Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה חודשים רכשתי מכונת כביסה בוש 8קג סדרה 4.

המכונה מרגישה איכותית ומכבסת מצוין, אבל המקשי מגע בצג מתנהגים קצת מוזר.

למשל כדי לעלות טמפ מ40 ל60 יש צורך ללחוץ הרבה פעמים על לחצן טמפ, כי הוא עובד רק בכיוון אחד, רק למטה. בלחיצות בודדות הכול עובד טוב, כול לחיצה מורידה 20 מעלות.

שמתי לב שאם אני מחזיק את הכפתור ולא עוזב, הטמפ מתחילה להשתנות, ולפעמים ממשיכה להשתנות גם אחרי העזיבה של הכפתור.

בתמיכה התכנית אמרו שזה תקין כי הכפתור תומך רק בלחיצות בודדות. 

עוד דבר מוזר, בערך פעם בשבועיים כאשר אני לוחץ על לחצן ההפעלה, נשמע ביפ כפול והמכונה לא מתחילה לעבוד עד שאני לוחץ פעם שניה על לחצן ההפעלה.

בתמיכה הטכנית אומרים שזה גם תקין כי זה לא חוזר על עצמו כול פעם.

כנראה זה אכשהו קשור למנגנון שאמור למנוע את ההפעלה בטעות של המכונה.

אצלכם זה גם קורה?

מדובר על תקלה או סתם תכנון לא איכותי של הטאץ'?

https://www.bosch-home.co.uk/customer-service/get-support/washing-machines/not-starting-programme

https://www.bosch-home.co.il/he/mkt-product/washers-dryers/washing-machines/front-load-washing-machines/WAN28178IL

פורסם

אני מכיר את התופעה ממייבש כביסה בוש בן למעלה מ-10 שנים. אמנם לא מדובר במשטחי מגע אלא בכפתורים פיזיים עם מהלך קצר מאוד, אבל ההתנהגות זהה למה שאתה מתאר. התרגלתי ללחוץ על הלחצנים לחיצות בודדות, ואם לחצן ההפעלה משמיע ביפ בלי הפעלה ביותר מניסיון אחד פותח את הדלת ומוודא שאין הפרעה לסגירה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לבעיה הראשונה, תנקה את לחצני הטאצ' מאבק ותקפיד להשתמש בידיים יבשות.

לבעיה השניה, גם לי יש את זה, ואני לא יודע עד היום אם זה בגלל חיישן הסגירה או שזה סתם באג. בדר"כ אם זה קורה אני פותח וסוגר ומפעיל שוב. התרגלתי לזה...

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, אלעדית כתב:

לבעיה הראשונה, תנקה את לחצני הטאצ' מאבק ותקפיד להשתמש בידיים יבשות.

לבעיה השניה, גם לי יש את זה, ואני לא יודע עד היום אם זה בגלל חיישן הסגירה או שזה סתם באג. בדר"כ אם זה קורה אני פותח וסוגר ומפעיל שוב. התרגלתי לזה...

למה צריך לפתוח ולסגור את הדלת?

בלינק שצירפתי, כתוב שהמכונה אמורה להשמיע ביפ כפול אם לחצן ההפעלה נלחץ להרבה זמן בטעות, למשל כאשר מישהו נשען על המכונה.

ואם לוחצים על הלחצן פחות משניה המכונה לא תתחיל לעבוד כדי למנוע לחיצות בטעות.

לחיצה שניה על לחצן ההפעלה תמיד מפעילה את המכונה בלי בעיה.

כנראה באמת זה באג של המנגנון הזה שאמור למנוע לחיצות לא רצויות

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

הניסיון עם המייבש הוא שלעתים מספיקה לחיצה נוספת ולעתים צריך גם לפתוח ולסגור את הדלת. כנראה איזה חיישן שמפקשש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השאלה אם מדובר בתקלה שאפשר לפתור אותה על ידי החלפה של מסך המגע או שזה סתם באג בתכנון וככה זה אצל כולם...

המכונה של עדיין באחריות. 

היועץ הטכני של בוש טוען שזה תקין...

פורסם
לפני 18 שעות, דניאל1983 כתב:

שלום,

לפני כמה חודשים רכשתי מכונת כביסה בוש 8קג סדרה 4.

המכונה מרגישה איכותית ומכבסת מצוין, אבל המקשי מגע בצג מתנהגים קצת מוזר.

למשל כדי לעלות טמפ מ40 ל60 יש צורך ללחוץ הרבה פעמים על לחצן טמפ, כי הוא עובד רק בכיוון אחד, רק למטה. בלחיצות בודדות הכול עובד טוב, כול לחיצה מורידה 20 מעלות.

שמתי לב שאם אני מחזיק את הכפתור ולא עוזב, הטמפ מתחילה להשתנות, ולפעמים ממשיכה להשתנות גם אחרי העזיבה של הכפתור.

בתמיכה התכנית אמרו שזה תקין כי הכפתור תומך רק בלחיצות בודדות. 

עוד דבר מוזר, בערך פעם בשבועיים כאשר אני לוחץ על לחצן ההפעלה, נשמע ביפ כפול והמכונה לא מתחילה לעבוד עד שאני לוחץ פעם שניה על לחצן ההפעלה.

בתמיכה הטכנית אומרים שזה גם תקין כי זה לא חוזר על עצמו כול פעם.

כנראה זה אכשהו קשור למנגנון שאמור למנוע את ההפעלה בטעות של המכונה.

אצלכם זה גם קורה?

מדובר על תקלה או סתם תכנון לא איכותי של הטאץ'?

https://www.bosch-home.co.uk/customer-service/get-support/washing-machines/not-starting-programme

https://www.bosch-home.co.il/he/mkt-product/washers-dryers/washing-machines/front-load-washing-machines/WAN28178IL

יש לי גם מכונת כביסה בוש, לא זוכר את הדגם.

כן, דברים בסגנון גם אצלי. טמ’ אני לא משנה, אבל מהירות סחיטה כן, וכן לפעמים זה מגיב כמו לחיצה כפולה.

לגבי לחצן ההפעלה, הלחצן הוא גם להפעלה וגם לפאוז, וכן גם אצלי מדיי פעם הלחיצה נקלטת ככפולה ולכן המכונה עוברת למצב פאוז.

אני בכלל לא פניתי לתמיכה בנושא, לי נראה שהלחצני מגע רגישים מאוד, צריך לגעת ומייד להרפות ובלי להפעיל יותר מדיי כוח או לחיצה ארוכה מדיי.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בלינק שצירפתי כתוב שביפ כפול נשמע אחרי לחיצה ארוכה מידי...

אתה מתכוון שאני לוחץ פעם אחת והמכונה חושבת שלחצתי פעמיים?

לפעמים אני לוחץ פעם שניה על לחצן ההפעלה כדי להוסיף בגד, אז המכונה עוצרת ונעילת הדלת משתחררת.

במצב אצלי, הביפ השני נשמע מיד אחרי הראשון ולא מתרחש שום דבר. כאילו לא לחצתי בכלל.

האמת עכשיו אני נזכר שגם בתמיכה הטכנית אמרו לי שלפעמים המכונה מפרשת לחיצה בודדת ככפולה וזה מה שמונע מהמכונה להתחיל לעבוד.

מוזר שיצרן כמו בוש לא מסוגל לייצר פאנל מגע נורמאלי בלי באגים מעצבנים.

פורסם

גם לי יש מכונת כביסה בוש ומופיעה ההתנהגות שאתה מתאר, תמיד חשבתי שלא סגרתי טוב את הדלת, בחיים לא חשבתי פשוט ללחוץ שוב על הכפתור..

ובנוגע לטמפרטורה התרגלתי ללחוץ כמה פעמים, לא כזה נורא. 

אם תמצא עוד דברים מעניינים תעדכן אותנו פה ;) 

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

משהו "מעניין" במידה ואתה לא מכיר... יש לך לחצן של speed/eco לחיצה עליו תאפשר חיסכון (במים?) או תגרום לתוכנית לעבוד יותר מהר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Ron Poh כתב:

משהו "מעניין" במידה ואתה לא מכיר... יש לך לחצן של speed/eco לחיצה עליו תאפשר חיסכון (במים?) או תגרום לתוכנית לעבוד יותר מהר.

במכונות החדשות של בוש כבר אין את הלחצן eco.

בכול התוכניות הוא תמיד פעיל ואי אפשר לבטל.

למשל תוכנית כותנה נמשכת יותר מ3 שעות.

לחצן speed כן קיים.

• מעניין 1
פורסם

wtf... אני חשבתי שתוכנית של מיקס של 40 מעלות שאני בדר"כ משתמש בה, שלוקחת שעה ושלוש דקות זה מספיק זמן.
מי יכול להמתין 3 שעות למכונה שתגמר?

אני אוהב להפעיל מכונה בבוקר איך שאני קם, 7 בבוקר המכונה מסיימת, ועכשיו בקיץ עד הערב כל הכביסה כבר יבשה על החבל.

וכן, אני יודע שאפשר לתזמן את המכונה כבר בלילה קודם, שתסיים את העבודה בשעה 7 בבוקר.

פורסם
בתאריך 24.7.2025 בשעה 21:57, דניאל1983 כתב:

בתאריך 25.7.2025 בשעה 09:25, דניאל1983 כתב:

שזה סתם באג בתכנון וככה זה אצל כולם...

לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון, אבל להבנתי - זה לא באג בתכנון, זה פשוט מה שזה - לחצני טאצ' פשוטים, עמידים יחסית ו"פרימיטיביים", לא בסגנון הסמארטפונים הסופר רגישים ומשוכללים.

אלו לחצני מגע ולא כפתורים פיזיים כמו שבוודאי שמת לב.

לא יודע אם זה ככה אצל "כולם", אני מכיר מכונות כביסה של בוש רק מדרגות האמצע ולא הפרימיום למיניהן הגרמניות והיקרות.

אם הבנתי למה אתה מתכוון - זו לא ממש "בעיה"... גם אצלי מכונת כביסה פתח חזיתי 7 ק"ג של בוש חדישה יחסית (בת 4 שנים) עם לחצני טאצ' למהירות הסחיטה (סל"ד), וכל הלחיצות על מקשי הטאצ' הן בבודדות.

לחיצה ארוכה ובודדת על לחצן הטאצ' פשוט לא עושה כלום. הסל"ד נשאר כמות שהוא.

צריך לרדת מ- 1,000 סל"ד ל- 800 סל"ד ומטה בלחיצות בודדות... לא בעיה ללחוץ כמה פעמים ובסבלנות עד הגעה לסל"ד הרצוי (אני תמיד סוחט על 600 סל"ד כי לא צריך יותר מזה וגם שומר על הבגדים),  ואם מפספסים את הסל"ד הרצוי צריך ללחוץ שוב את כל הסבב מההתחלה.

אצלי זה בסל"ד, אצלך בטמפרטורה... לא רואה עם זה שום בעיה.

בתאריך 24.7.2025 בשעה 21:57, דניאל1983 כתב:

בתאריך 25.7.2025 בשעה 00:26, אלעדית כתב:

אם הבנתי למה אתה מתכוון - זו לא ממש "בעיה" וגם לא מוזר במיוחד... פשוט שכנראה הדלת של מכונת הכביסה לא סגורה היטב.

לא צריך לכבות את המכונה ולהדליק, אלא רק לפתוח ולסגור היטב את הדלת שוב.

גם אצלי זה קורה מידי פעם, וזה תמיד כי הדלת לא סגורה היטב... מניח שכמו אצלי גם אצלך לדלת אין לחצן או ידית כמו במכונות של פעם, והיא נסגרת רק בדחיפה אל תוך המגרעת שלה.

אז פשוט תפתח ותסגור שוב. בעצמך הבנת כבר שזו כנראה הבעיה.

לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

לפני כשעה, Ron Poh כתב:

wtf... אני חשבתי שתוכנית של מיקס של 40 מעלות שאני בדר"כ משתמש בה, שלוקחת שעה ושלוש דקות זה מספיק זמן.

גם אצלי, אבל אף פעם לא מצאתי את הפונקציות האלו שימושיות... פונקציונליות יתר.

Eco מאריך את זמן הכיבוס בפי 2 כמעט וחוסך במה שלא חוסך... Speed מקצר את זמן הכיבוס בפי 2 כמעט ולא חוסך במה שלא חוסך.

מיותר ולא מעניין... תוכנית ה- Mixed Load לוקחת משהו כמו שעה וקצת וזה מה שזה והיא תוכנית ה- Default אצלי, הכללית והשימושית ביותר (היחידה בעצם שמשתמש בה).

אני גם מכבס קבוע ב- Mixed Load על 40 מעלות ולא צריך יותר מזה שום תוכנית כמעט, חוץ מתוכנית הניקוי של ה- 90 מעלות שהיא בכלל תוכנית לכותנה שאצלי שימושית לחיטוי של מכונת הכביסה (טבליה ו- 90 מעלות).

לפני 12 שעות, דניאל1983 כתב:

מוזר שיצרן כמו בוש לא מסוגל לייצר פאנל מגע נורמאלי בלי באגים מעצבנים.

מבחינתי, פאנל המגע הוא דווקא מאוד נורמלי ועובד מעולה בלי באגים מעצבנים.

כנראה שיש דברים שלא מפריעים לי ולך כן כי לך יש יותר ניסיון עם מכונות כביסה של מותגים אחרים (לי תמיד היו מכונות כביסה עם כפתור סיבובי מכאני עד הבוש הנוכחית - האמת שזה לא שידרוג בשבילי זה פשוט מה שזה, זה ממש לא מעניין ולחצני מגע לא מרגישים לי טכנולוגיים ומגניבים).

• תוכן חדש...