Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחני התאמה להוראת נהיגה

BRAVO30

פוסטים מומלצים

אם כן, אשמח לדעת אם כחלק מתהליך הבקשה שלהם להוראת נהיגה, היו צריכים לעבור דרך הזוועה הזו שנקראת מכון פילת, כאילו הם מועמדים לתפקיד ניהולי בכיר. לדעתי, זה משהו שנכנס כנראה ממש בשנים האחרונות (אותו יום מיונים מפרך בפילת) ובטוח שלא היה תמיד. 

אני לצערי נכשלתי ולא עברתי את המיונים האלה (גם היה לי ברור מלכתחילה שאכשל וגם ביום עצמו). לא ברור לי מה פשר המבחנים המייגעים האלה ואיך זה קשור לתפקיד. זה עוד אבן רקובה מני רבות במדינה שלנו ותו לא שמיועדת למסחטת כספים (שילמתי כ- 600 שקלים עבור היום הזה) עבור בעלי אינטרסים וכמובן להקשות על האזרח הקטן. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אלה מבחנים שנועדו לסנן את האנשים שלא מתאימים.

אם לא עברת - זה לא אומר שאתה לא מתאים, פשוט לא לרחת את זה מספיק ברצינות. יש אינסוף מכונים שמכינים אנשים למבדקים הללו.

• לא הבנתי... 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שנה עברתי אותם ב’מכון הדסה’.

לדעתי מבחנים די מדויקים. לא היו קיימים אז הכנות. ’נכשל’ זו לא הגדרה נכונה. יותר בדיקת התאמה להוראת נהיגה. מעריך שבהכנות מכינים אותך ’לעבוד’ על הבוחנים ולהציג משהו אחר ממה שאתה באמת.

ובנימה אישית: לך על מקצוע אחר. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 7.1.2025 בשעה 15:17, tinoki כתב:

ובנימה אישית: לך על מקצוע אחר

כנראה שאלך אבל אשמח שתסביר לי איך למשל ניתוח של צורות ולמצוא את הצורה המתאימה בסדרה, כמו גם ניתוח של סדרות מכניות ובדיקת תקלות וניתוח נתונים וחישוב אחוזים ועוד כהנה וכהנה חרטות בלחץ של זמן יכול להעיד על יכולתי כמורה לנהיגה? 

אני משוכנע במאה אחוז שהייתי יכול להצליח במקצוע הזה מאד, גם על הדרך ללמד באמת לנהוג, יש לי יכולת הדרכה מצויינת, גם וורבליות, המון סבלנות ויחסי אנוש מצויינים ואני בטוח שהיה יכול להתאים לי מאד, גם תמיד אמרו לי את זה. 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דוגמא למה שקורה כשמקבלים מישהו פחות מתאים:

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

וולוו XC40 T3 Momentum

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפחות זה שונה ממבחני מיון של מרב"ד לרישיון נהיגה מקצועי שיש סיכון בזה ויכולים להתלות רישיון קיים.

כאן אם אתה נכשל לא יגעו לך ברישיון קיים.

בכל אופן יש לך לזה מכונים להכנת המבדקים שמכינים אותך.

מה היה לך במבדקים? שואל מתוך התעניינות. 

לא היה לך אפשרות להגיש ערר?

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
בתאריך 8.1.2025 בשעה 18:45, Liquidator כתב:

לפחות זה שונה ממבחני מיון של מרב"ד לרישיון נהיגה מקצועי שיש סיכון בזה ויכולים להתלות רישיון קיים.

כאן אם אתה נכשל לא יגעו לך ברישיון קיים.

בכל אופן יש לך לזה מכונים להכנת המבדקים שמכינים אותך.

מה היה לך במבדקים? שואל מתוך התעניינות. 

לא היה לך אפשרות להגיש ערר?

אני מתכוון להוציא גם רישיון לאוטובוס, שיהיה לי גם והבנתי שגם במרבד עושים מבחן באותו סגנון אבל זה אמור להיות קל בהרבה כי בכל זאת...הפחדת אותי עכשיו עם מה שכתבת שיכולים להתלות את הרישיון הקיים. מניח שזה צריך להיות משהו ממש קיצוני שנוגע אולי לשימוש בסמים מסוכנים וכל זה, לא?

מה שהיה לי בפילת, היה באמת מבחן ממש קשה, את האמינות עברתי לדעתי כי זה מה שאמר הפסיכולוג, וגם את השיחה איתו שנראה לי עברה סבבה. היו שם הרבה מבחנים בלחץ של זמן, שאלות של חישובים ואחוזים (בלי מחשבון), מבחן של להשלים צורות ממש מסובכות וקשות, בדיקות נתונים, בדיקת תקלות, מבחן מכניקה, עוד מבחן של צורות וכל מיני שטויות, גם דינמיקה קבוצתית.

מה שמצחיק, מבחינת דרישות משרד התחבורה, מספיק שתהיה עם 12 שנות לימוד בשביל להגיש בקשה להוראת נהיגה. לא רואה איך זה מתיישב עם הקושי של המבחנים האלה. לי יש גם תעודת בגרות, הייתי תלמיד סבבה וגם יש לי תואר ראשון, אמנם לא במתמטיקה/פיסיקה/מחשבים/הנדסת מכונות וכו' אלא משהו הומני יותר אבל עדיין, היה לי מאד מאד קשה. 

לגבי ערר, אפשר לנסות שוב לגשת למבחן הזה אחרי שנה, לא נראה לי שארצה לנסות שוב מתישהו. מבחינתי עוד מסחטת כספים ושחיתות של המדינה עצם המבחן הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, BRAVO30 כתב:

אני מתכוון להוציא גם רישיון לאוטובוס, שיהיה לי גם והבנתי שגם במרבד עושים מבחן באותו סגנון אבל זה אמור להיות קל בהרבה כי בכל זאת...הפחדת אותי עכשיו עם מה שכתבת שיכולים להתלות את הרישיון הקיים. מניח שזה צריך להיות משהו ממש קיצוני שנוגע אולי לשימוש בסמים מסוכנים וכל זה, לא?

מה שהיה לי בפילת, היה באמת מבחן ממש קשה, את האמינות עברתי לדעתי כי זה מה שאמר הפסיכולוג, וגם את השיחה איתו שנראה לי עברה סבבה. היו שם הרבה מבחנים בלחץ של זמן, שאלות של חישובים ואחוזים (בלי מחשבון), מבחן של להשלים צורות ממש מסובכות וקשות, בדיקות נתונים, בדיקת תקלות, מבחן מכניקה, עוד מבחן של צורות וכל מיני שטויות, גם דינמיקה קבוצתית.

מה שמצחיק, מבחינת דרישות משרד התחבורה, מספיק שתהיה עם 12 שנות לימוד בשביל להגיש בקשה להוראת נהיגה. לא רואה איך זה מתיישב עם הקושי של המבחנים האלה. לי יש גם תעודת בגרות, הייתי תלמיד סבבה וגם יש לי תואר ראשון, אמנם לא במתמטיקה/פיסיקה/מחשבים/הנדסת מכונות וכו' אלא משהו הומני יותר אבל עדיין, היה לי מאד מאד קשה. 

לגבי ערר, אפשר לנסות שוב לגשת למבחן הזה אחרי שנה, לא נראה לי שארצה לנסות שוב מתישהו. מבחינתי עוד מסחטת כספים ושחיתות של המדינה עצם המבחן הזה.

היום עושים את המבדקים אצל הזכיין, הזכיין לא נוהג להתלות רישיונות נהיגה לנבדקים אלא אם נכשלים אז הוא מפנה למרב"ד שנמצא במשרד הבריאות שם כבר יותר קשה לעבור את הבדיקות כי הם נוטים להכשיל כל אחד כמעט, עדיין לא בכל מצב ישללו מהאדם את הזכות לנהוג, רק במקרים מאוד בודדים שיש רושם מהפסיכולוג למסוכנות, הפרעות נפשיות לא מאוזנות, גם אם חלילה הרישיון שלך ישלל על ידי מרב"ד תוכל לקחת עו"ד ויש וועדת ערר של מומחים, שם הסיכוי שעו"ד מומחה יחזיר לך את הרישיון וגם ידאג שיאשרו לך רישיון D הוא סיכוי גבוה מאוד, יש מקרים בודדים שוועדת ערר לא תחזיר את הרישיון ואז צריך לעתור לבית משפט מחוזי ששם השופט לא נוהג להתערב בדברים של מרב"ד היות והוא אינו רופא ואין לו את הידע הנדרש אלא רק עבור דברים מנהלים שהוועדה עשו לא נכון.

אצל הזכיין אחוז העוברים הממוצע הוא מאוד גבוה, תבוא רגוע, תישן טוב, תביא איתך אוכל ושתייה למרב"ד אל תמהר כי הפזיזות היא מהשטן, השאלות בנויות על מנת לנסות להכשיל.

מדובר על מבדק פסיכולוגי של כ 1,000 שאלות, מבדק פסיכוטכני כמו שיש בצבא, ושיחה עם פסיכולוג וגם פסיכיאטר.

המרב"ד קיים משנות ה 90, אם אני לא טועה, אנשים שפעם עשו רישיון לאוטובוס או למשאית ללא הגבלת משקל לא היו במרב"ד.

נ.ב אם יש לך עבירות תנועה בגיליון התעבורתי (נניח לא מעט עבירות תנועה אז המרב"ד לוקח זאת בחשבון בבדיקה וזה יכול להוביל לפסילה בבדיקה).

בנוסף המבדקים הללו לא קשורים להשכלה, אי אפשר להתכונן אליהם, זה מבחן אישיות שאין עליו תשובות נכונות או לא נכונות.

ואם יש לך תואר ראשון ובגרות מלאה למה לך להיות נהג אוטובוס? זו עבודה קשה מאוד ו 12 שעות על הגה.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Liquidator כתב:

היום עושים את המבדקים אצל הזכיין, הזכיין לא נוהג להתלות רישיונות נהיגה לנבדקים אלא אם נכשלים אז הוא מפנה למרב"ד שנמצא במשרד הבריאות שם כבר יותר קשה לעבור את הבדיקות כי הם נוטים להכשיל כל אחד כמעט

לדעתי אני אהיה מופנה לעשות את המבחנים דרך המרבד ולא זכיין, ככה הבנתי לפחות מההודעת sms ששלחו לי. אמורים לחזור אליי אחרי כמה זמן ולקבוע לי תור. אתה אומר אם זה דרך המרבד, לוותר? 

בזמנו, לפני 18 שנה בערך ניסיתי גם להוציא רישיון ציבורי אבל בבדיקות של המרבד פסלו אותי פסילה מסווגת לאוטובוס והתירו לי רק מונית. כנראה משהו בשאלון שם או עם הפסיכולוג פיקששתי, נראה לי אמרתי משהו שהוא לא רצה לשמוע. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, BRAVO30 כתב:

לדעתי אני אהיה מופנה לעשות את המבחנים דרך המרבד ולא זכיין, ככה הבנתי לפחות מההודעת sms ששלחו לי. אמורים לחזור אליי אחרי כמה זמן ולקבוע לי תור. אתה אומר אם זה דרך המרבד, לוותר? 

בזמנו, לפני 18 שנה בערך ניסיתי גם להוציא רישיון ציבורי אבל בבדיקות של המרבד פסלו אותי פסילה מסווגת לאוטובוס והתירו לי רק מונית. כנראה משהו בשאלון שם או עם הפסיכולוג פיקששתי, נראה לי אמרתי משהו שהוא לא רצה לשמוע. 

מה שלחו לך ב SMS? אם היית כבר במרב"ד אז אין ממה לחשוש, הבדיקות שם לא השתנו ונשארו אותן בדיקות.

כיום הבדיקות לרכב ציבורי זה דרך זכיין לא המרב"ד אולי ומאחר ונפסלת חלקית אז מפנים אותך לשם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Liquidator כתב:

מה שלחו לך ב SMS? אם היית כבר במרב"ד אז אין ממה לחשוש, הבדיקות שם לא השתנו ונשארו אותן בדיקות.

כיום הבדיקות לרכב ציבורי זה דרך זכיין לא המרב"ד אולי ומאחר ונפסלת חלקית אז מפנים אותך לשם.

Screenshot_20250118-150922_Messages.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, BRAVO30 כתב:

Screenshot_20250118-150922_Messages.jpg

יש להם עומס מטורף שם במרב"ד, התורים מאוד ארוכים וסביר להניח שתקבל תור רק לעוד שנה גם.

עדיף שתתקשר למשרד הבריאות ותברר אם בכלל זה הגיע אליהם כי לפעמים זו הודעה שנשלחת בנוסח כזה אך תקבל זימון לזכיין.

מתי קבלת את הודעה? הזו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, BRAVO30 כתב:

10 לדצמבר. גם שלחתי להם מייל כי בטלפון הם לא עונים אף פעם, ניסיתי המון. 

Screenshot_20250119-073757_Gmail.jpg

המרב"ד מפוצץ בפניות וזמני המתנה ארוכים מאוד, אצל הזכיין זמני המתנה בהרבה יותר קצרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

140 ימי עבודה = כ-7 חודשים. המכון קיים משנות ה-50 ולא משנות ה-90.

וולוו XC40 T3 Momentum

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...