Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניתי רכב של 12000 במימון, שילמתי מקדמה 6000 ועדיין אני חייב 12900

פוסטים מומלצים

לפני 11 שעות, TZR84 כתב:

נפלת על ה2 ליצנים בטיקטוק שמוכרים נבלות ויש עליהם שפע של תלונות ברשת.

כיוון שכבר חתמת על רכישת הרכב "לשביעות רצונך ולא תבוא בטענות" קשה לראות איך אתה יוצא מזה מול המגרש. הרכב אצלך ושלך והוא בעיה שלך עכשיו.

קח את זה כשכר לימוד להבא לקרוא היטב על מה על מה אתה חותם ואם אתה לא מבין בזה תתייעץ לפני או שתקח איתך מישהו שמבין.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה להלחם מול החב' מימון לקבל את תנאי ההלוואה ולהבין את גודל הטעות ואיך לצאת ממנה.

יש לך קישור לתלונות? אולי קבוצות בפייסבוק שמדברים עליהם? לא הצלחתי למצוא עליהם כלום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.3.2025 בשעה 06:57, Ron Poh כתב:

😀 כן, אני שמתי לב, לא הבנתי למה, עד שהגעת ”לנקודה” 8.

שמתי לב גם, שביקשו מספר פעמים להעלות כל מסמך שיש בידי פות”ש, וחוץ ממסמך אחד לא הועלה כלום. כך שרב הנסתר על הגלוי.

אין לי מסמך של המימון, יש לי רק שתי מסמכים אחד שכבר שלחתי והשני זה של גילוי נאות פשוט ולא ניתן להעזר בה.
כמובן אם יש צורך אשלח את הטופס של הגילוי נאות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.3.2025 בשעה 09:09, Be roo כתב:

לך הוא לא גבוה, בשבילו הוא היה צריך לקחת הלוואה, שאנחנו לא יודעים אם הוא מסוגל בכלל לסגור, היא עלולה להתנפח עוד ועוד וזה יהיה כדור שלג.

זה בדיוק העניין, דיברתי עם המגרש אני אומר להם שאני לא מבין למה הריבית כל כך גבוהה ונסיתי להשיג מהם את המידה הזה אחרי שחברת המימון שלחה אותי אליהם ואמרה שבית העסק מטעה, כי לחברה אין אפשרות להוציא לי טופס של המימון. 

זה רק בית העסק יודע!

חייבו אותי ב28, הסכום שחייבו אותי זה 549 שזה יוצא 13,176 ל24 תשלומים אז כמו שחשדתי עשו לי עסקה של 12,900 במקום 6000 כמו שהיו חייבים לעשות, אבל בית העסק מכחיש כל טענה שזה טעות ואומרים שזה הריבית, מה הריבית? אף אחד לא יודע.

אחרי שחפרתי להם הם בסוף אמרו לי שכל תשלום זה 20% ריבית

בתאריך 5.3.2025 בשעה 10:05, iEminem כתב:

אני מציע שפות״ש ישלח כל חומר שיש לו (בצנזור מידע אישי) כדי שנוכל להבין את התמונה הכוללת. 

במקביל צריך גם להבין ממי נלקחה ההלוואה. האם ירדו כבר תשלומים? אם כן, מי הגורם המחייב? ERN? מימון בקליק? המגרש?

יש לי הוראות קבע מERN

בתאריך 5.3.2025 בשעה 09:42, ברווז כתב:

מהסקרנות, קראתי את מסמך הזיכרון דברים שהועלה. 

הוא אכול בטעויות, כך שכפי הנראה גם לא באמת יוכל לשמש ראייה. 

למשל: 

-הסכום הרשום שם נראה כמו 2000. "במילים"- היו אמורים לרשום בעברית צחה את הסכום. לא נרשם. 

-"סוג ודגם": מאזדה. [בקטנה, מפורט בהמשך]

עוד כמה "עיזים" נמצאות שם. 

פות"ש, בהצלחה. 

לגבי "הלך המנוע", אולי ניתן לתבוע את המכון בדיקה במידה ולא הופיעה שם אזהרה שזה יכול לקרות בגלל מצב הרכב. 

מה שקרה זה שקניתי רכב מורד מהכביש והסתירו ממני את כל המידה הרלוונטי לגבי המצב של הרכב.

הבעיות שהיו לרכב

תזמון תקוע

חוסר שמן ותקלה לחץ שמן נמוך, הרכב לא עבר טיפול מלא שנים וזה גרם לבוצה במנוע.

תקלות על אלטרנטור

וצינורות מזגן חתוכים.

ברגע שקיבלתי את דף התקלות נסיתי לבטל את העסקה והם התחילו להפיל עלי את כל הבעיה ושאני גרמתי לזה וסירבו לקבל אותו בחזרה

אמרו "אין בעיה אפשר לבטל את העסקה אבל בשביל זה צריך שהאוטו יהיה במצב כמו שקנית אותו, שזה בלי בעיות במנוע ובעיות במזגן" 

ולא משנה כמה נסיתי להסביר שזה ככה היה לא קיבלו את זה 

בתאריך 5.3.2025 בשעה 10:07, אלעדית כתב:

לדעתי לא היתה בדיקה במכון

כן הבדיקה הייתה אחרי הרכישה

לפני 20 דקות, Ron Poh כתב:

הייתי פונה לחברת מימון, ומבקש מהם את המסמך החתום עם תנאי ההלוואה.

התקשרתי מלא פעמים ואמרו שאין באפשרותם להוציא לי מסמך כזה, אמרו שרק טופס סליקה של המימון ולכל דבר אחר לפנות לבית העסק.

בתאריך 4.3.2025 בשעה 21:26, איציק נ. כתב:

לפני יומיים התפרסמה הודעה דומה בפייסבוק - בפורום המועצה לצרכנות:

אני אשמח לדעת עוד על המקרה הזה

• מבאס 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, Chris13123223 כתב:

התקשרתי מלא פעמים ואמרו שאין באפשרותם להוציא לי מסמך כזה, אמרו שרק טופס סליקה של המימון ולכל דבר אחר לפנות לבית העסק.

קבלת קבלה ו/או חשבונית מבית העסק?

היית אמור לקבל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שיש פה כמה וכמה עבירות על החוק,

וברור שיש לך פה עסק עם בחור מוטרף.

השאלה אם יש לך כוחות להיכנס איתו למאבק ממושך

לחפש סיוע ברשות להגנת הצרכן, או בתוכניות הצרכנות בטלוויזיה.

ובטוח שבמהלך המאבק תקבל ממנו איומים בצורה כזו או אחרת, או גרוע מזה.

זה דורש הרבה אנרגיה נפשית, אורך רוח, ריכוז ומיקוד. אם אין לך, וכנראה שאין אחרת לא היית נופל ככה,

ואז נשאר רק להשלים עם זה ש shit happenes, ולהמשיך בחייך...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Chris13123223 כתב:

מה שקרה זה שקניתי רכב מורד מהכביש והסתירו ממני את כל המידה הרלוונטי לגבי המצב של הרכב.

הבעיות שהיו לרכב

תזמון תקוע

חוסר שמן ותקלה לחץ שמן נמוך, הרכב לא עבר טיפול מלא שנים וזה גרם לבוצה במנוע.

תקלות על אלטרנטור

וצינורות מזגן חתוכים.

רק בשביל ההבנה, עשית סיבוב על הרכב ? 

גם בלי בדיקה במכון היית אמור להרגיש שמשהו לא בסדר, לפחות שהמזגן לא עובד?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז מתברר שהתרמית כאן עומדת, נכון לעכשיו, על כ-20,000 ש״ח:

6000 ש״ח במזומן שבהעדר תיעוד פשוט ״התאדו״.

12,000 ש״ח רכב חסר ערך.

עוד סכום שלא ברור לי כיצד חושב - אותם 900 ש״ח מסתוריים שנוספו על מחיר הרכב בדרך לא ברורה והריבית על ההלוואה.

וגם נראה שיש לנו קורבן תמים שמתקשה לעמוד בנזק בנקודת זמן זו בחייו.

לי לא ברור מי הגורם המלווה. ERN זו חברת בת של ״מנורה״ שצריכה לעמוד בפיקוח של האוצר (המפקח על הבנקים או על הביטוח או על שוק ההון - חור בהשכלה שלי. אבל כנראה שבדרך יש עוד מתווך עלום - והזהות הלא ידועה שלו היא בעיה קשה.

פות״ש - נכון לעכשיו אתה צריך למצוא דרך לפרוע את ההלוואה בדרך שמשאירה עקבות, כי אחרת גם התשלומים החודשיים ״ייעלמו״ והחוב יוצמח בקצב הרצחני של ריבית פיגורים. את התשלומים שלם בצ׳ק (זו הדרך הפחות טובה) או בכרטיס אשראי או בהעברה בנקאית או בביט או בכל דרך אחרת שמתועדת, בשום אופן לא במזומן. כך יהיה תיעוד של הפעולה, וכרווח משני המלווה ייאלץ לתת לך פרטים לצורך ההעברה, כלומר תתגלה זהותו. וכמובן שעליך לשמור את כל התיעוד בדופליקטים - המקור בתיק ייעודי וצילומים או סריקות במקום אחר ובענן.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 4.3.2025 בשעה 16:36, tinoki כתב:

תתחיל מלהקליט אותם, בטלפון או במקום, שקיבלו 6000 במזומן.

ביצעת זאת?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משהו שלא הזכרתי - פות״ש, האם חשבון הבנק שלך מוגבל? אם כן, אפשרויות התשלום שלך מצומצמות, אבל אתה חייב למצוא דרך לבצע תשלומים בדרך מתועדת. דומני שגם אם אין לך אפשרות לקבל כרטיס אשראי אתה יכול לקבל כרטיס חיוב מיידי (״דיירקט״), אבל צריך לוודא זאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להבנתי הקרן היא 12000 בריבית של 9% לשנה

בשפיצר זה יוצא קצת יותר מ-548 ש"ח לחודש

זה עומד בחוק אשראי הוגן (מה שלא עומד בחוק זה שהוא לא קיבל לוח סילוקין מפורט).

צריך להוציא מסמך מחברת המימון על הקרן שהועברה לבעל המגרש - אני מניח שזה מה שיהיה כתוב שם.

אם זה נכון, הבעיה היא מול בעל המגרש שקיבל 18000 במקום 12000 - אם מי שקיבל את הכסף המזומן מתכחש, אני לא רואה הרבה מה אפשר לעשות. אולי לגשת אליו עם מישהו שיודע לדבר בשפה שלהם.

בלי קשר, אפשר וצריך להתלונן עליו במשטרה על פי חוק מכירת רכב משומש, אבל אני מציע שזה יהיה לאחר שהוא יחזיר לך את ה-6000 ש"ח

דרך אגב: לרכב 69-013-68 פקע תוקף הטסט בינואר. איך הצלחתם לעשות העברת בעלות?

ות.ז. 212356326 שמופיעה בראש המסמך אינה תקינה - מה הת.ז. שמופיעה בטופס העברת הבעלות?

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 2
  • מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתבת שביצעת הוראת קבע דרך ern. 

זו חברה שנותנת ביטוח להוראות קבע וצקים לבתי עסק. 

כשהתקשרת אליהם האם הגעת למוקד העסקי (שם לא יתנו לך שום מידע על העסקה, שהרי אתה לא בית עסק) ?

או שמא הגעת לשירות הלקוחות?

ההתנהגות שאתה מתאר נשמעת כמו המוקד העסקי (״כל המידע זה אצל בית העסק״ וכו).

המגרש משלם עמלה כדי לבקש מ ERN שהם יתמודדו עם החיובים ולא המגרש עצמו. כלומר כל חיוב שתראה בחשבון יהיה מ ERN. ולכן תנסה שוב להתקשר לשירות הלקוחות שלהם, להגיד שאתה רואה חיובים שלהם ושאתה מעוניין במסמך כלשהו, כל דבר, שמפרט על העסקה ו/או על התשלומים. 

עצוב לקרוא מה שכתבת, מקווה שיגמר בטוב. 

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עורך דין. מה שאתה מתאר כאן עולה לכדי "זעקת הגינות".  יש פה כמה בעיות שעשויות להיות עילה לתביעה אישית ויש מצב גם לייצוגית. פנה אלי בפרטי. אסייע לך להגיש תביעה בשכר טרחה סמלי שאת חלקו תשלם רק אחרי שתקבל כסף מהתביעה. ואם יש פה עילה לייצוגית בכלל לא תשלם כלום. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה עו”ד,

תודה על העזרה לפות”ש.

ייצוגית על מגרש מכוניות?

איפה אתה חי?

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, tinoki כתב:

סליחה עו”ד,

תודה על העזרה לפות”ש.

ייצוגית על מגרש מכוניות?

איפה אתה חי?

בהחלט. אם הדברים עומדים בקריטריונים לייצוגית

• מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...