Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מי שעובד עם הידיים לדעתי מדי פעם נתקל בבעייה שאין לה פתרון טוב דיו שניתן לרכישה, הפתרון הקיים לא זמין מעכשיו לכרגע או שסתם מעדיף לעשות לבד פתרון למשהו שמציק לו. 

בעבר, התקציב שלי לא ממש אפשר לי לרכוש כלים ועזרים "חופשי על הבר", וגם אם כן- להמתין חודש פלוס למשלוחה לא תמיד היה אופצייה, כשרציתי להתקדם ולעשות משהו שהצריך פתרון. 

אז מצאתי את עצמי בונה לא מעט דברים לעצמי. 

כדי לבנות את הסטנד לאופניים שלי, בניתי מחוגה גדולה (מאד גדולה :lol:). לא זוכר בשביל איזה פרוייקט, הייתי צריך מוצא מרכז, בניתי אחד. דוקרן לסימון נקודת קדיחה לעץ. מתקן סימון עם סרגל שניתן לכוון ולסמן עם רפרנס לקצה החומר (משתמש בו כמעט בכל פרוייקט, מעולה לסימון מיקום ברגים קבוע למשל). או דברים יותר מסובכים, כמו חצובה עם כמה כיווני תנועה שבניתי לעצמי עבור הצילומים לערוץ היוטיוב. 

אני סקרן לשמוע ולראות באיזה בעיות נתקלתם, ואיך פתרתם אותם עם פתרונות בייצור עצמי. 

אעלה תמונות בעצמי של חלק מהדברים שבניתי בהמשך, כשאוכל. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• אחראי פורום
פורסם

ג'יגים לתבניות ולמכונות, עגלות ומעמדים לכל הקלה וחזרתיות על פעולה - פעולה יומיומית אצלי.

כלים ממש? בניתי כלי לכיפוף סרגלי פליז להלחמה, מה שפעם הייתי מכופף על מלחציים ושובר אצבעות.

בימיי קדם בנפחות הכנתי לאבא שלי פטיש, מחוסם והכל, המצחיקול הזה מטעמי רספקט לא משתמש בו.

מהפעולות האהובות עליי.

היו עוד, אולי אזכר בהמשך.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נפחות? <3

חלום רחוק שלי. כחובב סכינים (עד היום, בעבר זה היה הרבה יותר קשה וחזק אצלי) אני גם מתעניין מאד בתחום הנפחות- ומעבר לזה, זה תמיד היה סוג של קסם בעיניי: 

לקחת חתיכת כלום, לזרוק אותה לאש, ולהרביץ לה עד שהיא מקבלת צורה, להמשיך להרביץ לה עד שזה נהיה משהו שמיש! פשוט MAGIC. 

התוצאה- יש לי ידע תיאורטי עצום, ואין לי ממש איך ואיפה להשתמש בו לצערי (בינתיים לפחות). 

זה לא עצר אותי לגמרי, וכן הכנתי לעצמי סכין בשיטת STOCK REMOVAL אבל זה ממש לא זה. זה לא גירד את הרצון, התחושות, הקסם.

על ג'יגים אני כבר לא מדבר... יש כל כך הרבה מהם. חובה כשאתה רוצה חזרתיות ושליטה על התוצאות. 

ומהסקרנות, 

לפני 24 דקות, itaysamurai כתב:

כיפוף סרגלי פליז להלחמה,

תוכל בבקשה להרחיב קצת? 

• אחראי פורום
פורסם

החברה שלי מתמחה בהלחמות פלסטיק בעזרת תדר וחום, הם עוברים דרך סרגלי פליז של עד 3 מ''מ (על גובה 23 מ''מ) אל חומר הגלם.

כל מוצר והצורה שלו, בהתאם מכינים תבניות וצריך לכופף עפ"י הקונטור הנתון.

אין לי תמונה כי אני לא מתעד הכל, אבל מדובר על ידית של כמה עשרות ס''מ (להקל על הכיפוף) שלוחצת פינת ברזל לתוך הסרגל ומכופפת אותו.

החלק הנגדי מתכוונן אם צריך פינה חדה יותר או עקומה קלה.

הנפחות היתה חלק מהדרך שלי ללמוד ברזל, כי אני מאמין שידע אמיתי מגיע כשאתה מכיר את התחום לרוחב.

מצאתי נפח מבוגר שמוכן ללמד והתלמדתי אצלו כמה שעות כל שבוע.

הכנתי אצלו כמה כלים ואביזרי אומנות אבל לסכין לא הגעתי. הפסקתי בגלל המלחמה הראשונה, אולי עוד אחזור אליו.

הוא בערך חצי שעה ממך, אם תרצה עוד פרטים, פנה בה"פ.

• מעניין 1

פורסם (נערך)

מעט מאוד. המעט שקימבנתי בתקופת הסטודנט-תפרן הוחלפו בכלים נורמליים בהדרגה. מה שכן, ג'יגים פה ושם. להלן ג'יג לכיפוף עץ עם "שמיכה חשמלית" מעליאקספרס. מכניסים חתיכה של עץ דק, מתחילים לחמם, מהדקים עם מברגה, מכבים אחרי 5 דקות, נותנים לעץ להתקרר רבע שעה והופ, יש עץ מכופף. אחר כך השתמשתי בג'יג גם להדבקה של שכבות (בלי חימום). אצלי ככל שכלי העבודה יותר מכוער ככה התוצאה הסופית יותר מוצלחת. 😂

20241130_215301~2.jpg

20250226_122853~2.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 4
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 15 שעות, itaysamurai כתב:

החברה שלי מתמחה בהלחמות פלסטיק בעזרת תדר וחום, הם עוברים דרך סרגלי פליז של עד 3 מ''מ (על גובה 23 מ''מ) אל חומר הגלם.

מגניב וחצי! זה מה שלא הבנתי במה שכתבת, מה הקשר בין סרגלי פליז והלחמה. 

מעניין.

לפני 15 שעות, itaysamurai כתב:

הנפחות היתה חלק מהדרך שלי ללמוד ברזל, כי אני מאמין שידע אמיתי מגיע כשאתה מכיר את התחום לרוחב.

מצאתי נפח מבוגר שמוכן ללמד והתלמדתי אצלו כמה שעות כל שבוע.

הכנתי אצלו כמה כלים ואביזרי אומנות אבל לסכין לא הגעתי. הפסקתי בגלל המלחמה הראשונה, אולי עוד אחזור אליו.

הוא בערך חצי שעה ממך, אם תרצה עוד פרטים, פנה בה"פ.

יש מצב טוב שאני מכיר את הנפשות הפועלות, לכל הפחות בשם. הייתי די מוכר בבראנג'ה במשך לא מעט שנים, כשניהלתי את פורום "סכינים למבינים"... בסוף קצת יצאה לי הרוח מהמפרשים (דווקא בגלל אחד היצרנים המקומיים, סיפור ארוך מאד).

אני מנחש שאתה מדבר על רודי. 

לפני 7 שעות, hans כתב:

להלן ג'יג לכיפוף עץ עם "שמיכה חשמלית" מעליאקספרס. 

זה תהליך מעניין שלא נתקלתי בו עדיין. 

בלי הרטבה? רק חימום עם שמיכה???

ממה שאני מבין בכיפוף עץ, החומר צריך להיות רטוב או אפילו "מאודה" (רטוב וחם...מרק, אם תרצו).

לגבי המרק, תמונה להמחשה.

How to steam bend wood - The Shed

עבור עץ דק זה די מובן שלא צריך את הסטאפ של האדים וכל זה ומספיק שיהיה לח כדי שלא יתפצלח, אבל "על יבש" ועם שמיכה חשמלית נשמע לי קצת מוזר. 

מעניין וחצי. אם תוכל טיפה לפרט עוד אני אודה לך. 

לפני 7 שעות, hans כתב:

אצלי ככל שכלי העבודה יותר מכוער ככה התוצאה הסופית יותר מוצלחת. 😂

כל עוד אני שומר על התוצאה הסופית מכוערת, היא עובדת יותר טוב:rofl:.

מוכר היטב מה שאמרת פה.

רק בשנים האחרונות התחלתי לעשות דברים שנועדו גם להיראות טוב ולא רק לעשות עבודה מסויימת.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 11 דקות, ברווז כתב:

סרגלי פליז והלחמה

זאת האלקטרודה שדרכה עובר הזרם.

לפני 11 דקות, ברווז כתב:

אני מנחש שאתה מדבר על רודי

לא. שוקי, נפח ותכשיטן, עם חיבה לאופנועים וקללות.

• מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

עבור עץ דק זה די מובן שלא צריך את הסטאפ של האדים וכל זה ומספיק שיהיה לח כדי שלא יתפצלח, אבל "על יבש" ועם שמיכה חשמלית נשמע לי קצת מוזר. 

מעניין וחצי. אם תוכל טיפה לפרט עוד אני אודה לך. 

הכי קצר וגס שאפשר - החומר שמאפשר לעץ להתגמש הוא (בעיקר) ליגנין. כדי להפוך אותו לפלסטי כל מה שנדרש זה חום.

אין שום ״צורך״ במים כדי לכופף עץ, אבל מים זה נוח בשביל העברת חום אחידה לכל העץ.

מכאן - חלקים דקים (כגון כיפוף של עצים לכלי נגינה) - לא זקוקים לתוספת לחות כי החום עובר די בקלות בכל החומר.

חלקים עבים יותר - כמו בתמונה ששלחת - משתמשים בכלי סגור ובמים כדי שהחום ״יחדור״ כמה שיותר פנימה בעץ.

עץ מוליך די גרוע של כל דבר, אז נעזרים במים כדי להוליך את החום.

דוגמה מקרית מחיפוש ביוטיוב סתם להדגמה:

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

מעניין מאד. 

הבנתי לבד את הקשר לעץ דק, ועכשיו גם הבנתי את ההסבר המדעי. 

תודה רבה, למדתי משהו חדש היום. :mm_yeah:

הנה משהו בין ג'יג לבין כלי שבניתי לעצמי. 

התחרפנתי מזה שאני לא מצליח למצוא דרך טובה לדאוג ליישור של החומר- שהתחתית תשב במקום שלה למשל ולא טיפה למטה או למעלה מהקצה. 

נתקלתי בסרטון מעניין ביוטיוב, ובניתי גרסה משלי לזה. 

הסרטון:

והבנוי שלי:

image.thumb.png.98b3127cc54d1ce1d519c7583a90414f.png

אעלה עוד תמונות בהמשך. כולל גם של הכלי סימון שדיברתי עליו ורואים אותו מונח בצד שמאל בתמונה...

את הכלים שבניתי לא טרחתי לצלם בעיקרון. רק פרוייקטים קיבלו את הפינוק הזה. אבל זה לא נושא השירשור.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

הבטחתי ולכן אצלם... 

20260416_195904.thumb.jpg.d724c0e3b77160640e9fb48b7054d63b.jpg20260416_195859.thumb.jpg.990832858e54bb373760a8436704e088.jpg

זה מתקן הסימון שאני משתמש בו עכשיו. דור 3.0. 

עשיתי פה משהו לא בסדר (רק משהו אחד? ובכן, לא...). 

אני חושב שכיוון הגרעין לא נלקח בחשבון- בחורף קשה מאד להשתמש בו למרות הווקס דבורים שמרחתי עליו בנדיבות. 

כמו כן, החור לעיפרון יצא עם סטייה של 1 מ"מ פה. אני צריך להוסיף 1 ממ כל פעם שאני מסמן משהו אם אני צריך את זה מדוייק.

בוצעו פה כמה שיפורים על הדור הקודם, כמו סרגל עם שנתות חרוטות (לא ידהו עם הזמן) שהוא השיפור העיקרי.

הנה דור 2.0:

20260416_200104.thumb.jpg.5e2f8fea8a669f99cb5806736ece34da.jpg20260416_200057.thumb.jpg.56d446ffb77069fb6941a026a3a7542f.jpg

הדור הזה לא נראה להיט, והוא "נלחם" בי כשבניתי אותו, אבל הוא יצא מדוייק ביותר. 

מחוגה קטנה עתיקה- נבנתה לפני מעל עשור לדעתי.

20260416_195921.thumb.jpg.876b9337e47a7ab67a67f42d7cd04f14.jpg20260416_195915.thumb.jpg.440e4a0f0087b16cdd1663531f2aa905.jpg

קוריוז, לפני כמה שנים כשרכשתי את האופניים, בניתי להם מחזיק יעודי. עבורו הייתי צריך לחתוך 2 חלקים עם חצי עיגול בקוטר של הגלגל, 26". 

לא היה לי כח לשלוף את המחוגה שבניתי לזה מאיפה שדחפתי אותה לטובת צילומים :lol:.

מוצא מרכז. פשוט, זריז, יעיל. 

20260416_195953.thumb.jpg.77815737ddc133189912d250efaa627a.jpg20260416_195938.thumb.jpg.a0437d6a5a850482c7fe5d79f72a9752.jpg

מוביל להשחזת אזמלים שבניתי. 

משהו שם טיפה השתבש והוא לא מאוזן כמו שצריך אז הפסקתי להשתמש בו. קניתי לא מזמן מוביל מאמאזון, ואני מרוצה ממנו. 

גם את המחזיק אבנים בניתי לעצמי. זה יצא סופר מצויין ואני משתמש בהם לכל השחזה, גם של סכינים. 

20260416_200143.thumb.jpg.12bea247ad07af7cfe9cf1689a989f89.jpg20260416_200138.thumb.jpg.123617e7377a395a2ea370ddcb0f8820.jpg20230906_191439.thumb.jpg.0672a283306e86dd7f60cc599ae1fdac.jpg20260416_200147.thumb.jpg.f23d811a708b6150b1a1c0f9894ba757.jpg

המשך יבוא.

• אהבתי 3

פורסם

בונה המון.

אם זה ג'יגים, שבלונות, סכיני חריטה ואפילו עוקץ מסתובב למחרטה דבמקום שפיץ הוא נקבה כדי לא לקדוח מירכוז שאחר כך גם מפריע לי בעבודות אחרות.

מניתי גם מתקן לחמרטה כדי לחרוט הברגה של 3.5 מטר על מחרטה באורך מטר.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

עוקץ מסתובב למחרטה דבמקום שפיץ הוא נקבה כדי לא לקדוח מירכוז שאחר כך גם מפריע לי בעבודות אחרות.

זה רעיון מעניין, אהבתי. 

לו רק היה לי ציוד יעודי כמו שלך... MY GOD מה שיכלתי לבנות.

לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

מניתי גם מתקן לחמרטה כדי לחרוט הברגה של 3.5 מטר על מחרטה באורך מטר.

מוט מיצב זה תמיד דבר טוב לחלקים ארוכים ולעזר בלי להצטרך את העוקץ.

יום יבוא ואני אשלים את מה שאני קורא לו "פרוייקט המחרטה מבלייר" (כרגע אני על גרסה 3.0), לעבודות עץ. 

גרסה (צולעת וחצי) 1.0 לא הייתה להיט. 

גרסה 2 פשוט עצרתי באמצע. 

גרסה 3- אני פשוט מחכה שיהיה לי דאקינג מקום בשביל אחת כזו... ועצבים להתעסק עם זה. זה קצת יותר מדי FIDDLY בשבילי, מצריך דיוק והתעסקות אין סוף כדי להגיע לתוצאות ואין לי ממש סבלנות לזה בימינו. 

פורסם
לפני 39 דקות, ברווז כתב:

מוט מיצב זה תמיד דבר טוב לחלקים ארוכים ולעזר בלי להצטרך את העוקץ.

לונטה (מייצב) זה דבר אחר.

על מחרטה אתה יכול לחרוט חלק עד פעמיים האורך שלה (שם צד אחד, הופך ועושה את החצי השני). פה היה לי אילוץ של פי 3 מהאורך אז פירקתי את הפנים של העוקץ, בניתי תותב חלול עם מיסוב ויכולתי לעשות איזה אורך שאני רוצה כשהחלק המעובה פשוט יוצא אחרי העוקץ.

כדי להקטין רעידות במוטות ארוכים ודקים (אני חורט הברגות טרפזיות בפסיעה של 5 מילימטר על מוטות בקוטר 30) התקנתי פוטר נוסף בקצה האחורי של הכוש כדי לתת עוד תמיכה למוט.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כן

לדוגמא

בדקה 8:30 אפשר לראות שיש לתפוח המשולש אום מיוחד בצורת כתר

באמצעות 'הריסת' בוקסה במידה המתאימה היה אפשר לייצר כלי שיתאים לעבודה.

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...