Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, tscr כתב:

יכול להיות אז פגם ביצור? או בגלל שעמדו מאז היצור של הרכב ועד הקבלה שלו?

הדגם המלא הוא Maxxis Victra Sport 5, והשבוע יצור הוא 35 (אוגוסט) 2025

אולי פגם אולי עיוות או גאנט עקום.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, tscr כתב:

(אחוריים לא בדקו)

הרכב היה כבר על הליפט מדוע לא בדקו כבר גם את האחוריים?

לחץ אוויר תקין לפי הוראות יצרן בכל הצמיגים?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, איילצבי כתב:
  • רעידה בהגה → בדרך כלל איזון גלגלים קדמיים.

• רעידה במושב / בכל הרכב, לא בהגה → לרוב איזון גלגלים אחוריים.

בפנצריה טענו שצריך לבדוק רק את הקדמיים

בכל מקרה, שהוא פירק את הגלגל ראינו שיש משקולת, זא"ת שהרכב כבר עבר איזון לפני שהגיע אלי (סביר להניח במפעל ולא בארץ)

קשה לי להגיד מאיפה הרעידות, אבל ההגה לא רועד בצורה קיצונית או משהו, זה מרגיש כאילו כל האוטו קצת רועד

לפני 7 שעות, Camaro 92 כתב:

הרכב היה כבר על הליפט מדוע לא בדקו כבר גם את האחוריים?

לחץ אוויר תקין לפי הוראות יצרן בכל הצמיגים?

הרכב הגיע עם צמיגים שמנופחים ל- 40PSI

הורדתי ל-35 בתחנת דלק שהאוטו קר.

הבנתי שלחץ אוויר לא אמור לגרום לרעידות, כל עוד לא מדובר בפער קיצוני

פורסם

לדעתי הבדיקה הכי זולה שאתה יכול לבצע כרגע כדי לקבל כיוון - להחליף את הזוג הקדמי והאחורי ביניהם,

גם אם נניח שיש פגם בייצור הצמיגים - עדיין לא סביר שיותר מאחד או שתים פגומים, ואז החלפת זוג אמורה לשנות את המצב ולתת מידע אם זה אכן היתה הבעיה

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 18 שעות, tscr כתב:

הם הרימו את הרכב על ליפט, פירקו את שני הגלגלים הקדמיים ושמו אותם אחד אחד במכונת איזון.

באחד הגלגלים כבר היו משקולות, כנראה איזון שבוצע במפעל

המכונה הראתה תוצאה תקינה בשני הצמיגים (אחוריים לא בדקו)

לפני 13 שעות, איילצבי כתב:
  • רעידה במושב / בכל הרכב, לא בהגה → לרוב איזון גלגלים אחוריים.

לפני 3 שעות, chezik כתב:

לדעתי הבדיקה הכי זולה שאתה יכול לבצע כרגע כדי לקבל כיוון - להחליף את הזוג הקדמי והאחורי ביניהם,

מחזק. הקדמיים מאוזנים בוודאות, כך תוכל לקבל תמונה יותר מדוייקת. 

במידה והבעייה תימשך אז כיוון פרונט- נשמע קלאסי לסימפטומים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

היכן אתה גר ? אם באיזור קרוב לפתח תקווה יש את מוסך הציר בסגולה - מומחה לבעיות האלה . אפילו אם תשלם מכיסך כמה שקלים כדאי לך . חובבנות לשמה . מה הבעייה לסדר את זה אם רוצים ?

עריכה אחרונה על ידי איילצבי
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 10.2.2026 בשעה 20:56, איילצבי כתב:

היכן אתה גר ? אם באיזור קרוב לפתח תקווה יש את מוסך הציר בסגולה - מומחה לבעיות האלה . אפילו אם תשלם מכיסך כמה שקלים כדאי לך . חובבנות לשמה . מה הבעייה לסדר את זה אם רוצים ?

הייתי צריך לעשות את זה, ולא לתת לחברת ליסינג לטפל

רק אתמול הרכב נכנס למוסך של פריסבי וממתין להם אחרי שחיכיהו לתור שבוע וחצי, ועכשיו הם אומרים שכנראה רק בשבוע הבא יגיעו אליו (למרות שהיה תור קבוע)

הרכב שבועיים על הכביש, ובמוסך בנתיים יבלה יותר על בעיה שטותית.

בחיים לא האמנתי שאחווה כזה שירות גרוע

אין לי מושג מתי אקבל את האוטו, ובכלל אם יפתרו את הבעיה או שימרחו אותי ויצליבו צמיגים או משהו בסגנון

עריכה אחרונה על ידי tscr
  • מבאס 1
פורסם
לפני 8 שעות, tscr כתב:

הייתי צריך לעשות את זה, ולא לתת לחברת ליסינג לטפל

אתה עדיין יכול.

מה הרכב החליפי שקיבלת?

הוא בסדר בתחום הרעידות ובכלל?

אתה מרוצה ממנו?

פורסם
לפני 15 שעות, IsraCar כתב:

אתה עדיין יכול.

מה הרכב החליפי שקיבלת?

הוא בסדר בתחום הרעידות ובכלל?

אתה מרוצה ממנו?

החליפי הוא יונדאי טוסון, הוא נוסע בסדר אין רעידות, אבל אני עדיין מעדיף את הרכב שלי

הרכב כבר נכנס למוסך של היבואן, הוא מחכה שמישהו יטפל בו, אין לי טעם להתעסק עם זה עכשיו.

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

למי שסקרן, הרכב עד עכשיו במוסך פריסבי (עיכוב גם בגלל המצב הביטחוני)

לטענתם "אין תקלה ברכב", הם לא מרגישים את הרעידות... ממש נס אולי התקלה נפתרה לבד

מעבר לכך, מסתבר שהרכב קיבל מכה במוסך ועכשיו צריך לעבור החלפה של חלק, כמובן שהמוסך מתנער וטוען שככה הם קיבלו את הרכב, וכמובן שהרץ מתעקשים שהרכב נכנס תקין (יש להם תמונות מהמסירה).

שורה תחתונה, בחיים לא אגע ברכב שמגיע מפריסבי \ קרסו, ומסתבר שאצלנו בחברה כבר הורידו את כל הרכבים מהרשימה בגלל בעיות של שירות מול היבואן.

הרכב מדהים, היבואן בדיוק ההפך

• מבאס 2
פורסם

אתה רק מחזק טענות רבות ודומות כנגד פריזבי (אולי קראו להם כך כי הם מעיפים לקוחות כאילו הם פריזבי, יענו צלחת מעופפת).

לגופו של עניין, פעמים רבות הרכב עומד זמן ממושך טרם מסירתו ללקוח.

צמיגים רבים נפגעים מעמידה סטטית כזו והצמיג מקבל "שטיחות" בחלק מסוים שלו.

מכונות איזון גלגלים רגילה לא מצליחה לאתר פגם שכזה (כי טכנית הגלגל מתנהג באופן מאוזן).

ישנן פנצ'ריות עם מכשיר מסוג "האנטר" שבודק את "עיגוליות" הצמיג ויכול לאתר כאלה פגמים.

התופעה שאתה מתאר מאד מתאימה לצמיג שנפע מעמידה ממושכת. מהיכרות, תופעה זו היתה רחבה בקרב אנשים שרכשו קיה נירו פלוס חשמלית. השוני הוא שהיבואן טלקר לא נפנף את האנשים, ושלח אותם לבדיקה בפנצ'ריה עם האנטר. צמיגים פגומים הוחלפו בלי שאלות.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

המכונת איזון המיוחדת של האנטר (יש כל מיני דגמי מכונות להאנטר) נקראית "Hunter Elite".
בה מבוצע הליך Road Force Balance שבודק את איזון הצמיג יחד עם החישוק. במידת הצורך, המכונה ממליצה על סיבוב הצמיג כנגד החישוק להשגת איזון מיטבי. וכן באיזה פינה של הרכב להתקין את הגלגלים מהמאוזן ביותר להכי מפחות מאוזן (הכי מאוזן - צד נהג קדמי, אחריו צד נוסע קדמי, אחריו צד נהג אחורי, אחריו צד נוסע אחורי). מי שמתמחה בין היתר במכונה זו הוא עמרי מצמיגי זוארץ ראם 11 בתל אביב. איזון זה עולה כמה מאות שקלים לא ספרתי כמה, ומאוד מומלץ למי שיש לו רעידות ברכב.
דבר נוסף - לעיתים הרעידות נוסעות מצמיגים ששכבו במחסן היבואן רכב חודשים ארוכים בלחץ אויר נמוך יחסית, מה שגורם לעיוות בצמיג ו "flat spots" - מנח שטוח בתחתית הצמיג. לעיתים ניפוח ללחץ גבוה מתקן את זה. ולעיתים לא - ויש להחליף הצמיג. מנסיוני האישי, הרכב שלי שהה ככל הנראה זמן רב באחסנה, ורק החלפה של 4 צמיגים פתרה את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, tepic כתב:

אתה רק מחזק טענות רבות ודומות כנגד פריזבי (אולי קראו להם כך כי הם מעיפים לקוחות כאילו הם פריזבי, יענו צלחת מעופפת).

לגופו של עניין, פעמים רבות הרכב עומד זמן ממושך טרם מסירתו ללקוח.

צמיגים רבים נפגעים מעמידה סטטית כזו והצמיג מקבל "שטיחות" בחלק מסוים שלו.

מכונות איזון גלגלים רגילה לא מצליחה לאתר פגם שכזה (כי טכנית הגלגל מתנהג באופן מאוזן).

ישנן פנצ'ריות עם מכשיר מסוג "האנטר" שבודק את "עיגוליות" הצמיג ויכול לאתר כאלה פגמים.

התופעה שאתה מתאר מאד מתאימה לצמיג שנפע מעמידה ממושכת. מהיכרות, תופעה זו היתה רחבה בקרב אנשים שרכשו קיה נירו פלוס חשמלית. השוני הוא שהיבואן טלקר לא נפנף את האנשים, ושלח אותם לבדיקה בפנצ'ריה עם האנטר. צמיגים פגומים הוחלפו בלי שאלות.

זאת בדיוק הבעיה שאני חושב שקיימת

והבעיה מחמירה ככל שנוסעים יותר והצמיג כנראה מתחמם או משהו בסגנון, והצורה שלו קצת משתנה

מדהים אותי שבמוסך בכלל טענו "אין כלום", שהתקלה ברורה לחלוטין, כל אדם שנסע כמה אלפי קילומטרים בחיים שלו יודע להגיד שהרעידות לא סבירות.

מעבר לשירות למופת שלהם, שדורש שבועות המתנה לתור במוסך, ואז גם שהרכב נכנס הוא עומד שם עוד ימים שלמים עד שמגיעים אליו, עכשיו מסתבר גם שהחלק שהם עשו לו נזק לא קיים במלאי ומי יודע עכשיו מתי אקבל את הרכב חזרה.

לפני 18 שעות, BassDriver כתב:

המכונת איזון המיוחדת של האנטר (יש כל מיני דגמי מכונות להאנטר) נקראית "Hunter Elite".
בה מבוצע הליך Road Force Balance שבודק את איזון הצמיג יחד עם החישוק. במידת הצורך, המכונה ממליצה על סיבוב הצמיג כנגד החישוק להשגת איזון מיטבי. וכן באיזה פינה של הרכב להתקין את הגלגלים מהמאוזן ביותר להכי מפחות מאוזן (הכי מאוזן - צד נהג קדמי, אחריו צד נוסע קדמי, אחריו צד נהג אחורי, אחריו צד נוסע אחורי). מי שמתמחה בין היתר במכונה זו הוא עמרי מצמיגי זוארץ ראם 11 בתל אביב. איזון זה עולה כמה מאות שקלים לא ספרתי כמה, ומאוד מומלץ למי שיש לו רעידות ברכב.
דבר נוסף - לעיתים הרעידות נוסעות מצמיגים ששכבו במחסן היבואן רכב חודשים ארוכים בלחץ אויר נמוך יחסית, מה שגורם לעיוות בצמיג ו "flat spots" - מנח שטוח בתחתית הצמיג. לעיתים ניפוח ללחץ גבוה מתקן את זה. ולעיתים לא - ויש להחליף הצמיג. מנסיוני האישי, הרכב שלי שהה ככל הנראה זמן רב באחסנה, ורק החלפה של 4 צמיגים פתרה את הבעיה.

תודה, אבל הרכב הוא רכב ליסינג והוא כבר במוסך.

אין לי איך להעביר אותו למוסך אחר

לגבי ה- flast spots, בדיוק כמו ש- tepic ציין, אני מאוד מאמין שזאת הבעיה

אבל הבעיה הגדולה יותר כרגע זה להתמודד עם פריסבי שטוענים "אין כלום".

כנראה לא רוצים להחליף צמיגים על חשבונם.

הקצין רכב שלנו על זה, אני מקווה שלא יוותר להם.

פורסם

טוב אז אחרי קצת אחרי יותר מחודש, הרכב חזר

במוסך טוענים שלא מצאו שום בעיה

לקחתי את הרכב לסביבו, באמת הרגיש בסדר, אבל בערב אחרי נסיעות ארוכות חזרתי להרגיש את הרעידות

הרעידות קלות, מרגישים אותן קצת בהגה, אבל הן לא מרעידות את הרכב.

אולי פשוט התרגלתי לרכבי סקודה שהשיכוך שם פשוט יותר טוב והרעידות האלו טבעיות?

בנוגע לנזק שנגרם לרכב, מסתבר שהוא נגרם על ידי נהג חברת הליסינג ולא מהמוסך ואין להם שום קשר לזה

השירות שלהם עדיין לא טוב לדעתי, 3 שבועות כדי להגיד "לא מצאנו כלום" שבפועל עשו איתו נסיעה אחת.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...