Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתכונים ל…בטון.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות ההצלחה המסחררת של שרשור הפיצה, חשבתי לשאול אם יש לכם מתכונים וטיפים להכנת לבטון. 

השימושים שמעניינים אותי זה בעיקר כמויות קטנות לדברים דקורטיביים, אז יותר חשוב הגמישות ונוחות העבודה איתו מאשר החוזק או המחיר של כל מיני תוספים וכאלה - אבל אם יש למישהו מתכון לבית שלוש קומות, כמובן יתקבל בברכה.

פורסם

מרשים ביותר,הקבלני בטון בכפרים מקנאים בך :)

שאפו!

• מצחיק 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
בתאריך 1.1.2026 בשעה 18:27, stx כתב:

השימושים שמעניינים אותי זה בעיקר כמויות קטנות לדברים דקורטיביים

אם תהיה יותר ספציפי, אפשר אולי למצוא כיוון מדוייק יותר לצרכים שלך,

ללכת למשל לכיוון של טיח בטון שאפשר למרוח על קלקר נניח, ואח"כ להמיס אותו.

מעין תבנית פנימית, ואת השכבה החיצונית לעבד בגילוף או החלקה לצורה הרצויה.

פורסם

לכמויות קטנות עדיף לקנות "שק בטון" מוכן (במקום לקנות 3 שקים - צמנט, שומשום, חול - ולערבב בינהם).

לכמויות גדולות בהחלט שווה לקנות שקים נפרדים.

היתרון של השקיות המוכנות הוא ההומוגניות של התערובת, כך שברגע שחסר לך אתה מערבב עוד וממשיך עבודה מבלי לפגוע ביחסים בין המרכיבים בתוך התערובת.

איציק

• רעיון טוב! 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא לשכוח להרטיט את התבנית היטב לשחרור בועות, אחרת תקבל מרקם "קליפת תפוז" כזה. 

יש לי מלטשת רוטטת, לא אורביטלית, די עתיקה שהיא זוועה בתור מלטשת אבל מצויינת להרטטה של בטון בשלבי התמצקות... 

פלוס, לאורך השנים נתקלתי באמירות שונות ומשונות על כך שצריך להרטיב את הבטון גם בזמן שהוא מתייבש, אני לא לגמרי סגור על הנקודה הזו. בהחלט ייתכן שמדובר על דברים גדולים, ולא על כל מיני "בקטנות". 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בטון לא מתייבש. הוא מתקשה. יש תגובה כימית בין המלט למים,

אז בהחלט - צריך 'להשקות' בטון פעם פעמיים ביום במשך כמה ימים אחרי פירוק התבנית.

זה עוזר לו להתקשח באופן מיטבי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

פלוס, לאורך השנים נתקלתי באמירות שונות ומשונות על כך שצריך להרטיב את הבטון גם בזמן שהוא מתייבש

גם אני יודע שצריך להשקות את הבטון אחרי היציקה, נגיד, שיצקת רצפה באיזה מקום. הבטון שותה את המים עדיין, גם כשהתייבש, וזה עוזר למנוע סדקים למיניהם. ככה אני יודע.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

@BoazB11, באמת מרשים!

יצא לי להכין ולעבוד בבית עם, בוא נקרא לזה ׳בטון של פועלים׳, כששופכים עם דלי ומערבבים עם טורייה. אבל השימוש שמעניין אותי כאן זה יציקות קטנות עבור גוף תאורה  - לא יותר משלושה ארבעה ליטר, נראה לי, והמרקם צריך להיות חלק, כלומר בלי אגרגטים.

מן הסתם, ראיתי שיש תערובות מוכנות והצ׳אט גם נותן כל מיני מתכונים אבל רציתי לשמוע מאנשים עם ניסיון. באתר של ׳שק בטון׳ יש תערובות לבטון מהיר, לבטון ב-30 ועוד איזה שניים - אז סיקרן אותי איך צריך לשנות את התערובת בשביל לקבל תכונות שונות. 

כשחידדתי את הבקשות מהצ׳אט לבטון גמיש וחלק הוא התחיל להציע לי כל מיני פלסטיסייזרים, סיבים וכו׳…  רציתי לדעת אם באמת עושים את זה לפני שאני מתחיל להזמין דברים מאמזון ולהתנסות.

פורסם
לפני 30 דקות, stx כתב:

בטון גמיש וחלק

בטון הוא חומר קשיח ומחוספס, לכן בבנייה שמים בתוכו ברזל ומצפים בטיח,

אז אולי טיח יוכל יותר להתאים לך, או גבס ומוצריו המתוספים כמו שפכטל אמריקאי וכדו'.

בטון כדי להיות חזק הוא צריך להיות עבה. אחרת הוא שביר ומתפורר.

כשעשיתי את המזרקות הנ"ל הגעתי לעובי דופן של 1.5 ס"מ במינימום, עם הרבה ביג'י בונד בתערובת,

מה שגרם להן להיות די כבדות. שיווקתי כמה מאות כאלה למשתלות וחנויות, וזה הלך לא רע בכלל,

אבל מהר מאוד התחילו להביא מוצרים דומים שיוצרו בסין בצורה תעשייתית, והן היו דקות, קלות וזולות.

ממה הן היו עשויות קשה לי להגיד. נראה משהו בין קרמיקה לאפוקסי...

ניסיתי גם לייצר מפיברגלס, אבל היריעות של סיבי הזכוכית גרמו לי לאלרגיה של פריחה וגירודים אז ירדתי מזה.

עוד כיוון אפשרי - כמו שעושים גיבוס לשבר ביד או ברגל...

טובלים בד במי גבס ועוטפים משהו בצורה שאפשר אח"כ להוציא או להמיס אותו.

פורסם
לפני 9 דקות, BoazB11 כתב:

טובלים בד במי גבס ועוטפים משהו בצורה שאפשר אח"כ להוציא או להמיס אותו.

טכניקה שידועה בעולם התכשיטנות בתור  lost wax casting.

אפשר גם לעשות משהו (בסיס מפוסל) מקלקר, ולהמיס אותו אחר כך עם מבער או אציטון- קל לעבוד עם הקלקר וקל להעלים אותו. 

לא חסר שיטות. 

ובטון בפני עצמו, לא הגעתי לתוצאות משביעות רצון בעצמי כשניסיתי, לקחתי את זה תחת "מתחיל לא מנוסה" ובגדול די ירדתי מזה כי אין לי ממש צורך. 

אבל מניסיוני, כן, בטון הוא שביר ופריך ולא יזיק לשים לו חיזוקים אם אתה רוצה משהו דק (או אפילו בינוני) שגם יחזיק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

יש לי שעון קיר מבטון במטבח - חלק ובלי סדקים.

וכבר יצא לי לשבת על מספר ספסלים מבטון שהיו חלקים לגמרי - אני מניח שזה ליטוש אחרי היציקה אבל התוצר הסופי לא מרגיש יותר גס מעץ מהוקצע.

יש בטיילת בתל אביב כאלו, אם אני לא טועה.

בחנויות גם רואים מדי פעם גופי תאורה מבטון, כמו אלו למשל:

https://www.bentu.co.il/concrete-lamps

עריכה אחרונה על ידי stx
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אפשר להשתמש גם ברשת תוכים מגלוונת (1X1ס"מ) אבל כמובן שזה מצריך יותר התעסקות בעיצוב הרשת, תבנית שאפשר לצקת לתוכה קצת בטון ורק אז להכניס את הרשת פנימה ולכסות בבטון (וכמובן לווברץ בשביל להוציא אויר ולהמנע מסגרגרציה בבטון).

בהמשך לנ"ל - יכול להיות שאפשר פשוט לחתוך חתיכה קטנות (רצועות או ריבועים) ולהשתמש בהן בקלות יותר, אבל ברור שעדיף חתיכה אחת.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...