Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. לוח החשמל בקומה 7, אבדוק עלויות

2. שמח לשמוע שאתה מרוצה, חבר עם BYD אטו 3, מספר על מקרים שפתאום הטעינה מתרוקנת במהירות, במיוחד בנסיעה עם מזגן,  והוא נאלץ לחפש טעינה, מבעלי טסלה אני שומע רק דברים טובים

תודה על השיתוף

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לאבא שלי יש טסלה כבר שנתיים וחצי והוא עשה איתה 90 אלף.

היה לו בעשור האחרון סופרב, סונטה היברידית וקאמרי והוא אומר שאין כמו הטסלה מבחינת הנוחות.

לגבי עלויות, סט אחד של צמיגים שהוא החליף, לא שום דבר מעבר.

מה שכן, אין וייז ברכב אם זה משנה, רק גוגל מפס.

יש אפשרות לקנות מתאם כלשהו, לא זוכר את השם כרגע, שמחבר את הפלאפון ונותן להתחבר לווייז.

נסיעות קבועות של טבריה/מרכז או טבריה/ירושלים בלי שום בעיה של טווח בדרך.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Olórin the grey כתב:

היה לו בעשור האחרון סופרב, סונטה היברידית וקאמרי והוא אומר שאין כמו הטסלה מבחינת הנוחות.

שמע ביקורת כזאת לא ראיתי על טסלה מודל 3 בדגם הישן כמו של אבא שלך, להיפך הביקורות הם שהנוחות לא טובה. בדגם החדש הביקורות יותר טובות.

חןץ מזה יש היום קרוסאוברים חדשים הרבה יותר זולים מטסלה מודל 3 כמו gac איון v, דיפאל so5 וגם byd אטו 2 וקראתי שהחודש יגיעו לישראל גם ליפמוטור b10 ו- mg s5, שאני לא חושב שהם נופלים מטסלה מודל 3 והישיבה בהם גבוהה יותר, אבל לא יודע אם יש לך אפשרות לרכוש אותם בליסינג המימוני שכתבת עליו.

לפחות באיון וכנראה גם ב- byd שגרת טיפולים של פעם בשנתיים וכל 30,000 ק"מ, זה חסר משמעות לדעתי מבחינת עלויות, עוד 1,000 ₪ בשנה נגיד.

היתרון הגדול של הטסלה מודל 3 הוא שבקרוב כנראה יאשרו בישראל fsd ואז תוכל להכניס כתובת יעד והרכב ינהג לבדו כמעט בנהיגה אוטונומית מלאה ואתה רק תצטרך להשגיח, שזה אדיר בנסיעות כמו שלך. 

אבל השירות הזה יעלה כסף, כנראה תהיה אפשרות לתשלום חודשי במחיר של 150 דולר אני חושב, בנסיעות כמו שלך זה שווה עדיין לדעתי. השאלה אם הפרש המחיר במחיר הרכישה של הרכב שווה לך.

אני מעריך שהסיניים יביאו רכבים עם היכולות האלה רק אחרי שזה יאושר בישראל והמחירים שלהם כבר יהיו יקרים יותר מהרכבים כיום, אבל עדיין זולים יותר מהטסלה מודל 3. אבל לא יודע כמה זמן זה ייקח ואם כדאי לך לחכות.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם

אם נוח לך במצב הנוכחי הייתי מחכה  שנתיים שלוש נוספות לראות לאן השוק הזה הולך , יכול להיות שיצאו דגמים עדיפים ואז כל הדגמים של התקופה הזאת אוטמטית יהיו נחותים

אבל אם חייב שדרוג רק טסלה היא היחידה שיחסית שומרת על הערך שלה

פורסם
לפני 6 שעות, Olórin the grey כתב:

יש אפשרות לקנות מתאם כלשהו, לא זוכר את השם כרגע, שמחבר את הפלאפון ונותן להתחבר לווייז.

הייתי מחכה עם זה.

יש דיבורים על אפל קארפליי לטסלה, יכול להיות שאפילו זה יגיע בעדכון סוף השנה של 2025.

אנדרואיד אוטו כרגע לא מתוכנן.

לפני 8 שעות, spring כתב:

1. לוח החשמל בקומה 7, אבדוק עלויות

2. שמח לשמוע שאתה מרוצה, חבר עם BYD אטו 3, מספר על מקרים שפתאום הטעינה מתרוקנת במהירות, במיוחד בנסיעה עם מזגן,  והוא נאלץ לחפש טעינה, מבעלי טסלה אני שומע רק דברים טובים

תודה על השיתוף

אני גר בקומה יותר נמוכה ממך והיו לי עלויות גבוהות, אבל אצלי המרחק בין היציאה מהבניין לעמדת הטעינה היה 25-30 מטר.

בין הקומות כנראה שיהיה יותר קל.

אנחנו עם שתי חשמליות, אין דבר כזה לא בטסלה ולא ביונדאי שהסוללה פתאום מתרוקנת.

כן - בקיץ צריכת הסוללה גבוהה יותר, כמו שברכב בנזין עם מזגן צריכת הדלק גבוהה יותר. אבל זה לא ברמה שהטווח נחתך לי בחצי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
בתאריך 6.11.2025 בשעה 10:29, רועי5 כתב:

הדיפאל לדעתי סיפור מעט שונה, מדובר במכונית עם מנוע חזק וטווח נסיעה הרבה מעבר למקובל במחירה, איבזור עשיר, ממדים מרשימים ומראה מאוד מצודד לטעמי וכל זה במחיר על סף המגוחך. מוסיף לכך את העובדה שצ'אנגן היצרנית היא חברת ענק מאוד ותיקה בתחום ועם מוניטין שהביא למשל את מזדה להפקיד בידיה את ייצור מזדה 6 החשמלית החדשה. גם לה לזכרוני אחריות ארוכה מהמקובל ואחריות שכזו מעניקה סוג של שקט נפשי כשמדובר בדגמים חדשים. 

S05 דיפאל - לא /טרם  עברה מבחני NCAP .

עריכה אחרונה על ידי driver99
פורסם
בתאריך 2.12.2025 בשעה 06:36, elielectric כתב:
בתאריך 2.12.2025 בשעה 01:04, Olórin the grey כתב:

שמע ביקורת כזאת לא ראיתי על טסלה מודל 3 בדגם הישן כמו של אבא שלך, להיפך הביקורות הם שהנוחות לא טובה. בדגם החדש הביקורות יותר טובות.

זה אולי עניין של הגדרה מה היא "נוחות" בכלל. וגם זה עניין של טעם.

יש מי שנוחות עבורו זה רכב שסופג מהמרות בלי להרגיש.

יש מי שנוחות עבורו זה רכב שקט

יש מי שעבורו זה מושב נהג נוח

יש מי שעבורו נוחות זו מערכת מולטימדיה נוחה לתפעול

יש מי שעבורו נוחות זה תא מטען גדול

יש מי שעבורו נוחות זה מרווח רגליים גדול.

יש מי שעבורו נוחות זה רכב קטן שקל להחנות איתו ולתמרן בעיר.

אני חושב שלעיתונאי רכב יש אולי איזו הגדרה יותר ברורה מה היא "נוחות" וזה בעיקר קשור למתלי הרכב. אבל לבעלי רכב יש הגדרה אישית לפי מה שמעניין אותם.

וגם אם יש הסכמה להגדרה מה היא "נוחות" עדיין יש עניין סובייקטיבי של טעם. יש מי שרוצה מושב רך ויש מי שרוצה מושב קשיח ותומך. יש מי שחשוב לו הבד של המושב ויש מי שחשובה לו היכולת להתאים. ויש מי שחשוב לו זכרונות במושב לפי נהג.

ככה לגבי מתלים. יש מי שרוצה רכב רך כמו אמריקאי של פעם ויש מי שסולד מכך ורוצה רכב יותר קשיח.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...