Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תגמול מילואים - אירוע מס?

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בנושא קבלת תגמול מילואים כפול מביטוח לאומי - ישירות אליי וגם למעסיק.
בעקבות התשלום הכפול נוצר לי חוב בביטוח לאומי.
המעסיק העביר את התגמול ישירות אליי ואני סגרתי את החוב. (ברור שניסיתי שהמעסיק יחזיר אבל נאמר שלא אפשרי)
סכום התגמול שווה לסכום החוב.
מבחינת בט"ל הנושא סגור. מבחינת החברה הודיעו לי שמדובר באירוע מס ויש צורך בהוצאת תלוש ומיסוי.

מדובר בלא מעט כסף.
האם מדובר באירוע מס?

אשמח לכיוון המשך, רעיונות ומידע רלוונטי.

תודה מראש

" ! The fender bender bent more than just your fender "

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא ברור מה קיבלת ומה החזרת ואיפוא הכפל ?

בגדול תגמולי מילואים חייבים במס הכנסה ובט"ל מנכה לך זאת מן התשלום

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני שעתיים, oriporat כתב:

ויש צורך בהוצאת תלוש ומיסוי.

במקרה הגרוע, אם נפלה טעות, אתה יכול להגיש בסוף השנה את כל התלושים, כולל של ביטוח לאומי, בבקשה להחזר מס.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 שעות, oriporat כתב:

מבחינת בט"ל הנושא סגור. מבחינת החברה הודיעו לי שמדובר באירוע מס ויש צורך בהוצאת תלוש

לא הצלחתי להבין היכן הקושי, כי לא נפגעת כלכלית. 

מדובר בשני אירועים נפרדים. 

התקבל תשלום כפול. החזרת את מה שקיבלת. סגור. 

המעסיק משלם לך ומוציא תלוש על התשלום, עליו משלמים מסים כמו על כל תלוש. המדינה משלמת לו את עלותך במהלך הזמן שלא עבדת. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

להבנתי הוא שילם (או אמור לשלם) פעמיים מס (גם ישירות מביטו"ל, לא הבנתי איך) וגם דרך המעסיק, והחזיר את הסכום המלא (הברוטו) כולל המס כי זה היה גובה החוב שלו (האמנם?).

פורסם

צריך להגיש דוח שנתי ואם זכאי להחזר מס יקבל אותו ב-2026. השאלה היא כמה החזיר למעסיק וכיצד זה מדווח לשלטונות המס. אולי יש בינינו רואה חשבון שיוכל להסביר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה שהוא לא החזיר למעסיק אלא לביטו"ל.

המעסיק הוציא/יוציא תלוש וזה תקין

ומבחינת ביטו"ל זה היה מוגדר תשלום "חוב" (השאלה האם אכן הוא שילם יותר ממה שקיבל בפועל?)

פורסם

הוא לא אמור להחזיר למעסיק,לכן,  אם הבנתי נכון את השתלשלות האירועים, הכל תקין. 

בכל מקרה כדאי לעשות תיאום מס בסוף השנה, למקרה שחישוב המס החודשי לא שוקלל נכון (תלוי במערכת השכר של המעסיק). 

פורסם (נערך)

תיקון קטן למונחים:

תיאום מס - מופק בתחילת השנה, כאשר עובדים כשכירים אצל יותר ממעסיק אחד (כולל קבלת פנסיה) - מהווה הוראה לכל מעסיק לגבי שיעור המס שעליו לנכות.

בסוף השנה מגישים דו״ח שנתי על מנת לדייק את חישוב המס, להשלים חוסר או לקבל החזר מעודף מס ששולם. מי שהכנסותיו רק כשכיר אינו חייב להגיש דו״ח זה וצריך לחשב מראש האם כדאי לו.

פות״ש צריך לפנות למדור השכר אצל המעסיק, שאמור להשיב לו על שאלותיו ובמידת הצורך לתקן דיווחים. וניסיוני האישי עם בט״ל הוא שהם מחזירים מה שנראה להם כעודפים. למה ״נראה להם״? כבר קרה לי ששילמתי בט״ל יום או יומיים מוקדם מידי, הסכום הוחזר לי והייתי צריך לשלם שוב. זה כנראה נובע מכך שבחלק מסוגי התשלומים מקלידים סכום אבל לא מקשרים אותו לתקופת התשלום, וכך נוצר לכאורה חוב של בט״ל למבוטח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, אלעדית כתב:

איך קרתה הטעות?

האמת שזה מים מתחת לגשר

לידע הכללי-

התחלתי עבודה כשכיר ובמקביל עוד עשיתי מילואים

המעסיק הגיש 3010  כנראה גם על התקופה שקדמה ובטל כנראה העביר בטעות

לפני 18 שעות, ישה כתב:

לא ברור מה קיבלת ומה החזרת ואיפוא הכפל ?

בגדול תגמולי מילואים חייבים במס הכנסה ובט"ל מנכה לך זאת מן התשלום

2023 קיבלתי תגמול ישירות מבט"ל.

2024 המעסיק קיבל עבורי תגמול ולא העביר לי.

בט"ל יצרו לי חוב בגלל תגמול כפול.

באתי למעסיק עם המכתב חוב וביקשתי שיחזיר. לצערי רו"ח והחברה החליטו שאני אשלם חוב והמעסיק יעביר לי ישירות.

זה מה שקרה - שולם חוב לבט"ל ואותו סכום בדיוק הועבר אלי בהעברה.

מבחינת בט"ל הנושא סגור ואין תלונות\מענות מצד אף אחד מהגורמים.

לאחרונה התחלף רו"ח ועשו בדיקות לכל המילואימניקים ונתקלו בהעברה שהעבירו לי לפני שנה+.

מכיוון שהמעסיק העביר אלי כסף מדובר באירוע מס ולכן חייב מיסוי.

הכוונה להוציא לי תלוש ולמסות את הסכום שהועבר.

לפי זה, יוצא ששילמתי את החוב עבור התגמול שהמעסיק קיבל אבל וכאן זו הנקודה המרכזית שהינה בעייתית -

המעסיק העביר לי 1:1 את גובה החוב ששולם לבטל רק שעכשיו הוא רוצה להוציא דרך התלוש מה שיגרור שאני צריך להחזיר כסף לחברה.

קצת מידע כללי לשבר את האוזן, התגמול היה סביב 34K והמעסיק רוצה סביב 15K (אחרי הפחתות של מילואים נוספים מאז שנה שעברה). בקיצור מדובר בסכום לא מבוטל.

מבחינת המעסיק - מבין לגמרי את הרו"ח .

התייעצתי עם רו"ח שלי שאמרה שהייתי רק צינור לבט"ל ולא מדובר בהכנסה ולכן אין צורך בקבלה שלי כעוסק פטור.

היא גם גילתה לי פרט חשוב שלא ידעתי - כל חוב לבט"ל על מילואים אינו יכול לגרור עיקול וכד ולכן אין לחץ.הלוואי והייתה אומרת לי את זה כששאלתי אותה..

התייעצתי עם בט"ל ואמרו שמבחינתם העניין סגור. אין חוב ואין בעיה.

לפני 17 שעות, פינדר כתב:

במקרה הגרוע, אם נפלה טעות, אתה יכול להגיש בסוף השנה את כל התלושים, כולל של ביטוח לאומי, בבקשה להחזר מס.

1. איפה האחריות המקצועית של הרו"ח של החברה שעשה את הטעות? למה זה מצריך אותי להתעסק ולבזבז על זה זמן וכסף? הציפיה שלי שהמעסיק ייקח על עצמו את האחריות ויפתור את הנושא.

2. מזכיר שמדובר על לפני הרבה מאוד חודשים. להוציא עכשיו 15K ואחכ לקוות לקבל בחזרה - לא ככ אופטימי

לפני 6 שעות, falou כתב:

לא הצלחתי להבין היכן הקושי, כי לא נפגעת כלכלית. 

מדובר בשני אירועים נפרדים. 

התקבל תשלום כפול. החזרת את מה שקיבלת. סגור. 

המעסיק משלם לך ומוציא תלוש על התשלום, עליו משלמים מסים כמו על כל תלוש. המדינה משלמת לו את עלותך במהלך הזמן שלא עבדת. 

זו הייתה הגישה של הרוח ה1 שכבר לא עובד עם המעסיק.

גם בט"ל הסכים שהבעיה נפתרה.

העניין כרגע שהמעסיק מתייחס לסכום שהעביר לי כאל נטו ולכן רוצה להוציא תלוש על ברוטו גדול בהרבה ודורש שאחזיר לו לא מעט כסף.

לו היה מוציא תלוש על ברוטו כך שהסכום הסופי יהיה שווה לסכום שהעביר לי - מסכים איתך ולא הייתה כל בעיה.

לפני שעתיים, אלעדית כתב:

להבנתי הוא שילם (או אמור לשלם) פעמיים מס (גם ישירות מביטו"ל, לא הבנתי איך) וגם דרך המעסיק, והחזיר את הסכום המלא (הברוטו) כולל המס כי זה היה גובה החוב שלו (האמנם?).

כתבתי למעלה, חלקית נכון

לפני שעתיים, sperial כתב:

צריך להגיש דוח שנתי ואם זכאי להחזר מס יקבל אותו ב-2026. השאלה היא כמה החזיר למעסיק וכיצד זה מדווח לשלטונות המס. אולי יש בינינו רואה חשבון שיוכל להסביר.

אתה בגישה של המעסיק שלי - שהבעיה הינה שלי

העניין שהמעסיק יצר את הבעיה ברגע שבחר לסגור את העניין בהעברה ולא להחזיר ישירות לבטל

פורסם

או!

עכשיו הסברת.

לפני 17 דקות, oriporat כתב:

המעסיק העביר לי 1:1 את גובה החוב ששולם לבטל רק שעכשיו הוא רוצה להוציא דרך התלוש מה שיגרור שאני צריך להחזיר כסף לחברה.

נכון. ממה שהבנתי (ואני לא חשב שכר...), המעסיק העביר לך יותר מדי את כסף (העביר את הברוטו).

לפני 20 דקות, oriporat כתב:

התייעצתי עם רו"ח שלי שאמרה שהייתי רק צינור לבט"ל ולא מדובר בהכנסה ולכן אין צורך בקבלה שלי כעוסק פטור.

לסיכום, אם יש לך רו"ח, מה אתה בא להתייעץ איתנו?!

זה שיש לך עוסק פטור, גם מסבך את העניין ואם היא אמרה שאתה צריך לשלם... אז תעשה מה שהיא אומרת.

אם יש לך ספק, התייעץ עם חשב שכר (לא עם רו"ח, עם חשב שכר).

המקרה שלך מורכב ודורש איש מקצוע בלבד.

פורסם
לפני שעתיים, אלעדית כתב:

הבעיה שהוא לא החזיר למעסיק אלא לביטו"ל.

המעסיק הוציא/יוציא תלוש וזה תקין

ומבחינת ביטו"ל זה היה מוגדר תשלום "חוב" (השאלה האם אכן הוא שילם יותר ממה שקיבל בפועל?)

תשלום בוצע לפי ועד השקל האחרון ובהתאם למכתב שהוצג לחברה 

פורסם
לפני 25 דקות, oriporat כתב:

העניין כרגע שהמעסיק מתייחס לסכום שהעביר לי כאל נטו ולכן רוצה להוציא תלוש על ברוטו גדול בהרבה ודורש שאחזיר לו לא מעט כסף.

אני חושב שהבנתי. המעסיק רוצה להפוך את השכר ששולם לך עבור מילואים כגבוה יותר (בברוטו), כי הוא עשה טעות והעביר את הברוטו כנטו?

בכל מקרה, בטח והיותך עוסק פטור, התייעץ עם אנשי מקצוע.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

הוא לא אמור להחזיר למעסיק,לכן,  אם הבנתי נכון את השתלשלות האירועים, הכל תקין. 

בכל מקרה כדאי לעשות תיאום מס בסוף השנה, למקרה שחישוב המס החודשי לא שוקלל נכון (תלוי במערכת השכר של המעסיק). 

כללי - 

קצת לפני המלחמה הייתי עצמאי (פטור) בתחילת הדרך.

הייתי במילואים עד ינואר2023 שם התחלתי כשכיר ובמקביל המשכתי מילואים.

כרגע הבעיה שהמעסיק דורש שאחזיר לו כסף ושאני אבקש החזר מס.

1. זה כרגע מעמיס עקב סכום לא קטן

2. כעוסק פטור אני עם רו"ח. כמו שזו הוצאה למעסיק כך גם עבורי אבל מכיוון שהטעות שלו הזמן וההוצאה צריכות להיות שלו

3. יש חוסר הסכמה בין רו"ח שונים

לפני שעתיים, sperial כתב:

תיקון קטן למונחים:

תיאום מס - מופק בתחילת השנה, כאשר עובדים כשכירים אצל יותר ממעסיק אחד (כולל קבלת פנסיה) - מהווה הוראה לכל מעסיק לגבי שיעור המס שעליו לנכות.

בסוף השנה מגישים דו״ח שנתי על מנת לדייק את חישוב המס, להשלים חוסר או לקבל החזר מעודף מס ששולם. מי שהכנסותיו רק כשכיר אינו חייב להגיש דו״ח זה וצריך לחשב מראש האם כדאי לו.

פות״ש צריך לפנות למדור השכר אצל המעסיק, שאמור להשיב לו על שאלותיו ובמידת הצורך לתקן דיווחים. וניסיוני האישי עם בט״ל הוא שהם מחזירים מה שנראה להם כעודפים. למה ״נראה להם״? כבר קרה לי ששילמתי בט״ל יום או יומיים מוקדם מידי, הסכום הוחזר לי והייתי צריך לשלם שוב. זה כנראה נובע מכך שבחלק מסוגי התשלומים מקלידים סכום אבל לא מקשרים אותו לתקופת התשלום, וכך נוצר לכאורה חוב של בט״ל למבוטח.

מעדיף להיות חייב כסף לבטל או מס הכנסה לא ההיפך

כל מה שכותב לאחר זמן ושיחות רבות מול הנה"ח ורו"ח של החברה + רו"ח שלי + בט"ל

לפני 8 דקות, falou כתב:

או!

עכשיו הסברת.

נכון. ממה שהבנתי (ואני לא חשב שכר...), המעסיק העביר לך יותר מדי את כסף (העביר את הברוטו).

לסיכום, אם יש לך רו"ח, מה אתה בא להתייעץ איתנו?!

זה שיש לך עוסק פטור, גם מסבך את העניין ואם היא אמרה שאתה צריך לשלם... אז תעשה מה שהיא אומרת.

אם יש לך ספק, התייעץ עם חשב שכר (לא עם רו"ח, עם חשב שכר).

המקרה שלך מורכב ודורש איש מקצוע בלבד.

לא רציתי להעמיס יותר מדי פרטים מההתחלה..אנשים היו נבהלים 
🙂

כדברי הרו"ח שלי - אני הייתי רק צינור בין המעסיק לבט"ל. החזרתי לבטל מה שהעביר למעסיק.

כרגע בודק כמה כיוונים וגם חשוב לשמוע את חוכמת ההמונים.

אולי מישהו נתקל בזה בעבר

לפני 7 דקות, falou כתב:

אני חושב שהבנתי. המעסיק רוצה להפוך את השכר ששולם לך עבור מילואים כגבוה יותר (בברוטו), כי הוא עשה טעות והעביר את הברוטו כנטו?

בכל מקרה, בטח והיותך עוסק פטור, התייעץ עם אנשי מקצוע.

אנשי המקצוע חלוקים, הכוונה לרו"ח

השלב הבא לבדוק מול מס הכנסה אבל זה מצריך לא מעט זמן, השקעה וסבלנות

• תוכן חדש...