Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדשות רכב.

RS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ה911 טורבו מתחרה בלמבורגיני גאיירדו, ובפרארי F430..

והאמת? שלפחות בהאצות - היא אכלה אותן בלי מלח..

עכשיו נחכה לראות כמה זמן יקח לה להקיף את הרינג המפורסם.. :-)

אתה בטוח לגבי המתחרות שלה? כי הF430 נמצאת כבר ב"ליגה" אחרת של מכוניות על, ואני כמעט

משוכנע שגם הגייארדו..אני חשבתי יותר לכיוון של M6,BD9,M3 וכו'..

1.8T 8)

• תגובות 3.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עמוס, האווירודינמיקה קשורה להאצה.. אין לה קשר לזמני ההקפה..
דיסקו, תקרא את מה שרשמת כאן.

תחשוב על המשפט טוב טוב ותתקן את עצמך.

לאווירודינמיקה יש הרבה פחות מה לעשות ב-0-100 וה-ר-ב-ה ה--ר--ב--ה יותר מה לעשות עם זמני הקפה.

מוטי

פורסם

מתן - ולמה הן נכנסות לקטגוריה של המכוניות על?

אתה משווה את הF430 לפאגאני זונדה? או לקוניגסג CCR ?

כל פרארי נחשבת למכונית "על", אבל גם במכוניות העל עדיין יש דירוג..

וכן, למיטב ידיעתי - ה911 טורבו, הפרארי F430, הלמבורגיני גאיירדו ועוד נמצאות תחת אותה קטגוריה.

(חוצמזה, למה שלא יהיו? כולן מפוארות, בעלות ביצועים מסחררים, באותה רמת מחיר (בערך) וכו'..)

----

מוטי,

תשים גוש פלסטיק מרובע ותשים גוש פלסטיק בצורת טיפה, כאשר החלק המחודד שלה מופנה לכיוון התנועה..

לפי ההגיון שלי הפלסטיק בצורת טיפה אמור לנוע מהר יותר, כיוון שהוא חותך את האוויר.. לא?

איך בדיוק העובדה שהוא בצורת טיפה משפיעה על התנועה שלו בפנייה? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כוח הצמדה (עילוי שלילי) זה כבר ללכת קדימה... בוא נתחיל מצמצום העילוי החיובי בתור התחלה...

אתה מדבר כאן על הפורשה CGT לדוגמא, זאת שבמהירות גבוהה כלשהי שאני לא זוכר אותה בע"פ (וזה לא ממש משנה אם זה 140 או 153.5 קמ"ש כרגע) מתרוממת לה הכנף האחורית הגבוהה ולמעשה מעלה את מקדם הגרר של הרכב (מה שאומר שהיא פחות אווירודינמית!) אבל תוך כדי גם מעלה את כוח ההצמדה של הרכב ובכך מאפשרת לה לסוע יותר מהר בפניות.

אני מוכן להבטיח לך שלכנף הזו אין שום משמעות על זמני ה-0-100 הכ"כ לא מעניינים של ה-CGT.

מוטי

פורסם

דיברנו על הצורה האווירודינמית של הרכב, לא? :roll:

בלי קשר לספויילר זה או אחר.. וכמה הוא פוגע במקדם הגרר של הרכב..

כשמדברים על הצורה עצמה של הרכב, יש הבדל בפניות בין צורה זו לצורה אחרת ?

--

ולשאר האנשים -

האתר הרשמי של פורשה עבור ה997 טורבו..

http://www.porsche.com/all/masterwerk/usa.aspx

(יש שם אחלה רקעים למחשב;))

פורסם

הנה המשפט שלך שוב -

עמוס, האווירודינמיקה קשורה להאצה.. אין לה קשר לזמני ההקפה..
תעשה לי טובה ותקרא אותו כמה פעמים, אח"כ תעבור שוב על התגובות שלי.

באמת שזה ויכוח סרק, למה, הכנף של ה-CGT לא מהווה חלק מהרכב?! :roll:

אתה מתעקש שלא להבין למה האווירודינמיקה קשורה מאוד לזמני הקפה?!

מוטי שדי סיכם את הנקודה מבחינתו...

פורסם

אממ.. אמממ.. דברי הוצאו מהקשרם... :roll:

אני מבין שאווירודינמיקה קשורה בכך שהיא מצמידה את הרכב לקרקע..

אבל עדיין, גם לטורבו יש ספויילר שאמור לעזור בהצמדה לקרקע..

ולכן, לדעתי, אם האווירודינמיקה אמורה לבוא לידי ביטוי איפשהו זה דווקא ב0-100 או 0-200 ולאו דווקא בTIME ATTACK על המסלול..

אבל אם אתה אומר.. :roll:

פורסם

1. עד 100 קמ"ש (ויותר), הבדלי האוירודינמיקה די זניחים.

2. האוירודינמיקה במכוניות ספורט ומירוץ מיועדת: א) לסייע ליציבות במהירויות גבוהות. ב) לסייע לכוחות G גדולים יותרבפניות. בכל מה שקשור למהירות בקו ישר היא דווקא מפריעה (בגלל הגדלת מקדם הגרר), אבל שוב - זה חסר משמעות לגבי זמני 0-100.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
תשים גוש פלסטיק מרובע ותשים גוש פלסטיק בצורת טיפה, כאשר החלק המחודד שלה מופנה לכיוון התנועה..

לפי ההגיון שלי הפלסטיק בצורת טיפה אמור לנוע מהר יותר, כיוון שהוא חותך את האוויר.. לא?

איך בדיוק העובדה שהוא בצורת טיפה משפיעה על התנועה שלו בפנייה? :roll:

אגב, כרגע שמתי לב שיצא לך הפוך - הטיפה תחתוך את האויר בצורה אווירודינמית כשחלקה העגול מופנה לכיוון התנועה וחלקה מחודד מופנה הפוך ממנה.

ואם כבר אנחנו מזכירים שצורה של טיפה היא הצורה בעלת הגרר הנמוך ביותר אז כדאי גם לציין את הפרופורציות שלה - האורך של הטיפה בעלת מקדם הגרר הנמוך ביותר הוא בין 2.5 ל-4 פעמים מקוטרה... מקדם הגרר שלה למיטב זכרוני הוא 0.004 cd.

מוטי

פורסם
כמו שאמרתי מעניין יהיה לראות את הגרסאות ה"חמות" יותר של ה911 (RS,GT2,GT3) ועוד יותר מעניין

יהיה לראות את התגובה של המתחרות..

ט"ש ברגעים אלה הביא ידיעה על ה-GT3 לאתר של אוטו.

כמובן שהיא לא מהירה כמו הטורבו כי היא אטמוספרית.

http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=2417&SubjectId=181

פורסם
ט"ש ברגעים אלה הביא ידיעה...
1. טל"ש. הקיצור המקובל הוא טל"ש.

2. :onfire: הלו! מה ז'תומרת "ברגעים אלה"? זה היה לפחות שעה קודם!

טל("ש)

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...