Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההוי, 

תקציב: 40,000 שח 

סוף סוף מצאתי עבודה. וצריך לנסוע חמש פעמים בשבוע חיפה נתניה. 

מתלבט בין שני רכבים: 

סקודה פאביה ספייס או רנו קליאו דיזל. 

הרכבים בגודל הנדרש בסוף שבוע ומתאימים למשפחה. 

הערות הצעות וכד' יתקבלו בברכה,

אוהד

פורסם (נערך)

איפה בחיפה?

אתה מדבר על 2,500-3,000 ק״מ בחודש, ובתקציב שלך תרכוש, במקרה הטוב, רכב בן 8. צפה להרבה בלאי ותיקונים. ועם בילוי של 3 שעות ביום ברכב (אלא אם תסתדר עם שעות נסיעה מוקדמות ומאוחרות מאוד) כדאי שהרכב יהיה נוח, מה שקשה לצפות מרכב ישן למדי.

למה שאלתי היכן בחיפה? כי הפתרון שלך הוא הרכבת, אפילו אם נדרשת החלפה בבניימינה. או, אם מתברר שהעבודה אכן מתאימה לטווח ארוך, קיצור טווחים. וכנראה שהמחייה בחיפה, לפחות מבחינת דיור, זולה מנתניה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההוי, 

אני גר בנווה שאנן. 

אם אסע ברכבת כל יום זה שעתיים לכיוון. (אוטובוס, רכבת, אוטובוס).

לפי חשבוני ניתן לרכוש רכב בן שש בערך. 

היום נוסע עם אוטו בן 17, קורולה משנת 2008. כל דבר יהווה שדרוג. 

אוהד

פורסם (נערך)

אופס. קלטתי שזה בכיוון ההפוך. אבל לא משנה.

בן אחד ושתי כלות שלי גרים בחיפה (כרמליה ורמות רמז) ועובדים בת״א. נוסעים ברכב לחוף הכרמל ומשם ברכבת. תביא בחשבון שברכב תבלה הרבה מאוד בפקקים, מה שיקזז  את הזמן ה״מתבזבז״ ברכבת ואף למעלה מזה. והנסיעה ברכבת פחות מתישה ואתה יכול לנצל את הזמן הפנוי לעבודה, קריאה, גלישה בפורום וכו׳. חוץ מזה, חשוב על העלויות של נסיעה, נניח 25,000 ק״מ בשנה. רק דלק ברכב חסכוני (15 קמ״ל) זה 1,000 ש״ח בחודש. לפני 2 טיפולים בשנה, לפני ירידת ערך, לפני כבישי אגרה, לפני חניה וכל שאר העלויות. בתחב״צ זה 464 ש״ח לחודש (חופשי ארצי עד 75 ק״מ. חיפה נתניה זה בערך 60 ק״מ). אז תוסיף את עלויות הרכב בין נו״ש לחוף הכרמל, עדיין תעמוד על פחות מחצי עלות הנסיעה ברכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההוי, 

נסיעה הלוך באוטו 90 דקות, חזור 60 דקות. 

נסיעה לנתניה בבוקר, לספיר, מחיפה מרכז היא שעה. 

לשלם על המנהרה הלוך וחזור בשביל לחנות ליד הרכבת נשמע לי מגוחך. אז חייב אוטובוס. 

מכאן שעם תחבורה ציבורית, יוצא 4 שעות ביום, ובאוטו שעתיים וחצי. 

הדבר היחיד שיכול לחסוך לי מעט זה קורקינט חשמלי... 

אולי כבר כדאי לי ליסינג? 

אוהד

פורסם

אין שום היגיון לנסוע מחיפה מרכז. אתה נוסע מנוש לחוף הכרמל דרך חורב. חונה בדדו (בתנאי שאוסף את הרכב לפני 2 בלילה). אם זה לא בשיא העומס - ואני מניח שתצא הרבה קודם - אין סיבה להכנס למנהרה. כנ״ל בדרך חזרה. אגב, גם אם פרויד פקוק אל תכנס לרמת אשכול, כל החכמולוגים נתקעים ברמזור ביציאה מהשכונה שמעביר 4 מכוניות במחזור.

בדקתי בלו״ז הרכבת - נסיעה מחוף הכרמל לספיר ב-7 בבוקר אורכת 48 דקות. נניח שתוסיף עוד 40 דקות מהבית לרכבת ומהרכבת לעבודה - זה שעה וחצי. סביר שבחזור משהו קומה או דיפה יותר. הלו״ז שלך ברכב נראה אופטימי. 

לגבי ליסינג - אתה מדבר על פרטי או מטעם העבודה? הפרטים חשובים כי הליסינג יורד לא רק מהשכר אלא גם מהסוציאליות, כך שצריך לבדוק את העלות האמיתית כולל הרכיבים הנסתרים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

לנסוע עם רכב כשיש אלטרנטיבה בדמות תחבורה ציבורית, דורש בחינה מעבר למימד הזמן הנחסך, אפילו הכסף. נסיעה ברכב עם החבורה העצבנית בפקקים לצידך פשוט סוחטת את העצבים. ומרשה לעצמי להכליל, לא מכיר מישהו שיכול להשאר שווה נפש לסיוט הזה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...