Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אף פעם תרבות נהיגה כאן לא הייתה אידיאלית אבל בשנה האחרונה, בכל פעם שאני יוצא אל הכביש אני מרגיש שמדובר בשדה קרב. 

נצמדים אליי גם שאני בנתיב הימני,  כשיש ריבוי באמפרים ואני נוסע לאט נצמדים אליי ולפעמים גם צופרים. 

האווירה על הכביש נהייתה מאוד לא נעימה בלשון המעטה.

זה רק אני?

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

+1

שעות הבוקר זה שדה קרב.

אנשים מזגזגים, חותכים, עוקפים נצמדים כמו חולי נפש.

בערב זה כל זונות של עבירות קיפוח זכות, נסיעה על שוליים, תחבורה ציבורית, מעבר על פסי הפרדה...

אין דין ואין דיין

ואין משילות 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני בצד של הנכנעים. משאיר את האוטו בבית ועובר לאוטובוסים ורכבות. אז נכון שמבחינתי זה סבבה לגמרי כי הכל ענין של דקות עד לתחנות הרלבנטיות, וגם נכון שהזמן עד למחוז החפץ הסופי במרבית המקרים ארוך יותר, אבל לחסוך את העצבים של הפקקים ותוצאתם הבלתי נמנעת, התנהגות על סף האלימות של משתמשי הדרך, שווה ועוד איך שווה. 

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לפני כשעה, רועי5 כתב:

אני בצד של הנכנעים.

גמני.

יש לי אוטובוס נוח לעבודה וחזרה

בבוקר, בגלל שאני יוצא מוקדם, זה עולה לי ברבע שעה עד עשרים דקות יותר מנסיעה ברכב, בגלל ההליכה אל התחנה וממנה (ובבוקר ההליכה הזו היא דווקא חביבה).

בחזרה, לעומת זאת, הזמן כמעט זהה, בגלל היתרון של נתיב האוטובוסים והפקקים, ובאוטובוס אני יושב בסבבה עם הסלולרי ולא צריך לנהוג בפקקים הביתה.

העלייה ברמת העצבים היא בקורלציה לרמת הצפיפות והעיכוב. כמו אצל בע״ח, ככל שהצפיפות עולה, עולה גם האגרסיביות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה ממש ככה ואשתי פשוט הפסיקה לנהוג בגלל זה , ואני משער שהיא לא היחידה.

אישית אני לא מסוגל בכלל לנהוג לעבודה בשעות העומס , ולכן "משלם" על לא מעט שעות חוסר בעבודה.

כשיוצאים ב9 או 10 לכביש זה כבר עולם אחר , עדין מלא פסיכיים בכביש , אבל שהעומס יורד זה נהיה הרבה יותר נסבל.

• אהבתי 1
פורסם

הדבר העיקרי שמנחם בפקקים זו הגישה הבלתי אמצעית להרים של תוכן איכותי. אפשר להשלים קורס שלם באונ׳ בזמן הזה...

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זו אחת הסיבות שבגללן אני מקדים לצאת מהבית. הכבישים עדיין לא עמוסים ואין יותר מידי נדחפים. לפעמים  מגיע לעבודה שעה לפני הזמן הרשמי ועושה "עבודות.שלא רואים אותן"

הבעיה שלי עם תחב"צ היא שלחךק ממשרדים אני צריך שני אוטובוסים, והמעבר ביניהם לא נוח כי מדובר בחציית כבישים ראשיים עם רמזורים ארוכים מאוד. וחוץ מזה, ביטלו את אחת מתחנות האוטובוס הקרובות לביתי, כך שנסיעה באותו כיוון מחייבת קטע קצר של שימוש ברכב (או ללכת כמה מאות מטרים בעליה בשיפוע 10%. עד כאן. את הטירונות סיימתי לפני הרבה מאוד שנים).

בדרך חזרה צריך להתמודד עם עומס שמוסיף לנסיעה 10 דקות, עדיין פחות מהזמן המתבזבז בקישור בין אוטובוסים.

נקודת אור אחת - גר בעיר שבה ממעטים (יחסית) לצפור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לגמרי שדה קרב ובלתי נסבל. 90 אחוז מהנהגים בארץ, מסמן אותם כרוצחים, לא פחות ולא יותר. אם לא הייתי נוהג "מגננתי" רוב הזמן, הייתי נקלע כנראה למספיק תאונות שלא באשמתי. ברוך השם יש לי רשיון נהיגה 25 שנה ומלא מלא שעות נהיגה על הכביש (גם מעיסוקיי בעבר) ואפס תאונות (פרט לשתיים שלא אני נהגתי אלא ישבתי כנוסע). 

לא סומך על אף אחד שנוהג היום, גם לא אוהב לשבת ברכב שלא ננהג על ידי (לצערי אין ברירה לפעמים וגם בעיסוקי). מעטים מאד יודעים לנהוג היום. לנהג הישראלי הממוצע אין שמץ בנהיגה ובשליטה ברכב, לא יודע להסתכל על הכביש ולקרוא אותו (בדגש על להסתכל רחוק ולפעול בהתאם) וכו' וכו'. הכביש זה זירת מלחמה, חד משמעית. 

קורס של נהיגה נכונה/מתקדמת זה משהו שצריך להיות חובה ולהגיע מהממשלה לכל נהג ונהגת בארץ!! כמו כן בדיקות נהיגה באמצעות סימולטורים ולא לפחד לקחת מאנשים רשיון נהיגה!!

• אהבתי 3
פורסם

אני עברתי לעבוד מהבית רוב השבוע.

זה פשוט הפך להיות בלתי נסבל לנהוג.

אנשים הפכו אלימים וכוחניים, ופשוט אין שום פחד, כי אין שום אכיפה.

אני משתדל להשתמש כמה שיותר בתחב"צ, וכמה שפחות לנהוג, בטח בשעות עמוסות, שזה דבר עצוב, כי אני מאד אוהב לנהוג.

יצאתי אתמול (שישי) בשעה הכי לא עמוסה, לנהיגה למרחק של 15 דקות מהבית, והיו לי איזה 5 תקריות בכל כיוון נסיעה. אז זה לא עניין של כבישים עמוסים.

זה עניין שכולם פה בבונים.

לפני שבועים-שלושה, איזה בבון מצוי כזה, שהחליט שקיפחתי אותו, ניסה לחסום את הרכב שלנו (היינו ברכב אני והבן הלא-כל-כך קטן שלי), יצא מהאוטו  שלו כדי להתעמת איתי.

כמובן שלא עצרתי, וחמקתי ברווח שנותר (תודה למהנדסים של הספארק שעשו אותה צרה ועם היגוי מדוייק).

לא יודע איך זה היה נגמר אם הוא היה פוגש חמום מוח אחר, או חלילה, מישהו שלא היה יכול לחמוק ממנו.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

קודם כל, זה לא רק בארץ. אני חושב שהמדינה היחידה שבה נהגתי ולא היו קונפליקטים היתה איסלנד, פשוט כי כמעט אין רכבים על הכביש. בישראל, כמובן, זה פרופורציוני לצפיפות בכביש ולמתיחות הפוליטית והביטחונית.

שנית, ככל שאני מזדקן הנהיגה שלי יותר גגועה. יושב בימני על 100 קמ״ש ונותן לאחרים למהר.

שלישית, תודה למירי רגב. בעוד 3 שבועות יוכל להיות לי זהב קו, אז חסכון של 3 ש״ח לכיוון באוטובוס. כנראה לא ישכנע אותי לעבור לאוטובוס.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע, זה רק אני שלא מרגיש באמת הבדל? 

יש המון בבונים על הכביש. נצמדים, חותכים, מהבהבים, אבל לא מרגיש לי שונה ממה שהיה בעבר. 

ואני אחד שמבלה כול יום שעתיים-שעתיים וחצי על הכביש. 

פורסם

הרושם שלי הוא שהיו כמה שנים טובות, לאחרונה שוב הדרדרות, בעיקר עוקפי תורים לפניה.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

אני אחד שמבלה כול יום שעתיים-שעתיים וחצי על הכביש.

כל הכבוד לך, אם אתה מצליח לנהוג את זה, כל יום. 

אני עם 40-50 דקות לכל כיוון לעבודה כבר ביקשתי הקלה מסוימת עם הנהיגות. אם זה קארפול ופשוט לנהוג פחות (ופחות להעביר זמן בתחבורה..מתיש).

לפני 3 שעות, natco כתב:

זה פשוט הפך להיות בלתי נסבל לנהוג.

חושב בדיוק כמוך, בתור אחד שאוהב לנהוג. ואני עדיין לא בפקקים כמו במרכז. אבל כן

לפני 6 שעות, רועי5 כתב:

ארוך יותר, אבל לחסוך את העצבים של הפקקים ותוצאתם הבלתי נמנעת,

אפילו מוותר על נסיעות עירוניות בערבי חג למשל.  מבחינתי לוותר על זמן ההימצאות בדרכים. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...