ,אור יום של ממש  בחוץ, הרכב נוסע עם אורות מלאים, סתם ללא צורך. 

שמים על auto ושוכחים מניהול התאורה.  אם אתה בauto ולמרות זאת במהלך היום נורות הדרך דולקות (תברר שזה הן ולא ה DRL) משהו לא תקין - גש למוסך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, dani666 כתב:

שמים על auto ושוכחים מניהול התאורה.  אם אתה בauto ולמרות זאת במהלך היום נורות הדרך דולקות (תברר שזה הן ולא ה DRL) משהו לא תקין - גש למוסך.

זה בדיוק מה שאני הולך לבדוק היום.

דבר נוסף אבדוק מולם, אם ניתן לשנות את "מצב הלילה" המוקדם שנקבע בעדכון האחרון.

פורסם

בשתי המכוניות שלנו האור כל הזמן במצב דולק. יום, לילה חורף, קיץ.

תוספת הנראות כשאורות הרכב דולקים לא עולה לי בכלום אז למה לא לנסוע ככה כל הזמן.

לא ברור לי מה הבעיה עם אורות שדולקים גם בשעות האור, זה מקצר את טווח הנסיעה?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אומנם זניח

אבל זה עולה באורך החיים של הנורות (ואם זה לד מובנה. זה יקר להחליף)

ובמאקרו. אולי עולה גם מעט בצריכת הדלק (זניח לגמרי. אבל קיים)

.

פורסם
לפני כשעה, viper83 כתב:

למי שיש רכב עם הפעלה אוטומטית של תאורה ומפעיל ידנית, בד"כ שוכח להפעיל. כבר שנים לא נוגע בידית התאורה (רק בטסט).

השינוי הזה נעשה רק בישראל .

-  כי רק אנחנו שוכחים להדליק את האורות... -

אבל עזוב החלפה מיתרת, או לא [לדעתך], למה הדבר כל כך בטיחותי ?

במה הוא תורם בדיוק ?

למה הדבר צריך לעקב את העברת הטסט או העברת הבעלות ?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, om2 כתב:

אומנם זניח

אבל זה עולה באורך החיים של הנורות (ואם זה לד מובנה. זה יקר להחליף)

ובמאקרו. אולי עולה גם מעט בצריכת הדלק (זניח לגמרי. אבל קיים)

אורך החיים של נורות הלד העדכניות הוא עדיף בסדר גודל על פני ההלוגן של פעם. ובנוסף צריכת החשמל נמוכה ב... סדר גודל. להשאיר DRL באור יום זה זניח להפליא, הפעלת מזגן בחצי מעלה פחות תצרוך הרבה יותר דלק/חשמל ממשחקים עם תאורה. 

אגב, עוד לא נתקלתי בשוטר שנתן קנס על DRL בבינעירוני בחורף. אני מרגיש ביטחון מלא להסתובב ככה על auto גם אם החוק יתוקן עוד עשור.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני רק מניח הנחה.

התקינה האירופאית העדכנית מנחה יצרנים לתכנן את מתג האורות כל שתימנע כל אפשרות של נסיעה עם אורת כבויים בלילה. זאת אומרת או שאין בכלל מצב OFF או שהוא קפיצי ואחרי הפעלה פעם אחת, בהתנעה הבאה המתג חוזר למצד דיפולטי שהוא Auto.

אני גם מניח שהריקול הזה נכפה על היצרן כי הוא לא עמד בהמלצות התקינה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני נתקל במספר לא סביר של נהגים ונהגות שנוסעים בלי אורות בכלל - כולם ללא יוצא מהכלל במכוניות חבוטות למיניהן. יש הרבה דברים מעצבנים בתקינה האירופית, אבל זה לא אחד צהם.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לד מחזיק יותר מהלוגן - אבל להחליף הלוגן זה 50 ש״ח, להחליף לד זה 5,000 ש״ח.

לאישתי יש בסיאט מנגנון שאני מכיר מלא מעט רכבים אירופים - מפסק סיבובי בדשבורד, במצב auto הפנסים הראשיים נדלקים עם ההתנעה וכבים עם ההדממה. קבעתי מצב זה לפני 6 שנים ולא נגעתי מאז (חוץ מפעם או פעמיים שמישהו קבע את הכפתור בטעות במצב אחר). 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, yossiaviel כתב:

השינוי הזה נעשה רק בישראל .

-  כי רק אנחנו שוכחים להדליק את האורות... -

אבל עזוב החלפה מיתרת, או לא [לדעתך], למה הדבר כל כך בטיחותי ?

במה הוא תורם בדיוק ?

למה הדבר צריך לעקב את העברת הטסט או העברת הבעלות ?

לא יודע מי קבע או החליט, זה מה יש, רוצה להילחם בתחנות רוח, בבקשה.

יש לאנשים מספיק צרות על הראש וכל מה שמוריד את ההתעסקות הרי זה מבורך. היתה כתבה השבוע בטלויזיה (בזבוז זמן רציני) על אנשים שמתעסקים בנהיגה והכתבת כל הנסיעה בתוך הטלפון שלה למרות שיש אליה מצלמות, פשוט הזוי. 

פורסם
בתאריך 7.5.2026 בשעה 19:36, yossiaviel כתב:

בכל מקרה גם במצב כיבוי עדיין קיימת תאורת יום לד חזקה שאינה מסנוורת בשעות ערב.

אני מזכיר את המשפט הנ"ל מהפוסט המקורי לכל מי שלא קרא בעיון ומדבר על 'לשכוח אורות'. אין באוטו הזה אפשרות לנסוע ללא אורות בכלל, וגם אם שוכחים - זה יפריע בעיקר לנהג עצמו ולא לנראות שלו ע"י עוברי דרך אחרים.

לענייננו - לא אתפלא אם מדובר במהלך הוזלה או שיפור תקינה כלשהו של היצרן, ובשוק קטן כמו ישראל הם יכולים לחייב רוכשים קיימים לעשות את הרטרופיט הזה כדי לבדוק כמה זמן/כסף זה לוקח לפני שיוצאים איתו לשווקים רחבים יותר.

מעבר לכך - מטריד לראות איך כולם פה מתחילים להצדיק את המהלך ברגע שיוזר ותיק מתלונן שלקחו לו את החופש להחליט איך להשתמש במכונה שרכש במיטב כספו. זה מראה ששטיפת המוח של האיחוד האירופי ושל לובי יצרני הרכב עובדת היטב. עוד שנה שנתיים ויתחילו להשתיק פה גם את מי שמתלונן על מסכי מגע שמפריעים לריכוז, או על דמי מנוי שצריך לשלם כדי להפעיל פיצ'רים שכבר מותקנים ברכב.

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

לענייננו - לא אתפלא אם מדובר במהלך הוזלה או שיפור תקינה כלשהו של היצרן, ובשוק קטן כמו ישראל הם יכולים לחייב רוכשים קיימים לעשות את הרטרופיט הזה כדי לבדוק כמה זמן/כסף זה לוקח לפני שיוצאים איתו לשווקים רחבים יותר

אין מצב. 

אם הרכב יצא מפס הייצור עם ידית X, החלפה יזומה לידית Y כשהמכוניות כבר סופקו ללקוחות זו הוצאה גדולה ליצרן, זה אספקת חלק לא זול ללא תשלום על חשבון היצרן,  זה תשלום על שעות עבודה למוסכים מורשים, זה פגיעה בשביעות רצון הלקוחות שמטרטרים אותם למוסך. 

רוצים לשנות משהו יזום? אין בעיה ועשים את זה כל הזמן.  ממספר סריאלי XXXXX מתקינים את הידית האחרת, מה שיוצר לפני נשאר עם הידית הישנה.

אם יצאו בריקול ולא מדובר בחלק תקול או עם פוטנציאל לתקלות,  זה כי מישהו חייב אותם לעשות את זה. נכפה עליהם. לא יכול להיות שזו יוזמה של היצרן ככה סתם בלי סיבה רק כי "רצו לבדוק".

וזה לא הרכה הראשון ללא מצב OFF במתג האורות, יש עוד כאלה של יצרנים אחרים שיצאו כך מפס  הייצור. 

לגבי "מצדיקים".

אני לא מצדיק שום דבר רק זה משהו שהוא לא בשליטתינו כמו עוד הרבה תקנות שחלקן מעצבנות. 

אבל אני מבין את ההגיון בשינוי הזה שכן כמות האנשים שנוסעים עם אורות כבויים בלילה, לא קטנה בכלל.

לדעתי הסידור האידילי הוא מצב OFF קפיצי שכן מאפשר לכבות תאורה באופן יזום כשרוצים וגם מונע נסיעה עם אורות כבויים בלילה כי המצב הדיפולי הוא מצב Auto והמתג תמיד יחזור למצב  הזה.

עריכה.

לגבי זה:

ציטוט

אני מזכיר את המשפט הנ"ל מהפוסט המקורי לכל מי שלא קרא בעיון ומדבר על 'לשכוח אורות'. אין באוטו הזה אפשרות לנסוע ללא אורות בכלל, וגם אם שוכחים - זה יפריע בעיקר לנהג עצמו ולא לנראות שלו ע"י עוברי דרך אחרים.

עדיין אין תאורה אחורית מה שכן פוגע בנראות של מי ששכח להדליקו אורות.

• מעניין 1

פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

אם יצאו בריקול ולא מדובר בחלק תקול או עם פוטנציאל לתקלות,  זה כי מישהו חייב אותם לעשות את זה. נכפה עליהם. לא יכול להיות שזו יוזמה של היצרן ככה סתם בלי סיבה רק כי "רצו לבדוק".

יש ריקולים כפויים ויש כאלה שהיצרן עצמו פורס לאחר שגילה תקלה פוטנציאלית. במקרה ומדובר באופציה השניה, ישראל היא מקום טוב לבדוק בו את העלויות הנלוות והקשיים הלוגיסטיים, כדי לעשות זאת באופן יעיל יותר באנגליה ובספרד, למשל. 

למיטב ידיעתי, הריקול הזה ספציפית עוד לא נכפה עליהם. כנראה שהם מנסים להקדים תרופה למכה, שמצד אחד תגן עליהם מפני חשיפה לגאלית בתאונות עתידיות, ומצד שני תאפשר עדכוני תוכנה/קושחה פשוטים יותר כשכל הידיות על כל המכוניות בשטח תהיינה מאותו סוג.

עברתי כמה תהליכים דומים בחברה בה עבדתי עד לאחרונה, ולעתים קרובות חישובים תיאורטיים לא מראים את העלות האמיתית של פריסה יזומה שכזאת. ניסוי כלים בשוק מוגבל יחסית שבו ניתן להשפיע על הרגולציה ולחייב החלפה הוא כלי שימושי בידי היצרן כדי להחליט איך לפעול הלאה. 

* מקבל את ההערה לגבי אורות אחוריים, לא זכרתי שה-DRL לא מפעיל אותם. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...