Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא ריפודי עור

פוסטים מומלצים

פורסם

ריפודי העור ברכב שלי כבר במצב עגום, והגיע הזמן לחדש אותם. העלויות בארץ די גבוהות (כ-7,000 ש"ח לפני מע"מ, לזוג מושבים). לעומת זאת, בחו"ל ישנה חנות המוכרת ריפודים מותאמים לרכב שלי, והעלות תהיה כ-400-450 דולר לזוג, כולל משלוח אך לפני מסים (ותהליך החלפת הריפוד נראה כמו משהו שאני יכול לנסות לעשות לבד, אז החסכון ניכר, לכאורה). ופה נכנסות שתי השאלות הגדולות:

1. איך מוגדר הריפוד מבחינת המכס - אילו מסים ומכסים צפויים לי? אני לא בטוח לפי איזו הגדרה לחפש אותו בשער עולמי.

2. האם ישנה מגבלה כלשהי בייבוא ריפודים מבחינת משרד התחבורה?

לצורך העניין, אני מוצא במחשבון המכס כיסויי מושבים (ויש שם רק מע"מ 18%) - השאלה היא האם ככה זה יעבור?

פורסם

ייבאתי בעבר כמה פעמים חצי יריעת עור לפי קוד HS 41079210 ושילמתי רק מע"מ. נתתי לרפדים בארץ שיעבדו עם מה שייבאתי.

@אביתר א. ייבא ריפודים מוכנים לפי צורת הרכב כמו שאתה רוצה והתקין לבד. תוכל לשאול אותו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני מסכים עם 18% שראית ושצריך להיות על כיסוי המושבים.

ריפודים זה לא מוצר תעבורה, ולכן משרד התחבורה לא רלוונטי. עד כמה שאני יודע, עד 5 יחידות ייחשב כייבוא אישי.

פורסם
בתאריך 21.8.2025 בשעה 15:17, chrono כתב:

ריפודי העור ברכב שלי כבר במצב עגום, והגיע הזמן לחדש אותם. העלויות בארץ די גבוהות (כ-7,000 ש"ח לפני מע"מ, לזוג מושבים). לעומת זאת, בחו"ל ישנה חנות המוכרת ריפודים מותאמים לרכב שלי

תוכל לשאול את החנות מהו קוד המכס, אם זו חנות שמייצאת בעצמה ואתה לא משתמש בשירות של משלוח חבילות מרוכז ממרלו"ג (USHOPS עדיין קיים?). משם תוכל לדעת בדיוק למה לצפות. 

שים לב רק לתאימות לכריות הבטיחות.

אני לא ממש הבנתי במה כרוכה העבודה שלך לריפוד עצמי. 

זה לא אמור להיות קשה במיוחד, אבל גם לא ממש קל ופשוט למי שלא מנוסה בדברים כאלו. קח בחשבון שהתוצאה עשוייה להיות לא להיט, לעומת מה שאתה יכול לקבל ממרפדייה. 

גם אם זה רק להלביש את הריפוד על המושב, כמו גופייה, זה מצריך יכולת ורגש בידיים לעשות את זה בלי קמטים וכפלים ובצורה שתשב ישר ונאה. 

אני לא אומר את זה כדי לרפות את ידיך או להוציא לך את האוויר מהכונס, חלילה- רק מעלה נקודה שאני לא יודע אם חשבת עליה, מאחר ואני לא יודע עד כמה אתה מיומן ב-DIY. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ייתכן ולאחר 'הפשטת' המושב הקיים, תראה שיש צורך לרענן את המושב עצמו (ספוגים וכיוצב).

אישית, הייתי קונה את החומרי גלם ונותן לאיש מקצוע לבצע את עבודתו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יותר חשוב שתדאג שמי ששולח יפיק תעודת משלוח מסודרת שם יהיה פשוט כתוב שזה כיסוי בד/עור בלי כל קשר לעולם התחבורה, לא כי יש בעיה עם זה פשוט בכל דבר שקשור ברכב זה סתם יכול לגרום לעיכובים ולתשלום לפי חלקי חילוף כלליים (קרה לי פעם עם גימורים לתא הנוסעים). 

בכל הקשור ליבוא של בדים מסוגים שונים אז יש רק 18% מע"מ. כל עוד העלות היא פחות מ-$1000 אז מותר עד 30 יחידות מאותו פריט בכל הקשור לבדים.  

אם המושבים רק סדוקים ולא קרועים, הייתי חושב על פרויקט DIY, אפשר להגיע לתוצאות ממש טובות, אם יש לך סבלנות. 

פורסם

תודה לכולם על ההמלצות! הסיכון בתוצאה לא טובה ומקומטת ברור לי. אחד המושבים כבר קרוע, אז תיקון בקטנה לא יעבוד. אוודא מול החנות שהם כותבים שמדובר בכיסויים בלבד, אוסיף עוד 100 ש"ח עבור הכלים הנדרשים לבצע את העבודה לבד, ואז אתלבט עם עצמי האם ללכת לרפד או לנסות לבד.

• אהבתי 1
פורסם

שים לב לכריות אוויר שיכולות להיות במושב. ריפודים במושבים כאלה בנויים לכך שלא יפריעו לפתיחת הכריות.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...