Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מכס בייבוא חלקים? + באסת DHL

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי משלוח מ partsouk. תימחרתי מע"מ, אבל לא מכס. DHL שלחו לי חשבונית שכוללת גם מרכיב מכס (וכמובן "איכסון בתהליך מכס", "עמלת הוצאת אישורים", "שירות שחרור ממכס" ומע"מ על כל רכיב, מכל טוב). זה תמיד כך כשמזמינים מדובאי? (במשלוח האחרון שלי של חלקים מארה"ב בסכום דומה שילמתי רק מע"מ).

בצד, מאז שהספק עובד רק עם DHL, נראה שאין כדאיות כלכלית למשלוחים קטנים של כמה מאות דולרים. רק למה שפשוט לא ניתן להשיג בארץ. (העמלות שלהם גבוהות יותר מסכום המכס+מע"מ, ברכישה אין לך מושג כמה הכל בסוף יצא, וסה"כ רכיב המשלוח גבוה יותר משווי הרכישה).

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

DHL יחסית הכי שקופים והכי פחות מזמברים בהשוואה לשאר, אז קח מה שיש. המכס הוא על רכיב מוטורי, נכון?

אני באמת לא מבין באיזה עולם מקביל הגולשים פה מתארים סיטואציות שבהן שילמו רק מע"מ, תמיד שילמתי עמלות נוספות, גם בדואר, גם לפני 20 שנה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, hans כתב:

המכס הוא על רכיב מוטורי נכון?

לוקרים ידניים. 

לפני 6 שעות, hans כתב:

אני באמת לא מבין באיזה עולם מקביל הגולשים פה מתארים סיטואציות שבהן שילמו רק מע"מ, תמיד שילמתי עמלות נוספות, גם בדואר, גם לפני 20 שנה.

המשלוח האחרון שלי (תפוחים, מוטות הגה, מוט מייצב) היה מאמזון לפני שנה בערך, שילמתי מע"מ בלבד ללא כל עמלות.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

פורסם (נערך)

מכס על לוקרים? מעצבן.

אמזון זה אמזון. יש להם הסכמים מיוחדים עם הרשויות שפוטרות אותך מלעסוק בזה, זה מגולם במחיר.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, mcaspi כתב:

ישנם חלקים שגובים עליהם מע"מ בלבד, וישנם חלקים שגובים גם מס קניה, כך שזה יכול להיות כ-40% מס מכל מקום בעולם, ולא רק מדובאי.

הם כתבו ספציפית "מכס" ו"שחרור ממכס" ואיזה "עמלת שחרור מכס", לא "מס קניה".

השאלה, איך אפשר לדעת מראש על מה לוקחים ומה לא? בדיעבד הייתי עושה את הקניה הזו כנראה גם כך כי את החלק הזה אין להשיג בארץ (יש המון לוקרים בינוניים ונחותים אבל לא Warn או Aisin מקוריים), וספק מארה"ב שאמר שישלח לא שלח. אבל בנאדם צריך לדעת למה הוא נכנס, לא לחטוף כל מיני קנסות לא צפויים. 

פורסם

תעשה לך חלוקה כזאת - אם זה באמזון - אין הפתעות. יעלה מה שכתוב בדיוק.

לא אמזון וגם חלק חילוף של רכב? תתחיל לשנן את טבלת המכסים בארץ לחלפים, ותוסיף לסכום 70₪ עמלות מחשב/חולדה/קרחת.

כבר אי אפשר לסמוך היום ש"אופס לא ישימו לב" אלא ההפך - לצאת מנקודת הנחה שתשלם את המקסימום.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

פורסם
לפני 3 דקות, hans כתב:

מכס על לוקרים? מעצבן.

🤷‍♂️

עוד דבר, DHL שלחו 3 הודעות מלחיצות באותו יום שאשלם, כולל "התראה דחופה לפני החזרה לשולח" או משהו כזה (8 שעות אחרי ההודעה הראשונה). מבין שהם רוצים להעיף משלוחים, אבל זו לדעתי גם הלחצה שנועדה למנוע ממך את הזמן לברר/לערער. 

אני נזכר עכשיו שלפני כמה שנים היה לי ענין איתם שחייבו במכס לא הגיוני (על משלוח שמתחת לסף המע"מ) וכבר אז חשבתי שזה לא כדי להעשיר את המדינה אלא לצורך גביית העמלה שלהם.

פורסם

בלי להעלות פירוט של דרישת התשלום (בטשטוש פרטים מזהים) השאלה לא מאוד רלוונטית.

לגבי מכס - יש מוצרים שחל עליהם מכס גם מ75 דולר, זה תלוי בפרט המכס (hs code) של המוצר. וזה בגדול לא תלוי בחברת המשלוחים.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, Jack457 כתב:

מאמזון.

זה המפתח. אם רכשת מאמאזון עצמה או באספקה ממחסניה - מה שנקרא fulfilled by amazon - יש שקיפות מלאה, המחיר בקופה הוא סופי, ואם החישוב שגוי אמאזון משלמים את ההפרש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, Jack457 כתב:

השאלה, איך אפשר לדעת מראש על מה לוקחים ומה לא?

כנס למחשבון של רשות המיסים ותוכל לקבל מושג, כל מה שאין לו קטגוריה נפרדת נכנס לכללי ועל זה יש מס קנייה מלא (40.6% מעל ל-$75). 

מס קנייה זה מס שהמדינה גובה על מוצרים בהתאם לסיווג שהיא קבעה, תחום הרכב הוא עדיין פרה חולבת בנושא זה עם מס קנייה גבוה, מכס הוא גם הכנסה למדינה אך הוא יותר סוג של מס מגן על תוצרת מקומית ותלוי בהסכמים בינלאומיים עליהם המדינה חותמת. לישראל יש הסכמי סחר רבים עם מדינות/גופים בעולם ועל רוב היבוא כבר אין מכס. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, Jack457 כתב:

המשלוח האחרון שלי (תפוחים, מוטות הגה, מוט מייצב) היה מאמזון לפני שנה בערך, שילמתי מע"מ בלבד ללא כל עמלות.

כפי שנאמר. אמאזון דואגים לשלם הכל ולהסדיר עבורך את זה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הזמנתי לאחרונה מתאם שזוכר מצב אחרון של סטארט/סטופ מצ'כיה. עלות מתאם - כ 150 יורו . חייבו אותי בשקלים 666 שקל כולל משלוח הכי זול של UPS "סופר סייבר" .

UPS לעומת זאת, חייבו 403 שקל מיסים. שולחים אותך "לריב" עם רשות המיסים כי "זה לא הם גובים את המס" .

שורה תחתונה, UPS, FEDEX,DHL חולרות גדולים ברגע שאתה עובר את ה 75$ .

פורסם

תלונות תפנה לחברי הכנסת...

לפי חוקי מדינת ישראל המכס על חלקי רכב כלליים מחושב על כל הסכום (מוצר + משלוח), 18 אחוז מע"מ + 40 אחוז מכס זה 386₪ בערך, את מה שנשאר שילמת ל-ups כדי שיריצו את המסמכים שהמדינה חייבה אותם למלא...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...