Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה ביישוב שלי שמתי לב לשתי בעיות- 

1. כשאני עוצר בעצור הרכב שמאחוריי "מופתע" שאני עוצר וכמעט נכנס בי, קרה מספר פעמים.

2. עוצר לילדים במעבר חציה, עוקפים אותי משמאל (דו סטרי) וכמעט דורסים את הילד - המזל שהילדים האלה כנראה מחונכים נכון ולכן דואגים להסתכל שלא עוקפים אותי - עצירה בין שני הנתיבים גוררת צפירות וזעם של זה שלא מצליח לעקוף.

כל בוקר מחדש אחד משני אלו קורה.

התייאשתי

• מבאס 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 7 דקות, avizaz כתב:

1. כשאני עוצר בעצור הרכב שמאחוריי "מופתע" שאני עוצר וכמעט נכנס בי, קרה מספר פעמים.

2. עוצר לילדים במעבר חציה, עוקפים אותי משמאל (דו סטרי) וכמעט דורסים את הילד - המזל שהילדים האלה כנראה מחונכים נכון ולכן דואגים להסתכל שלא עוקפים אותי - עצירה בין שני הנתיבים גוררת צפירות וזעם של זה שלא מצליח לעקוף.

כל בוקר מחדש אחד משני אלו קורה.

התייאשתי

שני דברים מעצבנים מאוד, אכן יש לא מעט נהגים ונהגות ממשפחת נידחפובסקי שכולנו סובלים מהם.

לגבי סעיף 1, אפשר להאריך את זמן הפעלת אור בלם ואת זמן הבלימה. אם נניח (אני סתם זורק מספרים) היית מתחיל להאט 15 מטר לפני תמרור עצור מסויים, תתחיל להאט למשל 25 מטר לפני התמרור, וכמה מטרים לפני כן כבר תן לחיצה עדינה על דוושת הבלם כך שהנהג מאחוריך כבר יקבל אזהרה.

עצבני אולי הוא יהיה, אבל מופתע כבר לא.

כמובן שאם איתרע מזלך ונמצא מאחוריך יצור מהזן homo-spaines-cellularus, גם זה לא יעזור.

• אהבתי 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

1. תבדוק אורות ברקס, ואם הם עובדים יש מצב שאתה בולם בחדות וזה מפתיע את מי שמאחורה.

2. בעיה רצינית. כשאני רואה שאני בסיטואציה כזו אני פשוט מצפצף ואז כולם מחפשים את הסיבה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 19 דקות, avizaz כתב:

רק ביישוב שלך?... שמו "ארץ ישראל" במקרה?

לגבי העצור, כן, זה קורה. בעיקר עם נהגים שלא מכירים את הכביש ולא בהכרח יודעים (או יכולים לראות) שיש שם תמרור עצור. 

לגבי העקיפה. את הילדים לא רואים, במיוחד כשהיום רוב הרכבים גבוהים. גם חלק מהמבוגרים הרכב שמאחוריך לא בהכרח יצליח לראות. 

וזה עוד יותר בעייתי כשהחלון האחורי ברוב המכוניות היום מושחר. 

עצות? אין לי. לא ניתן לחנך נהגים להתנהג בצורה מנומסת. או לגרום להם להבין. 

אם זה רק תמרור עצור אחד ספציפי, אולי אפשר לבקש מהעירייה לשקול לשים רמזור בצומת. לא מכיר (כנראה. לא אמרת מה שם היישוב...) את האזור, או הצומת, כך שזו יכולה באותה מידה להיות עצה מחרידה ונוראית.

שאלה. האם אתה יכול לראות את העקיפה "מגיעה מרחוק"? אם כן, אולי לנסות לשנות את מהירותך לפני העצירה במעבר, כך שתיעקף עוד כשאתה מאיט לפני המעבר- כך שהילדים לא יתחילו עוד בחצייה. 

• רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האורות בסדר, אני נוסע על 20-30 כי תנאי הדרך לא מאפשרים יותר - באמפרים, רכבים חונים משני הצדדים, חניות פרטיות.

מאט לפני העצור - ממש לא עוצר באותו רגע על הקו, גם מקבל צפירות על זה מעת לעת.

כל מה שתיארתי בעיקר קורה בבוקר כשאני מוריד את הילדים, היום, אחד עקף אותי בפראות משמאל וכמעט דרס את הילד 😕  אה כן הוא גם דאג לצפור לי

פעם אחרת מישהי עקפה על קו לבן לפני כיכר את הרכב שלפניה, וכמעט נכנסה בי כי.. עצרתי לילד במעבר חציה בכיכר,זה כבר הביא אותי למצב שירדתי מהרכב וצעקתי עליה מה שמעולם לא עשיתי, משטרה ראתה את זה ורק נזפה בה :(

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 1 דקה, avizaz כתב:

האורות בסדר, אני נוסע על 20-30 כי תנאי הדרך לא מאפשרים יותר - באמפרים, רכבים חונים משני הצדדים, חניות פרטיות.

מאט לפני העצור - ממש לא עוצר באותו רגע על הקו, גם מקבל צפירות על זה מעת לעת.

כל מה שתיארתי בעיקר קורה בבוקר כשאני מוריד את הילדים, היום, אחד עקף אותי בפראות משמאל וכמעט דרס את הילד 😕  אה כן הוא גם דאג לצפור לי

פעם אחרת מישהי עקפה על קו לבן לפני כיכר את הרכב שלפניה, וכמעט נכנסה בי כי.. עצרתי לילד במעבר חציה בכיכר,זה כבר הביא אותי למצב שירדתי מהרכב וצעקתי עליה מה שמעולם לא עשיתי, משטרה ראתה את זה ורק נזפה בה :(

הזכרת כיכרות? אצלי בשכונה אני יום יום רואה טמבלים שעוצרים *ממש בתוך כיכר* כדי להוריד ילד לבית ספר.

פורסם
לפני כשעה, avizaz כתב:

2.  עצירה בין שני הנתיבים גוררת צפירות וזעם של זה שלא מצליח לעקוף.

כשיש לי חשש סביר לחשוב שמישהו יעקוף אותי במעבר חציה זה גם מה שאני עושה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 דקות, harhanegev כתב:

אצלי בשכונה אני יום יום רואה טמבלים שעוצרים *ממש בתוך כיכר* כדי להוריד ילד לבית ספר.

כדי להוריד ילד?!

ברחוב מסויים שאני נוסע בו, עוצרים בתוך הכיכר ופשוט ממתינים

למה? לא יודע. 

אולי לסיים לעשות קניות בפיצוציה, ואחרי זה פרחים, ואחרי זה עוד משהו. 

לפחות להוריד ילד זה זריז בלאט!

פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

כדי להוריד ילד?!

ברחוב מסויים שאני נוסע בו, עוצרים בתוך הכיכר ופשוט ממתינים

למה? לא יודע. 

אולי לסיים לעשות קניות בפיצוציה, ואחרי זה פרחים, ואחרי זה עוד משהו. 

לפחות להוריד ילד זה זריז בלאט!

אשכרה לא מבין אותם.

הרי יש להם כל כך הרבה מטרים של מדרכות כדי לחנות עליהן ולזרוק בגסות רוח ילדים וזקנים והורים עם תינוק בעגלה ללכת בתוך נתיבי הנסיעה בכביש, אז למה לעצור בכיכר???

פורסם
לפני 7 דקות, harhanegev כתב:

ולזרוק בגסות רוח ילדים 

הזכרת לי MEME שנקרא: YEET THE CHILD

Yeet Baby Meme" Art Print for Sale by SynstheticRealm | Redbubble

פורסם

לפני אי אילו שנים עצרתי ב״תן זכות קדימה״ (301) מסיבה הזויה - הייתי צריך לתת זכות קדימה.

הדבר הבא - מכה מאחור. כזו שהעיפה אותי עד סך השמש, עיוותה את משקפי השמש ואחר כך אפילו מצאתי טיפת דם.

מה קרה? מונית פגעה מאחור. הנהג יצא בצעקות ״הפתעת אותי״. נו, איך לא אפתיע אותך כשבמקום להסתכל לכביש אתה שקוע בטלפון?

כמובן שבאותו ערב שיחה מבעל המונית שדרש שאשלם תמורת התיקון. קיבל נא באוזן, שילם השתתפות עצמית שמנה תמורת תיקון שני הרכבים.

והרכב שלי? חי עוד 8 שנים עד שהחליף תפקידים והבן שלי פגע במישהו מאחור. אבל הוא, לפחות, לא ניסה להשליך את האחריות.פ

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה פשוט עוד תסמין של היעדר אכיפה. 

אין משטרה בכבישים. ברגע שאין השלכות למעשים אז לאנשים יותר קל לעקם את המוסר. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הישראלים נוסעים בגז ברקס כמו החסידים שצועקים במיקווה ליטבול ולצאת ואז שואלים שאלות

ולענייננו אתה יודע איפה המקומות המועדים לעצירה אז כבר מראש תאט שים גם 4 וינקרים אם צריך ואם ההוא רוצה לעקוף שיעקוף אותך שמה-ככה שאתה מכין את המצב ומגיע מוכן לרגע האמת

• מצחיק 1
פורסם
בתאריך 5.11.2025 בשעה 14:56, ברווז כתב:

לא ניתן לחנך נהגים להתנהג בצורה מנומסת. או לגרום להם להבין. 

האמת שביחס לעניינים נקודתיים אני חושב שכן. קמפיין נקודתי שונה מחינוך כללי.

משרד התחבורע יכול להעלות ברשתות/טלויזיע סרטון שמסביר את זה נגיד כלתחילת שנת לימודים.  

כלומר, אם יוכלו להתפנות לצורך זאת מהמשימה החשובה של אירגון אינסופי של נסיעות בכירי המשרד (ולא כ"כ בכירים) לארצות שבהם הנהגים ממילא מנומסים יותר. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...