Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 2.9.2025 בשעה 19:26, לב טוב כתב:

בחיים לא הצלחתי להבין את ההגיון בזה. 

משאירים את הרכב בבית + מפתח אצל שכן קרוב / חבר שישים עין שהכל בסדר, ונוסעים לנתב"ג במונית.

ברצינות?

אני גר בבאר שבע, מונית לנתב"ג תעלה לי לפחות 400-500₪ לכיוון ואולי גם יותר מזה.

אני לא מדבר על זה שאני צריך למצוא נהג מונית שיש לו כיסא תינוק עכשיו, שזה רק מסבך עוד יותר.

הלוך וחזור במוניות יכול לעלות לי בקלות 1000₪.

אין ספק שיש בזה נוחות, לא צריך לנהוג לנתב"ג ולא צריך לנהוג עייף אחרי טיסה.

ברור לי שגם חניה בנתב"ג היא לא בחינם, מונית משתלמת אם אתה טס לשבוע וחצי - שבועיים ומעלה.

אם אני טס לשבוע, חניה תעלה לי משהו כמו 300₪ אם אני זוכר טוב (45₪ ליום נראה לי), כביש 6 עוד 40₪ הלוך חזור ועל חשמל נגיד 50-60₪, גם זה אם אני משאיר סנטרי מוד דלוק כשאני טס. אם לא, אז החשמל יעלה לי 20₪ בלחץ להלוך חזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לנסיעות קצרות 4-5 ימים , יניה בנתב״ג משתלמת יותר מאשר מוניות הלוך ושוב.

גם מראש העין לנתב״ג גובים 120-140 שקלים לכיוון, כך ש 50 שקלים ליום, זה סביר ביותר.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

השרשור לא נפתח בחניה בנתב"ג, אלא בלהשאיר את הרכב אצל גורם זר תוך הבטחה שהוא ישמור על הרכב. 

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 23 דקות, לב טוב כתב:

להשאיר את הרכב אצל גורם זר

אותו גורם הוא זה שמציע לך ״חיסכון״ בהשוואה לחניה לטווח ארוך או להסתדר עם תחב״צ. 

הכתבה עוסקת בסיכון ובמידה מסויימת באבדן החיסכון מהשימוש באותו גורם. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 18 שעות, zaf כתב:

לנסיעות קצרות 4-5 ימים , יניה בנתב״ג משתלמת יותר מאשר מוניות הלוך ושוב.

גם מראש העין לנתב״ג גובים 120-140 שקלים לכיוון, כך ש 50 שקלים ליום, זה סביר ביותר.

דווקא בנסיעות קצרות הפער יחסית קטן.

כשגרתי בפתח תקווה, היינו משלמים על מונית משהו כמו 100 ש״ח בשעות היום ו-120-130 ש״ח בשעות הלילה.

אז במקרה הגרוע 250-260 ש״ח על הלוך חזור.

חניה ל-5 ימים תעלה משהו כמו 230-250 ש״ח גם כן, בלי לשקלל דלק, בלי לשקלל את חוסר הנוחות של השאטלים (לא סוף העולם, אבל פחות נוח ממונית שמגיעה עד הטרמינל ואוספת אותך מהטרמינל).

דווקא במקרה כזה שווה לרוב לקחת מונית או קרוב משפחה שייקח אותך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

בלי לשקלל דלק, בלי לשקלל את חוסר הנוחות של השאטלים

זניח לטעמי, המרחק בין פתח תקווה לנתב״ג לא גדול, השאטלים לא כאלה גרועים. מוסיפים 10 דקות מקסימום בין הרכב לטרמינל. אני בכדרך כלל מוריד את המשפחה קודם ואז נוסע לחנות, כך שלא מיטלטל עם כל הכבודה בשאטל.

• אהבתי 2

פורסם

הלוך גמני.

אבל בחזור אין לי כוח לזה. גם אין פתרון סביר לעמוד ולהעמיס אנשים ומזוודות בלי לשלם חניה לטווח קצר.

סוחב איתי את כולם בשאטל.

שגם יעזרו עם המזוודות העצלנים.

• מצחיק 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 19 שעות, natco כתב:

גם אין פתרון סביר לעמוד ולהעמיס אנשים ומזוודות בלי לשלם חניה לטווח קצר.

אפשר, כל עוד אתה לא מתעכב שם מעבר לזמן שלוקח בפועל לעלות נוסעים ולהעמיס מזוודות. 

רק צריך להיות מתוזמן איתם, לבקש מהם להמתין בתוך הטרמינל ולצאת חצי דקה לפני שאתה מגיע.

עד לפני כמה שנים המסלול הזה היה חלק מחניון טווח ארוך והיתה שם אפשרות שהיה 15 דקות ללא תשלום. אבל גם 15 דקות זה זמן ארוך מידי אז הורידו את השערים זה מעבר חופשי. רק הפקחים מזיזים אנשים משם שעומדים יותר מכמה דקות ולא נמצאים במהלך פעולת העלת נוסעים או מזוודות.

זה יצר תופעה אחרת, אנשים שממתינים בשוליים בכביש גישה לטרמינל וגם משם הפקחים מזיזים אותם.

אבל זה לא רלוונטי למי שמגיע מחניון טווח ארוך. 

פורסם
לפני 20 שעות, natco כתב:

הלוך גמני.

אבל בחזור אין לי כוח לזה. גם אין פתרון סביר לעמוד ולהעמיס אנשים ומזוודות בלי לשלם חניה לטווח קצר.

סוחב איתי את כולם בשאטל.

שגם יעזרו עם המזוודות העצלנים.

אני שולח אותם להמתין לי בקומה 3, שונא את השאטלים שנוהגים בנוסעים כמו פינים של באולינג ומנסים להפיל כמה שיותר.

• מצחיק 4

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בהצלחה למצוא מונית חזרה מנתב״ג ועוד במחיר של מונה או מחירון רשמי. אם כבר הצלחת לשבת במונית הנהג יבקש מחיר שבא לו. וגם זה רק אם היעד שלך מספיק אטרקטיבי עבורו.

אתמול הורדתי את אמא שלי בנתבג והיה תור של עשרות אנשים למוניות.

אני מחנה בטווח ארוך בנסיעות קצרות, או מזמין מונית לנסיעות ארוכות (גר ברחובות). כשנוסעים בהרכב משפחתי מלא, חמישה מבוגרים, מזמין דרך נהג שכבר יצא לי לנסוע איתו או עם אלו שעובדים איתו, מונית גדולה ומרווחת. גם להלוך וגם לחזור. יוצא לי יותר יקר ממונית רגילה, אבל שווה את זה. פעם אחרונה שהשתמשתי בשירותיו, לפני המלחמה, עלה לי 250 לכיוון.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

1. נוסעים ליהוד ומחנים בביג החדש שלהם צמוד לצומת הטייסים

2.פשוט מחנים איפשהו ביהוד

3.למתקדמים - אם הטיסה שלכם בשעות הסבירות 07.00-20.00 חונים בחניון של תעשייה אווירית (מערב) , לשומר בכניסה אומרים שבאתם לש.א.ל (מתחם קניות לעובדי התעשייה אבל כולם יכולים להיכנס אליו).

• מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

בהצלחה למצוא מונית חזרה מנתב״ג ועוד במחיר של מונה או מחירון רשמי

חברה קבעה בעבר עם נהג שהסיע אותה בהלוך שיבוא לאסוף אותה גם בחזור. היו לו פרטי טיסה, סגרו מחיר מראש.

אבל זה היה לפני כמה שנים, לא בטוח שיש עוד כאלה שיעבדו עם הסידור הזה, אבל שווה לחפש.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

כמו שכתבתי נסעתי ככה כמה פעמים. עם נהג שהוא או כל מי שהוא הפנה אליי, לא אכזב אותי. אבל מדובר במוניות של 9 מקומות יקרות מהרגיל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...