Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר שמן - איך, מה, איפה?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י יגיל,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה אומנם פושטית וזניחה לרוב האנשים אבל...

בחיפוש לפי דיאגרמות על פי מספר שלדה, המק"ט של הפילטר הוא 26300-35503 (2630035503).

אני רואה שבהרבה אתרים, בין בארץ או בחול, רוב הדפים שמקבלים אליהם הפניה הם בעלי מק"ט שדומה לחלוטין למעט הסיומת (05, 04).

מה ההבדל? תשובה ברורה אני לא מצליח למצוא לצערי.

בעיקרון לאופנוע שלי תמיד הייתי מזמין OEM של היצרן לפי מק"ט, בין אם זה מאיביי או אמזון, ומכיוון שאני יודע שהפילטר הספציפי הזה מיוצר בסין לא הייתי לי מחשבה שנייה, גם אם עכשיו אני מבין שהם יכלו להיות מזויפים...

לעומת זאת, יונדאי מיוצר בקוריאה, פילטרים? ההגיון אומר שגם סין, אבל לא יודע, ותמיד יכולים להיות זיופים.

גם אם זה לחסוך 10-20 שקל אני מעדיף להזמין מחול בין היתר בגלל הנוחות וכי אני לא לחוץ בזמן. השאלה מאיפה? באלי אקספרס / איביי / אמזון נמכרים בזול יחסית, מצד שני הגעתי כאן לשרשור מלפני 5 שנים עם סרטון השוואה של פילטרים מזויפים לעומת מקורי וחליפיים איכותיים.

בקיצור מה עדיף ומאיפה?

מחיפוש בCARS245 לפי 26300-35503 נמכרים פילטרים של MANN וMAHLE בדולרים בודדים, אפשר להיות בטוח שזה מקורי ותואם לאותו מקט עם סיומת 03? להזמין משם?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Muchacho
פורסם

מתוך הרשימה בcars245 אני רואה שאין הבדל בין כל המק"טים הבאים:

Screenshot_2024-12-26-21-46-55-958_com.android.chrome.thumb.jpg.e2c8f85356067fdbf6adb4e2d0161c8c.jpgScreenshot_2024-12-26-21-47-02-350_com.android.chrome.thumb.jpg.bb2257e95703585f5077cc70ee23b00f.jpg

פילטרים של mann ו- mahle הם לא מקוריים, הם חליפיים (אמנם באיכות טובה). אפשר לסמוך על cars245 בד"כ. ואם אתה לא בטוח תוכל לשלוח להם הודעה.

תמיד עדיף מקורי. יש ב245 מקוריים של הונדה שתואמים למק"ט שלך, אולי תוכל להשתמש בהם.

תחפש אולי בארץ תמצא גם (תחפש לא לפי מק"ט אלא לפי שם, הרבה אתרים בארץ לא כותבים במדויק את כל המק"ט ואפשר לוודא איתם).

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

פורסם
לפני 20 שעות, יגיל כתב:

מתוך הרשימה בcars245 אני רואה שאין הבדל בין כל המק"טים הבאים:

Screenshot_2024-12-26-21-46-55-958_com.android.chrome.thumb.jpg.e2c8f85356067fdbf6adb4e2d0161c8c.jpgScreenshot_2024-12-26-21-47-02-350_com.android.chrome.thumb.jpg.bb2257e95703585f5077cc70ee23b00f.jpg

פילטרים של mann ו- mahle הם לא מקוריים, הם חליפיים (אמנם באיכות טובה). אפשר לסמוך על cars245 בד"כ. ואם אתה לא בטוח תוכל לשלוח להם הודעה.

תמיד עדיף מקורי. יש ב245 מקוריים של הונדה שתואמים למק"ט שלך, אולי תוכל להשתמש בהם.

תחפש אולי בארץ תמצא גם (תחפש לא לפי מק"ט אלא לפי שם, הרבה אתרים בארץ לא כותבים במדויק את כל המק"ט ואפשר לוודא איתם).

כן, התכוונתי לכך שפילטרים מהחברות האלה "נחשבים" לאיכות טובה אז זה בסדר. אומנם צללתי לנתונים שלהם, יש הפרשים (אם של מילמטרים) בנתונים שלהם בקוטר באטם, פנימי / חיצוני ולחץ ויסות (1 באר לעומת 1.2 באר). בכנות אני לא מבין בזה יותר מדי, אבל אני לא מצליח למצוא מידע אודות ההבדלים בין 03, 04 ו-05. בPartsouq ה03 לא מוצעים למכירה וה-04 ו-05 נמכרים כתחליפיים. שאלתי חנות בארץ והנציג שלהם אמר לי שזה אותו דבר. אם ככה, אז למה המחיר שלהם שונה?

מנסיון שלי, אם ה-04 וה-05 באמת היו אותו דבר, אז בדיאגרמות של הרכב היה מסומן פס על ה-03 וה-04/05 היו לצידיו. זה לא המצב. יש סיבה....

הייתי הולך על לקנות מקורי, השאלה איפה אפשר לקנות אותו חוץ מהיבואן בארץ ולהיות בטוח שמה שאני קונה זה באמת מקורי ולא חיקוי שאני יכול להזמין מסין בעצמי. מצד אחד אותם חנויות בארץ מוכרים "מקורי", מצד שני ההבדל במחיר לעומת היבואן לא הגיוני. יש כאן קאץ'...

פורסם

הפילטרים נראים אותו הדבר. אולי שינו משהו קטן כמו אחד המאפיינים של נייר הסינון, ולכן מק"ט שונה. זה נראה שאיחדו מק"טים רבים לרכבים שונים למק"ט אחד, וזו אולי הסיבה שאתה מחפש. דיאגרמות של הרכב לא תמיד מעודכנות. כאן מופיע לך במק"טים משהו דומה כמו: Substitutions.

איפה ראית את זה: "יש הפרשים... ולחץ ויסות (1 באר לעומת 1.2 באר)"?

פורסם
לפני 6 שעות, mcaspi כתב:

הפילטרים נראים אותו הדבר. אולי שינו משהו קטן כמו אחד המאפיינים של נייר הסינון, ולכן מק"ט שונה. זה נראה שאיחדו מק"טים רבים לרכבים שונים למק"ט אחד, וזו אולי הסיבה שאתה מחפש. דיאגרמות של הרכב לא תמיד מעודכנות. כאן מופיע לך במק"טים משהו דומה כמו: Substitutions.

איפה ראית את זה: "יש הפרשים... ולחץ ויסות (1 באר לעומת 1.2 באר)"?

בדף המוצר.

https://cars245.com/en/item/mann-filter-W81180-oil-filter/

https://cars245.com/en/item/bosch-0451103316-oil-filter/

השוותי אומנם לבוש... אבל בחלק זה לא מצוין בכלל

פורסם

אתה בטוח שזה מוצג כתחליפי ולא כמקורי עם מק"ט אחר?

מניסיוני יש גם דברים שלא מוצגים בpartsouq שהם כן מקוריים והמק"ט שלהם תואם, או שדברים התחדשו.

פורסם
בתאריך 28.12.2024 בשעה 18:29, יגיל כתב:

אתה בטוח שזה מוצג כתחליפי ולא כמקורי עם מק"ט אחר?

מניסיוני יש גם דברים שלא מוצגים בpartsouq שהם כן מקוריים והמק"ט שלהם תואם, או שדברים התחדשו.

בתאריך 29.12.2024 בשעה 14:25, mcaspi כתב:

05 הוא מקורי עם מק"ט אחר כמובן, שמחליף כנראה את 03.

בדקתי ובוודאות זה לא מחליף את ה03, זה פריט בפני עצמו. בPARTSOUQ יש תאימות חלק לרכבים, אפשר לראות שה03 מתאים לגרסות שונות של אותו דגם רכב שה05 לא, אם כי, ה05 מתאים כמעט לכול  הרכבים מאותו הדגם של הרכב שלי. זה מתחלק לפי גרסאות בשווקים, CAK, MES, אין לי מושג מה זה אומר... אבל גם את זה אני לוקח בסוף בערבון מוגבל כי בסוף זה אתר פרטי ולא של היצרן, משום מה יש טמטום כזה בשוק הרכבים שעדיין לא נפל לי האסימון למה ששומרים את כל המידע לעצמם ובשביל לקבל מידע אודות חלקים ותחזוקה של הרכב אתה צריך לחפש את זה במחשכים, לעומת יצרני אופנועים שפותחים את הכל לאנשים פרטיים ומעדכנים על בסיס קבוע.

בכל אופן, החלטתי שאני רוצה להזמין רק מקורי של יונדאי, השאלה איפה... בPARTSOUQ חיים בסרט עם משלוח מינימום בסך 80 דולר, בCARS245 לא מוכרים בכלל מקוריים, רק חליפיים. איזה עוד אתרים יש?

* יש דילים טובים באיביי, שלישייה ב100 ש"ח ממוכרים בסין, אבל אני מניח שזה מזויף....

• פיתרון
פורסם (נערך)

את יונדאי עצמם שאלת? אתה יכול לקנות ישירות מהם (מוסך מרכזי וכו'). ד"א תוכל לשאול אותם גם מה המק"טים שמתאימים.

חנויות חלפים בארץ.

לא יודע אם יש בrockauto.

עדכון ההודעה:

חיפוש קצר בגוגל הניב בדיוק את התוצאה שאמרנו לך. המק"ט השונה הוא רק בגלל חידוש/שינוי ספק/הוספת לוגו קיה. הפילטר הוא אותו פילטר (או חדש יותר, אבל המתאים).

תוכל לראות פה

https://www.hyundai-forums.com/threads/engine-oil-filter-26300-35505-vs-26300-35503.692018/

ופה

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/kia-oil-filter-26300-35505-vs-26300-35504.328813/

וכאן תוכל להזמין בארץ ב35 ש''ח

https://www.autonahariya.co.il/items/3432797-פילטר-שמן-יונדאי-קיה-מנועי-בנזין-מקורי

Partsouq לא תמיד מעודכן. מק"טים מתחדשים.

בלי קשר, בד"כ פילטר שמן הוא זול גם בארץ ולא שווה להזמין אותו מחו"ל, לא בטוח שזה יהיה זול יותר (במקרה שפה למשל 35 ש''ח בארץ).

עריכה אחרונה על ידי יגיל

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, יגיל כתב:

את יונדאי עצמם שאלת? אתה יכול לקנות ישירות מהם (מוסך מרכזי וכו'). ד"א תוכל לשאול אותם גם מה המק"טים שמתאימים.

חנויות חלפים בארץ.

לא יודע אם יש בrockauto.

עדכון ההודעה:

חיפוש קצר בגוגל הניב בדיוק את התוצאה שאמרנו לך. המק"ט השונה הוא רק בגלל חידוש/שינוי ספק/הוספת לוגו קיה. הפילטר הוא אותו פילטר (או חדש יותר, אבל המתאים).

תוכל לראות פה

https://www.hyundai-forums.com/threads/engine-oil-filter-26300-35505-vs-26300-35503.692018/

ופה

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/kia-oil-filter-26300-35505-vs-26300-35504.328813/

וכאן תוכל להזמין בארץ ב35 ש''ח

https://www.autonahariya.co.il/items/3432797-פילטר-שמן-יונדאי-קיה-מנועי-בנזין-מקורי

Partsouq לא תמיד מעודכן. מק"טים מתחדשים.

בלי קשר, בד"כ פילטר שמן הוא זול גם בארץ ולא שווה להזמין אותו מחו"ל, לא בטוח שזה יהיה זול יותר (במקרה שפה למשל 35 ש''ח בארץ).

התקשרתי ליונדאי, אמרו לי שהם לא מוכרים.... פעם ראשונה שאני שומע על יבואן שבריש גלי אומר שהם לא מוכרים חלפים, אז בשביל מה הם יבואנים? את מה שאני חושב עליהם אני אשמור לעצמי...

תודה על הקישורים, נראה שאכן זה בסדר אם ככה. עכשיו לגבי איפה לקנות אותו, העניין כזה; אם כלמוביל ("יונדאי") מוכרים (משחילים) אותו ללקוחות ב100 שקל לטיפול ולא מוכרים לאנשים פרטיים, אני יותר מבטוח שכל החנויות בארץ שמוכרות פילטרים "מקוריים" לא מקבלים את זה מהם לאור המחיר הנמוך, ובעצם מה שמוכרים כאן בעסקים פרטיים זה יבוא מקביל (אבל לא מקורי, כי אחרת אם זה היה מקורי, אז החלאות היו דואגים שזה לא יהיה בדרכים שלהם) לכן מה שמשאיר את האופציה הסבירה, שמאחר והפילטרים האלה מיוצרים בסין, מביאים לכאן פשוט כאלה שהם לא מקוריים.

זה כמובן הדעה שלי.... לקנות פה בארץ חיפשתי כבר והגעתי לחנויות, כולל זאת שנתת, אבל רק על משלוח לוקחים 35 שקל. לא משתלם. במחיר הזה אני כנראה אזמין שלישייה שטוענת למקוריות בקצת יותר וזהו... אלא אם למישהו יש הצעות אחרות.. אני לוקח בחשבון גם את הכאב ראש של אם ארצה זיכוי מסיבה כזאת או אחרת, יהיה לי פחות כאב ראש להתעסק מול פייפאל.

פורסם

בשמחה.

א. לגבי כך שיונדאי לא מוכרים נשמע לי מאוד מוזר. ניסית גם במוסך מורשה ולא בחברה המרכזית? אני למשל קונה לפעמים מאחד המוסכים של מאזדה חלקים שאני צריך.

ב. אני לא חושב שאתה צודק לגבי חנויות חלפים בארץ. אם אתה כותב מקורי זה חייב להיות מקורי. הם לא יכניסו את עצמם לבעיות משפטיות, וחוץ מזה כדאי להאמין בישרותם של אנשים. אני מאמין שהם פשוט מזמינים בסטוקים גדולים מחו"ל כמו שאני ואתה יכולים להזמין, ויש להם הסכמים לגבי מחירים יותר נמוכים (ככה זה עובד כשקונים בסיטונאות). או שזה יבואן מקביל. בכל מקרה לא מבין למה אתה חושב שזה לא מקורי. אם בארץ לא מקורי, אז גם באיביי לא מקורי.

ג. איפה אתה גר? יש חנויות חלפים בכל מקום שיש מוסכים, לרובם אין אתר אינטרנט. אנשים יוכלו פה להמליץ לפי אזור מגוריך.

פורסם

יגיל, יש הרבה מוצרים מזויפים בשוק ,ולכן צריך להיזהר.

מוצ'קו, תבדוק בפורומים בחו"ל של רכבי היצרנים על עסקים מומלצים. ישנו את sparekorea.com שלא שולח לארץ, ואז צריך צד ג' שישלח לכאן. יכול להיות שבגלל מחירי השילוח יהיה לך משתלם יותר לרכוש בארץ (אתר שעולה כאן מדי פעם): https://koreafalcon.com/detail/62002

פורסם
לפני 38 דקות, mcaspi כתב:

יגיל, יש הרבה מוצרים מזויפים בשוק ,ולכן צריך להיזהר.

ברור. אפשר ללכת לחנויות מומלצות ואמינות.

אני חושב שעדיף לקנות בארץ כבר. עם המשלוח והזמן המתנה זה לא משתלם.

בכל מקרה הנה כמה אפשרויות, תבדוק מה שולח לארץ במחיר שפוי:

https://www.megazip.net/zapchasti-dlya/hyundai/2630035505-2630035505?q=2630035505&selectItem=1

https://www.rockauto.com/en/catalog/mazda,2009,3,2.0l+l4,1443699,engine,motor+mount,5552

https://www.partshyundai.com/oem-parts/hyundai-oil-filter-2630035505

פורסם (נערך)
לפני שעה, יגיל כתב:

בשמחה.

א. לגבי כך שיונדאי לא מוכרים נשמע לי מאוד מוזר. ניסית גם במוסך מורשה ולא בחברה המרכזית? אני למשל קונה לפעמים מאחד המוסכים של מאזדה חלקים שאני צריך.

ב. אני לא חושב שאתה צודק לגבי חנויות חלפים בארץ. אם אתה כותב מקורי זה חייב להיות מקורי. הם לא יכניסו את עצמם לבעיות משפטיות, וחוץ מזה כדאי להאמין בישרותם של אנשים. אני מאמין שהם פשוט מזמינים בסטוקים גדולים מחו"ל כמו שאני ואתה יכולים להזמין, ויש להם הסכמים לגבי מחירים יותר נמוכים (ככה זה עובד כשקונים בסיטונאות). או שזה יבואן מקביל. בכל מקרה לא מבין למה אתה חושב שזה לא מקורי. אם בארץ לא מקורי, אז גם באיביי לא מקורי.

ג. איפה אתה גר? יש חנויות חלפים בכל מקום שיש מוסכים, לרובם אין אתר אינטרנט. אנשים יוכלו פה להמליץ לפי אזור מגוריך.

התקשרתי לסניף המקומי. אמרו לי פשוט שהם לא מוכרים.

לא התכוונתי לכך שלחנויות כאן יש כוונת זדון, הם בסוף גם לקוח בשרשרת, אלא במידע שמועבר להם. בכל אופן יכול לעדכן שיצרתי קשר עם חנות מוכרת ואמינה ושאלתי אותם מאיפה הם קונים, הם הפנו אותי ליבואן בשם (שאני לא אפרסם כאן ממגוון סיבות,  גם אם אפשר, בכול זאת) ואפשר להתרשם מהאתר שמדובר בחברה אמינה והם כנראה מספקים ליותר מחנות אחת  בארץ אם לא לכולם ואין לי ספק לגבי טיב המוצר. יחד עם זאת, האם הפילטרים האלה בסוף יוצאים מאותו פס יצור שהיבואן החביב מוכר? לא יודע. למרות זאת, הייתי קונה בלי דאגות. אבל, מכיוון שמכל החנויות משלוח עולה כעלות הפילטר (למה כולם מתעקשים על שליח עד הבית ולא לוקרים בעלות סמלית, לא יודע...) ואפילו יותר ואין לי דברים אחרים לקנות כרגע, אני כנראה אלך לקנות שלישייה שטוענת למקוריות דרך איביי ב100 ש"ח ונראה מה יצא.

הגעתי לאשכול הזה,

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/possible-counterfeit-hyunda-filters.320208/

כתוב שם אינדיקציות טובות. אשווה עם מה שאני אקבל ואעדכן.

KOREAFALCON - אין מחיר למשלוח (ומניח שזה יצא לא פחות מהשאר), MEGAZIP/ROCKAUTO - עלויות לא ריאליות, PARTSHYUNDAI - לא שולח לארץ.

@mcaspi מוצ'צו 😃

• רעיון טוב! 1
  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב, למתעניינים, מעדכן שביצעתי החלפת שמן ופילטר היום. בסוף ביטלתי את ההזמנה של ה 3 ב-100 מאייבי כי הוא התעקב לשלוח לי אותה אז כבר ביקשתי לבטל והחלטתי לקנות כאן כי ממילא הייתי צריך להזמין עוד משהו. על הדרך המוכר גם שלח לי תמונה של הקופסא של הפילטר שהוא שולח, כתוב שם 35505N. לא יודע מה פשר ה-N, וגם הקופסא במעט שונה מזאת שאני קיבלתי מהחנות כאן בישראל. לשיקולכם.

בהשוואה לפילטר שירד לי מהאוטו, לו יש מדבקה של MOBIS (מהחנות בארץ אין, אם כי כתוב שהיצרן שלו הוא MANN וHUMMEL קוריאה), הצבע הכחול טיפה יותר ככה ועל הבסיס של הפילטר חרוטה האות Y כשאצל החדש W. על שניהם חרוט לוגו של יונדאי בבסיס (ידעתי שזה כביכול סימן למקוריות ביחד עם המדבקה של הMOBIS דרך האשכול מהפורום בחו"ל שקישרתי כאן, אם כי היום הכול אפשר לזייף...). שניהם 35505 בסוף, נראה מקורי.

סך הכל כמו שאמרתי אין לי דאגות לגבי טיב הפילטר כי היבואן נראה ספק רציני בתחום הרכב בכלל. נראה שיש יצרנים שונים לפילטרים שלהם, למוביס יש מדבקה משל עצמם, לי בכול אופן זה מספיק.

image.thumb.png.323726cc9319f4b52560bc7917bad6f4.png  image.thumb.png.dd654a051423f192bef5f07995250213.png

image.thumb.png.3def97d2d3ef50b5c66a78ceb27b7034.png image.png.7f28384e9e4dad7a05b3f1e7ee5edae2.png

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...