Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.  אני מחפש רכב משומש כבר תקופה ארוכה. הלכתי לראות רכב שנראה טוב וגם הבנאדם פחות או יותר נורמלי - אבל הוא יוכל לקחת אותו לבדיקה רק בעוד כמה ימים מסיבות הגיוניות  (ומן הסתם בלי בדיקה אני לא אקנה). כמה נפוץ לתת מקדמה על החשבון וכו? לחיצת יד זה דבר טוב אבל לא מבטיח לי שום דבר. האם נותנים, מה נותנים וממה להיזהר אם כן?  

פורסם

אני לא נותן מקדמה, אולי הרכב לא יצא טוב, אולי הבן אדם יעלם.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לא מקובל בדרך כלל, אבל בהחלט אפשרי במקרה של רכבי נישה וכד', או אם יש פער של שבועות/חודשים בין ההסכמה להעברת הבעלות והבדיקה.

על כמה ימים מספיק לחלוטין לחתום על זכרון דברים, במקרה של מקדמה הייתי ממליץ גם להכניס את תנאי המקדמה, החזרה שלה במקרה שאין עסקה (+פיצוי לקונה אם הביטול לא מוצדק) ודדליין.

כך או כך צריך שיהיה אמון מלא בין המוכר לקונה וצריך להיעזר בסבלנות, אם אין ביניכם אמון הייתי מתקדם למוכר הבא.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

אפשר לשלם סכום קטן יחסית, אשר יגרום למוכר ישר להישאר בעיסקה, ומצד שני לא נורא מדי לקונה להפסיד.

כאמור אפשרי, אבל בכלל לא מקובל בדרך כלל.

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני שעה, rokiiv1 כתב:

אהלן.  אני מחפש רכב משומש כבר תקופה ארוכה. הלכתי לראות רכב שנראה טוב וגם הבנאדם פחות או יותר נורמלי - אבל הוא יוכל לקחת אותו לבדיקה רק בעוד כמה ימים מסיבות הגיוניות  (ומן הסתם בלי בדיקה אני לא אקנה). כמה נפוץ לתת מקדמה על החשבון וכו? לחיצת יד זה דבר טוב אבל לא מבטיח לי שום דבר. האם נותנים, מה נותנים וממה להיזהר אם כן?  

זה יותר מתאים בנסיבות בהן אתה זה מי שמעכב את הקניה. ואז לתת דמי רצינות סמליים של 500-1000 כדי שהוא לא יחפש קונים אחרים ויוריד את המודעה נשמע לי הגיוני. בודאי אם תיעוד ובתנאי אמון סבירים.

אין מניעה לעשות זאת כשהעיכוב בגללו, אבל אני לא רואה סיבה טובה לעשות זאת.

פורסם

השאלה אם המוכר יסכים, לשמור לך את הרכב תמורת דמי רצינות. 
אם היום אחה״צ או מחר בבוקר יבוא אליו מישהו וירצה לקנות בלי בדיקה, העברת זהב במקום והעברת בעלות ב gov.il  - 
הוא כנראה יקפוץ על ההזדמנות הזאת. 
מקרה אמיתי שקרה לי בתור קונה - למוכר לא היה זמן ללכת לבדיקה, קבענו ליום שישי של אותו השבוע, אבל עוד לפני יום שישי התקשר ואמר שבא אליו בן אדם נתן לו כסף לקח את הרכב בלי בדיקה, סליחה ושלום.

פורסם (נערך)

כמו שאמרתי, מחתימים את המוכר על זכרון דברים עם תנאים ברורים לגבי התחייבות שני הצדדים לעסקה. בין אם יחד עם מקדמה או ללא, זה חוזה עם תוקף משפטי ואולי ירתיע חלק מהמוכרים שלא מגיעים לעסקה בתום לב.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 13 שעות, rolling_stony כתב:

השאלה אם המוכר יסכים, לשמור לך את הרכב תמורת דמי רצינות. 
אם היום אחה״צ או מחר בבוקר יבוא אליו מישהו וירצה לקנות בלי בדיקה, העברת זהב במקום והעברת בעלות ב gov.il  - 
הוא כנראה יקפוץ על ההזדמנות הזאת. 
מקרה אמיתי שקרה לי בתור קונה - למוכר לא היה זמן ללכת לבדיקה, קבענו ליום שישי של אותו השבוע, אבל עוד לפני יום שישי התקשר ואמר שבא אליו בן אדם נתן לו כסף לקח את הרכב בלי בדיקה, סליחה ושלום.

אתה לומד מהמקרה שלך שלא כדאי לתת מקדמה אבל בעצם לא נתת אחת. אז מה לומדים מזה? לא הרבה...

אתה מתעלם מהתסריט לפיו היית נותן מקדמה ואז המוכר היה ממתין לך. זה הרי הדיוק הרעיון במקדמה...

למעשה הדוגמא שלך דוקא מחזקת את הנימוק בעד מקדמה.

נכון, זה לא חסין לחלוטין להברזה אחרי תשלום. אבל בד"כ זה יעבוד. וזה בדיוק בא למנוע את מה שקרה לך.

מהצד של המוכר המבריז במקרה שלך אפשר לתהות למה שהוא יוותר על מכירה כשיש לו חשש שאתה תבריז. מקדמה היתה מרגיעה אותו.

מקדמה יוצרת מחוייבות. זה בד"כ יעבוד.

פורסם

ואם למרות הכל אתה נותן מקדמה עזה זאת באמצעי שמשאיר עקבות, כמו העברה בנקאית, ביט או צ׳ק, כדי שאם יהיו חילוקי דעות תהיה לך אחיזה לדרוש החזר.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...