Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניתי רכב של 12000 במימון, שילמתי מקדמה 6000 ועדיין אני חייב 12900

פוסטים מומלצים

זה נשמע כמו נוכלות. עוקץ. מלכודת פתאים (יסלח לי פות"ש).

מסוג הדברים שלטפל בהם משפטית יעלה יותר מהעוקץ,

ובמשטרה יסגרו את התיק מחוסר עניין לציבור. עאלק...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, Chris13123223 כתב:

כי גם הרכב הלך המנוע

מניח שקנית את הרכב מהסוחר/מגרש גם בלי בדיקה במכון בדיקה לפני?...

עוד עץ למדורה.

וואי. כל כך הרבה טעויות בעסקה אחת, שזה לא ייאמן... אין לך כסף בכלל לטעויות כאלה.

חברת ERN היא חברה *פרטית* שמנורה מבטחים מחזיקה 70% ממנה. היא מתעסקת בסליקת תשלומים ופירעון צ'קים, ומחזיקה גם בחברה בת, מימון בקליק, למתן הלוואות בבתי עסק (שכנראה ככה קיבלת את ההלוואה).

שורה תחתונה #1 - נתת 6,000 ש"ח במזומן במעמד קניית הרכב, אין לך קבלה, אין לך אסמכתא, אין לך זיכרון דברים או חתימה שמאשרת את המזומן ששילמת. שום כלום.

שורה תחתונה #2 - חתמת על חוזה שמחיר הרכב הוא 12,000 ש"ח. אז מחיר הרכב הוא 12,000 ש"ח. מאזדה 2 מודל 2010 שנקנתה ב- 18.02.2025.

שורה תחתונה #3 - אמרו לך שתקבל הלוואה על סך 6,000 ש"ח, סלקת במעמד המכירה בבית העסק הלוואה כלשהיא, מימון בקליק, באיזה אתר אינטרנט, על מסך המחשב של הסוחר (?), לא קיבלת שום מסמך (אשכרה? אתה אמיתי?), לא שלחו לך במייל שום אישור, שום PDF. שום כלום.

שורה תחתונה #5 - כנראה מה שקרה באמת הוא שעקצו אותך ושלקחת מבלי לדעת (אבל כן חתמת על זה!) הלוואת מימון בקליק בבית העסק דרך ERN של 12,000 ש"ח.

שורה תחתונה #6 - על ההלוואה של ה- 12,000 ש"ח מ- ERN אתה תשלם 12,900 ש"ח, שזו ריבית של 7.5%. כנראה. וזה במקרה המאוד טוב.

שורה תחתונה #7 - אין לך שום הוכחה שנתת 6,000 ש"ח במזומן, אלא אם תשיג אותה איכשהוא בהודעות בוואטסאפ, או בשיחת טלפון מוקלטת, או איכשהוא של האיכשהוא. כלומר שעקצו אותך ב- 6,000 ש"ח במזומן במקרה המאוד טוב, ובמקרה הלא מאוד טוב ההלוואה של ה- 12,000 ש"ח שעליה תחזיר 12,900 ש"ח, היא לא הלוואה עם החזר של 12,900 ש"ח אלא יותר.

שורה תחתונה #8 - שמת לב בכלל שאין שורה תחתונה #4 במה שרשמתי?

אתה לא שם לב לפרטים הקטנים. אתה ממהר לחתום. אתה לא דורש קבלות. אתה לא מתייעץ. אתה לא לוקח איתך איזה אבא או חבר או דוד או מישהו שמבין במשהו כדי שיוכל לגבות אותך. אתה לא דואג למסמכים מסודרים. אתה פזיז. אתה חסר מודעות.

במקומך הייתי פונה לעורך דין, מבקש עזרה מקצועית, כי לבדך אתה לא יכול לעשות שום כלום.

גם אם ייעוץ מעו"ד היה עולה לי 3,000 ש"ח רק כדי לברר משהו שאתה לא יודע ולא מסוגל לברר לבד ושהוא יברר לך ויגיד לך מה הולך לקרות - זה שווה את זה, כי לא רק שאתה לא שולט על הפיננסים שלך, אין לך פיננסים בכלל, אבל להתייעץ אחרי בפורומים באינטרנט זה כן, ולהתייעץ לפני זה לא.

לפחות תדע בעזרת העו"ד מה אתה הולך לחטוף, או איך נעקצת....

זה לבדו יכול להיות שווה לך כסף או לעזור לך לתכנן את המשך התקופה הקרובה בהתאם למה שאתה הולך לחטוף, מבלי לדעת שחטפת.

ממה שאני קורא, כנראה שעזרה מהפורום אתה לא תקבל, רק עוד שאלות שאין לך תשובות עליהן.

על טעויות משלמים.

דיכאון רצח לקרוא אותך ואת מה שאתה כותב. לדעת שככה התנהלת וככה עשית ובכזו קלות הרשית לעצמך לסמוך ככה על אנשים ובכלל להתעסק עם נוכלים כאלו.

כאילו לא רואים להם על הפנים שהם נוכלים...

מצטער שעברת את זה. על באמת.

זה נשמע לי נוראי. ומדכא. ובוקס לפנים.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 5
  • רעיון גרוע 3
  • מבאס 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים עם כל מה שאמר DAHUJI

ובכל זאת, אני חושב שפות"ש בא לקבל עזרה - והפורום המכובד הזה יכול לתת לו אותה.

לפני שמפנים אותו לעו"ד, וכדי שנדע על איזה שולחן צריך לדפוק-

צריך להבין איפה אנחנו בדיוק עומדים, ולכן אסכם את האפשרויות:

0. אני לא רואה דרך לביטול העסקה - אחרי שחתם שנמכר AS IS ובהתחשב בעובדה שיהיה קשה להוכיח שהפגם היה בשעת הרכישה.

בנושא הכספי-

1. או שהמגרש לקח את ה-6000 בלי לתעד וכעת מתכחש לזה (בעייתי מאוד);

2. או שחברת המימון אכן לוקחת ריבית רצחנית (לדעתי זה יהיה הרבה יותר קל לפתרון כיון שהם בבירור עוברים על החוק ולכן יהיה יותר קל להכריח אותם לקבל כעת את הקרן בלבד);

3. או שזו בכלל טעות - מהיכן הבנת שאתה אמור לשלם עוד 12,900? עד עכשיו לא ראינו שום מסמך שקשור להלוואה או למימון!

אני רואה שנהיה קצת שיח חרשים - אם קשה לך לכתוב כאן תוכל ליצור קשר בפרטי ואנסה לעזור כמיטב יכולתי - לא בקטע של לדפוק על השולחן (גם אני נראה "חנון"...) אלא בלהבין מה קורה כאן - ואח"כ נשתף את החברים, כל אחד יתן מה שהוא יכול עד הפתרון בעז"ה!

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, אלעדית כתב:

והפורום המכובד הזה יכול לתת לו אותה

הפורום המכובד צריך להכיר במגבלותיו.

זה לא מקרה שאפשר לעזור בשלט רחוק.

פות"ש לא מבין מספיק במקרה שלו עצמו כדי לספק מידע מועט שיש לו ולהשיג מידע נוסף שאין לו, ואין לו את הכלים וההבנה הבסיסיים בצדדים שמעורבים כדי להתחיל להבין מה קרה, ובטח שלא לדעת איך לפעול ומה זכויותיו.

הוא צריך להעזר בעו"ד שמכיר את הסכום של מימון רכב והלוואות מגופים כאלה שידע לכוון אותו איך למזער נזקים. 

עם כל הרצון של הפורום לעזור, הדיוט עלול לעשות יותר נזק מתועלת.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא רואה איזה נזק עוד ניתן לעשות (וברוך השם הסכום לא גבוה מידי).

אני לא שולל פנייה לעו"ד רק לדעתי זה שלב קצת מוקדם כי עוד לא הבנו את התמונה לאשורה (אם הבעיה מול המגרש או מול המימון, ואולי יתברר שבכלל מדובר בטעות), לכן כתבתי שאשמח לעזור לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, DAHUJI כתב:

...

שורה תחתונה #8 - שמת לב בכלל שאין שורה תחתונה #4 במה שרשמתי?

...

😀 כן, אני שמתי לב, לא הבנתי למה, עד שהגעת ”לנקודה” 8.

שמתי לב גם, שביקשו מספר פעמים להעלות כל מסמך שיש בידי פות”ש, וחוץ ממסמך אחד לא הועלה כלום. כך שרב הנסתר על הגלוי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Ron Poh כתב:

רב הנסתר על הגלוי.

אכן. שים לב שמדובר ברוכשים פוטנציאליים שבאים לקנות רכב ב 10-20K ש"ח (וגם את זה אין להם) והם לוקחים מימון דרך המגרש שממנו הם קונים (אתה בטח שואל את עצמך למה לא דרך הבנק או מקום אחר שהוא מוכר\רשמי - אז תחשוב שנית ותבין את התשובה) וזה בדיוק המתכון המדוייק לאירועים מהסוג הזה - עם כל הצער שבדבר.

איציק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, אלעדית כתב:

אני לא רואה איזה נזק עוד ניתן לעשות (וברוך השם הסכום לא גבוה מידי).

לך הוא לא גבוה, בשבילו הוא היה צריך לקחת הלוואה, שאנחנו לא יודעים אם הוא מסוגל בכלל לסגור, היא עלולה להתנפח עוד ועוד וזה יהיה כדור שלג.

אנחנו פורום עם הרבה ידע, אבל יש מקרים שבהם צריך להבין שזו לא הכתובת.

לפני 7 שעות, אלעדית כתב:

כי עוד לא הבנו את התמונה לאשורה (אם הבעיה מול המגרש או מול המימון, ואולי יתברר שבכלל מדובר בטעות), לכן כתבתי שאשמח לעזור לבדוק.

כי אי אפשר לקבל את כל המידע בשלט רחוק, ולפות״ש חסרה הבנה בסיסית כדי לענות. זו לא ביקורת, זה המצב, הוא צריך מישהו שיחזיק לו את היד.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהסקרנות, קראתי את מסמך הזיכרון דברים שהועלה. 

הוא אכול בטעויות, כך שכפי הנראה גם לא באמת יוכל לשמש ראייה. 

למשל: 

-הסכום הרשום שם נראה כמו 2000. "במילים"- היו אמורים לרשום בעברית צחה את הסכום. לא נרשם. 

-"סוג ודגם": מאזדה. [בקטנה, מפורט בהמשך]

עוד כמה "עיזים" נמצאות שם. 

פות"ש, בהצלחה. 

לגבי "הלך המנוע", אולי ניתן לתבוע את המכון בדיקה במידה ולא הופיעה שם אזהרה שזה יכול לקרות בגלל מצב הרכב. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מציע שפות״ש ישלח כל חומר שיש לו (בצנזור מידע אישי) כדי שנוכל להבין את התמונה הכוללת. 

במקביל צריך גם להבין ממי נלקחה ההלוואה. האם ירדו כבר תשלומים? אם כן, מי הגורם המחייב? ERN? מימון בקליק? המגרש?

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נפלת על ה2 ליצנים בטיקטוק שמוכרים נבלות ויש עליהם שפע של תלונות ברשת.

כיוון שכבר חתמת על רכישת הרכב "לשביעות רצונך ולא תבוא בטענות" קשה לראות איך אתה יוצא מזה מול המגרש. הרכב אצלך ושלך והוא בעיה שלך עכשיו.

קח את זה כשכר לימוד להבא לקרוא היטב על מה על מה אתה חותם ואם אתה לא מבין בזה תתייעץ לפני או שתקח איתך מישהו שמבין.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה להלחם מול החב' מימון לקבל את תנאי ההלוואה ולהבין את גודל הטעות ואיך לצאת ממנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, ברווז כתב:

לגבי "הלך המנוע", אולי ניתן לתבוע את המכון בדיקה במידה ולא הופיעה שם אזהרה שזה יכול לקרות בגלל מצב הרכב. 

לדעתי לא היתה בדיקה במכון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש - לצערנו הגעת לכאן לאחר מעשה. הבעיה המרכזית שלך היא חוסר הבנה בסיסית בניהול רכושך וכספיך.

לא הבנתי האם עקצו אותך ב-900 ש"ח, ב-6,000 ש"ח, ב-12,000 ש"ח או בסכום אחר. כרגע זה נראה לך סכום גדול, למזלך במחזור החיים של אדם זה לא סכום גדול. בתנאי שמדובר בסכום הסופי, ולא באיזו הלוואת שוק אפור שצומחת בקצב מסחרר.

העצות שאתן לך עכשיו חשובות לכל החיים:

1. לפני כל עסקה שאתה עושה למד את החומר. ייעוץ קצר בפורום הזה החה מונע את הנפילה לפח.

2. לתעד כל פעולה כספית. אפילו כשאתה קונה כיכר לחם שמור את תלוש הקופה עד שאתה מגיע הביתה כדי שלא יוכלו לטעון שגנבת מהחנות. בסכומים יותר גדולים אל תשתמש במזומן אלא באמצעים שמשאירים עקבות - כרטיס אשראי, העברה בנקאית או צ'ק. וכמובן תייק בצורה מסודרת ושמור לטווח ארוך את המסמכים. תביא בחשבון שמסמכים מסויימים נגישים ברשת לתקופה מוגבלת ולכן חשוב לתייק אצלך, ולדאוג להעתק אלקטרוני שבשליטתך.

3. כשמדובר בסכומים יותר גדולים בדוק תמיד את האופציות העומדות לרשותך. הלוואה לוקחים בבנק, לא במגרש רכבים. בנק (או חברת ביטוח) נתונים לפיקוח ולא יעזו להפר את החוק. עסקים מפוקפקים מתקיימים בזכות אנשים חסרי מודעות כמוך.

4. כפי שכבר הוצע פנה לעמותה מסוג "פעמונים" ודומותיה ובקש ליווי כדי להתנהל יותר נכון בעתיד.

5. בתור דבר ראשון קנה את הספר "כסף טוב" מאת שאול אמסטדמסקי - השקעה של 75 ש"ח בסטימצקי (אני ממליץ על מהדורת נייר, אבל יש גם מהדורה אלקטרונית בחצי מזה). קרא אותו בעיון. יש בו הרבה עצות חשובות לחיים. אני מניח שיש עוד ספרים דומים, פשוט, את זה אני מכיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעבר לכל הדברים הנכונים והעצובים שנכתבו, יש לי הרגשה שלפות״ש אין כסף לשלם גם לעו״ד.

אם יש לו חבר שמבין קצת שידבר איתו וינסה להבין את כל מה שכתבו פה.

הייתי מנסה גם לדבר עם עמותת פעמונים.  יכול להיות שהם גם יעזרו לו בדברים אחרים שהובילו אותו למצבו. הם גם כנראה מסוגלים להפנות או אפילו לפנות ביחד עם פות״ש לשירותי ייעוץ משפטי "פרו-בונו" כלומר ללא תשלום שיוכלו לבדוק יותר לעומק את המקרה והאפשרויות, ואולי גם לסייע בהחזר של חלק מהכסף או בביטול התסבוכת.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, כל מי שכתב לפני יודע ומבין הרבה יותר ממני.

אני רק יודע דבר אחד, לא קונים משהוא בכסף שאין לך.

אז עכשיו הייתי מנסה למזער נזקים.

רשמת שהלך המנוע, מי בדק? איפה בדקו?

בכל מקרה הייתי מוכר את הרכב, אפילו לברזל/חלקים.

להכניס עוד כסף לכיסוי ההלוואה.

הרי אתה משלם גם ביטוח לרכב, אז להפסיק אותו.

לעבור לתחבורה ציבורית/אופניים, עד שתכסה הכול. תצבור מספיק הון עצמי, ופעם הבאה לקנות רכב בכסף שיש, לא בכסף שאין. זה ההבדל הגדול.

בהצלחה

• אהבתי 2

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...