Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלומר לשלב לראשון בשלב מהירות שצריך להעביר להילוך שני ?

בגדול, בלי להתייחס למהירויות ספציפיות, למען שמירה על הרכב, חשוב לא לאלץ בכח הילוכים להכנס לאיפה שהם לא רוצים.

בנסיעה ראשונות ברכב לא מוכר, לוקח קצת זמן להתרגל, אבל אחרי 20 דקות בעיר ובכביש הפתוח כבר מבינים מהו טווח המהירויות הנכון לכל הילוך והילוך בהאצה ובהאטה.

פורסם

באיביזה כדוגמא יש קושי בהכנסה לראשון במהלך תנועה של הרכב, הקושי קיים בשלושה רכבים שונים שבדקתי

הבנתי בערך שזה בגלל שהילוך ראשון, הוא הילוך כח ואין סיבה כמעט להשתמש בו במהלך נסיעה

ולכן כדי שמישהו לא יכניס בטעות לראשון עשו את הקושי הזה, וזה לא מעיד על תקלה ברכב 

הסיבה נשמעת לי מעט מוזרה, אשמח אם מישהו ידע לאשש או לתת לכך הסבר אחר

• אהבתי 1
פורסם

המורה נהיגה שלי אמר לי את זה לפני כמה שנים 

זה נועד להגן על הגיר שלא יכניסו בטעות הילוך ראשון במהירות גבוהה ודבר כזה יהרוס את הגיר 

הוא היה קצין בטיחות של חברת אוטובוסים אז אני מאמין שהוא יודע מה הוא אומר

בקיה ריאו שלמדתי עליה לא היה אפשר להכניס ראשון במהירות מעל 10-20 קמ''ש

פורסם

גם ברכבים שאני נהגתי מעל מהירות מסוימת אכן יש קושי. זה תקין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה "מבקש" הורדה להילוך ראשון ב 10 קמ"ש, והוא לא מבצע, ותוך שניה - שתיים אתה מאט קצת, הוא כן מוריד לראשון בלי שהיית צריך "לבקש" פעם נוספת?

פורסם (נערך)

אין שום קושי שהיצרנים מכניסים במיוחד, הקושי בהכנסה לראשון בנסיעה הוא נורמלי וזו בדיוק מטרת הסינכרונים בגיר - למנוע שילוב הילוך עד שמהירות הגלגל"שים מתאימה אחד לשני.

ברכבים ישנים לא היה סינכרון בהילוך ראשון ואז היה אפשר לשלב אותו רק בעמידה, היום יש סינכרון גם לראשון שיאפשר שילוב במהירות נמוכה כשבמהירות גבוהה יותר או עם הפעלה של כוח מופרז יהיה בלאי מואץ או גם "חריקה" - הצליל הלא נעים ששומעים כשמעבירים ללא קלאץ' למשל.

למי שממש רוצה - אפשר לשלב עם דאבל קלאץ' לראשון גם מעל 10 קמ"ש בלי שום התנגדות או חריקה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

כשרשום "תפעול הילוכים ידני" לדעתי הכוונה לפיצ'ר +/- בתיבות הילוכים אוטומטית או רובוטית במקרה של סלריו.

חבל שפותח השירשור לא ציין זאת בפירוש ואנשים משקיעים בתשובות יפות אבל לא רלוונטיות לשאלה. 

• מבאס 1
  • מעניין 1

פורסם

או. קי. תודה על ההבהרה. 

בגדול כמעט בכל המכוניות הידניות שנהגתי בהן קיים קושי מסויים להוריד להילוך ראשון מעל מהירות של של 3-4 קמ"ש אבל זה אפשרי עם קצת גז ביניים.

וכשאין לך מנוע חזק במצבים מסיימים זה נחוץ. למשל בעליה אחרי מעבר פס האטה כשהאוטו עמוס ואין למנוע מספיק מומנט להאיץ בשני. 

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

חבל שפותח השירשור לא ציין זאת בפירוש ואנשים משקיעים בתשובות יפות אבל לא רלוונטיות לשאלה. 

רלוונטית גם רלוונטית 😄

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...