Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני די נעול על רנו מגאן דיזל.

רוב הנסיעות שלי בינעירוניות עם מעט מאוד בעיר (אבל ישנם).

לאחר קריאה מעמיקה אני מבין שהדעות חלוקות על הרכב ועל האמינות שלו.

מהבנתי הרכב בשנת 18 הוא ללא אוראה (לא יודע האם קיים דגם כזה בשנים 19 ו-20) מה שהופך אותו ליותר כדאי.

בהתחלה מאוד רציתי 2020 בגלל המחיר בעיקר.

האם זה נכון? דגמי 2018 ללא אוראה ולכן עדיפים?

האם ישנם דגמים של 2020 /19/21 שהם ללא אוראה?

פורסם

מתי שהוא במהלך 2019 עברה המגאן מתיחת פנים. ההבדל העיקרי שינוי בכ''ס המנוע מ 110 ל 116 כ''ס. יחד עם המתיחה באה גם האוריאה. הרכב אכן מתאים לנסיעות ארוכות אבל רגיש לתחזוקה מתאימה ע''פ הוראות היצרן. בכל מקרה להתרחק מדגם ZEN שהמולטימדיה שלו מעליבה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא הייתי נוגע בחיים ברכב עם אוריאה, כל תקלה הכי קלה בו היא אלפים רבים [חפש בפורום שרשורים מזעזעים על סיטרואן קקטוס לדוגמא]  

הרכב עצמו ללא האוריאה מוצלח מאוד חזק וחסכוני [ולכן מוניות אהבו אותו] אבל חשוב לבדוק את מערכת הקירור [רגישות למי ברז למשל, חבר הלך לו ראש מנוע בכזו מגאן].

משתדל לעזור

פורסם
לפני 7 שעות, PASHUT כתב:

לא הייתי נוגע בחיים ברכב עם אוריאה, כל תקלה הכי קלה בו היא אלפים רבים [חפש בפורום שרשורים מזעזעים על סיטרואן קקטוס לדוגמא]  

הרכב עצמו ללא האוריאה מוצלח מאוד חזק וחסכוני [ולכן מוניות אהבו אותו] אבל חשוב לבדוק את מערכת הקירור [רגישות למי ברז למשל, חבר הלך לו ראש מנוע בכזו מגאן].

האם יש שינויים משמעותיים בין הדגמים 18 ו-20 מלבד האוריאה שזה יתרון ענק שאין אותו ב 18

לפני 5 שעות, נהג מירוצים ותיק כתב:

גם אוריאה אפשר תמיד לבטל

כמה זה יקר לעשות והאם ניתן לעשות לכל דגם?

זה עובר בטסט אם אבטל אוראה?

פורסם

רציתי בזמנו לקנות רכב דומה עם אוריאה

כבר במכון בדיקה אמרו לי שביטול המערכת יכול לגרום לכישלון בטסט, בנוסף תחשוב מה יקרה במידה ובתאונה יגלו שהמיכל מנותק

פורסם

קח בחשבון שהדגם אחרי מתיחת הפנים ב2019 מגיע עם מערכות בטיחות במקום מובילאיי, חיבור לAA/CP וחשוב מהכל הגיר רובוטי הפך מ6 הילוכים יבש ל7 הילוכים רטוב שמגלה אמינות עדיפה.

אני אישית הייתי בוחר את הדגם אחרי מתיחת הפנים ומבטל את האוראה אם היא עושה בעיות. (ביטול אוראה לא גורם לכשלון בזיהום אוויר בטסט)

פורסם
לפני שעה, TZR84 כתב:

קח בחשבון שהדגם אחרי מתיחת הפנים ב2019 מגיע עם מערכות בטיחות במקום מובילאיי, חיבור לAA/CP וחשוב מהכל הגיר רובוטי הפך מ6 הילוכים יבש ל7 הילוכים רטוב שמגלה אמינות עדיפה.

אני אישית הייתי בוחר את הדגם אחרי מתיחת הפנים ומבטל את האוראה אם היא עושה בעיות. (ביטול אוראה לא גורם לכשלון בזיהום אוויר בטסט)

אתה יודע להגיד מה עלות המשוערת של הביטול שלו? 

השאלה האם האמינות של דגמי 2019 ומעלה עדיפה על דגם 2018 ללא אוריאה.

מה גם שהתגובה לפנייך סותרת את מה שאתה אומר 

פורסם

יש טווח מחירים רחב תלוי בבעל המקצוע שעושה את הביטול מ1500 שקל ועד 3000 שקל תלוי כמה הטיונר מוכר ומקצועי.

אני לא מכיר בעלי רנו שביטלו את המערכת אבל מכיר מספר בעלי פיג'ו / סיטרואן דיזל שביטלו והם עוברים טסט כרגיל בלי קומבינה או בעיה מיוחדת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לא ממליץ לאף אחד לבטל אוריאה או כי זו החלפת תוכנה ניהול מנוע מקורית  בתוכנה שמישהו התעסק איתה ולך תדע מה הוא עשה שם.

אבל מי שאומר שרכב עם אוריאה מבוטלת לא עובר טסט, לא מבין שבטסט לדיזל בכלל לא בודקים את ההרכב הכימי של העשן אלא רק את כהות העשן, כמה חלקיקי פיח שחור יש בעשן.

אין לבדיקה בטסט יכולת לזהות אם יש מערכת אוריאה פיעלה או לא.

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

לא ממליץ לאף אחד לבטל אוריאה או כי זו החלפת תוכנה ניהול מנוע מקורית  בתוכנה שמישהו התעסק איתה ולך תדע מה הוא עשה שם.

אבל מי שאומר שרכב עם אוריאה מבוטלת לא עובר טסט, לא מבין שבטסט לדיזל בכלל לא בודקים את ההרכב הכימי של העשן אלא רק את כהות העשן, כמה חלקיקי פיח שחור יש בעשן.

אין לבדיקה בטסט יכולת לזהות אם יש מערכת אוריאה פיעלה או לא.

תודה על התגובה.

מהניסיון שלך מה דגם עדיף יותר 18 או 20?

פורסם
לפני 20 שעות, davidy1122 כתב:

האם יש שינויים משמעותיים בין הדגמים 18 ו-20 מלבד האוריאה שזה יתרון ענק שאין אותו ב 18

יש שינויים.

המנוע הוא בעיקרון אותו מנוע אבל 2019 ומעלה בהספק 116 כ"ס במקום 110 ב 2018,  עונה לתקן יורו (זיהום אוויר) גבוה יותר שזה אומר יותר חיישנים ואולי נוספו כמה דברים להורדת זיהום אוויר שלא היו במנוע הישן יותר. 

שינוי משמעותי נוסף, מ 2019 גיר רובוטי 7 הילוכים, מקודם היה 6 הילוכים. 

גם פה אני לא יודע איזה מהם אמין יותר. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...