Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להאיץ יותר את הרכב בעליות? רכב לא סוחב

אלף למד

פוסטים מומלצים

לפני 5 שעות, אלף למד כתב:

הדרכים שאני נוסעת בהם לפעמים הם כביש מהיר עם עליות,

הרכב מאוד מתקשה בנסיעה ובקושי מגיע ל40- 50

בין אם הרכב תקין או לא
עדיף לפתח מהירות לפני העליה ולא תוך כדי...
אחרי זה לשמר את המהירות זה יותר קל

עריכה אחרונה על ידי אבי ים
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, אלף למד כתב:

הרכב מאוד מתקשה בנסיעה ובקושי מגיע ל40- 50. בכללי הוא ככה גם במישור מתקשה לאחרונה..

לפני 7 שעות, אלף למד כתב:

לא מזמן הייתי בקושי צריכה ללחוץ על הדוושה, היא הייתה מאוד מגיבה ולא הייתי צריכה לעשות כל כך הרבה גז.

לאחרונה נדלק לי נורת מנוע ובבדיקת מחשב היה כתוב שזה משהו בממיר הקטליטי, .....

אם את משוכנעת שמדובר בשינוי בהתנהגות הרכב והמנוע באותם תנאים אז יש תקלה ברכב.

נראה שזה המצב. אבל אולי בכל זאת מדובר בכך שאת כעת בתוואי נהיגה מאוד שונה והתגובה היא פשוט של רכב לא מאוד חזק ואת נרתעת מללחוץ על הגז במרץ כפי שנחוץ במצב הזה.

כל רכב, בודאי פיקנטו כזו, מתנהגת מאוד מאוד שונה במישור ובעליה. ייתכן שהשתנה תוואי הנהיגה ולא שצצה תקלה.

אולי שווה לתת סיבוב לנהג מנוסה בתנאי נסיעה בעליות המדוברות. נהג מנוסה בקלות יזהה האם הבעיה ברכב או בתפעול שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה זמן הרכב אצלך ? האם הוא תמיד התקשה בסחיבה או שזה דבר חדש ?

נושא הממיר הקטליטי בהחלט חשוב לסחיבה של הרכב, אם הממיר סתום המנוע נחנק ומתקשה בסחיבה...

נחזור לשאלה הראשונה, האם הרכב חדש אצלך ואחרי שקנית גילית שהוא מתקשה להתמודד עם התנועה או שאת נוסעת עליו זמן מה והרגיש לך לאחרונה שהוא לא נוסע כרגיל.

הרכב הזה מעולם לא היה רכב חזק ומהיר אבל לא צריכה להיות לו בעיה להשתלב בתנועה, אם מרגיש ללך שאת מעכבת אנשים זה בהחלט יכול להיות שמשהו לא בסדר ברכב.

מראש אל תצפי לעלות איתו מכביש הערבה לדימונה ב120 קמ"ש, זה לא הפורטה שלו, אבל הוא כן צריך להיות מסוגל להשתלב בתנועה בצורה סבירה גם בכבישי הצפון או נניח 443 ממודיעין לירושלים.

לגבי המצבים 1-2-3 בידית ההילוכים, המטרה שלהם היא לנעול הילוך נמוך, זה לא יתן לך תוספת כוח למנוע, אפשר להסביר אל עקרון הפעולה אבל נעזוב את זה כרגע, מבחינתך השימוש בזה הוא דווקא לירידות ארוכות כדי לאפשר בלימת מנוע והפחתה של השימוש בבלמים. זה לא מה שיגרום לרכב להיות חזק יותר או לעלות עליות בצורה מהירה יותר.

אני ממליץ כן לתקן את התקלה שהופיעה לך, אולי תלכי למוסך אחר לראות את האבחנה שלו זהה למוסך הראשון, זה בהחלט יכול להיות שמשם נוסעת בעיית הסחיבה.

ואם מופיע לו קוד תקלה אז אל תוותרי, תשאלי מה הקוד ואם יש ספקות אנחנו כאן לעזור לך...

משם כבר נמשיך הלאה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, אלף למד כתב:

לאחרונה נדלק לי נורת מנוע ובבדיקת מחשב היה כתוב שזה משהו בממיר הקטליטי,

זה - חייב להבדק. 

תקלה בממיר קטליטי יכולה גם להיות חיישן חמצן תקול - עילי, תחתי או שניהם - וזה יכול לגרום להגבלת כוח בפני עצמו. 

אם הממיר תקול - צריך להחליף גם אותו כי גם ממיר - מהווה צוואר בקבוק על רצועת הכוח של הרכב. 

מעבר לזה אם להתייחס לכותרת - הייתי מתחיל את העליה מלמעלה - זה תמיד עוזר ומהיר יותר. 

ובנימה רצינית - הורגשה ברכב הדרדרות בסחיבה שלו במקביל לתקלה שקשורה לרצועת הכוח של הרכב - לתקן. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש, יש לך תקלה ברכב, שצריכה טיפול במוסך. 

לגבי עלויות, תצטרכי לבדוק במוסך...

יכול להיות שזה רק חיישן כלשהו כמו שאמרו פה, יכול להיות שזה משהו רציני יותר. 

בכל מקרה, ניחושים (גם אם חלקם מושכלים, יותר ופחות) פה בפורום לא יפתרו לך את הבעייה. 

להשאיר את התקלה ולנסוע בדרכים שמאתגרות את הרכב, עלולות להשאיר אותך עם בעייה חמורה יותר. 

ממליץ לך בחום לגשת בהקדם למוסך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעבר לזה ממיר קטליטי לא נשרף סתם - אלא אם כן החומר הקיים בו כבר לא יעיל והוא סיים את מחזור חייו - יתכן והגיע אליו דלק לא שרוף וזה כבר יכול להצביע על בעיית הצתה. 

בעיית הצתה יכול להיות ישירות ממערכת ההצתה - מצת תקול, קוייל תקול, מחשב הצתה שלא נותן פקודה וכך הלאה. 

ויכול גם להגרם מזה שהמצת רטוב משמן בגלל בעיית קומפרסיה/אטימה. 

הרכב באופן מובהק איבד כוח והממיר - יכול להיות אקדח מעשן - סימפטום, לא הגורם. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכל המגיבים, מעריכה מאוד את האכפתיות והידע שאתם נותנים.

בוודאי שהדבר הנכון הוא לבדוק כמה שיותר מהר, בלי דיבורים וניחושים באוויר. אנשים סביבי אמרו לי שזה לא בוער אז הקשבתי. 

הבעיה כמו שציינתי שייקח לי מאילוצים שונים כמה ימים עד שאגש לבדיקה במוסך...

מרגישה חסרת אחריות ככה "למתוח" את הזמן כשזה דורש טיפול, מקווה שזה לא יתנקם בי. 

בינתיים משתדלת לא לצאת מהעיר. 

השאלה היא אם אני מזיקה לרכב בינתיים ועדיף לא ליסוע עליו בכלל? (עברו 6 ימים מאז שנדלקה הנורה..)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובה הקצרה היא, כן. 

הרכב נועד לעבוד בצורה מסויימת, הסימפטומים שתיארת שונים מהצורה שבה הוא אמור לעבוד. 

זה יכול להגביר עומס ובלאי על מערכות מסויימות, תלוי בתקלה. 

כל עוד יש לך אפשרות כלשהי אולי לקחת קצת שעות באמצע היום או משהו, חצי יום חופש, לא יודע- זו האפשרות הרצוייה. 

אם את ממש תקועה, ואין לך אפשרות, לפחות תנסי להימנע מהעליות בינתיים. כחיפאי אני יודע שזו בעייה לא פשוטה...

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, אלף למד כתב:

תודה לכל המגיבים, מעריכה מאוד את האכפתיות והידע שאתם נותנים.

בוודאי שהדבר הנכון הוא לבדוק כמה שיותר מהר, בלי דיבורים וניחושים באוויר. אנשים סביבי אמרו לי שזה לא בוער אז הקשבתי. 

הבעיה כמו שציינתי שייקח לי מאילוצים שונים כמה ימים עד שאגש לבדיקה במוסך...

מרגישה חסרת אחריות ככה "למתוח" את הזמן כשזה דורש טיפול, מקווה שזה לא יתנקם בי. 

בינתיים משתדלת לא לצאת מהעיר. 

השאלה היא אם אני מזיקה לרכב בינתיים ועדיף לא ליסוע עליו בכלל? (עברו 6 ימים מאז שנדלקה הנורה..)

זה יכול להיות משהו פעוט - כמו למשל קריאה לא תקינה ומאוד רגעית מחיישן חמצן שהקפיצה קוד תקלה ומאותו רגע המנוע מגביל כוח - ברגע שהתקלה תתאפס, ייתכן ויקח הרבה מאוד זמן עד שהתלקה תחזור, יתכן ויקח כמה ימים ויכול להיות שתחזור מיידית. 

אם החיישן התפגר או בדרך לשם ויש להחליפו - לא נעים, לא נורא. 

זה יכול להיות ממיר קטליטי שהתפורר\נסתם וזה לבד כבר יהיה נזק לא נעים במיוחד לארנק.

אם זה משהו שקשור להצתה - גם יכול להיות משהו מינורי שיגמר בהחלפה של רכיב או שניים 

ואם זה נובע מבעיה של שמן\מים שמגיעים לאזור המצת זה יכול להיות אטם פשוט וזה יכול להיות משהו מאוד לא נעים בסביבת המנוע וכך הלאה וכך הלאה. 

אבל מלהפוך עכבר להר או ההפך - כדאי לאבחן את התקלה ולמצוא את הגורם שלה - מוקדם ולא מאוחר. 

תצאי מתוך נקודת הנחה - שכן, את מזיקה לרכב - גם אם זה יתברר כלא נכון. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...