Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, כמו עוד הרבה דברים בחיים שלנו.

מצד שני, לא הייתי רוצה לראות בכל פינה שמתקנים מכוניות במרחב הציבורי.

גם מבחינת איכות הסביבה, גם מבחינת נראות וגם מבחינה בטיחותית.

כאשר זה אסור על פי החוק אז זה לא בולט.

אם זה יתאפשר על פי החוק אנחנו נראה את המרחב הציבורי נהפך למגרש גרוטאות ואני מניח שאף אחד מהפורום לא היה רוצה שזה יקרה בסביבת ביתו.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, MRobot כתב:

המוסכניק טוען ש"קשה לו למצוא עובדים" – לא יודע זה נשמע לי כמו אותו תירוץ ששומעים במערכת החינוך - כשלא רוצים לשלם שכר הוגן אז אומרים שחסר עובדים

מחבר קרוב ומניסיון אישי אני יודע שהיום קשה למצוא מוסכניקים, אפי' במשכורת יפה וחבילת הטבות - והקושי הזה קיים גם אצל המוסכים הגדולים

ומאותה סיבה הרבה מוסכים נמצאים חבר'ה מתלמדים שעובדים תחת פיקוחו של מנהל המוסך, ככה שזה לא תופעה ספציפית במוסך שלך

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
פורסם
לפני 9 שעות, DAHUJI כתב:

אז עוד יותר כל הכבוד לו!

מתאים לי מוסך נייד כזה, שיגיע עד אליי בשביל טיפול 10,000 - החלפת שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר אוויר ובדיקה כללית.

זה יוצא יותר יקר או יותר זול?

הוא לא מתמחר את ההגעה שלו עד אליך לבית ביותר יקר?...

ביקש מראש 300 שקל על הביקור וגם אחרי שאבחן את התקלה - לא ביקש ממני שקל נוסף על עבודה.
מעריך שבמוסך כללי היו לוקחים ממני פחות כי הוא לא עבד שעה שלמה.

נראה לי ששם המשחק בתחום המוסכים הניידים זה יעילות.. הבן אדם ניגש לעניין כמו מכונה משומנת, היו לו אפס היסוסים באבחון.
1,2,3 אבחון מהיר -> פתרון -> תשלום ויאללה ללקוח הבא. כמובן שהכל באדיבות ובשירותיות.
לגבי החלקים הם תומחרו במחירי מוסך כללי שגם זה הוגן בעיניי. 

הוא בא אלי רק כדי לתקן תקלה. לא עשיתי אצלו טיפול שוטף כי לא הייתי צריך (הרכב כבר עבר טיפול חודשיים קודם).

• רעיון טוב! 1
פורסם

יצא לי להשתמש בשירותי מוסך נייד לפני כחצי שנה.

שישי בצהרים אלטנרטור מת בעיר אחרת ממקום מגורי.

שבת בבוקר דיברתי עם מוסך נייד, בצהרים כבר השיג לי אלטרנטור משוםץ ומוצש כבר היה אצלי והחליף לי את האלטרנטור(ברכב מסובך יחסית).

לא היה צריך לגרור, לא הייתי תקוע בלי רכב באמצע שבוע.והאמת היה מקצועי מאוד

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 שעות, MRobot כתב:

שלחתי לו את קודי התקלות

זאת אומרת סרקת את האוטו לבד עם סורק תקלות,

התקשרת לנותן שרות ואמרת לו יש לי קודים P1234 ו P6789, תגיע לטפל?

מעניין כי כבר עשית חלק מהאבחון והוא הגיע ערוך. 

מה הייתה התקלה ואיך תוקנה?

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

זאת אומרת סרקת את האוטו לבד עם סורק תקלות,

התקשרת לנותן שרות ואמרת לו יש לי קודים P1234 ו P6789, תגיע לטפל?

מעניין כי כבר עשית חלק מהאבחון והוא הגיע ערוך. 

מה הייתה התקלה ואיך תוקנה?

כן. יש לי סורק תקלות שהזמנתי מחו"ל. 
כמובן אפשר גם לעשות חיפוש בCHATGPT ודומיו לפי קודי תקלה ולקבל כיוון משוער. 

תכלס אין לי מושג מה מותר ומה אסור בישראל למוסך נייד לעשות ברכב תקוע, אז ברשותך לא ארחיב מעבר לכך.

אפשר להגיד שלפי קודי התקלות הספציפיים שנדלקו לי לא היו יותר מדי אפשרויות כך שזה לא היה סיפור גדול עבור המוסך הנייד לבוא לעזור לי.

פורסם

תודה,

איזה אוטו זה, מה הייתה התקלה, איזה קוד היה ומה התיקון שביצע אותו מוסך נייד?

מעניין לדעת לקבלת תמונה מלאה יותר. 

• רעיון טוב! 3

פורסם
לפני שעה, MRobot כתב:

תכלס אין לי מושג מה מותר ומה אסור בישראל למוסך נייד לעשות ברכב תקוע, אז ברשותך לא ארחיב מעבר לכך

קל

מותר = כלום (למעט גרירה)

אסור = הכל

אז תוכל כן להרחיב, כי כל הענף הזה בנוי על אי חוקיות, ונותני השירות לא מסתירים את עצמם.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ככה זה בישראל. הכי קל להגיד אסור במקום לחשוב ולקבוע מגבלות שיאפשרו לאנשים לעשות את זה ולהתפרנס יחד עם שמירה על המרחב הציבורי והסביבה.

למזלנו הדברים האלה לא נאכפים, אבל מצד שני אנשים חסרי אחריות שעושים דברים בלי לחשוב כמו לשפוך שמן מנוע משומש לביוב או להתעסק במערכת דלק בלי ציוד כיבוי בהיכון ימשיכו לעשות את זה וחבל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, MRobot כתב:

אפשר להגיד שלפי קודי התקלות הספציפיים שנדלקו לי לא היו יותר מדי אפשרויות

לא סתם שואלים אותך מה הקודים ומה הייתה התקלה, חסר פרטים קריטיים בסיפור,

לשלוח קודי תקלה מראש זה מצוין, אבל קוד תקלה הוא קוד כללי, בטח בסורק זול,

להחליט שצריך להחליף רכיב על סמך קוד מרחוק מבלי לאבחן את הרכב עצמו זה הימור נוראי,

הבחור בא עם חלקים מראש?

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

בסורק הופיעו תקלות על מיספייר במספר צילינדרים.

המוסך הגיע, ולהבנתי עשה לכאורה אלימינציה מהירה, ואבחן שהמצתים שרופים.

מן הסתם הוא דאג להביא אתו מצתים.

לטעמי לא סיפור גדול למי שיודע מה הוא עושה.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם

אותי מעניין אם הוא רכש מראש את הפלאגים, ואם כן, מה היה קורה אם הבעיה הייתה בקויל?

כנראה שהחוויה הייתה קצת אחרת,

אני אישית חוויתי לא מעט מיספיירים ותמיד בגלל קויל (לא שניתן להסיק מזה משהו בהכרח)

כבר חתמתי...

פורסם
בתאריך 24.5.2025 בשעה 21:51, asix כתב:

נכון, כמו עוד הרבה דברים בחיים שלנו.

מצד שני, לא הייתי רוצה לראות בכל פינה שמתקנים מכוניות במרחב הציבורי.

גם מבחינת איכות הסביבה, גם מבחינת נראות וגם מבחינה בטיחותית.

כאשר זה אסור על פי החוק אז זה לא בולט.

אם זה יתאפשר על פי החוק אנחנו נראה את המרחב הציבורי נהפך למגרש גרוטאות ואני מניח שאף אחד מהפורום לא היה רוצה שזה יקרה בסביבת ביתו.

אף אחד לא רוצה לראות את המרחב הציבורי הופך למגרש גרוטאות אבל זו קיצוניות אחת. הקיצוניות השניה זה שאי אפשר לעשות כלום מחוץ למוסך. 

בין לבין יש הרבה דברים שכן אפשר לעשות בצורה בטוחה בלי לגרום למפגע סביבתי חלק מהם קיימים ועובדים כבר היום.

דוגמאות: חבר שלי הגיע לרכב שלו בחניון טווח ארוך בנת"ג וגילה ששכח את המפתח  היחיד שהיה לו בבית מלון בחו"ל. אז אפשר היה לגרור את הרכב למוסך מורשה או למנעולן. אבל הוא חיפש בגוגל ומצא מנעולן נייד שתוך שעה-שעתיים הגיע אליו לחניון, התחבר במקום לשרת היצרן עם ה VIN של האוטו ויצר לו מפתח חדש. 

המחיר שלו היה גבוה אבל מול אפשריות אחרות (לגרור למוסך, להישאר בלי רכב כמה ימים) זה היה משתלם. 

דוגמא אחרת, כשהייתי צריך להתקין כספת למחשב בשביל הביטוח, נפגשתי עם המתקין בחניה ליד רחוב אלנבי בתל אביב. הוא הגיע ברכב עם כל הציוד, חנה לידי, תוך חצי שעה התקין את הכספת בלי להפריע לאף אחד.

מכיר מקרים שמתקין איתורן מגיע ללקוח הביתה. 

שרות למלגזות מתבצע בדרך כלל במפעל שבו המלגזה עובדת, מגיע מכונאי בדוקטו/ספרינטר מאובזר בכל הציוד ומטפל במקום. 

מילוי גז למזגן בבית הטכנאי יכול לבצע כשהוא מגיע ללקוח אבל מילוי גז למזגן ברכב מחוץ למוסך לא? מה ההבדל?

לדעתי אפשר לאשר למכונאי נייד לבצע מגוון רחב של פעולות כמו החלפת מנגנוני חלונות, מנעולים, פילטרים, חיישני חמצן ועוד. זה לא יגרום להפריע ולמטרד ולשום מגרש גרוטאות. וכמובן לא לבצע פעולות מורכבות מלוכלכות ורועשות. 

לאסור הכל או כמעט הכל הכי קל. 

• אהבתי 5

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Buki כתב:

לאשר למכונאי נייד לבצע מגוון רחב של פעולות כמו החלפת מנגנוני חלונות, מנעולים, פילטרים, חיישני חמצן ועוד

זה לא בדיוק מה שהשרות של טסלה עושה? שמעתי מכמה בעלי טסלה שהגיעו עד אליהם לתקן דברים.

בתאריך 24.5.2025 בשעה 19:50, MRobot כתב:

כשזה נוגע לטיפול ברכב שלי אני לא מתעסק עם חאפרים

בתאריך 24.5.2025 בשעה 11:43, MRobot כתב:

אבל החוויה עצמה? לא תמיד מזהירה:

• העובדים לרוב צעירים ללא הסמכה מקצועית.
    (המוסכניק טוען ש"קשה לו למצוא עובדים" – לא יודע זה נשמע לי כמו אותו תירוץ ששומעים במערכת החינוך - כשלא רוצים לשלם שכר הוגן אז אומרים שחסר עובדים)
  • אף פעם אי אפשר להבין מי בדיוק מטפל ברכב (רוב הצוות מתחלף בין טיפול לטיפול).
  • אם לא קבעת תור מראש – תשאיר את הרכב.
  • ובקשות לחלקים מיצרנים בולטים ספציפיים לרוב לא מתקבלות באהבה.

if it walks like a chaper and quacks like a chaper....

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

אף אחד לא רוצה לראות את המרחב הציבורי הופך למגרש גרוטאות אבל זו קיצוניות אחת. הקיצוניות השניה זה שאי אפשר לעשות כלום מחוץ למוסך. 

בין לבין יש הרבה דברים שכן אפשר לעשות בצורה בטוחה בלי לגרום למפגע סביבתי חלק מהם קיימים ועובדים כבר היום.

דוגמאות: חבר שלי הגיע לרכב שלו בחניון טווח ארוך בנת"ג וגילה ששכח את המפתח  היחיד שהיה לו בבית מלון בחו"ל. אז אפשר היה לגרור את הרכב למוסך מורשה או למנעולן. אבל הוא חיפש בגוגל ומצא מנעולן נייד שתוך שעה-שעתיים הגיע אליו לחניון, התחבר במקום לשרת היצרן עם ה VIN של האוטו ויצר לו מפתח חדש. 

המחיר שלו היה גבוה אבל מול אפשריות אחרות (לגרור למוסך, להישאר בלי רכב כמה ימים) זה היה משתלם. 

דוגמא אחרת, כשהייתי צריך להתקין כספת למחשב בשביל הביטוח, נפגשתי עם המתקין בחניה ליד רחוב אלנבי בתל אביב. הוא הגיע ברכב עם כל הציוד, חנה לידי, תוך חצי שעה התקין את הכספת בלי להפריע לאף אחד.

מכיר מקרים שמתקין איתורן מגיע ללקוח הביתה. 

שרות למלגזות מתבצע בדרך כלל במפעל שבו המלגזה עובדת, מגיע מכונאי בדוקטו/ספרינטר מאובזר בכל הציוד ומטפל במקום. 

מילוי גז למזגן בבית הטכנאי יכול לבצע כשהוא מגיע ללקוח אבל מילוי גז למזגן ברכב מחוץ למוסך לא? מה ההבדל?

לדעתי אפשר לאשר למכונאי נייד לבצע מגוון רחב של פעולות כמו החלפת מנגנוני חלונות, מנעולים, פילטרים, חיישני חמצן ועוד. זה לא יגרום להפריע ולמטרד ולשום מגרש גרוטאות. וכמובן לא לבצע פעולות מורכבות מלוכלכות ורועשות. 

לאסור הכל או כמעט הכל הכי קל. 

אני מסכים איתך שיש מקום לשינויים בחוק.

יש עוד הרבה חוקים שהגיע הזמן שיתאימו לתקופה רק שיש פה ממשלה שהדבר היחיד שהיא דואגת לו זה שהם ימשיכו לשבת על הכסא.

מצד שני, אין באמת אכיפה בנושא. אם יש כבר אכיפה היא לא על הצד הבטיחותי אלא על הצד הכספי ונוגעת להעלמות מס.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...