Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת רכב - 140-150K

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חקרתי את המכוניות הללו כי פחות רלוונטיות לי. מהשם זה נשמע שזה מיילד הייבריד, אז כנראה ההבדלים קטנים.

פורסם

דווקא במקרה הזה ההבדלים גדולים, גיר רובוטי לעומת לפנטרי, מנוע עם רצועה טבולה לעומת שרשרת בהיברדי, שונה לגמרי.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שווה לציין שדיברתי במקרה הכללי, של לא הייתי נמנע מלבדוק מותגי ודגמי רכב בגלל חוסר בהיברידיות. לא בהתלבטות ספציפית בדגמים שאני לא מכיר ומתעניין בהם.

פורסם

לגבי הקורסה -

לפי טענות של משתמשים - כן.

הרכב ההיברידי (היברידי לייט אבל שמתנהג כמו היברידי) לא בעל נסיעה חלקה- היו דווחים שבעיר/פקקים, מערכת STOP START עובדת (בחלק מהמקרים לא ניתן לבטל אותה כלל), ואז עד שמנוע הבנזין נכנס לפעולה, יכול לקחת זמן. אפילו מספר שניות.

התוצאה היא גמגומים בנסיעה בעיר/בפקקים.

בנוסף, בגלל מספר ההילוכים (6 במקום 8), היו גם דיווחים שבמהירויות גבוהות, המנוע יותר מרעיש כי הוא בסלד יותר גבוה. זה בהשוואה למנוע הקודם.

כמובן שגם המנוע הקודם לא חף מבעיות - עם רצועת התזמון המתפוררת.

אם יש לך אפשרות, קח לנסיעת מבחן את ההיברידי, ותוכל להתרשם.

• רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

עשיתי היום נסיעת מבחן על MG3 ההיברידית ועל הקורסה MHEV (אגב בסוכנות אמרו לי שהצפי שלא יגיעו  הרבה גרסאות בנזין של 2025 ושהנטייה היא לדחוף לMHEV, לא יודע עד כמה זה נכון)

מבחינת הקורסה סה"כ נסיעה נוחה ודי מוכרת לקורסה שיש לי כרגע, הרגישה לי קצת יותר "כבדה" בהאצה ביחס לגרסת הבנזין שיש לי, אבל אני לא משוכנע שזה לא סתם היה נדמה לי. לא נסעתי איתה בפקקים אמנם אבל בדקתי אוותה גם במהירויות איטיות וזחילה ולא הרגשתי גמגומים כלשהם או פעילות של סטראט/סטופ.

מבחינה פיזית/קוסמטית מרגיש כמו מתיחת פנים ראויה לגרסת 2022 שיש לי.

MG3 - ללא ספק הרגישה קצת יותר פלסטיקית וזולה, לגבי הנהיגה עצמה מרגיש שלא ממש הצלחתי לגבש עמדה, נסיעת המבחן היתה די קצרה ובאזור די מישורי בפלמחים ככה שהיה קשה קצת להבין איך היא מתנהגת בעליות ממושכות או אחרי שמרוקנים את הסוללה. על הנייר היא אמורה להיות יותר היברידית מהקורסה, אני תוהה עד זה פקטור משמעותי.

חיסרון משמעותי בעיניי לגבי ה-MG3 הוא שאין מקום אחסון לגלגל רזרבי, שגם לא כלול במחיר, אז גם אם קונים אותו הוא פשוט זרוק בבגאז (או בבית כמו שהנציג הציע לי). חיסרון נוסף היא שאין בקרה פיזית על המזגן (כמו שיש בקורסה), והשליטה היא דרך מסך מגע, או דרך ג'וסטיקים מההגה שלא עפתי עליהם בכלל.

אם למישהו יש תובנות נוספות לעניין זה או דברים נוספים שכדאי לבדוק או לשקול אשמח לשמוע.

אני עוד קצת מתלבט אם להשקיע זמן בלנסות את הסקודה פאביה

פורסם

מצחע לנסות גם את הc3 שזולה יותר ומציעה נוחות טובה, היא גם משמעותית גבוהה יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 27.2.2026 בשעה 20:59, yulianx כתב:

מצחע לנסות גם את הc3 שזולה יותר ומציעה נוחות טובה, היא גם משמעותית גבוהה יותר.

מחיר עד אזור ה150K הוא לחלוטין לא פקטור. לא ניסיתי את הC3 אבל ממבט ראשון היא נראית מאוד לא לטעמי \:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בסוף הלכתי על הקורסה Mhev. 

קצת אוף טופיק אבל אנצל את השרשור - הציעו לי כהטבה התקנת מצלמת דרך קדמית ואחורית ללא תשלום. לא יודעים לומר איזה דגם המצלמה אז אני מניח שזה לא משהו איכותי במיוחד. מתלבט אם ללכת על זה או שעדיף שלא יפרקו ויתעסקו בחיווטים, כדי שהרכב יהיה as is מהיצרן. לצורך העניין אני מניח שהתקנת מצלמה כזו זו פחות התעסקות בחשמל לעומת התקנת קודן שנמנעתי ממנה. 

פורסם

מקבלים מצלמה של חברת proof עם סים ל3 שנים מתנה, האמת שאני מרוצה, התקנה נקיה והאיכות די בסדר. אהבתי שאפשר להתחבר למצלמה מרחוק ואם יש מכה או הדף לצורך העניין בימים הללו מקבלים התרעה עם צילום.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

מקבלים מצלמה של חברת proof עם סים ל3 שנים מתנה, האמת שאני מרוצה, התקנה נקיה והאיכות די בסדר. אהבתי שאפשר להתחבר למצלמה מרחוק ואם יש מכה או הדף לצורך העניין בימים הללו מקבלים התרעה עם צילום.

אתה מדבר על מצלמה שלובינסקי מציעים?

הסוכן טען שהמצלמה שהוא יכול לתת ללא עלות היא עם כרטיס זיכרון וללא אפליקציה. יש אופציה גם למצלמה עם אפליקציה אבל לפי המחירון שלהם היא עולה 1000 ש"ח יותר (ברור לי שהמחיר מופרך), כשלא מצוין באף והמוכר לא יודע להתחייב על דגם מצלמה ספציפי. 

אני תוהה עד כמה זה שווה את הסיכון שיפרקו פלסטיקים ולא יסגרו כמו שצריך, או יתעסקו במשהו עם החשמל. או שאולי כדאי בכלל לבקש טיפול שנתי חינם במקום. 

פורסם

לי נתנו מצלמה שהשוויי שלה מעט יותר מאלפיים שקל.  מצלמת גם מקדימה ומאחורה.

לך מציעים רק קדמית?

פורסם (נערך)

הציעו לי קדמית ואחורית אבל מדגם שבלי אפליקציה שעולה בערך 1200. ראיתי שיש אופציה גם לסט של קדמית ואחורית עם אפליקציה שעולה 2200 בערך שאני מניח שזה מה שיש אצלך. מתאר לעעצמי שעם קצת ויכוח אפשר יהיה לקבל אותה במקום.

אני מודה שהדגם הספציפי של המצלמה פחות מטריד אותי, מבחינתי זה רק בונוס. אני יותר תוהה על טיב ההתקנה ועד כמה זה מסודר. אני מאוד אתבאס אם יהיה איזה פלסטיק רוטט אחרי שיעשו את ההתקנה. קראתי פה דיונים על התקנת קודנים וההמלצה הכללית היתה לא לגעת, אני תוהה עד כמה זה רלוונטי גם להתקנה של מצלמה (מניח שזה יותר פשוט כי זה רק חיבור לחשמל ולא התעסקות עם מחשב).

מניח שזה מה שהציעו לך
image.png.bc2be4cba8887ad9279b724b5619fa3e.png

וזה מה שהציעו לי (עד כמה שהתמונות מייצגות משהו)
image.png.3e482ab109b588ae372729357b752a98.png

עריכה אחרונה על ידי SolidOne
פורסם

לדעתי תנסה להשיג את הדו כיוונית.

לגבי התקנה הייתי מעדיף דווקא שחברה שעובדת עם היבואן תעשה את ההתקנה כי הם מכירים את הדגם.

פורסם

ראיתי התקנת למצלמה בנירו שתומחרה ב 1200 שקל. מותג מדבקה (לא זוכר). התקינו עקום, לא צמוד, פשוט גועל נפש וכמובן שאין אפילו אפליקציה!

אפשר לקנות מצלמות מעולות של 70mai או DDPAI כולל מתאם לתיבת פיוזים כולל התקנה אצל מתקין מקצועי ועדיין ישאר לכם עודף. מה שיבוא י הרכב דוחפים במחיר מופרז הוא לא בהכרח איכותי וגם ההתקנה שלהם לא בהכרח איכותית. מי שיכול לעשות לבד (תכלס, זה ממש פשוט) יחסוך גם את ה350 שקל של המתקין וגם יקבל סיפוק כבונוס

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...