Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Nemesis כתב:

לא מסכים בכלל.

בתהליך העברת בעלות או העברת זהב משהו יכול להשתבש. ואם צד אחד כבר עשה את שלו והצד השני לא, קשה יותר להחזיר את הגלגל לאחור.

יש צ'ק בנקאי, עברה הבעלות והמוכר הולך הביתה עם הצ'ק.

נסכים שלא להסכים. אין שום הבדל בין העברת זהב לצ'ק בנקאי.
איך צ'ק בנקאי מונע מצד הקונה לעשות את שלו? מה אם הוא החליט לא להביא את הצ'ק לאחר העברת הבעלות? מה אם הכין עוד צ'ק מזוייף ומסר אותו? יגיע המוכר לבנק להפקיד ויגלה שיש לו חתיכת נייר.

יותר מזה להעברת זהב יש תיעוד, ניתן להוכיח שהכסף הועבר והתקבל לצ'ק? אתם יודעים שאם צ'ק בנקאי הולך לאיבוד הכסף הלך? נניח מוכר טיפש מאבד את הצ'ק וטוען שלא קיבל אותו, מה יקרה אז?

בקיצור אין שום הבדל.
אם מישהו יחליט לא למלא את חלקו הדבר היחיד שיעזור זה בית משפט ובשביל זה עושים זכרון דברים.
לפני שמגיעים לשם אם אין לכם אמון בסיסי בקונה/מוכר תסתובבו ולכו הביתה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 23.4.2025 בשעה 06:31, farkash7 כתב:

איך זה שאף אחד לא מציע מנגנון שמחזיק את גם את הכסף וגם את הרכב, מבצע העברת בעלות ואז העברת תמורה? נשמע לי כמו משהו לא מסובך לביצוע.

בזמנו הייתי מעורב ביוזמה כזו, שלוקחת את כל הסיכון עליה, ומורידה את האפשרות לכשל בעסקה לאפס. זה נפל על בעיות רגולציה, שלא ניתן היה לפתור. 

אגב, העלות היתה משמעותית יותר גבוה מ 500 ש"ח לנוכח האירוע, אבל עדיין ברמה ששווה לשני הצדדים. בסוף כאמור זה נפל על סיבות משפטיות. 

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

יוזמה כזו, שלוקחת את כל הסיכון עליה

אשמח שתרחיב, למה בכלל יש סיכון?

הקונה משליש את הכסף, ביצע המוכר העברת בעלות כנדרש - מקבל את הכסף, לא ביצע - הכסף חוזר ל(לא) קונה.

איפה הסיכון ?

תודה.

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני 6 שעות, Nemesis כתב:

הכסף בנאמנות אצלו

תקרא את חוק הנאמנויות

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, discoTD5 כתב:

בזמנו הייתי מעורב ביוזמה כזו, שלוקחת את כל הסיכון עליה, ומורידה את האפשרות לכשל בעסקה לאפס. זה נפל על בעיות רגולציה, שלא ניתן היה לפתור. 

אגב, העלות היתה משמעותית יותר גבוה מ 500 ש"ח לנוכח האירוע, אבל עדיין ברמה ששווה לשני הצדדים. בסוף כאמור זה נפל על סיבות משפטיות. 

מוזר, לא חשבתי שזה יהיה כזה מסובך.
נגיד סוכנות טרייד גדולה ומוכרת כמו טרייד מוביל שמחזיקה גם בתו סוחר.
מגיעים הקונה סוחר, חותמים על חוזה מול סוכנות הטרייד של הסרת אחריות מהסוכנות (אולי פה יש בעיה חוקית).
חותמים על חוזה מכירה אחיד.
סוכנות מבצעת בדיקת שיעבודים ובדיקת ק"מ לרכב לאורך הטסטים כחלק מהשירות (שיעלה 1000 שקל נניח).
רכב עובר לסוכנות. אם יש בעיות של שיעבוד וכו' אני מניח שהם יצוצו ברגע הזה או בבדיקה לפני.
קונה מבצע העברת זהב בלבד (לא ניתנת לביטול). 
רכב עובר מהסוכנות לקונה.

אם הקונה חוזר בו או שאין לו כסף לשלם רכב חוזר מהסוכנות למוכר ולא סופג יד.

נשמע לי לא מסובך, עכשיו בטח החוק בישראל או בירוקרטיה גרמה לכל מה שרשמתי להיות לא נכון 😁

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

אם הקונה חוזר בו או שאין לו כסף לשלם רכב חוזר מהסוכנות למוכר ולא סופג יד.

לדעתי כאן יש בעיה (חוץ מהבעיה של תשלום כפול על העברת בעלות, וחוץ מזה - אפשר להעביר לסוחר באזור אישי או שחייבים להגיע לדואר?)

כל עוד המוכר לא מקבל את הרכב בחזרה, הוא יכול לצבור דוחות / כבישי אגרה על שם הסוכנות. וכל עוד הוא לא רוצה באמת למכור את הרכב, והמפתחות אצלו, הוא יכול למרוח את הזמן הזה (אא"כ הוא מפקיד ייפוי כח לקניה ע"ש הסוכנות).

אני חושב שעו"ד (או סתם אדם נאמן) הוא הפיתרון הטוב ביותר, כך מבוצעת רק העברת בעלות אחת - מהמוכר לקונה, ועד אז הכסף בנאמנות אצל הצד השלישי.

(כשהתחילו עם הטכנולוגיה של בלוקצ'יין אמרו שזו תהיה אחת האופציות, להתנות העברת כסף (=ביטקוין) במשהו שמתבצע, למשל העברת בעלות. אבל אני מניח שאנחנו רחוקים משם טכנולוגית).

פורסם

ראה את תשובתי ל nemesis (נרשם לפרקש)

לשעבר:

פורסם

אתה לא בחוק הנכון.

אתה יכול לקבל את מה שרשמתי, או לא. לא באמת ישנה את חייך או את חיי. 

לשעבר:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...