Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון עד 25K

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה, אני כבר שובר את הראש בחיפושים ביד 2 ואשמח אם תעזרו לי במציאת רכב שיתאים לי.

תקציב 25,000 ואם אמצא מציאה אוכל טיפה לחרוג מהתקציב

האוטו ישמש לנסיעות עירוניות אבל אני רוצה שיהיה מסוגל לנסוע גם נסיעות בינעירוניות, שלא יתעייף באמצע.

הכי חשוב לי האמינות, בלי הפתעות במוסך וללא גיר שהולך כל כמה חודשים.

כמובן שגם חסכוניות באה בחשבון, וגם כוח.

יש לנו בבית מאזדה 3 2008 שמיועדת למכירה/טרייד אין בשבילי אם זה עוזר במשהו.

הסתכלתי על סיאט איביזה, יונדאי i25 ואהבתי מאוד את הרכבים האלו, אבל שמעתי שיש בעיות עם הגיר הרובוטי או DSG (לא כל כך מבין מה זה אומר) של קבוצת וואג, ושהיונדאי i25 לא שווה את התמורה למחיר.

אם יש לכם הצעות כלשהן או טיפים אני אשמח מאוד שתשתפו. תודה מראש 

פורסם

כמה שאלות:

1. האם התקציב של 25 אש״ח הוא לרכב או שכולל גם הוצאות נספחות כמו ״יישור קו״, ביטוח, אולי רישוי שנתי אם הוא קרוב. וכו׳.

2. האם אתה מודע לעלויות אחזקה שוטפת, נניח 1500-2000 ש״ח בחודש, ומסוגל לעמוד בהן בלי לפגוע בצרכים אחרים ואף חיסכון לעתיד?

3. מה מצב המאזדה והאם יהיה אפשר להעביר אותה לרשותך (או למכור לך אותו במחיר של אבא לבן?  (אפילו בלי העברת בעלות, רק תחזוקה על ידך)? זאת למרות שתקציבך מאפשר רכישת רכב יותר חדש אבל חתול בשק.

אגב, רכב תקין לא ״יתעייף בדרך״. חפש כאן עשרות שרשורים בהם אנשים מתייעצים לפני נסיעה לאילת. מצד שני, רכב לא תקין יכול לשבוק גם ליד הבית. לכן חשוב להקפיד על תחזוקה סדירה ובדיקות שוטפות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה מחפש אמינות גיר רובוטי ישן זה לא המקום.

מזדה 2/3 אופציות טובות.

סוזוקי ספוויט פחות זריזה אבל אמינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 58 דקות, sperial כתב:

כמה שאלות:

1. האם התקציב של 25 אש״ח הוא לרכב או שכולל גם הוצאות נספחות כמו ״יישור קו״, ביטוח, אולי רישוי שנתי אם הוא קרוב. וכו׳.

2. האם אתה מודע לעלויות אחזקה שוטפת, נניח 1500-2000 ש״ח בחודש, ומסוגל לעמוד בהן בלי לפגוע בצרכים אחרים ואף חיסכון לעתיד?

3. מה מצב המאזדה והאם יהיה אפשר להעביר אותה לרשותך (או למכור לך אותו במחיר של אבא לבן?  (אפילו בלי העברת בעלות, רק תחזוקה על ידך)? זאת למרות שתקציבך מאפשר רכישת רכב יותר חדש אבל חתול בשק.

אגב, רכב תקין לא ״יתעייף בדרך״. חפש כאן עשרות שרשורים בהם אנשים מתייעצים לפני נסיעה לאילת. מצד שני, רכב לא תקין יכול לשבוק גם ליד הבית. לכן חשוב להקפיד על תחזוקה סדירה ובדיקות שוטפות.

1.  25 נטו לרכב, יש בצד ליישור קו , ביטוח, טסט וכו.

2. מה נכלל באחזקה שוטפת? 

3. הייתי צריך להיות יותר מדויק, המאזדה 3 היא שלי ושל אחי אבל יש לו יותר צורך בה אז אני לא נוהג עלייה הרבה , פשוט המצב שלה לא כל כך טוב (הלך המדחס, רעידות במנוע, דליפות למיניהן). אני גם נוהג עלייה אבל לא כל יום בשבוע.

לפני 14 דקות, yulianx כתב:

אם אתה מחפש אמינות גיר רובוטי ישן זה לא המקום.

מזדה 2/3 אופציות טובות.

סוזוקי ספוויט פחות זריזה אבל אמינה.

איביזה 2014/15 עדיין נחשב ישן? ממש התלהבתי על הרכב אבל קראתי קצת והבנתי שהגיר DSG היבש יכול להפתיע לרעה וטיפול בו יקר מאוד

פורסם

האיביזה זריזה, אבל מי שמחפש בעיקר אמינות לא הייתי מציע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

@nosi אחזקה שוטפת:

1. ירידת ערך, כלומר כמה כסף אתה צריך לחסוך באופן שוטף כדי להחליף את הרכב בעוד כמה שנים ברכב במצב דומה לזה שרכשת כעת. ברכבים חדשים זו ההוצאה העיקרית אצל מי שהנסועה שלו אינה גבוהה מאוד. בררכב ישן זו הוצאה קטנהבהרבה.

2. ביטוח. גם זו הוצאה מרכזית, אבל מעבר לדגם הרכב תלויה בשני דברים: האחד הוא בעל הרכב והנהג העיקרי - גיל, ותק בנהיגה, תביעות קודמות וכו׳. השני הוא האם תבחר בביטוח מקיף או בביטוח צד ג׳בלבד.

3. טיפולים ותיקונים. מתחיל בטיפול התקופתי לתי תוכנית הטיפולים שמפרסם היצרן, עובר דרך תיקונים שנקבעים לפי שחיקת הרכב כמו צמיגים, מצבר או רפידות בלמים, וכמובן בלת״מים, שעלותם צפויה לגדול ככל שהרכב מזדקן. אם הרכב שתקנה יהיה בן 10 ירידת הערך תהיה קטנה, אבל צפויה להתקזז על ידי התיקונים.

4. הוצאות משתנות: דלק, חניה, נסיעה בכבישי אגרה וכו׳. תלויות באופי השימוש ברכב. 

5. תיקון נזקי תאונות. לא ניתן לצפיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

@nosi אחזקה שוטפת:

1. ירידת ערך, כלומר כמה כסף אתה צריך לחסוך באופן שוטף כדי להחליף את הרכב בעוד כמה שנים ברכב במצב דומה לזה שרכשת כעת. ברכבים חדשים זו ההוצאה העיקרית אצל מי שהנסועה שלו אינה גבוהה מאוד. בררכב ישן זו הוצאה קטנהבהרבה.

2. ביטוח. גם זו הוצאה מרכזית, אבל מעבר לדגם הרכב תלויה בשני דברים: האחד הוא בעל הרכב והנהג העיקרי - גיל, ותק בנהיגה, תביעות קודמות וכו׳. השני הוא האם תבחר בביטוח מקיף או בביטוח צד ג׳בלבד.

3. טיפולים ותיקונים. מתחיל בטיפול התקופתי לתי תוכנית הטיפולים שמפרסם היצרן, עובר דרך תיקונים שנקבעים לפי שחיקת הרכב כמו צמיגים, מצבר או רפידות בלמים, וכמובן בלת״מים, שעלותם צפויה לגדול ככל שהרכב מזדקן. אם הרכב שתקנה יהיה בן 10 ירידת הערך תהיה קטנה, אבל צפויה להתקזז על ידי התיקונים.

4. הוצאות משתנות: דלק, חניה, נסיעה בכבישי אגרה וכו׳. תלויות באופי השימוש ברכב. 

5. תיקון נזקי תאונות. לא ניתן לצפיה.

הבנתי למה אתה מתכוון, כן מודע לזה ומנסה לבחור רכב שהאחזקה השוטפת שלו במחיר ממוצע. יש לך הצעות בשבילי?

פורסם (נערך)

ב-"300 שקל אתה רוצה גם כוח אמפראז'? "

לא רשמת ידני אופציה? מניח שלא אבל.

אם אתה רוצה משהוא בסגנון מזדה 3 שאתה מכיר.

כל משהוא יפני בסגנון.

קורולה/מזדה 3/לנסר, גיר פלנטרי רגיל. הכי שמור שתמצא בתקציב שלך. לא רכבים חסכוניים כל כך בעיר.

סופר מיני: מזדה 2/I20, שזו האחות הפחוסה של ה I25/סזוקי סוויפט/ פורד פיאסטה, גירסה 1.4.

לא חסר, שוב ב25 אלף, הכי שמור שתמצא 

משפחתית יחסית חדשה בכסף שלך זו פיאט טיפו.

או פיזו 301. הרבה מכונית בכלום כסף.

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 4 דקות, לירון .ה. כתב:

ב-"300 שקל אתה רוצה גם כוח אמפראז'? "

לא רשמת ידני אופציה? מניח שלא אבל.

אם אתה רוצה משהוא בסגנון מזדה 3 שאתה מכיר.

כל משהוא יפני בסגנון.

קורולה/מזדה 3/לנסר, גיר פלנטרי רגיל. הכי שמור שתמצא בתקציב שלך. לא רכבים חסכוניים כל כך בעיר.

סופר מיני: מזדה 2/I20, שזו האחות הפחוסה של ה I25/סזוקי סוויפט/ פורד פיאסטה, גירסה 1.4.

לא חסר, שוב ב25 אלף, הכי שמור שתמצא 

משפחתית יחסית חדשה בכסף שלך זו פיאט טיפו.

או פיזו 301. הרבה מכונית בכלום כסף.

ידני לא אופציה, אתה יכול לספר לי קצת על הטיפו אם אתה מכיר אותה? לא יצא לי לשמוע עליה את האמת
להוריד את הi25 כאופציה? מצאתי כמה בקילומטארז סביר מצב טוב ומחיר טוב

פורסם

לא מכיר אותה אישית.

אבל זה רכב משפחתי. מרווח. תא מטען גדול.

מנוע 1.6. וגיר פלנטרי 6 הילוכים רגיל.

לרכב אין שוק. ב 25 אלף אפשר לקנות גם שנת 2017.

I25, אישית אני חושב שזה רכב לא נוח בכלל ושותה דלק. אני לא סגור אם יש לו גיר רציף בשנים שאתה בודק, אולי אחרים זוכרים.

https://www.auto.co.il/articles/test-drives/pre-owned-auto/134461/

יאריס 2005

פורסם
לפני 4 דקות, לירון .ה. כתב:

לא מכיר אותה אישית.

אבל זה רכב משפחתי. מרווח. תא מטען גדול.

מנוע 1.6. וגיר פלנטרי 6 הילוכים רגיל.

לרכב אין שוק. ב 25 אלף אפשר לקנות גם שנת 2017.

I25, אישית אני חושב שזה רכב לא נוח בכלל ושותה דלק. אני לא סגור אם יש לו גיר רציף בשנים שאתה בודק, אולי אחרים זוכרים.

https://www.auto.co.il/articles/test-drives/pre-owned-auto/134461/

אבדוק יותר לעומק, תודה.
ראיתי גם שיש רנו קדגאר וקפצור בשנים גבוהות בתקציב שלי
אבל אמרו לי לא להתקרב לדגמים של ה1.2 טורבו וזה אוטו עם רק מחלות, אתה יודע משהו על זה?

פורסם
לפני 1 דקה, לירון .ה. כתב:

רצית אמין וצפוי.

המנוע 1.2 טורבו של רנו זה פח.

הגיר שלהם זה רובוטי פח.

טוב לדעת
אם אני מוריד טיפה מהאמינות, איזה עוד אופציות נפתחות בפני?

פורסם

מה זה טיפה?

שמע אתה קונה רכב בין כמה שנים ב 25 אלף.

DSG, זה אחלה גיר. אבל עלויות שוטפות יותר יקרות לאחזקה.

יש הרבה רכבים טובים ממה שרשמתי...תתחיל בהם תסנן. תראה אם מדבר אליך?

יאריס 2005

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...