Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום ולאנשים שתמיד יודעים הכל,

אני מנסה למצוא נתונים לגבי מידות האחסון של האוטובוסים הנפוצים בכבישי הארץ, ואשמח לעזרת המומחים כאן כדי לעשות סדר בדגמים הסטנדרטיים.

אני מתמקד בדגמים המוכרים כמו שלדות Mercedes OC500  Volvo B11R בתצורות התיירותיות האינטגרליות וגם אלו בבנייה מקומית.

השאלות שלי הן:

גובה מפתח: מהו הגובה נטו של פתח תא המטען בדגמים התיירותיים הסטנדרטיים? מעניין אותי לדעת מה הגובה המקסימלי של פריט שניתן להכניס פנימה בלי להשכיב אותו. (כמו קטנוע למשל - זאת השאלה שהכי מעניינת אותי.)

מידות רצפה (אורך ורוחב): מהן מידות האורך והרוחב של רצפת תא המטען המרכזי? האם יש הבדל משמעותי בניצול שטח הרצפה בין דגמי ה-12 מטר לדגמים הארוכים יותר ?

מהו הנפח הריאלי (לא רק "על הנייר") של תאי המטען בדגמים התיירותיים שמגיעים מוכנים מהיצרן לעומת המרכבים הנפוצים בתחבורה הציבורית הבין-עירונית?

אשמח לכל נתון טכני, שרטוט או אפילו "מדידת מטר" מהשטח של מי שמכיר את הכלים מקרוב.

תודה רבה מראש לעוזרים !

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

בנתיים אין תגובה, אז אני יתמצת את השאלה העיקרית, אפשר להכניס קטנוע עומד לתא מטען של אוטובוס תח"צ / תיור ?

@Buki יש בפורום מישהו מהתחום?

---------------------
פורסם (נערך)

על פניו, אין חוק שאוסר זאת, למיטב ידיעתי.

אם כי, אסור להוביל חומר מסוכן, אז אולי בגלל הדלק, הקטנוע ייחשב חומר מסוכן ?

אם כן, אולי חשמלי ?

השאלה עלתה בשיחה עם בעלים של אוטובוס - קמפר, שמתגורר בו כרגע לתקופה.

וולוו,  B11R

מטבע הדברים, הכלי עבר שינויים רבים, ולכאורה יש אפשרות טכנית להתקין עיגון ראוי לקטנוע בתוך תא המטען.

במציאות היום יומית, אתה לא ממהר להזיז את האוטובוס, עד שמצאת מקום שאתה יכול להיות בו, מכל מיני בחינות.

ואז צריך כלי תחבורה דיילי לעבודה/סידורים/קניות. שיכול להיכנס "הביתה" כשמגיע הזמן לזוז.

כיום, יש לו שם אופניים חשמליים מסיביים, אבל זה לא יעיל לבינעירוני, היות שהצורך הוא בעיקר לטווח של 10 - 30 ק"מ ביום יום, 

אז זרקתי את הרעיון של קטנוע. על פניו, פתרון מושלם.

על הדרך, נדהמתי מכל מה שיש לו שם בתאי המטען, אז מעניין אותי המידות.

עריכה אחרונה על ידי M H
---------------------
פורסם

בחו"ל ראיתי לא פעם אופנועים גם גדולים על מתקן חיצוני כזה. 

לא יכול להתאים?

ASC3.png.b80f6437e56bb0361214424e0aba7c8b.png

IMG_5104.jpeg.bad2664deeb2c197048569e640beaa49.jpeg

4288_Indian_2023_charleston.jpg.124d365136ee187b4c9dd1f083263f59.jpg

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

שאלה משעשעת.

לענייננו - בדגמים הנפוצים של מפעילות התחב"צ למיניהן  בארץ - מרצדס/מאן/וולבו/יוטונג/גולדן דרגון ושות' - התא נמוך יחסית, מטר ומטה. כנ"ל עם הוולבו הספציפח הזה. שום כלי דו גלגלי לא נכנס בלי השכבה, אפילו לא אופניים. בנוסף לגובה, השטח גם מופרד לתאים עם עמודי מתכת. בשכיבה ייכנס עם קצת השתחלויות פה ושם.

לגבי דגמי תיור - הזיכרון שלי מעורפל, יש בהמות ענקיות אבל עדיין אני בספק בכל הקשור לגובה התא.  

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

משום מה, לא הבנתי בדיוק, אין אפשרות חוקית למתקן אחורי אצלו.

---------------------
פורסם

אם אין מניעה חוקית, וכמו שכתבת יש אפשרות לעגן את הקטנוע בצורה בטוחה, מה מונע ממנו לקחת מטר רץ ולמדוד את הגובה של הדלת ואז לקנות קטנוע שנכנס בגובה הזה?

פורסם

כי הדלת הרבה יותר גבוהה מחלל האיחסון

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 24.4.2026 בשעה 19:38, ArikB כתב:

אם אין מניעה חוקית, וכמו שכתבת יש אפשרות לעגן את הקטנוע בצורה בטוחה, מה מונע ממנו לקחת מטר רץ ולמדוד את הגובה של הדלת ואז לקנות קטנוע שנכנס בגובה הזה?

בתאריך 24.4.2026 בשעה 19:42, sperial כתב:

כי הדלת הרבה יותר גבוהה מחלל האיחסון

הכל נכון, וספריאל, הוא יכול למדוד את החלל הפנימי,

השאלה היא שלי, לא שלו - ניסיתי להבין איזה כלי יוכל להיכנס בתוך איזה אוטובוס.

ובוקי צודק, אם השאלה היא עקרונית, אפשר בהחלט לסחוב מאחור.

---------------------
פורסם

ראיתי לא פעם (גם בישראל) קטנועים של נהגים מאוחסנים בעמידה בתוך אוטובוסים מהפורמט הזה. המפתח להצלחה הוא לקחת כלי נמוך מלכתחילה עם גלגלים קטנים (קטנוע 50 סמ"ק ישן או Honda MSX 125), לפרק ממנו את המשקף ולקפל רגליות אם יש אופציה כזאת, ולשחרר את ברגי המראות כך שניתן יהיה לקפל גם אותן כלפי פנים. כשמכניסים את הכלים האלה בזווית, אלו תמיד האלמנטים שנתקעים ומקשים על החיים. כדאי גם לתת את הדעת על רמפה יעודית שאפשר לפתוח ולסגור מהר לפריקה והעמסה יעילה. 

אני לא חושב שיש פה בעיה חוקית, וגם אם כן - ספק אם זה יפריע למישהו מספיק כדי לאכוף (בהנחה והדו"ג עם טסט וביטוח בתוקף). למעשה, בתחום המוטורהומז נהוג לקרוא לשטח האחסון הזה גראז', משום שבד"כ מחנים שם אופניים, קורקינטים, וכלים ממונעים קטנים כאלה. 

אם החבר שלך רוצה לדעת מה המידות, הוא מוזמן ליצור קשר עם היבואנים ועם מפעלי ההרכבה הרלוונטיים או פשוט לגשת לאוטובוס כזה בתחנה המרכזית עם מטר ולבדוק בעצמו. על התייעצות עם AI אני כבר לא מדבר... קחו בחשבון שגם אופן פתיחת הדלתות (ידני או חשמלי) משפיע על הרוחב והגובה של הפתח.

@BoazB11 - יש לך משהו להוסיף?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

ראיתי לא פעם (גם בישראל) קטנועים של נהגים מאוחסנים בעמידה

כשהייתי ילד בתלמוד תורה בראשנית שנות ה 2000, היו לנו אוטובוסים של MAN ושל DAF, [ככמו של חברת דן למי שזוכר, הפנס האחורי היה מאוזן ולא מאונך]  הנהג היה משאיר את האוטובוס בחניון קבוע שלו, מוציא קטנוע מהבגאז' וחוזר איתו הביתה..

היה לו גם מזרון לשנ''צ..

• אהבתי 1

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...