Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידיות נשלפות - רואים את הסוף?

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שנים שידיות נשלפות הפכו לאחד מסימני ההיכר של מכוניות חשמליות וכעת נתקלתי בכתבה שמספרת שבסין עומדים לאסור עליהן החל מ-2027

מתוך הכתבה:

כשלים ובעיות בטיחות: על פי בדיקה שבוצעה בסין, עלות הידיות הנשלפות גבוהה פי שלושה לעומת ידיות רגילות, ושיעור הכשלים בהן גבוה פי שמונה. אחד ממותגי הרכב בסין אף דיווח כי ליקויים בידיות הנשלפות מהווים 12% מכלל התקלות ברכב.

בעיה חמורה יותר נוגעת לאפשרות פתיחת הדלת במקרה של ניתוק במערכת החשמל עקב תקלה או תאונה, מה שעלול לפגוע במאמצי החילוץ של צוותי ההצלה. במבחני ריסוק שבוצעו בסין נרשם שיעור הצלחה של 67% בלבד בפריצה מבחוץ של דלתות עם ידיות נשלפות לאחר התנגשות צדית, לעומת יותר מ-98% בדלתות עם ידיות מכאניות.

https://www.icar.co.il/news/rkfmr059gx/

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

יצא לי לקרוא את הידיעה ב-iCar, צעד בכיוון חיובי אך לצערי זה כנראה לא כולל ידיות בסגנון טסלה שרבים מעתיקים. לגבי הפתיחה מבפנים במקרה חירום כמו לאחר תאונה, אני חושב שעד היום רק הפתרון של BMW שהוצג ב- ix3 החדש מתקבל על הדעת, הידית היא אותה ידית רק שבמצב רגיל זו לחיצה קלה לאחור והפתיחה היא באמצעות מנגנון חשמלי, במצב חירום פשוט מושכים קצת חזק יותר לאחור ואז הפתיחה מכאנית. 

• מעניין 1
פורסם

בסין גם אסור למכור מכוניות עם נהיגה בדוושא אחת, אנשים נהיו כלכך טיפשים שחמור או סוס יהיה מעל ומעבר לצרכים שלהם.

לעניין הידיות עצמם, איכות הייצור ותכנון אינו שונה מכלל המכוניות, בעברי היה לי אוטו שהדלת של הנהג לא נפתחה מבחוץ בכלל והיה צריך להשאיר חלון פתוח או להיכנס מדלת הנוסע.

בנוסף במקרא שאין חשמל ברכב, יש פתיחה מכאנית מבפנים או במקרה הכי גרוע מנפצים חלון, במקרה של תאונה וקריסה/תזוזה של קורה (דבר שלא צריך לקראות)  גם ככה שום פתרון חוץ מניפוץ החלון או שימוש בכלים לא יעזור.

לי אישית אין בעיה עם פתיחה חשמלית אבל ידיות נשלפות מכנית לדעתי מתכון לצרות.

*לרוב הטסלות 3,Y, סייבר טראק אין ידיות נשלפות מכניות ורק בS יש כאלה  

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אין כמו ידיות מכניות בולטות כמו של פעם.

מרוב שהיצרנים מחפשים להראות חדשניים הם יוצרים גימיקים לא פרקטיים בכל מחיר.

טסלה התחילו למיטב ידיעתי את הטמטום הזה עם ידיות שקועות לא חשמליות, דבר לא נוח בעליל.

הסיניים המשיכו עם ידיות שקועות אבל לפחות חשמליות שמשפרות את הנוחות.

בשני סוגי הידיות כדי לצאת בשעת תאונה מהרכב יש בעיה למצוא את  ידית החירום הייעודית לכך.

בבמוו ix3 החשמלית סידרו את מנגנון פתיחת החירום באותה ידית פנימית, אבל בשביל מה כל הבלאגן הזה, רק כדי לדחוף בכוח ידית חיצונית שקועה כדי להראות חדשני בכל מחיר.

אולי די עם הגימיקים?

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • אהבתי 4
פורסם
לפני שעתיים, bigzoltar כתב:

אין כמו ידיות מכניות בולטות כמו של פעם.

מרוב שהיצרנים מחפשים להראות חדשניים הם יוצרים גימיקים לא פרקטיים בכל מחיר.

טסלה התחילו למיטב ידיעתי את הטמטום הזה עם ידיות שקועות לא חשמליות, דבר לא נוח בעליל.

הסיניים המשיכו עם ידיות שקועות אבל לפחות חשמליות שמשפרות את הנוחות.

בשני סוגי הידיות כדי לצאת בשעת תאונה מהרכב יש בעיה למצוא את  ידית החירום הייעודית לכך.

בבמוו ix3 החשמלית סידרו את מנגנון פתיחת החירום באותה ידית פנימית, אבל בשביל מה כל הבלאגן הזה, רק כדי לדחוף בכוח ידית חיצונית שקועה כדי להראות חדשני בכל מחיר.

אולי די עם הגימיקים?

ועל זה נאמר ‘אם זה לא שבור, אל תתקן‘

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שזה לא טסלה התחילו עם זה, אלא מרצדס עם ה300sl בשנות ה50. למרות שאני בטוח ששם זה בנוי טוב יותר מרכבים סיניים חשמליים מודרניים.

MER-005-door-handle.jpg

• אהבתי 2
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מהכתבה,  אני לא יודע אם זה תמיד נכון:

נזכיר כי הסיבה המקורית לשימוש בידיות חבויות בזמן נסיעה היא השיפור האווירודינמי שהן מספקות, הקריטי להגדלת טווח הנסיעה. אלא שעל פי חישובים עדכניים שבוצעו, ידיות נשלפות מפחיתות לכל היותר 0.01cd במקדם הגרר, או חיסכון זניח של 0.6 קוט"ש לכל 100 ק"מ נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי motior
  • אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לא מכיר מחקרים או חישובים עדכניים בנושא, ודאי לא טבלאות השוואה בין ידיות נסתרות לידיות בולטות על אותו מרכב שהרי כאלו אין. כן מכיר נתונים השוואתיים של היצרן עצמו לגבי צמיגים שונים ואפילו צלחות גלגלים שונות לאותו רכב וההבדלים די משמעותיים, ודאי לא זניחים כמו אלו שציינת. ומבלי כמובן לבדוק, שהרי בדיקה כזו אינה באמת אפשרית, ודאי לא באופן שאני מכיר, נראה לי שידיות בולטות פוגעות לא מעט במקדם הגרר של כלי רכב בעל מקדם גרר נמוך בין השאר בזכות היותו חלק ונטול בליטות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...