Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

העירייה גררה לי רכב שעבר לו הטסט לפני 50 ימים ובכל התקופה לא הוזזתי אותו

הרכב חנה במקום מותר לחניה ע"פ חוק באיזור תעשיה של העיר
שבועיים לפני הגרירה קיבלתי דו"ח אבל לא שמו לי מדביקה להזהרה
(את הדו"ח לא ראיתי אבל אחרי הגרירה אמרו לי בעירייה שקבלתי גם דו"ח)

רציתי להשאיר אצלם את האוטו אבל הם אמרו שאין כזה דבר והייתי צריך לשלם 300 עמלת גרירה + 150 ש"ח על 5 ימי אחסנה 

משהו יודע האם הגרירה הייתה חוקית ?

האם הייתי חייב לקחת את האוטו?

והאם חוקי לגבות אחסנה מרגע הגרירה (למרות שאני פניתי לעירייה ולא שהם שלחו לי מכתב)?

תודה רבה

פורסם

רכב ללא טסט או רכב עם טסט שלא מזיזים אותו תקופה נחשב בעיניי העירייה כרכב נטוש, מוזר שקיבלת דו"ח - אמרו לך מה סכום הדו"ח ועל מה הוא? בדרך כלל במקרים כאלו מדביקים מדבקה על גבי הרכב שבעל הרכב צריך להזיז את הרכב והזמן שצריכים להזיז אותו הוא עד 90 יום.

אפילו כשחונים בחניה חוקית במידה ולא מזיזים את הרכב - בסופו של דבר העירייה גוררת אותו, וזה חוקי לגמרי.

יש פה כמה דברים שלא מסתדרים, שקיבלת דו"ח, ושעברו רק 50 יום מרגע שעבר הטסט וכבר גררו לך את הרכב, שלא קיבלת מדבקה על גבי הרכב לגבי הזזתו.

העיריות לרוב לא ממהרות לגרור רכבים נטושים ופה גררו בצורה מאד מהירה.

פורסם

גם לי היה מוזר הסיפור ולכן העלתי את הנושא

מצרף צילום של הדו"ח מהאתר של העירייה וקבלה על תשלום הגרירה (לבעל המגרש שולם בשחור... אבל יש לי הקלטות)

בקשר לתקופה- הרכב הגיע לשם ע"י גרר של הביטוח (ביום האחרון של הטסט) ככה שיש לי אפשרות להוכיח את התאריך

ובקשר למדבקה בעירייה טענו שזה שרות ג'סטה אבל זכותם לגרור כל רכב בלי טסט שחונה ברחבי העיר ללא התרעה מוקדמת

צילום מסך 2025-05-26 200439.png

5882148400286255308.jpg

פורסם (נערך)

לפי בירור בחוקי העזר העירוניים של עיריית נתיבות נמצאו מספר ליקויים שהעירייה לא עמדה בהם (זה ציטוט ארוך):

"פרק י"ח: חפצים מיושנים .121 בפרק זה - "גרוטאת רכב" - רכב שיצא מכלל שימוש מחמת שהתיישן, שפורק או שנקבע כרכב באובדן גמור, וכן שלד של רכב או חלקים ממנו; "חפצים מיושנים" - חפצים שיצאו מכלל שימוש או שאינם משמשים למטרה שלה נועדו מלכתחילה או לשימוש חלופי אחר, בין לצורך עצמי ובין לצורך ציבורי, לרבות מכונות וחלקיהן, גרוטאות, תנור, מקרר חשמלי, דוד שמש, אסלה, אמבטיה, רהיטים או כל חלק או כל אבזר מהם; .122 לא יזרוק אדם, לא ישאיר, לא יניח, לא יחזיק, ולא ירשה לאחר מטעמו לזרוק, להשאיר, להניח או להחזיק חפצים מיושנים או גרוטות רכב ברשות הרבים או בכל מקום אחר, שאינו המקום שהורה לכך ראש העירייה, אלא אם כן דרוש לעשות כן להעברתו או לתיקונו של אותו חפץ מיושן או גרוטות הרכב, ולא יותר מן הזמן הסביר הדרוש לכך. .123 כל אחד מאלה חייב בפינוי חפצים מיושנים או גרוטות רכב מרשות הרבים או מכל מקום אחר, למקום שהורה ראש העירייה ושיצוין בהודעת ראש העירייה: (1) הבעלים של החפצים המיושנים או של גרוטות הרכב; (2) מי שברשותו חפצים מיושנים או גרוטות רכב;"

"124 (א) העירייה רשאית לסלק גרוטות רכב שהושלכו ברשות הרבים או ברשות היחיד, למעט גרוטאות המצויות בחצריו של מי שמחזיק בהן כדין, או מנהל בהן כדין עסק בגרוטות רכב. (ב) לא תשתמש העירייה בסמכותה לסלק גרוטת רכב לפי סעיף זה אלא לאחר שדרשה בכתב מבעלה או מהמחזיק בה לפנותה בתוך תקופה שקבעה בדרישה והוא לא עשה כן, ולאחר שהודעה בדבר כוונתה לסלק את הגרוטה הודבקה עליה במקום הנראה לעין, 48 שעות לפחות לפני ביצוע הסילוק. (ג) לא ניתן לזהות את בעלה של גרוטת הרכב, רשאית העירייה לסלקה אם היא נמצאת באותו מקום חודש ימים לפחות ואם בנסיבות העניין סביר להניח כי בעלה התייאש ממנה מחמת מיעוט שווייה. (ד) סולקה גרוטת רכב כאמור בסעיף קטן (א), זכאית העירייה שסילקה את הגרוטה להחזר הוצאותיה ממי שנמסרה לו דרישה כאמור בסעיף קטן (ב); תעודה מאת העירייה המפרטת הוצאות אלה, תהיה ראיה לכך. 125 (א) הושאר רכב ברשות הרבים במקום אחד במשך תקופה העולה על שישים ימים, רשאית העירייה להורות על גרירתו מהמקום. (ב) לא תשתמש העירייה בסמכותה כאמור בסעיף קטן (א), אלא לאחר שדרשה מבעל הרכב לפנותו בתוך תקופה שתיקבע בדרישה, והודיעה לו כי אם לא יעשה כן בכוונתה לגרור את הרכב ולהעמידו במקום שיפורט בהודעה. (ג) הודעה כאמור בסעיף קטן (ב) תודבק על הרכב במקום הנראה לעין ותישלח בדואר רשום לבעל הרשום של הרכב, אם ניתן לזהותו, לפחות ארבעה עשר ימים לפני הגרירה. .126 (א) נגרר רכב לפי האמור בסעיף ,126 ובעליו לא בא לקבלו בתוך חודשיים מהיום שבו נמסרה לו הודעה כאמור בסעיף 135(ג), תהיה העירייה רשאית למכור את הרכב. (ב) ביקש בעל רכב לקבל את רכבו, תהיה העירייה זכאית לדרוש את החזר כל הוצאותיה בעד גרירת הרכב והחזקתו ותשלום כל קנס בגין עבירה הכרוכה בשימוש באותו רכב. (ג) נמכר רכב כאמור בסעיף זה, תעמוד תמורת מכירתו לרשות בעל הרכב, בניכוי הסכומים המפורטים בסעיף קטן (ב). (ד) תעודה מאת העירייה המפרטת את ההוצאות כאמור בסעיפים קטנים (ב) ו–(ג), תהיה ראיה להוצאותיה. .127 העירייה רשאית, לשם עידוד סילוק גרוטות רכב ורכב שאינו בשימוש, לשלם לבעל רכב אשר יביא את רכבו לאתר לסילוק גרוטאות, סכום שייקבע על ידה. 128 רכב שהובא או נגרר כאמור בסעיפים 122 עד ,128 יראו אותו כגרוטאה לעניין חוק עזר זה והוא יהיה לקניינה של העירייה."

הדגשתי באדום את הליקויים במקרה שלך: לפי החוקי עזר קודם כל העירייה צריך לשים דרישת פינוי (מדבקה) על גבי הרכב לפנותו 48 שעות לפני הפינוי, אם הרכב חונה לפחות חודש העירייה רשאית לפנות אותו, הגרירה צריכה להיות לאחר 60 יום, חוץ מהמדבקה צריכים לשלוח לבעל הרכב דואר רשום, העירייה יכולה לדרוש תשלום על הגרירה, אחסנה ודו"ח.

לגבי הדו"ח תתחיל בלהגיש ערעור עליו אבל גם אם יבטלו את הדו"ח בערעור עדיין לא בטוח (מן הסתם לא) שתקבל החזר על גרירה וההוצאות הנלוות, או לחילופין תבקש להישפט על הדו"ח ובמשפט תציין מול השופט שלא קיבלת התראת דרישה (מדבקה) על גבי הרכב, לא קיבלת דואר רשום על פינוי, לא עברו 60 יום כפי שנדרש בחוק העזר העירוני של עיריית נתיבות, ותבקש שהשופט יזכה אותך מהדו"ח ומההוצאות הנלוות.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי crazyj
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

חוק נוסף שהעירייה או שלוחיה עברו עליו (מתוך חוקי העזר של לבן הארמי):

לא יקבל אדם ולא יעביר כסף בשחור, אלא רק בלבן וינפיק קבלה....

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אלא אם הוא גרז׳ניק עם הרבה גריז….

וכאן פות״ש ילמד שתשלום בשחור לא מוחזר גם אם הוא זכאי לכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...