Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

עלה לי פרוייקט חדש שאני צריך לבצע, והחומר הזמין לי עבורו הוא סיבית חשופה. בלי פורמייקה\פורניר\כלום. 

אני גם לא הולך לשים לו קנטים, אלא לעגל את הדפנות. 

השאלה, כל הנסיונות שלי מהעבר לצבוע סיבית חשופה שכזו, התוצאה ממש לא טובה. 

או שהצבע שבחרתי לא מתאים (טמבור\נירלט לעץ או תרסיס צבע), או שהשיטה שלי לא מתאימה (אין לי מרסס כך שזו בעייה- מברשות או רולר), או שילוב של כל העיזים האלו יחד. 

או שאפילו מה שאני רוצה לא אפשרי באמת ואני לא יודע...

אחרי הצביעה רואים את ה"גרעין" של העץ, זה נראה כמו צבע מלוכלך. 

אני מפספס פה משהו? 

תמונה להמחשה של איך זה נראה (ספריי צבע שחור, במקרה דנן, אותו חומר):

image.thumb.png.f5354e23142d0bc731e591acb171b633.png

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

״אני מנסה לצבוע פסים על עז, ולא יוצאת לי זברה, לא משנה כמה אני מנסה״.

תן 2-3 דוגמאות _מצולמות_ למה שאתה שואף אליו.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 12 דקות, hans כתב:

תן 2-3 דוגמאות _מצולמות_ למה שאתה שואף אליו.

אבל...אבל... אבל אם היו לי דוגמאות של מה שאני שואף אליו, לא הייתי צריך לשאול פה:rofl:

head on shot of the finished table in a living room setting, next to a couch.

כמו הירוק. רק לא ירוק. 

באתר שממנו לקחתי את התמונה, יש תהליך שלם, שכולל משהו שאני לא עשיתי ואני חושב שיכול לעשות את כל ההבדל- צביעה עם פריימר לפני שמתחילים עם צבע רגיל:oops:

פורסם

נהג לילה,

המילה שפכטל לא באמת מצמצמת את האפשרויות.

זה מונח גנרי. תוכל בבקשה להיות קצת יותר ספציפי? 

פורסם

אני מכיר שפורפרות של חומר למילוי חורים בעץ (מעולם לא ניסיתי עדיין), לא הכרתי את השפכטל לעץ- שמגיע בדלי. 

מעניין וחצי. יכול להיות פתרון לא רע, להרבה דברים שאני עושה. 

מאחר ואני עובד בעיקר עם חומר, אה, נקרא לזה "ממוחזר", יש לי צורך בדלי... :rofl:

תודה, אחלה רעיון. 

פורסם (נערך)

השכפטל לעץ מאוד דומה במרקם וביישום ל... שפכטל אמריקאי. אני לא אתפלא בכלל אם נגלה שזה אותו חומר אחד לאחד רק עם תוספת פיגמנט וזהו.

להשתמש בזה על סיבית רק כדי להחליק את הצד החתוך משול לדעתי לקישוט מלונה של כלב עם ויטראז'ים של קתדרלה אבל איש איש וטעמו.

יעבוד? יעבוד.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

בכנות, אני חושב שעניתי לעצמי על השאלה בגדול +/-, עם הפריימר תודות לפרומפט שלך HANS.

אבל בהחלט לקחתי מפה משהו חדש, עם השפכטל. 

מוצר שמתאים לי מאד עבור דברים שאני ממילא מתכנן לצבוע- עבור תיקונים נדרשים לקבלת מראה חלק. 

לא אמור לעבוד עם STAIN למיניהם, לא טוב בכל מקרה, אלא עם צבע. וזה דווקא אני עושה לא מעט. 

אני לא יודע לגבי ליישם שפכטל כשכבה על פני משהו גדול יחסית, זה באמת מרגיש קצת אוברקיל (או אפילו על פני משהו קטן בתור שכבה. אולי לחדרים רטובים זה יכול להיות פתרון יעיל דווקא)

אבל מצד שני-

לפני 27 דקות, hans כתב:

משול לדעתי לקישוט מלונה של כלב עם ויטראז'ים של קתדרלה

מי אני שאגיד לכלב מה הדת שלו? זה עניין אישי. 

פלוס ממילא עושים ווידוי לכלב ומספרים לו את כל מה שיש לך על הלב, אם כבר אז כבר, נארגן לו קתדרלה ותעודה של כומר מוסמך. 

Plush Chihuahua Dressing Gown Funny Dog Priest Costume For Small Medium  Large Dogs Cats

NO FILM, NO VIDEO, NO TV, NO DOCUMENTARY - © KRT/ABACA. 22759-1. Lexington,  KY, USA, 03/01/2001. Minister Tony Littrall and his dog Jeremiah, took his  traveling ministry program to children at Hill '

Dog house with stained glass windows

עריכה אחרונה על ידי ברווז

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מומחה לעבודות עץ, אבל באמת מקובל להחליק סיבית עם שפכטל עץ? הוא יצטרך כמות רצינית של חומר, יצא לו משהו בסגנון וופל מצופה בסוף. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעולם לא נתקלתי בזה, כך שכנראה שזה לא מקובל; אם זה יעבוד, כנראה שכן- יכסה את כל הנקבוביות ויצור שכבה אטומה בשביל לצבוע מעליה. 

אם זה רצוי? זו כבר עוד שאלה.

פורסם

נראה לי שההשקעה לא משתלמת. 

למרוח להחליק ולצבוע....

לא עדיף לעבוד עם חומר מתאים מראש?

גם ככה הסיבית החשופה זה חומר גרוע

פורסם

image.png.04d3dde739a3c69c4ff41017ccb054b9.png

"Pie Iesu Domine, dona ei ossa"

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הרהיט הראשון שבניתי - היה ארון למערכת סטריאו לפני כ35 שנה, עשיתי עם שפכטל וצבע שמן.  זה לא היה סיבית אבל מלא עבודה. לפחות יצא יפה..

מאז החלטתי שאני לא צובע כלום. שונא את השיופים והצביעה, וקונה רק פלטות סנדויץ עם פורמאיקה מודבקת עליהם.

סיבית זה כמו צמיג סיני.

צמיג אמיתי עולה 500 שח. צמיג סיני עולה חצי.

אותו כנ"ל פלטת סיבית עולה חצי מפלטת סנדויץ.

זה מטעה אנשים לחשוב שצמיג אמיתי או פלטת סנדויץ זה יקר. אבל לא, זה המחיר של המוצר האמיתי.

הצמיג הסיני לא אוחז והסיבית היא לא עץ. כבדה רצח ולא שווה כלום.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 10 שעות, ברווז כתב:

אחרי הצביעה רואים את ה"גרעין" של העץ, זה נראה כמו צבע מלוכלך. 

כי בחרת צבע לעץ לא אטום או לאזור ולכן קיבלת כזו תוצאה. אם רוצה שלא יראו את העץ בוחרים צבע אטום לעץ וברזל. בנוסף בימינו רוב הצבעים בגלל ענייני רעילות ואקולוגיה על בסיס מים, אבל למשטחים מפוספסיםכדי לקבל כיסוי עם הצמדה חזקה, צבע על בסיס שמן טוב בהרבה. 2 שכבות גם ממלא לך את רוב החורים לרמת חלק כמעט עד חלק. תלוי בגודל החורים והצפיפות של הסיבית. בתמונה שהעלית יש חורים קטנים, אפשר ליישם פריימר ו-2 שכבות צבע שמן ויצא חלק כמו רכב אחרי פוליש.

אם רוצה ממש חלק כמו שאמרו לך שפכטל לעץ, שבגדול זה כמו שפכטל אמריקאי ועל חלק מהם אפילו רשום שפכטל לעץ וגבס. עם שפכטל זו עבודה קלה מאוד, אפילו יותר מצביעה עם מברשת לדעתי. ממלאים בתנועות מלאות תוך ניגוס שאריות, שיוף קליל וצביעה. יוצא מושלם.

• תוכן חדש...