Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד שלי נתקע עם  משאבת  הגה דולפת, הוא ניסה מספר מוסכים  בסביבת  נס ציונה אבל  המוסכניקים התקשו לעזור/למצוא חלק מפירוק/שיפוץ

אשמח  אם  תוכלו  להמליץ  על מוסך  שיש מצב שיוכל  לטפל  במקרה הזה

דגם  מנוע MK - 03275

תודה

פורסם

הייתה לי דליפה במשאבת הגה במאזדה שלי (קצת יותר חדשה). מצאתי סט של אטמים ב-RockAuto, אבל לקח להם כמה ימים להגיע, ולא הייתה לי סבלנות. פירקתי את המשאבה, נסעתי איתה לתל אביב - לחנות של מוצרי גומי לתעשיה. הראתי להם את האטם הבעייתי - הבחור שם הלך למחסן ומצא לי אטם בגודל מתאים (נאלצתי לקנות כמה, כי הם לא עשו עסקאות של פחות מ-50 ש"ח :) ). שמתי את האטם החדש, החזרתי את המשאבה לרכב, והדלפיה נפתרה. זה היה לפני שנה וחצי. מאז סט האטמים המלא מ-RockAuto הגיע (זה קרה יום אחרי שתיקנתי את המשאבה), וחודש אחרי זה גם הזמנתי משאבה חדשה מקורית כשביקרתי בארה"ב - היא הייתה במחיר שלא יכולתי לוותר עליו, שליש מחיר מהעלות בארץ - ופחדתי שהתיקון שלי לא יחזיק והמשאבה על זמן שאול). המשאבה עובדת יופי-טופי עם אותו אטם עד היום.

במילים אחרות - נשמע שהמוסכניקים אצלם דודך ביקר סתם מפחדים לפרק את המשאבה ולשפץ אותה בעצמם, או שמבחינתם זו עבודה לא משתלמת... ב-RockAuto יש* משאבות משופצות וחדשות ל-Tribute שנת 2002, בעלות שנעה בין 100 ל-160 דולר בערך (לפני משלוח ומסים; אחרי שתוסיף את אלה כנראה תגיע לאזור ה-800-1000 ש"ח). אם אתה לא חושש לעשות את זה בעצמך, זה לא אמור להיות כזה מסובך** - ואז העלות יורדת, סט של אטמים שם עולה 15 דולר, המשלוח עליו יהיה זול יותר - ולא יהיו מסים. כמובן שאם אתה יודע בדיוק מאיזה אטם הנזילה, אתה יכול לעשות את מה שאני עשיתי ופשוט להגיע עם המשאבה לחנות כדי למצוא אטם מתאים.

* בדקתי עבור מנוע 2.0. אני לא מכיר את דגם המנוע שאתה רשמת.

** אציין שאני לא פירקתי את המשאבה עצמה לחלקים - האטם שהייתי צריך הלהחליף היה חיצוני (בין המשאבה לבין צינור כלשהו). ראיתי את ההוראות הרשמיות של מאזדה כיצד לשפץ את המשאבה (להחליף את כל האטמים), וזה לא נראה כמו משימה בלתי אפשרית - אבל כן מצריך לשבת ולעשות דברים בצורה מסודרת.

• אהבתי 4
פורסם

המון תודה, ראיתי גם משאבות  באתרים  בחול בסביבות  ה200-400 ש"ח  

אזמין לו  את  האטמים ונראה גם משאבה, למרות  הוא לחוץ  לסדר את  זה והעניין  הכספי פחות משנה לו מאחר וזה רכב שהוא עובד איתו

והוא יעדיף לסדר מהיום למחר למרות  העליות

בכל  אופן  המון תודה על  ההסבר המפורט שאעזר בו  כמובן כגיבוי לעתיד.

פורסם

אגב, בדקתי עכשיו - בהוראות של מאזדה שיש לי, יש הסבר מפורט לגבי שיפוץ המשאבה עבור מנוע 2.3 ליטר (דומה מאוד למשאבה שיש במאזדה שלי, אולי אפילו אותו דגם בדיוק), ובמנוע 3.0. באופן מפתיע, אין הוראות שיפוץ למשאבה במנוע 2.0 - רק כיצד להוציא אותה מהרכב (באופן מפתיע, נראה יותר מסובך מאשר במנועי 2.3/3.0).

יש לך תמונה של המשאבה והנזילה?

• אהבתי 1
פורסם

אוקי. למקרה שתצטרך - מק"ט המשאבה בדגם הזה הוא EC07-32-650D (במקור - EC07-32-600).

עכשיו בדקתי שוב, ופספסתי - פירוק המשאבה במנוע 3.0 הוא מורכב (אפילו יותר מורכב מאשר במנוע 2.0) - נראה שהגישה אליה היא מלמטה, וצריך להחזיק את המנוע מלמעלה... באסה (לעומת שני אלה, במנוע 2.3 פירוק המשאבה זה עניין של כמה דקות וכלים בסיסיים ביותר). בכל מקרה, מצרף פה את התיעוד הרלוונטי ממאזדה - בין אם תחליט לנסות בעצמך, ובין אם תמצא מוסך שינסה לעשות את העבודה, למקרה שיסתבך. מעבר לכך, מאמין שמוסכי יבואן של מאזדה ידעו לעשות את ההחלפה/תיקון בלי בעיה, אבל עלות העבודה בטח תהיה גבוהה יותר מאשר במוסך כללי.

יש פה גם הוראות פירוק והרכבה של המשאבה מהרכב, וגם הוראות פירוק והרכבה של המשאבה עצמה (לטובת שיפוץ - החלפת אטמים). אם הייתי צריך להמר, האטם שנוזל זה מס' 2 בתרשים הראשון במסמך שיפוץ המשאבה. אבל גם אם אני צודק - אני לא בטוח האם אפשר להגיע ולפרק את הצינור הרלוונטי בלי לעשות את מרבית הצעדים הנדרשים לפירוק המשאבה מהרכב.

POWER STEERING OIL PUMP REMOVAL:INSTALLATION.pdfPOWER STEERING OIL PUMP DISASSEMBLY:ASSEMBLY.pdf

הנה סרטון שמראה כיצד להוציא את המשאבה: 

• אהבתי 3
פורסם

איזו  השקעה יא אח

המון  תודה 💪

וכמו  שזה נראה- זו  הפקה לא קטנה..

מחר אעדכן  אותו  לגבי הפירוק המורכב,באשר למשאבה עצמה 

לא אקח  סיכון  ואנסה לאתר כאן  אחת  למרות  שנראה שהסיכוי כמעט אפסי

אם  לא אמצא אז אזמין   מחול  ע"פ  המקט שציינת.

פורסם

אם לפי המק"ט יוצא יקר - תשקול להזמין מ-RockAuto, הנה משאבות תחליפיות עבור מנוע ה-3.0 ליטר: https://www.rockauto.com/en/catalog/mazda,2002,tribute,3.0l+v6,1430266,steering,power+steering+pump,7380

גם זמן האספקה משם צפוי להיות מהיר - הם שולחים עם UPS, עלות המשלוח עבור המשאבה לא גבוהה במיוחד (כ-32 דולר), וצפוי להגיע תוך שבוע (אבל תיאלץ לשלם מסים ועמלות ל-UPS על שחרור מהמכס). יכול להיות שתמצא אותה גם באמזון, אבל שם המשלוח יכול לקחת יותר זמן.

• אהבתי 1
פורסם

אלוף

המון  תודה ואין  ברירה אזמין אותה כולל  אטמים נוספים

מאחר והוא עובד גם  עם  הרכב (שנראה במצב מדהים) העלויות  כולל מיסים ומשלוח  מהיר -  זניחות.

אעדכן.

פורסם

סט האטמים זה לשיפוץ. אם אתה מזמין משאבה חדשה, אין לך טעם לבזבז אקסטרה כסף על סט אטמים (אלא אם אתה רוצה לנסות לשפץ את הישנה לבד בתור פרוייקט בשביל הכיף).

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...