Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם אתה רוצה לבדוק לבד, לחיצה מסיבית על הגז בניוטרל והעלאת סל"ד, אם יש עשן כחול כהה, הוא צורך שמן. 

ישנם בשוק תוספים שיכולים לטשטש אכילת שמן קלה, מה שנקרא כאן בארץ לפעמים "דבש" בשל המרקם של אותם תוספים. שופכים אותם לשמן המנוע, הם מעבים את השמן כך שפחות שמן מצליח לחדור דרך הרינגים, מה שמפחית את העישון. הם עוזרים במקרים קלים בלבד כאשר צריכת השמן נגרמת בשל רינגים תקולים, במקרים קיצוניים הם כמעט ולא יעזרו. 

במוסך אפשר לעשות בדיקת קומפרסיה כדי לבדוק אם יש בעיה של אטימה באחד הצילנדרים. כמו כן, שים לב שהרבה יצרנים מגדירים צריכת שמן של עד ליטר ל-1000 ק"מ כתקינה, זה משתנה כתלות בדגם המנוע וסגנון הנהיגה. 

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

לא בודקים את הדברים האלו בבדיקה במכון, ירשמו לך בהערות "יש לבדוק צריכת שמן" כדי לכסת"ח את עצמם.

הבדיקה במכון בגדול לא שווה כלום, אנשים משלמים במיטב כספם ומקבל טופס שהוא כולו כסת"ח אחד גדול. עדיף לקחת את הרכב למוסך שאתה סומך עליו כדי שיבדוק לעומק, המון פעמים הם לא גובים תשלום עבור הבדיקה אם אתה לוקח קבוע שלהם. 

פורסם
לפני 7 שעות, THELAD כתב:

כמו כן, שים לב שהרבה יצרנים מגדירים צריכת שמן של עד ליטר ל-1000 ק"מ כתקינה, זה משתנה כתלות בדגם המנוע וסגנון הנהיגה.

התכוונת ליטר ל-10000?

ליטר ל-1000 זו צריכה לא הגיונית

פורסם
לפני 9 דקות, chezik כתב:

ליטר ל-1000 זו צריכה לא הגיונית

לא הגיונית כמובן אבל בספר רכב של לא מעט דגמים מופוע שעד 0.5 ליטר למנוע 1.0 -1.3 ונגיד עד 1 ליטר למנוע 2.0 זה תקין. 

מתכוונים כנראה לצריכה מקסימלית בתנאי עומס קיצוניים ולא לצריכה בשימוש שיגרתי, ששם זה כמובן לא תקין. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Deutz912 כתב:

שאלה בכותרת

יש דגם מסוים שאתה מתייחס אליו?

ככלל, ברכבי בנזין מודרניים(20 שנים אחרונות נגיד), בטמפ' עבודה, אין ריח מהאגזוז בכלל. אם יש משהו, גם בלי לראות בעין עשן, משהו לא תקין.

כנ"ל בדיזלים מודרניים מה(נניח)-7-8 שנים האחרונות.

כשאני בודק רכב בשביל עצמי/משפחה/חברים, אחת הבדיקות הבסיסיות היא להחזיק סל"ד גבוה לכמה שניות ולבדוק אם יש ריח/עשן כלשהו.

עריכה אחרונה על ידי אליה

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

כשיש צריכת שמן גבוהה אבל לא באופן קיצוני, נגיד ליטר ל 5000 ק"מ, לא יהיה שום עשן ושום ריח ושום סימנים חשודים. 

בבדיקת קניה בודקים קומפרסה יחסית שזה מדידת הזרם של הסטרטר בעת פעימת דחיסה בכל אחד הצילינדרים, בצילינדר חלש תהיה צריכת זרם נמוכה יותר. 

זו לא בדיקה מאוד מדוייקת אבל זה כן כלי שיכול להצביע על תקלה. 

אף אחד בבדיקת קניה לא מפרק מצתים או אינג'קטורים או מצתי להט בשביל בדיקת קומפרסיה עם שעון, זו פעולה מרכבת מידי לביצוע במסגרת מכון בדיקות. גם בבנזין. 

מעבר לך, זה תשאול בעלים האם הוא בודק שמן מדי פעם. האם הרכב הגיע לבדיקה עם מפלס שמן תקין?

האם מסתובב בקבוק שמן בתא המטען? האם איזור פקק מילוי שמן מאובק ונראה שלא נגעו בו מאז הטיפול או שרואים שנגעו בו ביידנים ויש סימני שמן מסביב?

כל הסימנים האלו לא רלוונטיים בקניה מסוחרים כי ידאגו לנקות הכל, אבל ברכב שנקנה מבעלים פרטי זה יכול להצביע על משהו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

בעבר היו מכניסים נייר לאזוז (זהירות אחרי נסיעה זה רותח) ומנגבים את הפיח. אם הפיח שומני הרכב צורך שמן

היום לא יודע אם זה עדיין אפקטיבי עם הממירים הקטליטי הכפול וכו"

• רעיון טוב! 1

.

פורסם

בקיצור לפי מה שאני מבין אין דרך להצביע בבירור על מנוע אוכל שמן אלא רק תחקור/סימנים

זאת אומרת בכל קניה של רכב יד 2 קיים החשש שמא נפל בפח או לא ואפילו שלוקחים לבדיקה

פורסם (נערך)

רכישה של רכב יד 2 תמיד טומנת בחובה סיכון, גם אם אתה בעל ידע טכני נרחב ועשית את כל הבדיקות, לכן המחיר אמור לגלם את הסיכון הזה. 

את הרכב הראשון שלי רכשתי אי שם בשנת 2012, פנדה רובוטית ששירתה אותי במשך 8 שנים. הבעלים הסתיר שיש תקלה בגיר הרובוטי שמופיעה רק אחרי נסיעה של חצי שעה, אני שהייתי אז כמעט ללא ידע טכני, הסתפקתי בנסיעה של 15 דקות כדי לא לבזבז לבנאדם את הזמן, ואף אחד גם לא עלה על זה בבדיקה. ונחש מה? בפעם הראשונה שעשיתי נסיעה ארוכה, נתקעתי בצד הדרך. לא כיף, אה? המוכר כמובן נעלם, ואני קיבלתי שיעור טוב לחיים שעלה לי כמה אלפי שקלים. במזל הצליחו למצוא לי במוסך רובוט במצב כמעט חדש ובמחיר סביר מפירוק ולהציל אותי, אחרת הרכב היה פשוט הולך לפירוק. 

דיברת על צריכת שמן, אך אולי הרכב עבר הצפה ובחודשים הקרובים תתפתח קורוזיה משמעותית שתהרוס את כל מערכות החשמל ברכב? אולי הקילומטראז' הופחת באופן משמעותי?  אולי הרכב עבר תאונה שלא דווחה ולכן לא מופיעה בגיליון שלו? יכולות להיות שלל תקלות שניתן להסתיר ברמה כזאת או אחרת. 

יש דרכים להפחית את הסיכון הכרוך ברכישה שכזאת, אבל בשורה התחתונה אין ודאות מוחלטת. כשאתה רוכש רכב יד 2 אין לך שום דרך לדעת באופן ודאי מה עבר עליו מרגע עלייתו על הכביש. 

אם אתה לא מוכן לקחת את הסיכון, תתכבד ותרכוש רכב חדש, זאת בין היתר הסיבה לפער המשמעותי במחיר. בני אדם אוהבים ודאות ומוכנים לשלם עליה לא מעט. 

עריכה אחרונה על ידי THELAD
  • מבאס 1

פורסם

הצפה - פחות סביר, קילומטרז' זויף - בודקים באתרים כמו משומשת/קארזון והתמונה יותר ברורה, תאונה - בדיקה עצמית/מכון.

לגבי צריכת שמן מוגברת חוץ מעשן כחול מהאגזוז אין אינדקציה לכן שאלתי

היה רכב שראיתי שמפרסמים ביד 2 עם קילומטראז' 160K במחיר יחסית גבוה, בדקתי לפי מספר רכב בקארזון וכתוב שם שהוחלף לרכב המנוע ורואים גם את הקילומטראז' שהיה לרכב בטסטים עולה עולה עד ל 200K+ ופתאום ירד ל0 (אחרי החלפת המנוע) נכון שהמנוע הוחלף אבל ז"א הרכב נסע 360K בלאי לשאר המכלולים שברכב באותו רגע ירדתי ממנו

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...