Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר חודשים נרכשה "זואי" חשמלית משומשת יד 2 עם 50K ק"מ במחיר של 40 אש"ח לשימושה של הילדה לנסיעות בית-אונברסיטה וחזרה. השבוע הודיעה לנו שהיא עוברת למעונות...

לאישתי יש הונדאי i10 Supreme משנת 2016 עם 153 אלף ק"מ שמחירה לפי יד 2 הוא 33 אש"ח ועלות הביטוח הוא כ 5 אש"ח לשנה, ה"זואי" החשמלית שווה 38 אש"ח והביטוח שלה משולם בחלקו ע"י העבודה של אישתי כך שעלות הביטוח הוא כ 2 אש"ח לשנה (נהג חדש....).

חשבתי על מספר אופציות.

-להקפיא רשיונות וביטוח להונדאי ואשתי תעבור לזואי.

היתרונות הם כלכלים, עלות השימוש בזואי מגוחכת (1500 ש"ח אגרה +2500 ש"ח תיקונים ובלת"מ + 200 ש"ח חשמל לחודש).

החסרונות הם הטווח המוגבל שיגביל את אישתי בכל נסיעה שאינה בית-עבודה-בית כך שהיא תצטרך לתאם איתי כדי לקחת את הרכב שלי.

-למכור את הזואי ולהשאר עם ההונדאי. אני מניח שנקבל עליה כ 30+ אש"ח כי הרכב לא ממש מבוקש עקב טווח נסיעה של פחות מ 100 ק"מ. מה שמטריד אותי הוא כי אע"פ שההונדאי הוא רכב אמין (150K ק"מ רק עם טיפולים שוטפים) הוא מתחיל להתפרק קצת והעלות החודשית שלו היא ג 2000 ש"ח.

בנוגע להקפאת רישיון הרכב, האם אני זכאי להחזר החלק היחסי באגרה? ובנוגע לביטוח האם הפסקתו תחזיר חלק מהתשלום?

האם ניתן להחזיר את רישיון הרכב במהירות? יש משהו שצריך לעשות אחרי החידוש?

• אחראי פורום
פורסם

אם קיים סיכוי שבתך תעזוב את המעונות בטווח של החודשים הקרובים, הייתי מקפיא.

בכל מצב אחר, מוכר את הזואי.

היא מוגבלת בשימושיות שלה, אשתך רגילה ליונדאי, נשמע לי כמו החלטה קלה.

אופציה נוספת היא למכור את שתיהן ולקנות משהו מתקדם יותר בסכום הכולל לפחות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 7

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא הייתי ממהר למכור לילדה את הרכב.

גם שהיא תהיה במעונות יהיו לה נסיעות לבית בסופ"ש, נסיעות לסידורים אישיים במהלך השבוע...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסביבת המעונות האלה יש איפה להטעין את הרכב?

אם כן, למה שתהיה מוגבלת לתחבורה ציבורית?

שתשתמש בו כשהיא צריכה גם אם זה אומר שהוא עומד רוב הזמן ונוסעים בו רק בסופי שבוע. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מבין שהבת לא לומדת מנהל עסקים או יזמות... אם אין מצוקת חניה באזור המעונות, הפתרון המתבקש הוא לשמור את הזואי ולהשכיר לפי שעה לשכנים. אחלה סייד-האסל, כמו שאומרים הצעירים היום.

אם יש מקום אחד (חוץ מבני ברק) שבו יחסית בטוח לעשות את זה מבלי להיכנס לדיונים חוקיים ואתיים, אז זה מכללה/אוניברסיטה. רק תדאגו לעדכן את הביטוח ל'כל נהג' בשכבת הגיל הרלוונטית.

פורסם
לפני 12 שעות, Haim_gds כתב:

בנוגע להקפאת רישיון הרכב, האם אני זכאי להחזר החלק היחסי באגרה? ובנוגע לביטוח האם הפסקתו תחזיר חלק מהתשלום?

האם ניתן להחזיר את רישיון הרכב במהירות? יש משהו שצריך לעשות אחרי החידוש?

החזר כספי - כן לאגרת רישוי, כן לביטוח.

הפקדת רשיון רכב וביטול הפקדה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הרכב נקנה אך ורק שתוכל לנסוע בית-אוניברסיטה-בית. לא בילוים, לא לצאת בערב, לא כלום. אחרי שהודיעה לנו שהיא עוברת למעונות הסברתי לה שהיא תהיה שם בשלוש וחצי השנים הקרובות וזהו. בכל מקרה בסביבת המעונות (מרכז העיר, ירושלים) אין חניה ואין איפה להטעין את הרכב בחניה.

לפני 11 שעות, Derish כתב:

אני מבין שהבת לא לומדת מנהל עסקים או יזמות

:D הנדסת חשמל. 

לפני 15 שעות, itaysamurai כתב:

בכל מצב אחר, מוכר את הזואי.

היא מוגבלת בשימושיות שלה, אשתך רגילה ליונדאי, נשמע לי כמו החלטה קלה.

אופציה נוספת היא למכור את שתיהן ולקנות משהו מתקדם יותר בסכום הכולל לפחות.

למרבה ההפתעה אשתי מאוד נהנת עם הזואי, היא מרגישה שהוא יותר חזק מהיונדאי (המומנט העדיף של המנוע החשמלי) אך השימושיות המוגבלת היא הבעיה כאן.

נראה לי כי מה שאעשה הוא להקפיא את הביטוח/רישיון של ההונדאי לחודש-חודשיים הקרובים ולתת לאשתי להתנייד עם הזואי. אם היא לא תסדר איתה אסיר את ההקפאה על ההונדאי ואמכור את הזואי ואם כן ואמכור את ההונדאי.

פורסם

ת רק לזכור שלצורך קבלתֶהחזר אגרת רישיון נדרשת הקפאה לתקופת מינימום של חודש. כיוון שאתה מדבר על תקופת ניסיון קצרה הייתי משאיר את הרכב פעיל לצורך הגמישות, לא הייתי טורח בשביל לחסוך 100 ש״ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נשמע שהפתרון המתאים הוא מה שהציע איתי הסמוראי, תמכור את שני הרכבים ותקנה לאשתך רכב חשמלי/היברידי הולם יותר. אפילו זואי משנתון חדש יותר ועם הטווח הארוך יותר לצורך הענין.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני במקום אשתך הייתי לוקח לך את המרצדס ושולח אותך לנסוע ביונדאי!

תמכור את שני הבימבות האלה ותקנה עבורה רכב נורמלי. לא פחות ממרצדס A.

• מצחיק 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 18.4.2025 בשעה 12:31, Haim_gds כתב:

אחרי שהודיעה לנו שהיא עוברת למעונות הסברתי לה שהיא תהיה שם בשלוש וחצי השנים הקרובות וזהו.

🤣🤣🤣

רוב הסטודנטים נוטשים בצדק את המעונות בתום השנה הראשונה ועוברים לדירת שותפים.

יוצאי דופן הם המעונות לזוגות נשואים.

מה שנכון שאם היא לא נשארת בבית לא יהיה לה מקום לטעינה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 18.4.2025 בשעה 13:51, amosbmw כתב:

אני במקום אשתך הייתי לוקח לך את המרצדס ושולח אותך לנסוע ביונדאי!

תמכור את שני הבימבות האלה ותקנה עבורה רכב נורמלי. לא פחות ממרצדס A.

לא בקול! היא עוד תשמע... ד"א, "מרצדס" מתחיל ב C

לפני 18 שעות, borsood כתב:

רוב הסטודנטים נוטשים בצדק את המעונות בתום השנה הראשונה ועוברים לדירת שותפים.

כפי שאמרתי, זבש"ה. הבהרתי לה שהיא בת 18 וצריכה לנהל לעצמה את החיים.

בתאריך 19.4.2025 בשעה 09:19, BassDriver כתב:

אני הייתי מנסה לשמור את הזואי בתמונה
נראה לי שעלית על קונספט מעניין, והקדמת את זמנך.
א-לה הכתבה להלן, שהזואי וגם 2008 חשמלית נשמע עסקה לא רעה בכלל:
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rkrl5uicyx

מה שמוזכר בכתבה היא הזואי עם הסוללה הגדולה יותר, שלנו עם הסוללה הקטנה ממש לא מגיעה לטווחים כפי שמוזכר שם.

יכול להיות שדווקא ה"שוורצע" תוקפא🤕

הילדה לקחה אותה לסופ"ש ונסעה לחיפה וחזרה, היה קשה למחוק את החיוך מהפרצוף שלה. עשיתי סיבוב אתמול והכל בסדר.

קם בבוקר לעבודה ובאמצע הדרך דפיקות מהמנוע.. חושב ששוב הלך לי מודול הצתה. הרבה יותר מדי תקלות מהתחלת השנה, אולי אקפיא אותה (אין לי לב למכור אותה...) ואני אסע בבימבה. איך נפלו גיבורים.

• מבאס 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...