Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה, נסועה 30,000 ק"מ בשנה, כל יום 150 ק"מ של נסיעה יומית לירושלים וחזרה למרכז.

שוקל לקנות רכב חשמלי: טסלה 3 או BYD או ג'ילי.

עד היום נוסע רק ברכב היברידי.

מניסיונכם, האם כדאי לעבור לחשמלי ולאיזה, להפתעתי מצאתי שהעלויות ברמה השנתית דומות. איזה רכב מתאים לנסועה של 150 ק"מ ליום

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לא ציינת איזה דגם של BYD או ג'ילי אבל הדגמים שלהם מתאימים לנסועה של 150 ק"מ ליום.

אם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה בבית - לך על רכב חשמלי. אם לא - ותר על התענוג.

• אהבתי 3
פורסם

המהלך שאני בוחן זה למכור את הקורולה ולקחת חשמלית בליסינג מימוני

עמדת טעינה בבית חובה,  מסופקת בחינם בתוך עסקת הליסינג.

הכוונה לדגמים הפשוטים, לפי סדר עדיפות: טסלה 3 סטנדרט, byd auto 3, ג'ילי 550.

חשוב לי לשמוע מבעלי ניסיון עם הרבה ק"מ,   כרגע אני עם קורולה 2020 היברידית ומאוד מרוצה, כך שההחלטה תיפול על הדברים הקטנים.

כאחד שמבלה ברכב 4 שעות ביום, אשמח לשמוע גם על נוחות ואיכות הסאונד 

פרטים נוספים: לרוב נוסע לבד או עם אדם אחד, אין ילדים קטנים.

שיקולי תמחור מעבר לטסלה 3:

טסלה 3 אין טיפולים,

מחיר חשמל חצי ממחיר הדלק בקורולה.

ביטוח לטסלה יותר זול. (משלם לקורולה 17000 ש"ח)

נוחות וסאונד- לא יודע

חסרונות:

רכב יקר יותר- טסלה 3 חדשה לעומת קורולה 2020

חרדת טווח- איך תתפקד בעלייה לירושלים בחורף ? לא יהיו הפתעות עם החשמל ?

צריך לבדוק התנגדות שכנים להעברת קו חשמל לחנייה וגם לבדוק עלויות התקנה כי החברה מספקת את העמדה אבל לא בטוח שגם את ההטענה

שיקולי מעבר לגילי 550

יותר זולה מהטסלה ב 40000 ש"ח 

איכות וסאונד- לא יודע

חסרונות ?

אודה לתובנות, ובמיוחד לשמוע על חוויות מכאלה שנוסעים  בחשמלית נסיעות ארוכות כל יום

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ב-150 ק"מ אין שום בעיה, גם עם עליות.

עברתי מקורולה היברידית לטסלה מודל 3 היילנד סטנדרט.

עולם אחר לגמרי.

ביצועים טובים יותר משמעותית, רכב יותר מרווח, בלי התקנות מקומיות, בלי טיפולים, עם ביטוח במחיר שפוי.

לא הגיוני שהעלויות דומות.

ביטוח של הטסלה עולה לי פחות ממה שעלה לי בקורולה.

עלות לק"מ בטסלה היא רבע מהעלות בקורולה אם אני מטעין בבית (מה שקורה רוב הזמן).

אין לי תשלום על איתוראן ואין לי טיפולים למעט החלפה יזומה שעשיתי של פילטר המזגן אחרי שנתיים.

מה שכן הצמיגים יקרים יותר, אבל גם רביעייה טובה לקורולה עולה לא מעט.

אני ממליץ שתתחיל בנסיעות מבחן ותראה מה יותר מתאים לך. 

למה שהשכנים יתנגדו שתעביר כבל חשמל? זה נחשב שימוש סביר בשטח המשותף, כל עוד תעשה את זה בצורה חוקית איפה הבעיה? (הכותב אינו עו"ד, אבל גם סבלתי מכל מיני עניינים עם השכנים בהתקנת עמדת הטעינה, בסוף הסתדר)

אני יכול להגיד לך שנסעתי מאילת לבאר שבע בקיץ עם רכב מלא (4 מבוגרים), נתקעתי בפקק והארכתי את הדרך והגעתי עם קרוב ל-20% הביתה ולא נהגתי רגוע בעליות.

יצא לי להיות בים המלח בתקופה חמה, בהלוך בקושי בזבזתי סוללה (הרבה ירידות ולכן הרבה רגנרציה), אבל נסעתי באיזור המלונות כמה פעמים, השארתי סנטרי מוד דלוק, נסעתי לטייל בעין גדי, הדלקתי כמה פעמים מזגן מראש כי היה חם ולא נהגתי רגוע בעליות ועדיין הגעתי הביתה (לבאר שבע) עם איזה 40%.

• אהבתי 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

150 ק"מ ביום זה שטויות, לא יהיו לך הפתעות. 

אני עם ATTO-3 כבר שנתיים ו-9, מעל 100,000 ק"מ ומאוד מרוצה מהרכב. 

החסרון היחיד זה חוסר תקשורת עם הנהג (לי זה מציק, לרוב העם לא).

נוחות הנסיעה סבירה, כנ"ל סאונד. 

מצבר נוטה למות אחרי שנה+3 (400 ש"ח, מצבר קטן) וצמיגים קדמיים שנשחקים מהר... 

אין תקלות באוטו + מרווח טיפולים נדיב - 24 חודש או 30,000 ק"מ.  

עדכוני גרסא די דחופים וזה קצת מציק, אבל מתרגלים לג'וק הזה של החברה.

לחמי היה ג'ילי גיאומטרי C, התקשורת עם הנהג טובה יותר מה-BYD אבל זה על חשבון נוחות נסיעה מורגשת. בנוסף הג'ילי צפוף מאחורה ועם תא מטען קטן מאוד. 

לפני שעה, elielectric כתב:

למה לא לקחת גאק איון v או דיפאל so5?

לפני שאתה שואל למה לא - תן הסבר למה כן, זה רכבים שאף אחד פה לא מכיר.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אני אתן ברשותך. בהסתייגות הנדרשת שמדובר במכוניות חדשות יחסית, את האיון לא מכיר כלל ולכן אין לי דעה מעבר ליתרונה המסיבי במשך אחריות וטווח נסיעה במחיר דומה לאלטרנטיבות שציינת, הדיפאל לדעתי סיפור מעט שונה, מדובר במכונית עם מנוע חזק וטווח נסיעה הרבה מעבר למקובל במחירה, איבזור עשיר, ממדים מרשימים ומראה מאוד מצודד לטעמי וכל זה במחיר על סף המגוחך. מוסיף לכך את העובדה שצ'אנגן היצרנית היא חברת ענק מאוד ותיקה בתחום ועם מוניטין שהביא למשל את מזדה להפקיד בידיה את ייצור מזדה 6 החשמלית החדשה. גם לה לזכרוני אחריות ארוכה מהמקובל ואחריות שכזו מעניקה סוג של שקט נפשי כשמדובר בדגמים חדשים. 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 6.11.2025 בשעה 10:34, razi_pazi כתב:

איך בדיוק?

איך עלויות טסלה 3 דומה לעלות אחזקה של קורולה היברידית ? לא הגיוני אבל אסביר.

אני נוסע 30000 קמ בשנה.

אחזקה- קורולה 5000 טסלה 2000.

דלק- קורולה 12000 טסלה 3000

ביטוח קורולה 15000 טסלה 12000 (כולל נהג  צעיר), בסעיף זה אני לא בטוח.

ירידת ערך שנתית בטסלה יקרה יותר, אבל מבצע מימון לטסלה ב  0 ריבית והסיבות שהזכרתי למעלה, התוצאה היא שבסיכום שנתי היא רק מעט יקרה מהקורולה. ואני עוד מדבר על טסלה חדשה לעומת קורולה 2020, הזוי.

• אהבתי 1

נוסע בפריוס 2008

פורסם

איזו אחזקה יש לך בטסלה ב-2000₪ בשנה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 9.11.2025 בשעה 08:30, dorsht כתב:

איזו אחזקה יש לך בטסלה ב-2000₪ בשנה?

לך יש טסלה לא לי, בוא תספר לי על עלויות האחזקה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הרכב אצלי שנתיים וקצת עם 34 אלף ק"מ.

כל ההוצאות שלי בשנתיים האלו:

וישרים

שתי רוטציות של צמיגים 

פילטרים של מזגן 

בגדול את הוישרים גם היה אפשר להשיג בפחות כסף. פילטרים למזגן לקחתי את היקרים יותר מטסלה (יש שני סוגים), יש כאלו שמזמינים דרך אלי אקספרס בגרושים.

רוטציות צמיגים יש כאלו שעושים כל 20 אלף ק"מ, אני עשיתי קצת יותר מוקדם. יש כאלו שגם לא עושים בכלל.

כל מה שאמרתי עכשיו הסתכם בקצת יותר מ-1000₪ בשנתיים ומשהו.

• אהבתי 1

פורסם

שתי שאלות לדורשט

1. לגבי התקנה של עמדת טעינה- סיפור יקר ? החניה שלי במרחק 5 מטר מהכניסה לבניין המשותף, להעביר מתחת לאבנים משתלבות, וצריך להוריד כבל מקומה שביעית.

2. יש לך את הסטנדרד או לונג ריינג ? רשמים לגבי נוחות נסיעה וטווחי נסיעה, (אני מעוניין בלונג)

נוסע בפריוס 2008

פורסם

1. מה המרחק שלך מהלוח חשמל? נשמע לי שהולכת להיות לך התקנה די יקרה. 

2. סטנדרט. נוחות נסיעה טובה, יוצא לי לבלות ברכב גם 3-4 שעות ואפילו יותר (יצא לי לעשות באר שבע - אילת - באר שבע ובאר שבע - חיפה - באר שבע באותו יום והיה סבבה). הטווח אצלי בפועל קרוב לטווח של היצרן. אני יכול לעשות 400+ ק״מ בין טעינות.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...