Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, davemustaine87 כתב:

לרוב, לטויוטות ההיברידות יש אמינות מצויינת. העניין היחיד הוא הסוללה ולפי מה שאמרת , כבר החלפת אותה... 

ולא הכול כלכלי, אתה יכול להגיד "אני רוצה חשמלי ועל ה*** שלי כמה זה עולה". והכול בסדר. רק תהיה  מודע לכמה זה עולה. כי יש הרבה שקונים חשמלי, ובטוחים שהם הולכים לחסוך ובגדול, ואז מגלים שלא בהכרח. 

כמובן שאני לוקח בחשבון את הצד הכלכלי, זאת הסיבה העיקרית לה להתייעצות, אבל אם בסוף כל החישובים והעלויות יוצא לי לשלם יותר 2,3 אלף שקל יותר על החשמלית אז כמובן ששווה לי בסוף לנסוע על רכב הרבה יותר חדיש ונוח..

קצת חישובים :

אנרגיה:

דלק טויוטה שנתי:(1ל15 והייתי עדין)

40000/15= 2600 כפול 7 , יוצא באיזור ה19 אלף שח שנתי.

מקיף + חובה טויטה- באיזור ה5.5 אלך 

בלאי טויטה-: מעריך בעדינות - 3 אלף בשנה אם לא יהיו תקלות משמעותית 

ירידת ערך: 5(10%)

סהכ -

33+- אלף בשנה ללא תקלות חריגות.

פורסם
לפני 11 שעות, Yoav10 כתב:

האיוניק אין ספק שהכי מפתה אבל מאמין שלא אמצא משהו טוב בפחות מ120 אלף..רק על הביטוח לפי מה שבדקתי אצטרך להוסיף על הטויטה(שגם ככה לא זולה) באיזור ה5 אלך שנתי..שוב האיוניק מאוד מפתה ...

לא יודע לגבי המס נסועה, האמת לא בדקתי על זה כל כך.. לגבי הטעינה , הכוונה היא להטעין בעבודה שם יש כבר עמדה שאמורה להיות פנויה במהלך היום עבודה שלי(5 שעות) ואז גם זה חינם..

כרגע אין אפשרות אצלי להתקין עמדה כי הבית לא נגיש כל כך אבל יכול אולי להתקין אצל ההורים של אישתי שגרים צמוד ( שוב חינם חח)..

ברור לי שזה לא יהיה מאה אחוז כלכלי על פני הטויטה, השאלה היא באמת הבלאי הטיפולים, אם הטויטה שעכשיו על 160 אלף תסחוב עד 240,250 אלף בשלוש שנים האלו ומה המחיר של זה יהיה..

אם אין עמדת טעינה בבית אני אישית הייתי מוותר, אלא אם ההורים של האישה גרים ממש במרחק הליכה מהבית שלך ואז זה כבר פחות קריטי.

פורסם
לפני 10 שעות, Doron_Z כתב:

אם אין עמדת טעינה בבית אני אישית הייתי מוותר, אלא אם ההורים של האישה גרים ממש במרחק הליכה מהבית שלך ואז זה כבר פחות קריטי.

כן ההורים במרחק 50 מטר, וכמובן בעבודה יש גם עמדה פנויה במהלך כל היום..

פורסם

חשמלית זה הפתרון עבורך וכנראה גם להשאיר את הרכב בחנית לילה אצל ההורים.

תבדוק מי מהיבואנים הכי לחוץ להפטר מחשמליות בעסקת 0 ק"מ חדשות, יש מצב ששווה לך לקנות חדש לגמרי וכעבור שנה עם 40,000 ק"מ שתעשה, למכור את הרכב עדיין במחיר "הגיוני".

דוגמה דומה: https://www.yad2.co.il/vehicles/item/4sou868k

• מעניין 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

לחץ להפטר מהרכב ב-0 קילומטר= רכב שאף אחד לא קונה אותו ובגלל זה חותכים חזק במחיר. 

ביחוד הרכב שהבאת בדוגמא. אף אחד לא קנה אותו ב-165 אלף, אז מיד מכרו אותו ב-150 ושנה אחרי גם ב-100 אלף אף אחד לא קונה אותו. 

פורסם

בדוגמא שנתתי זה בדיוק מוכר שקנה בזמנו רכב חדש, נסע 40,000 ק"מ ועכשיו מוכר.

לא מבין בהבדלי הרכבים הסיניים שנמכרים פה ולא יודע מה סיני גרוע ומה סיני טוב.

הדוגמא לא התייחסה לדגם 

וכשההיצע גבוה היום - היבואנים חותכים במחיר ומוכרים ב - 0 ק"מ. מה יהיה עוד שנה? מי יודע? כרגע זה יתרון למי שיש את הכסף לקנות.

• מעניין 1

פורסם

תראה אם אתה יכול למצוא מודל 3 בתקציב שלך או בחריגה קלה. במחיר כזה כנראה רכב בן 4 שנים בערך. קח בחשבון שכבר לא באחריות מלאה, אלא רק אחריות על סוללה ועל מערכת ההנעה.

אם אתה יכול לחרוג אז יש לך את הנירו החשמלית מהדור הקודם ביד 2 0 ק״מ ב-130 אלף ש״ח. לדעתי אופציה טובה גם.

מס נסועה להבנתי כרגע נדחה שוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Michazzz כתב:
לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

בדוגמא שנתתי זה בדיוק מוכר שקנה בזמנו רכב חדש, נסע 40,000 ק"מ ועכשיו מוכר.

אני באמת שלא מבין הרבה ברכבים חשמליים, ומעולם לא שמעתי על החברה הזו Eveasy, אבל זה נשמע קצת כמו פרודיה לתומר הדר - אשכרה כתוב במודעה Premium Tech :-)

חסר שיהיה כתוב "פלסטיק זול - מסך גדול"...

שואל את עצמי אם הבאת פה דוגמא טובה...

Eveasy חדשה שכזאת מהיבואן עולה חדשה לגמרי 140,000 ש"ח.

בנאדם קונה רכב ב- 140,000 ש"ח (נניח שלא עלה יותר לפני כשנה - עריכה: עלתה לפני כשנתיים כ- 155,000 ש"ח), נוסע עליו 40,000 ק"מ בשנה אחת, רק כדי לנסות ולמכור אותו ב- 100,000 ש"ח (ברור שלא יימכר ככה, הרי יתפשר במכירה).

המוכר ביד 2 ירד ב- 20,000 ש"ח (!) ב- 9 חודשים שבהם הוא מנסה ולא מצליח למכור אותה גם ב- 100,000 ש"ח (לפי התוסף המעולה Handz).

40,000 ש"ח ירידת ערך לשנה אחת של נסועה של 40,000 ק"מ... זה מטורף.

נראה לי שלא הבנתי את הדוגמא שהבאת טוב.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם

הדוגמא היא לקנית רכב חדש, שימוש מוגזם בשנה שנתיים ומכירתו לפני שיירד במחירון למחיר "בושה". קונים רכב 0 ק"מ במבצעים שיש כעת, מחפשים רכב סחיר ומוכר (כמו קונה חשמלית ב 129K) ומוכרים עוד שנה-שנתיים.

מי שהבין הבין, מי שלא... לא נורא.

וגם זה מעניין 

• רעיון טוב! 1

פורסם

הבעיה עם הקונה זה שרוב הדגמים שהגיעו לארץ זה עם טווח קצר (מוצהר 305 ק״מ), מה שאומר בפועל במקרה הטוב 270-280 ק״מ.

זו לדעתי גם הסיבה שהיבואן נתקע עם מלאי, זה לא רכב מפנק מבחינת אבזור כמו הסיניות (למרות שבתכלס יש את רוב הדברים שהיית מצפה למצוא ברכב מודרני) וגם הטווח די קטן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טוב אחרי שהטויטה נמכרה היום, אז אני מקפיץ שוב ומעלה שאלה נוספת ..מה דעתכם על הפלא אין? נירו למשל? חסכוני כמו החשמלי מלא או לא. ממש?

פורסם
לפני 24 דקות, davemustaine87 כתב:

סתם מתוך עניין, בכמה נמכרת היום היברידית של טויוטה עם סוללה חדשה?

2016 עם 170 אלף קמ נמכרה ב50

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...