Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נינג'ה קפה - כן/לא/שחור/לבן?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, ניקו פ. כתב:

מעדכן למי שרוצה אפס כאב ראש שדלונגי ריבלייה מכונה מצויינת שעושה עבודה מצויינת, עם הרבה אפשרויות קוסטומיזציה, הרבה אידיוט פרופינג, וגם מרווח משחק. מגיעה עם שני מיכלי ואקום חשמליים, קלה לתפעול ומהירה. 

אני בדיוק בשלבי החלפת מכונת הנספרנסו לטוחנת אוטומטית.

מצד אחד יש את הדלונגי ריבלייה שהיא נראית מעולה ונראה לי שהכי מתאימה לה - אבל מעצבן אותי לשלם עליה בארץ 3500 ש"ח כשבאמזון גרמיה היא עולה בערך 1800 ש"ח.

ראיתי גם את הפליפס 3300 שנראה לי שגם עונה לי על הצרכים והיא די זולה (בערך 1500 ש"ח) אבל ראיתי ביקורית שהקפה יוצא דליל וחלש אז אני עדיין מתנדנד בין שתיהן.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

משהו שאף פעם לא הבנתי, בנוגע למכונות אוטומטיות.
יש לך הופר ששם יושב כל הקפה הלא טחון, אני מניח שיש שם 200-300 גרם של פולים.
הפולים יכולים לשבת שם נגיד שבוע, זה לא פוגע בהם שהם ככה חשופים לאוויר?
ועוד נקודה, מנסיוני נמועט בכמה מכונות כאלו אוטומטיות, הניקוי מאוד קריטי ואם לא מנקים את המכונה הטעם הרע מורגש מהר מאוד.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

התוצאה בכוס תלויה קודם כל בפולים, אחר כך במטחנה, ורק בסוף במכונה עצמה. וכמובן, המיומנות והידע של המכין.

אין ספק, בגלל זה אני מחפש עכשיו את הפולים מהתחת של הבבון הנכון להתנסות איתם.

יש לך המלצות?

לפני 6 דקות, ModChiP כתב:

ועוד נקודה, מנסיוני נמועט בכמה מכונות כאלו אוטומטיות, הניקוי מאוד קריטי ואם לא מנקים את המכונה הטעם הרע מורגש מהר מאוד.

מחיפושים וקריאה זה נראה שפולים במיכל באמת מאבדים מהאיכות אחרי יומיים שלושה, לפי מה שהבנתי ההמלצה היא לשים כמויות נמוכות כל פעם ואת השאר לשמור בקופסא אטומה/שקית אטומה במקום חשוך, אין מה לשים חצי קילו במיכל אם אתה שותה כוס ביום.

פורסם
לפני 32 דקות, `Infinity כתב:

מצד אחד יש את הדלונגי ריבלייה שהיא נראית מעולה ונראה לי שהכי מתאימה לה - אבל מעצבן אותי לשלם עליה בארץ 3500 ש"ח כשבאמזון גרמיה היא עולה בערך 1800 ש"ח.

ראיתי גם את הפליפס 3300 שנראה לי שגם עונה לי על הצרכים והיא די זולה (בערך 1500 ש"ח) אבל ראיתי ביקורית שהקפה יוצא דליל וחלש אז אני עדיין מתנדנד בין שתיהן.

המחיר אכן מעצבן אבל זו הייתה מתנה ובתקציב. אם אתה באזור נתניה בסופי שבוע מוזמן לבוא לטעום את הריבלייה. אגב למה שלא תזמין מאמזון? 

לפני 31 דקות, ModChiP כתב:

הפולים נשמרים בתוך מיכל אטום בואקום (חשמלית). המכונה מנקה את עצמה בכל כיבוי. כנ"ל המקציף. 

לא הרגשתי הבדלים בטעם בין התחלה לסוף מיכל, אבל אם אתה מאלו שכן אז מכונה אוטומטית לא בשבילך, או לחלופין אתה יכול לעטוף את מיכל הואקום בנייר דבק שחור ואז יהיה גם חשוך ולא רק אטום לאוויר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

במכונות שאני מכיר אין אטימות, מעניין איך הם עשו את האטימה במכונה הזו, הרי ההופר פשוט נזרק ישירות למטחנה ובעצם המטחנה משתמשת כדיספנסר ישירות לטחינה.
נשמע מנגנון מעניין אם הוא באמת עובד.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

יש לך המלצות?

להמליץ על קפה זה עסק מורכב, הכל תלוי בטעם האישי ובכמה אתה מוכן להשקיע. בגדול, החלוקה היא בין אספרסו "איטלקי קלאסי" (קלייה בינונית עד כהה, טעמים מרירים/שוקולדיים) לבין הזרם "המודרני" (קלייה בהירה, טעמים שמוגדרים כפירותיים כמו תפוז/אוכמניות וכו', שאני אישית לא מצליח להרגיש, אבל הכיוון הוא חמוץ יותר).
מעבר לזה יש את עניין הטריות. בקלייה מקומית קל יותר לשלוט בזה, בעוד שבייבוא מחו"ל נושא הטריות עלול להסתבך. כיוון שאתה ירושלמי, יש לך את "שוק קפה" במחנה יהודה עם הרבה המלצות. מעבר לזה, יש את "צוק קפה" בפתח תקווה ואת "קפה נגרו". שניהם עושים משלוחים מהירים (תוך ימים ספורים) ואצל שניהם תוכל להתייעץ ולקבל הכוונה. יש עוד לא מעט בתי קלייה מקומיים טובים והרבה המלצות בקבוצה, אבל בסוף מה שיקבע זה הטעם האישי שלך והמחיר.

פורסם
לפני שעתיים, `Infinity כתב:

מעצבן אותי לשלם עליה בארץ 3500 ש"ח כשבאמזון גרמיה היא עולה בערך 1800 ש"ח

תשמע, יצא לי לא פעם ולא פעמיים להזמין דברים מחו"ל במידה והחישוב של מכס + משלוח + עמלות שילוח + שקרכלשהו השתלמו לי. במקרה של אמזון החישוב עוד יותר פשוט. 1800 זה לא ייצא לך לעולם אבל גם לחסוך )נניח( 500₪ זה נחמד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 26.12.2025 בשעה 13:37, KipodYam כתב:

אני גם תוהה אם שווה  לעבור מנספרסו לאיזה נינגה.

אני חושש משימוש פעם ביום בערב, ככה שהפולים יצברו לחות בתוך המכונה.

בנוסף עקומת למידה וכל תופעות כוס ראשונה כוס שניה ושלישית. לעשות שני קפוצינו או חס ושלוש שלושה, כנראה סרט לא פשוט לתפעול.

שאלה- איך יודעים שנספרסו כבר גמורה? משמשת לכ8 עד 12 כוסות קפה בשבוע כבר עשור. מים מקנקן בריטה. פעם בשנה/שנתיים עושים ניקוי אבנית (עם הבריטה פשוט אין אבנית).

בשביל משקאות על בסיס חלב לא הייתי ממהר לעבור.

נספרסו תחייה לנצח כל עוד היא תקינה ואתה מנקה אבנית.

לפני 4 שעות, `Infinity כתב:

לא לא להביא מאמזון? 

לגבי קפה דליל - שים לב כמה גרם המכונה מקבלת למנה, הרבה פעם זה 10 גרם (חלש), 14 זה כבר סבבה, 16 זה המקסימום לדעתי אזה מקביל כמעט לסלסלה כפולה בידנית

לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

מחיפושים וקריאה זה נראה שפולים במיכל באמת מאבדים מהאיכות אחרי יומיים שלושה

כמעט ולא תרגיש את זה במכונה אוטומטית של 3,000 ש"ח. שים 50 גרם והבעיה בכלל לא מתקיימת

פורסם
לפני 3 שעות, ModChiP כתב:

במכונות שאני מכיר אין אטימות, מעניין איך הם עשו את האטימה במכונה הזו, הרי ההופר פשוט נזרק ישירות למטחנה ובעצם המטחנה משתמשת כדיספנסר ישירות לטחינה.
נשמע מנגנון מעניין אם הוא באמת עובד.

למען ההוגנות, אין לי שמץ מה קורה בתחתית או במעבר למכונה. אני לא מבין כלום בקםה. יכול לצלם לך בסופ"ש. הקופסאות נאטמות בואקום וזו שנכנסת למכונה יש לה תחתית אחרת מזו שהיא לאחסון. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

השנקל וחצי שלי

עברתי לפני כמעט חודשיים למכונה אוטומית טוחנת לאחר עשור עם נספרסו (קפסולות רק של נספרסו),

הרכש פיליפס 4400 (נקנתה באילת) לאחר עימות קפה באגרו קפה הוחלט על פולים קולומביה ובראון.

הקפה יוצא כמו של בתי קפה - המון אפשרויות כיוונון של המכונה וחשוב הקפה יוצא ממש חם!

עברנו לטוחנת מטעמי חסכון (מכינים בעך 15-20 כוסות בשבוע - לפעמים יותר) האישה עדיין מתגעגעת לקפסוה קוקוס וניל שלה אבל הקפה יוצא אחלה.

אני והילדים יותר ממרוצים.

פורסם

לא יודע.. יש לי כבר כמה שנים את ה Philips 2220 שזו אותה מכונה מינוס כד החלב הקבוע. הקפה יוצא בדיוק באותו טעם לא משנה אם מדובר בפולים ב80 שקל לקילו או 250 שקל לקילו, ולא משנה כמה משנים את כוונון הטחינה וכו'. ממש לא ברמה של בתי קפה כפי שציינת. מבחינתי, ואני דווקא לא אובייקטיבי כי יש לי את המכונה הזו, הקפה הוא "בסדר", לא יותר מזה בכלל.

פורסם
לפני 12 דקות, omricn כתב:

הקפה יוצא בדיוק באותו טעם לא משנה אם מדובר בפולים ב80 שקל לקילו או 250 שקל לקילו, ולא משנה כמה משנים את כוונון הטחינה וכו'.

אתה קונה פולים בקליה כהה על גבול כהה מאוד? קפה מר?

חד משמעית יש הבדל בכל מכונה אוטומטית בהתאם לפולים, עברתי כמה וכמה מכונות, כולל רכישה והפעלות עבור חברים. 

זה משהו נקודתי אצלך.

לפני 17 דקות, omricn כתב:

ממש לא ברמה של בתי קפה כפי שציינת

תלוי למה אתה רגיל.

לרמת ארומה\בריסטות לא משהו - זה די אותו דבר, בטח אם זה משקאות על בסיס חלב.

פולים טובים ובריסטה טוב - אתה מיד תרגיש את ההבדל.

פורסם
בתאריך 27.12.2025 בשעה 12:58, ניקו פ. כתב:

המחיר אכן מעצבן אבל זו הייתה מתנה ובתקציב. אם אתה באזור נתניה בסופי שבוע מוזמן לבוא לטעום את הריבלייה. אגב למה שלא תזמין מאמזון? 

לפני 22 שעות, hans כתב:

תשמע, יצא לי לא פעם ולא פעמיים להזמין דברים מחו"ל במידה והחישוב של מכס + משלוח + עמלות שילוח + שקרכלשהו השתלמו לי. במקרה של אמזון החישוב עוד יותר פשוט. 1800 זה לא ייצא לך לעולם אבל גם לחסוך )נניח( 500₪ זה נחמד.

לפני 20 שעות, GTאי כתב:

לא לא להביא מאמזון? 

באתרים בארץ בהזמנה ישירה העלות כ 3500-3900 ש"ח.

באמזון גרמניה 486 אירו (כ 1800 ש"ח) אבל עם משלוח ומסים זה מגיע ל 2900 ש"ח.

ניסיתי להציע הצעות במכרז באתר P1000 היום חזרו אלי שהם מוכנים למכור אותה ב 3040 ש"ח.

בקניה בארץ אני רושם את זה כהוצאה ויש אחריות יותר קלה למימוש.

עדיין לא הזמנתי.

• רעיון טוב! 1

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 1 דקה, GTאי כתב:

אולי היא חדשה ואין מבצעים, מכונות שהבאתי היו בפער של 30% אחרי כל העלויות.

אם זו הוצאה מוכרת למה אתה מתלבט בכלל?

כי לא בא לי לפרנס את היבואן שגובה מחיר כזה.

אולי אמצא ביבוא מקביל.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...