Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

החליפו לי במוסך חיישן אויר MAF + תושבת מנוע בצד ימין + מסנן דלק כמובן כולל העבודה + התקנה של מצתים רק עבודה כי המצתים פלאגים שלי אבל המחיר נראה לי גבוה מדי 2926 כולל מע"מ ( 2480 לפני מע"מ ) הוא עבד על הרכב שלי שעתיים וחצי הוא הוציא לי קבלה על הכול אבל נראה לי שהמחיר פשוט לא הגיוני כמה עולה חיישן 500 שקל ? תושבת מנוע 500 שקל / 400 שקל ? מסנן דלק 150 שקל ? נגיד גג חלקים 1150 שקל עבודה שעתיים וחצי ? 600 שקל = 1750 שקל ? לא מבין למה כל כך הרבה 

עריכה אחרונה על ידי Schweppes
פורסם (נערך)

לא ציינת את דגם הרכב, סוג המוסך (יבואן/כללי/מתמחה), מקור החלקים (מקורי/OEM/תחליפי) - בקיצור, אין תשובה.

אם אתה רוצה תשובה העלה את החשבונית, הסתר פרטים מזהים של הרכב, הבעלים והמוסך (אבל ציין מה סוג המוסך, כאמור לעל).

אגב, שעתיים וחצי עבודה זה לא מעט, ואנחנו לא יודעים מה שעתון היצרן לפעולות אלה ומה מחיר השעה באותו מוסך. אבל אם הוא 300 ש״ח (לא חריג) לשעה (כדוגמה) ומחייב על 2.5 שעות הרי שמדובר ב-750 ש״ח, ובתוספת מע״מ זה 885 ש״ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מזדה 3 2007 מנוע 1.6 זה מוסך כללי לא מורשה הרכב גימגם נורה צהובה מנוע הייתי לחוץ לתקן והוא היה אגרסיבי למרות שהמוסך עצמו אומרים שהוא "אמין " אבל המחיר לא נראה אמין כי כמה חיישן עולה ? MAF אפילו מקורי 500 שקל גג תושבת ימין אפילו מקורית ראיתי ב 500 , מסנן דלק 100-150 והבאתי פלאגים מצתים משלי הוא רק הרכיב עבודה והוא לקח לי 2926 כולל מעמ על מה ? אני שוקל אם להתלונן במשרד התחבורה הוא גם בקבלה לא רשם פירוט כמו שמשרד התחבורה דורש מחיר חלק כל חלק + עבודה וכו' אם החלק מקורי או חליפי הוא כתב החלפה של 1-2-3 ועבודה וזהו הכול כזה בחבילה אחת כדי שלא יהיה פירוט כי את החישוב של העסקה הוא עשה בראש אילתר כנראה , לא משנה כמה אני מנסה לזרום עם המחיר זה משהו כמו 1750-2350 גג גם עם מקורי , בקיצור לא כתוב בקבלה אם זה מקורי או לא והבחור לא סבלני לשאול אותו שאלה זה פרצופים נותן לי תחושה של קרציה לא יודע מה לעשות אבל ראיתי שחיישן למשל חליפי עולה 350 ומקורי 450-500 ככה שההבדל לא ענק 

פורסם (נערך)

טיפול שנתי לבד יעלה לי בפיג'ו 208 כ-300 ש"ח, כולל הכל.

במוסך יבואן כ-1100 ש"ח.

במוסך כללי אמין כ-800 ש"ח.

אם אתה היית עושה את הדברים האלה, שתיארת, לבד

האם היית משלם פי כמעט 3 פחות?

אם כן, אולי זה המחיר.

צריך לזכור שאנשים משלמים מחיר של שעה+ על טיפול שנתי, בפועל זה לא לוקח שעה. חצי שעה גג. אצלי לפחות.

יש מצב שאצלך באמת עבדו על הרכב שעתיים וחצי כמעט בלי הפסקות, אולי 10 דקות כל שעה, לא יודע.

אם היית מביא מהארץ את כל הדברים היה עולה לך סביב 1,000 ש"ח?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

המחיר נשמע מנופח. זה שהוא לא פירט שום דבר בחשבונית אמנם נראה כאילו בא להסתיר את זה, אבל בפועל - מה היית עושה אם היה פירוט עם מחירים מנופחים ממש של החלקים? זה לא שיש להם מחיר מירבי שאסור לעבור. אני לא חושב שאתה יכול לעשות משהו בנידון בשלב הזה (וגם אם כן, זה יידרוש ממך כל כך הרבה התעסקות וכאב ראש, שזה לא שווה את הכמה מאות שקלים בהם נדפקת). אבל אתה יכול ללמוד מזה לעתיד, שכדאי לקבל הצעת מחיר מסודרת לפני שאתה משאיר את הרכב לעבודה (או, אם אתה בלחץ, להיות מוכן נפשית שתשלם יותר). וכן לחפש מוסך אחר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הוא אמר לי שהחיישן MAF מקורי , התושבת ימין מקורית , הפילטר דלק לא מקורי זאת בעיה ? אז עשיתי חשבון בערך פילטר דלק 100 שקל החיישן MAF 600 התושבת 650 ביחד 1350 שקל הוא לקח לי 2480 כולל עבודה לפני מעמ !!!! אז מה העבודה 1130 שקל ? הוא עבד שעתיים ורבע בערך שבזמן הזה הוא גם חיכה לחלקים , הוא גם החליף לי פלאגים אבל ההחלפה של הפלאגים הייתה 10 דקות (פלאגים היו שלי) החיישן 10 דקות התושבת רבע שעה הפילטר 20 דקות משהו כזה הכול היה מהיר נגיד גג שעה עבודה והוא חיכה בעיקר לחלקים נגיד התושבת ימין החיישן MAF היה צריך לחכות שעה לשליח הייתה בעיה אבל בעיקרון לא הייתה ממש עבודה וואו , שדיברתי איתו הוא אמר לי " שמע אני לוקח עבודה על כל חלק לא כללי אני צריך להתפרנס לשלם חשמל ארנונה " כל מיני שטויות אבל מוסכים לא לוקחים לפי שעת עבודה ? הלכתי לכמה מוסכים עם הקבלה הם צחקו עלי לא הבינו מה זה אמרו לי מה זה הקבלה הזאת אמרו לי שצריך להיות פירוט חלק כמו חליפי / מקורי , המחיר , מע"מ הכול מפורט הוא עשה לי רשימה של חלקים עבודה וסכום כולל וזה מוסך שיש לו הרבה לקוחות זה לא מוסך נידח מוסך כללי אבל יש לו לקוחות דיי פעיל אבל הוא מחשב את המחירים רנדומלי לכל לקוח הוא מחשב מחיר בראש אחר

פורסם

בלי שום קשר למה ששילמת.
מוסך אמור לתת הצעת מחיר ופירוט לפני העבודה ואתה צריך לאשר לו לפני העבודה. אם במהלך העבודה צריך עוד משהו הוא צריך לפנות אליך וליידע אותך עם הצעה חדשה.
הוא לא אמר לך לפני כמה זה יעלה?

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

הוא אמר לי מחיר מראש אבל המחיר היה מאולתר ואני לא הבנתי למה המחיר כל כך גבוה בגלל שהיה לי תקלת מנוע "צהוב" והרכב משרת נכה אז לא הייתה לי ברירה הייתי לחוץ , שחישבתי בראש את החלקים בזמן אמת ואחרי לא הבנתי למה זה כל כך יקר אמרתי אולי אני מפספס משהו וטועה אבל מסתבר שלא טעיתי כל החלקים ביחד לא עוברים את ה 1350-1400 שקל לפני מע"מ , שדיברתי איתו יום אחרי הוא הבין שעליתי על החרא והוא אמר לי שעל חלק מקורי אין לו כמעט רווח כי עד שזה מגיע למוסך זה עובר כמה גילגולים יבואן > מפיץ וכו' ואז אם הוא ימכור לי במחיר שוק רגיל הוא לא ירוויח כלום כי זה לא חלק חליפי ( בחליפי יש להם 50% רווח) אז הוא מעמיס את זה על הלקוח בקיצור את רוב הרווח הוא דפק ב " עבודה " 1130 שקל בערך לפני מעמ ש 700-800 שקל זה עבודה אמיתית והשאר זה החלקים בקיצור עשה סלט עכשיו זה לא עוקץ כי עוקץ זה פי 2-3-4 אבל זה מחיר מאוד מאוד גבוה ולא אהבתי בכלל את הגישה הזאת לנפח את המחיר , 95% מהמוסכים בארץ חלאות כולל המוסכים המורשים אז עזבתי אותו לאן אני אלך ? כולם מרמים מניסיון מחליפים סתם חלקים ולוקחים מחירים פי 2-3 סליחה על הדיבור אני מתוסכל מהמצב , הוא התחיל איתי ב 1400 שקל ואז סיים ב 2926 שבהמשך הוא הכניס לי גם את התושבת ימין מקורית כי התושבת ימין לא הייתה בתיכנון של "המנורה צהובה במנוע "  , הבנתי שזה בכלל לא חוקי לתת קבלה עם " רשימה של חלקים " ללא פירוט ומחיר סופי כולל אני מתלבט אם לפנות למשרד התחבורה ולדרוש בירור מולו , הוא גם היה מאוד " קצר " בדיבור לוחץ כזה " נו מה אתה מחליט אני עמוס? " אז זה הוסיף ללחץ

פורסם

שוופס, אתה בולע בקבוק 2 ליטר בשלוק אחד? כי הכתיבה שלך, בלי פיסוק, בלתי קריאה. בבקשה, להבא קח את הזמן וערוך את ההודעות שלך בצורה יותר קריאה.

לעצם העניין - כולנו נופלים מדי פעם עם מחיר גבוה. לפני חודשיים אשתי נתקעה עם פנצ׳ר וצמיגים גמורים בשבת בבוקר, בהתאם לכך כנראה שילמה על הרביעיה 200 או 400 ש״ח יותר מאשר אילו הייתי עושה סקר שוק ומזמין את הרביעייה מראש. גם שבת, גם אישה, אולי גם ״מס אשכנזים״*.

לגבי פירוט החשבונית - אתה יכול להתלונן ברשות להגנת הצרכן או באיגוד המוסכים או אולי ברשות המיסים - אל תצפה לראות מזה אגורה שחוקה. זו מלחמה בטחנות רוח.

*״מס אשכנזים״ אינו עניין עדתי, גם מרוקאים או תימנים עלולים לשלם אותו. זה ביטוי שמשמעותו שבעל המקצוע או העסק קובע מחיר לפי הפרצוף שלך או מקום מגוריך או הרכב שבו אתה נוסע או איזה מדד לא רלוונטי אחר. תקר הוא תקר, אבל יש צמיגאי שיקבע מחיר שונה לנהג סיריון חבוטה ולנהג מאזדה חדשה (אפילו לא יוקרתית). ובעולם הרכב יש נטיה לרמות נשים יותר מאשר גברים. למה? ככה. כי נותני השירות חושבים שנשים מבינות פחות.

• מצחיק 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תלמד מזה לעתיד

תלמד לטפל לבד ברכב בטיפולים שנתיים

זה יחסוך לך מאות שקלים בשנה

כמובן בטיחות מעל הכל, ללמוד לעבוד עם בוקים וכו', לא כזה קשה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

@גולדן191 - לא כל אחד רוצה להפוך את הרכב לתחביב. ולא כל אחד ירצה להסתכן בגרימת נזק לרכב, או, אפילו, ללכלך את הידיים, כדי לחסוך 500 או 1,000 ש״ח בשנה (וזה בלי להתחשב בהוצאות על ציוד). חוץ מזה, דומני שיש חוקים לגבי מי רשאי לתקן רכב, בדומה לחוק החשמל. 

שאלה שאיני יודע את התשובה עליה: נניח שטיפלת בבלמים בלי רישיון לכך, וכתוצאה מכך נגרמה תאונה. ההאם תהיה לך אחריות (פלילית ונזיקית) בגלל העבודה הזו?

@Schweppes היית צריך לבקש הצעת מחיר מסודרת לפני תחילת הטיפול והמוסכניק היה צריך לעדכן אותך על תיקונים נוספים שמצא כי נדרשים. ואגב, אם מדובר בתיקון בטיחותי ולא היית מאשר אותו הוא היההיכול לדווח לרשויות.

ודבר אחרון - לא כולנו יודעים להתמקח. אבל ההפסד בתיקונים כאלה הוא זעיר. כושר מיקוח נמוך יעלה לך הרבה יותר במכירת וקניית דירה או, אפילו, רכב משומש. ברכב אתה יכול להפסיד בלי להרגיש כלפי שקלים, בדירה עשרות אלפים ויותר - ואתה אפילו לא מרגיש בכך. אז קצת פרופורציות. נסה לבדוק מה עלויות המחיה שלך, ומה ההבדל בין קניות בשופרסל, באושרבעד יאו אצל רמינלוי. אתה תגלה שמדובר בסכומים יותר גדולים - אבל פשוט בלתי אפשרי לרדת לרזולוציות האלה עבור כל פריט. אנחנו חיים בשוק חופשי, כל עסק מתמחר כל מוצר לפי שיקוליו, והיכולת שלנו לתמרן מוגבלת.

• מעניין 1

פורסם

כמה עולה החלפה של 2 תושבות מנוע ? 600 שקל + מע"מ יותר ? דרך אגב ראיתי באינטרנט ששעת עבודה של מוסך כללי זה בין 250-300 לפני מע"מ והמוסכניק שעשה לי את העבודה אמר 380+ מע"מ מה נכון ?

לפני 2 דקות, sperial כתב:

@Schweppes היית צריך לבקש הצעת מחיר מסודרת לפני תחילת הטיפול והמוסכניק היה צריך לעדכן אותך על תיקונים נוספים שמצא כי נדרשים. ואגב, אם מדובר בתיקון בטיחותי ולא היית מאשר אותו הוא היההיכול לדווח לרשויות.

ודבר אחרון - לא כולנו יודעים להתמקח. אבל ההפסד בתיקונים כאלה הוא זעיר. כושר מיקוח נמוך יעלה לך הרבה יותר במכירת וקניית דירה או, אפילו, רכב משומש. ברכב אתה יכול להפסיד בלי להרגיש כלפי שקלים, בדירה עשרות אלפים ויותר - ואתה אפילו לא מרגיש בכך. אז קצת פרופורציות. נסה לבדוק מה עלויות המחיה שלך, ומה ההבדל בין קניות בשופרסל, באושרבעד יאו אצל רמינלוי. אתה תגלה שמדובר בסכומים יותר גדולים - אבל פשוט בלתי אפשרי לרדת לרזולוציות האלה עבור כל פריט. אנחנו חיים בשוק חופשי, כל עסק מתמחר כל מוצר לפי שיקוליו, והיכולת שלנו לתמרן מוגבלת.

מה אתה יכול לעשות שיש לך תקלת מנוע ואתה חייב את הרכב דחוף ובנאדם במקום 2000-2200 שקל לוקח לך 3000 ? , ניסיתי אחרי זה להראות לו מחירים חלקים / כמה גובה מוסך כללי עבד כולה שעתיים אין כלום לא הזיז לו אמר לי " חלקים מקוריים אין רווח חייב לקחת יותר " לקחת לי 800 שקל יותר כי החיישן חמצן והתושבת מנוע מקוריים אז הוא הכניס לי את זה "בעבודה" ב.ז. מה אני יכול לעשות , מה שכן הוא התבייש להסתכל עלי בעיניים קלטתי אותו 

פורסם
לפני 16 דקות, Schweppes כתב:

ראיתי באינטרנט ששעת עבודה של מוסך כללי זה בין 250-300 לפני מע"מ והמוסכניק שעשה לי את העבודה אמר 380+ מע"מ מה נכון ?

שוק חופשי. בעל המוסך רשאי לקבוע כל מחיר שירצה, נדמה לי שהחובה היחידה שלו היא להציג את המחיר ללקוחות. בכל מוסך שאני מכיר יש במשרד שלט עם מחיר שעת עבודה ומחיר ״12 פעולות״ או משהו כזה. הלקוח רשאי לבחור אם לשלם את המחיר או לעבור למוסך אחר (ואולי לשלם תמורת גרירה - שיקול של הלקוח).

לפני 16 דקות, Schweppes כתב:

מה אתה יכול לעשות שיש לך תקלת מנוע ואתה חייב את הרכב דחוף ובנאדם במקום 2000-2200 שקל לוקח לך 3000 ? , ניסיתי אחרי זה להראות לו מחירים חלקים / כמה גובה מוסך כללי עבד כולה שעתיים אין כלום לא הזיז לו אמר לי " חלקים מקוריים אין רווח חייב לקחת יותר " לקחת לי 800 שקל יותר כי החיישן חמצן והתושבת מנוע מקוריים אז הוא הכניס לי את זה "בעבודה" ב.ז. מה אני יכול לעשות , מה שכן הוא התבייש להסתכל עלי בעיניים קלטתי אותו 

כאמור - שוק חופשי. בדיוק כפי שאתה יכול להחליט שאתה קונה נעלי גלי ולא נעלי ארמני.

יש במשק שורת מחירים בפיקוח - לחם אחיד, חלב בשקית, נסיעה באוטובוס. מחיר רכב, חלקי חילוף לרכב או שעת עבודה במוסך אינם מפוקחים - כאמור, כל מוסך רשאי לקבוע אותם, כל לקוח רשאי להחליט האם לשלם אותם. יותר מזה - כל לקוח רשאי להתמקח (ההצלחה לא מובטחת). 

לגבי התנהלות המוסך - אתה מתאר התנהלות לא תקינה. אבל לא שמענו את הצד השני, וגם לא ראינו סרטון או שמענו הקלטה. אז אין לנו הכלים לשפוט. אתה רשאי לפנות לרשויות. מה ייצא מזה? יבדקו ויגיעו למסקנות. או שלא.

פורסם

לא , אני יודע שיש חוק של המדינה שמוסך מורשה של משרד התחבורה לא יכול לקחת מחיר מופקע על חלק ולא על עבודה אין דבר כזה " כל אחד לוקח כמה שבא לו " זה לא עובד ככה בוודאות יש גבול כמה מוסך יכול לגבות , הקטע שניסיתי לפתור את זה בצורה יפה הראתי לו את מחיר החלקים הוא עבד שעתיים על הרכב כמה זה שעתיים עבודה ? הראתי לו הכול והוא פשוט תקוע על זה שככה מוסכים עובדים הבנתי שהוא מוכן לשרוף את עצמו העיקר להכניס עוד 700-1000 שקל וישרף העולם ואני יודע שאת החברים הערסים שלו הוא לא יעז לעשות את זה קלט בחור טוב ואמר ננפח לו את המחיר .

אני ממש שוקל מה לעשות כי בסופו של דבר זה רק 800 שקל בערך אבל זה לא הכסף כמו העלבון

פורסם
לפני 2 דקות, Schweppes כתב:

אבל זה לא הכסף כמו העלבון

תבלע את העלבון ותמשיך הלאה.

ממה שאתה כותב.

ו מאיך שאתה כותב.

אין לך קייס.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...