Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בהקשר יונדאי/קיה, ואולי עוד יצרנים אם גם אצלם זה קורה...

לפעמים יש חלקים עם קודי מק"ט מאותה "סדרה" (קידומת מק"ט), שלכאורה נראים זהים, ועם רשימת תאימות דומה או זהה מבחינת דגמי מכוניות. אין באתרים השונים מידע שמאפשר לפענח מה ההבדל.

מה שכן, יכולים להיות הבדלים משמעותיים מאוד במחיר. אני מניח שזה בגלל ענייני מלאי ולא משהו מהותי. לפעמים לחלקם אין בכלל מלאי.

מה יכול להיות ההבדל?

תאוריות שלי: צבעים שונים, או חלק משודרג (במיוחד בחלקים פנימיים בלי משמעות לצבע).

אני מניח שהיצרן עצמו לא יגיב לשאלות בנושא. יש מקור מוסמך אחר לשאול?

למשל, Weatherstrip assembly/door belt outside, אחורה שמאל, ל-i30/Elantra.

מק"טים שנראים תואמים: 83210A5000, 83210A6000, 83210A5010, 83210A6010.

p5000.webp  y5010.webp

https://partsouq.com/en/search/all?q=83210A5000

https://partsouq.com/en/search/all?q=83210A5010

https://yoshiparts.com/parts/hyundai-83210A5010

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

כל החלק הראשון של מקט בדרך כלל יהיה זהה גם בין דגמים, ואז החלק השני ספציפי לדגם והספרות האחרונות ספציפיות למוצר. בדרך כלל יש עוד תחלופה של תוספת 2 אותיות שהיא גימור/צבע (למשל פאנל בגימור עץ לעומת פאנל בצבע אפור)

לפעמים יש פערים במחיר אפילו בחלק זהה, פשוט כי התעדכנו המחירים באופן חלקי.

פורסם (נערך)

במקרה הזה, קידומות עד A5 ו-A6 נראות כפרקטית אותו חלק.

כל ה-4 מק"טים לעיל מוגדרים ע"י חנויות כתואמים לאותם דגמי מכוניות פחות או יותר, אם מסתכלים ברשימה.

מבחינת PartSouq, דווקא ה-5000/6000 הם חלופיים ישירים אחד לשני, ובנפרד 5010/6010.

ההבדל לכאורה הוא שרק אחד מהזוגות תואם למכוניות לשוק "DOM", ורק הזוג השני לשוק "EUR;CIS" (נשמע כמו ייצור באירופה לשוק בריה"מ-לשעבר).

אבל כולם תואמים לדגמי שוק אירופאי, אוסטרלי, ארה"ב, קנדה, ו-"MES". אני לא רואה איך עם תאימות משותפת כזו רחבה יכולים להיות הבדלים רק בתאימות לשני השווקים האחרים.

אגב, בינתיים האתר הכי נוח שמצאתי לסקירה מהירה של קידומות הוא YoshiParts.

yp.webp

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

הלוואי ואצל כל היצרנים היה קטלוג מסודר כמו אצל BMW.

במק"טים כל אות וכל ספרה חשובה, ואם אתה לא מוצא הסבר כדאי שתחקור עד שתמצא.

בדרך כלל זה רוויזיה בחלק או צבע.

הזמנתי לחבר שלי 4 ספי חלונות חיצוניים ללנדקרוזר ולא הסתכלתי עד הסוף. לא הבנתי למה של הדלתות האחוריות יותר יקרים משל הדלתות הקדמיות, הרי הדלתות הקדמיות ארוכות יותר?

הגיעו של הדלתות האחוריות בציפוי ניקל ושל הדלתות הקדמיות בציפוי שחור.

🤕

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם הקטלוג מ-BMW עצמם, ונגיש לציבור, כך צריך להיות.

אם אצל קוריאניות אין שיטה קבועה, זו בעיה. לא תמיד אפשר למצוא תמונות. וכותרות תיאור אף פעם לא מפרטות.

לוריאציות לעיל למשל, מצאתי 2 תמונות ממקורות שונים של אחת הסיומות. התמונות סותרות.

אחת מהן מ-drive2.ru, ונראה לי סביר יותר שהטעות כאן כי זה סתם משתמשים מעלים (נראה לי).

לעומת זאת, השניה ממוכר באיביי, כולל תמונה קרובה עם תווית המק"ט.

אם הלוגיקה הגיונית, אז סביר ש-A50x0 זה שחור. ומזה, הסקה מסדר שני ועם פחות וודאות היא ש-A60x0 זה כסוף.

IdOZ_uPnasIg6xzAF1r7PZPxvxE-960.jpg  s-l1600.webp

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...