Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לעזרת החשמלאים שמטפלים בפג'ו -

פג'ו 5008 שנת ייצור 2018 מנוע דיזל 

כשהרכב בנסיעה המזגן מקרר מצויין וגם חום המנוע תקין לחלוטין.

בעמידה - המזגן היה מפסיק לקרר והחום מנוע עולה קצת.

הוחלף נגד מהירויות למאוורר וזה כמעט נעלם.

הבעיה שאותה בעיה חוזרת לפעמים.

מה אתם מציעים לעשות ?

פורסם

הרדיאטור תקין? נוזל קירור תקין?

מאוורר המנוע עובד כראוי?

יש רעשים מוזרים מכיוון המנוע? (יכול להעיד על בעייה של רצועה מחליקה למשל)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מניח שאם היתה בעיה הרדיאטור 

היום היה עולה לא רק בעמידה והכי חשוב - זה קורה לפעמים.

רוב הבעיה נפתרה עם החלפת הנגד.

נוזל קירור תקין.

רצועת אביזרים הוחלפה לפני חצי שנה.

פורסם

אם הרדיאטור סתום (לא לגמרי- עדיין עובד קצת), בזמן נסיעה האוויר מקרר את המערכת. בזמן עמידה אין זרימת אוויר ולכן חום המנוע עולה קצת. 

קרה לי בנסיעה ארוכה פעם אחת שבה לא סגרתי טוב את פקק נוזל הקירור אחרי שבדקתי לפני שיצאתי לדרך... כשהגעתי ליעד הרכב "עישן". זרימת האוויר קיררה את המנוע, לא התחמם כל עוד הרכב זז. 

כשהייתה לי פריצה ברדיאטור, הרכב התחמם והמזגן הפסיק לקרר, בכלל. 

(2 רכבים שונים...)

• אהבתי 1

פורסם

הביצועים של מערכת הקירור תלויים בשני דברים עיקריים: זרימת נוזל הקירור בתוך הרדיאטור, וזרימת האוויר דרך הרדיאטור. ככל שהמים זורמים יותר בקלות, כך התחלופה שלהם ברדיאטור טובה יותר והם מספקים קירור טוב יותר. ככל שזרימת האוויר דרך הרדיאטור גבוהה יותר, זה מקרר את המים טוב יותר.

האם נגד המהירויות הוחלף למקורי, או ששמו משהו אחר כדי להגביר את מהירות המאוורר? אם שמו משהו אחר, על מנת להגביר את מהירות המאוורר מעבר לתכנונו המקורי, זה פתרון פלסטר, שלא יחזיק מעמד לאורך זמן (ויהרוס את המאוורר עם הזמן על הדרך). אם שמו נגד מקורי, יש שתי אפשרויות:

א. המאוורר עצמו לא תקין ועובד לאט יותר מהרגיל, מה שאולי גם הרס את הנגד הקודם. הטיפול - להחליף את המאוורר (או לפחות את המנוע שלו).

ב. יש סתימה ברדיאטור, שגורמת לביצועים ירודים של מערכת הקירור - כפי שהוצא מקודם. אם כי לא ברור איך החלפת הנגד הייתה אמורה לשפר את המצב, במידה ולא היה תקול.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נגד המהירויות הוחלף למקורי,

וגם הצליח להקטין את הבעיה (לא נפתר לחלוטין)

השאלה אם כדאי להתחבר למחשב הרכב במוסך מורשה ?

אולי אז תתגלה הבעיה ? 

פורסם
לפני 29 דקות, chrono כתב:

א. המאוורר עצמו לא תקין ועובד לאט יותר מהרגיל, מה שאולי גם הרס את הנגד הקודם. הטיפול - להחליף את המאוורר (או לפחות את המנוע שלו).

זה נשמע הכי הגיוני כרגע. 

פורסם

בעברי כחשמלאי רכב נתקלתי בבעיות של חום מנוע עולה ביחוד בעמידה עם מזגן פועל ובכמה מקרים

לאחר שבעלי רכב החליפו חלקים שונים וללא תוצאות, במקום אחר.

במקרים אלו הבעייה היית בהארקת מרכב (בודי) לקויה.

הסבר:

כשהמזגן פועל בעמידה, ומאורר הרדיאטור פועל במהירות השניה המהירה בזרם גבוה, אז שעון החום עולה כשבפועל חום המנוע לא עלה

אלא יש רק זיוף של שעון החום. בתקלה כזאת, ככל שמפעילים יותר צרכני חשמל עולה עוד מד חום המנוע.

הפתרון היה, במכוניות שבהן עבדתי, לפרק את כבל ההארקה ולהלחים את אוזן הכבל אל הכבל עצמו למגע חשמלי טוב (היצרן חיבר את האוזן לכבל רק בלחיצה).

כמובן שיתכן שכאן לא זה הגורם לתקלה.

בברכה  -  רפי לין

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, בנצי1 כתב:

המאוורר כולל מנוע מאוורר? 

או שזה מגיע ביחד כקיט ? 

ברור, זה חלק אחד כנפיים פלוס מנוע

הלכת לבדיקה במוסך מקצועי דוגמת אורן בחולון או גבע בת''א? למיטב ידיעתי אינם גובים תשלום על בדיקה

לפני 42 דקות, רפי לין כתב:

במקרים אלו הבעייה היית בהארקת מרכב (בודי) לקויה.

מעניין אם גם ברכבים חדישים יותר, או רק ברכבים מהמילניום הקודם..

במקרה שלנו הוא עוד ''לא החליף חלקים רבים'' לדעתי החשוד העיקרי הוא המאוורר גופו [בהנחה שמשאבת המים והרדיאטור תקינים, למשל משאבת מים שלא מסתובבת טוב יכולה גם לגרום לתופעה הנ''ל]

עריכה אחרונה על ידי PASHUT

משתדל לעזור

פורסם

בספרות הטכנית של הרכב (משהו שאמורה להיות אליו גישה למוסך מתמחה; אפשר גם לשלם כמה עשרות שקלים ולקבל גישה יומית) אמור להיות מידע מפורט שיעזור לאבחן את התקלה (בהינתן הכלים המתאימים, כמובן). כמו ערכים תקינים למתח/זרם/התנגדות ברכיבים השונים במערכת הקירור (כולל מאוורר ומשאבת מים), במצבי פעולה שונים.

• מעניין 1
פורסם

אם זה דיזל 1.6, אל תפסול משאבת מים לא תקינה. אצלי ציר המשאבה החליק לסירוגין וגם לעליות טמפרטורה, ניתוק מזגן 

החלפתי לאחרונה והסתדר

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

גם אצלי זה קרה פעמיים ולכן שאלתי אם זה מנוע 1.6. 

במיוחד אם עשו לרכב טיימניג עם משאבת  מים באיזור השנים 2020-2022 אז הייתה סדרה של משאבות פגומות כאלה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...